08-644 90 44

Södermalm

Visa alla bilder
Snart
till salu

Västgötagränd 7

Välkomna till denna fantastiska 3:a med ett perfekt planerat och insynsskyddat läge med utsikt mot vackra Fatbursparken!

Kort fakta

Antal rum:
3 rum och kök
Boarea:
84.5 kvm
Avgift:
5 457 kr/mån
Visa mer fakta

Visningar

Kontakta mäklaren för visning
Ansvarig mäklare
Saki Carapanos
Jag kan din stadsdel
Jag hjälper dig gärna med en värdering av din bostad.
Klicka för gratis värdering
Planlösning
Vi kan din stadsdel
Vi hjälper dig gärna med en värdering av din bostad.
Klicka för gratis värdering

Beskrivning

Välkomna till denna fantastiska 3:a med ett perfekt planerat och insynsskyddat läge med utsikt mot vackra Fatbursparken. I denna lägenhet finns rymliga och fint tilltagna sovrum, ett ljust och välkomnande vardagsrum med stora fönster som släpper in rikligt med ljus, samt en härlig balkong där man kan njuta av soliga dagar. Badrummet är stort och bekvämt inrett med både duschdel och badkar. Lägenheten total renoverades år 2019.

Lägenheten disponeras enligt följande:

Hall:
Du välkomnas in till en rymlig hall med spottar i tak och stengolv genomgående i hall, kök och vardagsrum. Här finns det plats för avhängning av kläder och skor.

Badrum:
Snyggt och fräscht är bara förnamnet! Marmor inspirerat på både klinker och kakel som renoverades år 2019. Badrummet är välplanerat och har utrustats med både en dusch med stilfulla glasväggar och ett komfortabelt badkar med möjlighet till dusch. Väggfast wc och ett generöst handfat med en praktisk kommod som erbjuder gott om förvaringsutrymme för handdukar och hygienprodukter. Förutom de praktiska elementen finns även en tvättmaskin som underlättar vardagen. En stor spegel med inbyggd belysning och spottar i taket skapar en ljus och trivsam atmosfär i rummet, vilket gör det till en fröjd att spendera tid här.

Sovrum 1:
I sovrummet har vi valt att bryta av från det svala stengolvet och istället lagt in ett ljust trägolv för att skapa en varmare och mer ombonad känsla. Rummet är generöst tilltaget och rymmer en stor dubbelsäng, garderober och annat möblemang utan att det känns trångt. Två stora fönster vetter ut mot Södermalmsallén och släpper in rikligt med naturligt ljus, vilket ger rummet en härlig och luftig känsla. Här kan man verkligen koppla av och njuta av lugnet efter en lång dag.

Kök:
Det här köket är verkligen en dröm för den som älskar att laga mat. Med modern utrustning från Samsung, såsom kyl och frys med ismaskin, integrerad diskmaskin och mikrovågsugn. Köksön erbjuder generösa arbetsytor och en induktions spis, med en elegant kolfilterfläkt som vid första anblick ser ut som en modern lampa. Den sobra designen med släta luckor och utdragslådor ger en minimalistisk och stilren look, samtidigt som det erbjuder generöst med förvaringsutrymmen för alla köksattiraljer. Direkt vid första ögonkastet blir man inspirerad att börja laga sina favoriträtter här.

Balkong:
Med sitt fria och lugna läge ut mot Södermalmsallén är detta ett extrarum under sommarhalvåret där både frukost, middag och fördrink kan intas. Här kan solen njutas av från morgon till eftermiddag.

Vardagsrum:
I vardagsrummet möts vi av ett fönsterparti som vetter ut mot Fatbursparken, vilket skapar en ljus atmosfär. Rummet är inrett med matbord för 6 personer samt en större soffa, där man kan koppla av och umgås med familj och vänner, vilket gör vardagsrummet till en mångsidig och funktionell plats för sociala aktiviteter och avkoppling.

Sovrum 2:
Även detta sovrum är stort och har fönster ut mot Fatbursparken. Här finns det utrymme för säng, sängbord, skrivbord samt garderober.

Byggnad

Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1990
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Ventilation:
Mekanisk till- & frånluft m värmeväxlare
Övriga byggnader:
Cykelrum Ett förråd per lägenhet. Tvättstuga i varje trappuppgång Barnvagnsrum i varje trappuppgång Två gästlägenheter Festlokal Bastu/relaxrum Hobby/Snickarrum

TV- och Bredband

TV
Leverantör – Tele2, ingår i avgiften.
Bredband
Ja, Bågen nr 223 har byggt ett eget lokalt nätverk. Månadsavgiften är 75 kr och den gemensamma bandbredden ut/in till varje lägenhet är på 4Gbit.

Driftkostnader

Hushållsel
350 kr
Försäkring
300 kr
Summa
650 kr /mån

Energideklaration

Status:
Utförd
Primärtal:
119 kWh/m2 år
Energiklass:
E

Föreningen

Namn
Brf Bågen nr 223 i Stockholm
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
716417-6989
Andel i föreningen
0.3688%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
421 853 kr. Beräknats från andel i föreningen från ÅR 2023
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
283 st
Antal lokaler
26 st
Renoveringar
Sedan 2006 har följande större underhållsprojekt genomförts: -2006 Moderniserades värme- och ventilationssystem. -2007 Ny kylmaskin för lokalerna. -2008 Säkerhetsprojektet: nytt entrésystem med taggar. -2011 Ombyggnad och moderniseringen av hissarna. -2014 Rengöring av fasaderna på Bågenhuset. -2015 Impregnering av balkongerna. -2016 Åtgärder i ventilationssystemet i Bågenhuset. -2017 Åtgärder i ventilationssystemet i Tempelhusen. Installation av närvarostyrd belysning och L LED-lampor i flertalet allmänna utrymmen. -2018 Omläggning av markplattor runt Bågenhuset. -2019 Utbyte av FTX ventilationsaggregat i Tempelhuset. -2020 Kartering med filmning av avloppsrör i tvättstugorna i Bågenhuset. -2021 Utbyte av FTX ventilationsaggregat i FB 17,19. Utbyte av fjärrvärmecentral Tempelhuset. -2022 Renovering och säkring av blinderade glaspartier på Bågenhusets sydvästra fasad. Utbyte av återstående tre ventilationsaggregat i Bågenhuset VG 5, 9,19 Utbyte av termostater och injustering av värmesystemet i Tempelhuset. Utbyte av nödbelysning i trappuppgångarna. Framtida investeringar och underhåll Föreningen har en 20 årig investerings- och underhållsplan som löper från 2024 till 2043. Planen kommer att utökas till 50 år under 2024 för att bättre spegla det långsiktiga sparbehovet. Den totala kostnaden i den 20 åriga planen är 144 miljoner kr vilket ger en genomsnittlig kostnad på 7,2 miljoner kr per år som är lika med 263 kr per kvadratmeter total yta. De större planerade underhållen de kommande tre åren, 2024-2026, är följande: • Utbyte av termostater och injustering av värmesystemet i Bågenhuset. • Lagning av sprickor i fasader. • Fortsatt förbättring av blinderade glaspartier på Bågen och Tempelhuset. • Tvättning och delvis impregnering av betongytor i fasader. • Byte av mjukfogar i fasader på Bågen och Tempelhuset. • Utbyte av resterande ljusarmaturer i driftutrymmen etc. Ombyggnad av trapphusbelysning till LED-ljuskällor. • Renovering och ombyggnad av den stora kontorslokalen i Tempelhuset i samband med byte av lokalhyresgäst. Kostnaden inkl ränta återbetalas av hyresgästen genom ett tillägg på hyran under 10 år.
Parkering
Gatuparkering på stadens mark (boendeparkering). Avgiftsbelagt enligt stadens tariff. Det finns garageplatser fastigheten som tillhör samfälligheter i närheten, bla Brf Bågen. Garaget sköts av HSB (HSB Servicecenter, tel. 010-442 11 00) och kallas av dem H1/H2-garaget. Vem som helst kan köa till plats i garaget, och de boende i Brf Bågen har ingen förtur.
TV/bredband
Ja, Bågen nr 223 har byggt ett eget lokalt nätverk. Månadsavgiften är 75 kr och den gemensamma bandbredden ut/in till varje lägenhet är på 4Gbit.
Pantsättningsavgift
806 kr
Överlåtelseavgift
1880 kr (betalas av Köpare)
Gemensamma utrymmen
Två gästlägenheter Festlokal Bastu/relaxrum Hobby/Snickarrum
Allmänt om föreningen
Bostadsrättsföreningen Bågen ligger vackert belägen vid Fatbursparken, mellan Medborgarplatsen och Stockholms södra. I närheten finns flera restauranger, bibliotek, simhall, gym och matvarubutiker. Kommunikationerna är utmärkta. Både röda och gröna tunnelbanelinjerna finns nära, och även flera stadsbussar och pendeltåg.

Föreningen omfattar både det bågformade huset vid parken och Templen, de tre sammanhängande husen mellan båghuset och Stockholms Södra. Husen ritades av den spanske arkitekten Ricardo Bofill och är kända för sin unika, postmoderna design.

Bostadsrättsföreningen äger och förvaltar byggnaderna på fastigheterna Fatburen Nedre 1 och Fatbursbågen 1 i Maria församling. I föreningen finns 283 bostadsrättslägenheter (totalt 22 609 m2) och 25 större lokaler (totalt 4 400 m2) som upplåtes med hyresrätt förutom gemensamhetsutrymmen
Typ:
Bostadsrättslägenhet, lghnr 63
Antal rum:
3 rum och kök, varav 2 sovrum.
Boarea:
84.5 kvm. Areauppgifter enligt föreningen
Månadsavgift:
5 457 kr/mån. Obligatoriskt tillägg för bredband tillkommer på 75 kr/mån.
I övrigt ingår Kabel-TV grundinstallation samt vatten.
Våningsplan:
3 Hiss finns.

Visning

Kontakta mäklaren för visning
Ansvarig mäklare
Saki Carapanos
070-718 95 92
Extra kontaktperson
Emelie Keites
0725-36 37 14

Intresserad av denna bostad?

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.