08-644 90 44

Hammarby Sjöstad

Visa alla bilder

Fredriksdalsgatan 20, 2 tr

Optimalt planerad lägenhet med hög standard och stilrena materialval. Balkong i soligt västerläge med fin utsikt ner mot Hammarby Kanal.

Kort fakta

Antal rum:
2 rum och kök
Boarea:
54 kvm
Avgift:
2 906 kr/mån
Visa mer fakta

Visningar

Kontakta mäklaren för visning

4 695 000 kr Pris/bud

Ansvarig mäklare
Mattias Näsström
Jag kan din stadsdel
Jag hjälper dig gärna med en värdering av din bostad.
Klicka för gratis värdering
Föreningens terrass. Här kan man sola, grilla och njuta av utsikten.
Här har man en fantastisk utsikt över Hammarby Kanal
Gården sträcker sig längs med hela huset och här finns flera sittgrupper utplacerade
På gården finns även en rolig lekpark
Här har man satsat på grönska och skapat en lummig oas mellan husen
Här bor man nära kajen med Hammarby Kanal några meter från porten.
Taco Bar med uteservering belägen längs med kajen
Här kan man koppla av på solbryggorna vid kajen
Populära Haga bageri i grannhuset
Nya -ikonskrapan Sthlm New 01 med en populär Skybar med fantastisk utsikt över Stockholm
Vi kan din stadsdel
Vi hjälper dig gärna med en värdering av din bostad.
Klicka för gratis värdering

Beskrivning

Välkommen till denna stilrena och välplanerade lägenhet med balkong i västerläge med härlig eftermiddags- och kvällssol. Bostaden är belägen endast två portar från Hammarby Kanal och från balkongen har man en härlig vattenkontakt med utsikt över kanalen. Tack vare de generösa fönsterpartierna och den öppna planlösningen har man ett härligt ljusinsläpp i hela bostaden. Lägenheten är i mycket fint skick. Byggnaden är den tredje och sista etappen i Skanskas projekt och här märks att man lagt lite extra eftertanke på materialval och utformning. Här bor man intill Södermalms puls med restauranger, pubar och butiker samt Hammarby Sjöstads rogivande småstadskänsla invid den böljande Hammarbykanalen. Här saknar man inget med en välsorterad ICA-butik, utmärkta kommunikationer samt flertal trevliga restauranger längs med kajen. Stabil bostadsrättsförening som äger marken (ej tomträtt) och även förfogar över flertalet hyreslokaler som ger bra intäkter.

Lägenheten disponeras enligt följande:

Hall
Hall med gott om plats för avhängning av ytterkläder i stor skjutdörrsgarderob. Vitmålade väggar samt ekparkettgolv som är genomgående för hela lägenheten. Lägenheten är utrustad med säkerhetsdörr.

Vardagsrum
Socialt och rymligt vardagsrum med öppen planlösning mot köket. Här flödar ljuset in tack vare de stora fönsterpartierna. I vardagsrummet ryms både soffgrupp och en ordentlig matplats. Från vardagsrummet finns utgång till balkongen.

Balkong
Bostadens underbara balkong sträcker sig hela vägen längs med både vardagsrummet och sovrummet och har gott om utrymme för matbord, planteringar och grill. Sommartid kan nu njuta av solen från lunch fram till kvällen. Det mysiga läget mot Hammarby kanal låter dig njuta av lugnet och beskåda det glittrande vattnet och båtlivet med solen i ansiktet.

Kök
Stilrent kök med moderna vitvaror. Kökets utrustning består av kombinerad kyl/frys, diskmaskin, mikrovågsugn, ugn samt spishäll med spisfläkt. Praktiskt kök som erbjuder gott om förvaringsmöjligheter bakom vita köksluckor. Mörk bänkskiva med ljust stänkskydd ovanför diskho och arbetsbänk. Bra arbetsbelysning tack vare infällda spotlights.

Sovrum
Rofyllt sovrum med härligt ljusinsläpp via stort fönster. Här ryms dubbelsäng, sängbord och förvaring i garderob.

Badrum
Stilrent och fräscht badrum med vitkaklade väggar samt grått klinkergolv med golvvärme. Badrummets utrustning består av wc, dusch med takdusch, kommod, spegelskåp samt tvättmaskin och torktumlare med en praktisk arbetsbänk och väggskåp ovan. Infällda spotlights i taket gör att badrummet känns mycket ljust och luftigt.

Förråd
Till lägenheten hör även ett separat förråd.

Föreningen
Brf Fredriksdals Kanal är en äkta förening bestående av 145 lägenheter som upplåts med bostadsrätt samt fem lokaler. Fastigheten är del i Sveriges första Svanenmärkta projekt som stod klart 2018. Föreningen äger marken och omfattar adresserna Fredriksdalsgatan 4-24.

Allmänt om området
I Hammarby Sjöstads marina miljö har du nära till både natur och storstadens alla bekvämligheter och möjligheter. I området finns mängder av restauranger, caféer och butiker vilket bidrar till områdets charmiga atmosfär. Här finns givetvis även bank, apotek, dagis, kyrka, bibliotek och allt annat som du kan önska dig. Området kombinerar verkligen det bästa av myllrande storstad och avkopplande natur med vatten inpå knuten. Hammarbybacken är ett självklart alternativ för friluftsliv och uppskattas året om. På vintern fylls backen med slalomåkare och under barmarkssäsongen samlas här både cyklister och joggare. Dessutom finns här ett ordentligt utegym.

Närområdet
Inom behagligt promenadavstånd ligger Skanstull (ca 5 min) med allt man kan tänkas behöva inom butiker, nöjen och service. Inom behagligt promenadavstånd finns populära Sickla köpkvarter där det finns mängder av affärer, butiker, biografer, fik och restauranger. Sickla är under ständig utveckling och planeras bli som en förlängning av Hammarby Sjöstad med nya bostäder, restauranger, hotell och arbetsplatser. På en kort promenad når man flertal trevliga badplatser vid Sickla Sjö. Hammarby Sjöstad gränsar mot Nackareservatet och inom några kilometer finns trevliga Hellasgården. Hellasgården är perfekt för bad sommartid och långfärdsskridskor vintertid.

Kommunikationer
Kommunikationerna är utmärkta och dina vänner når dig lätt med cykel, båt, tåg eller buss. Tvärbanan trafikerar Solna – Sickla Köpkvarter via Liljeholmen och Gullmarsplan (där du ansluter till tunnelbanenätet). Vid station Årstaberg når du även pendeltågen. Buss 74 kör med regelbundna turer till Södermalm och stannar bland annat vid Skanstull, Södersjukhuset och Södra Station. Båttrafiken med m/s Lotten är gratis och går mellan Hammarby Sjöstad och Södermalm med 10 till 15 minuters intervall mellan 06.00 och 24.00. Dessutom trafikerar M/S Emelie Hammarby Sjöstad - Nybroviken med ett stopp på Djurgården och Gröna Lund.

Tunnelbana
År 2030 planeras tunnelbanan att vara i drift i Hammarby Sjöstad. Stationen i Hammarby Sjöstad planeras under Hammarby Kanal med en uppgång på varje sida av kanalen. Den ena beräknas bli vid Katarina Bangata och den andra vid Lumaparkens södra del. Dessutom planeras en ny uppgång till Gullmarsplans tunnelbanestation med anslutning till gröna linjen. Uppgången planeras i Hammarby Sjöstad invid den nya ikonskrapan Sthlm 01. Bostaden kommer då ha både blå och grön tunnelbanelinje inom kort gångavstånd.

Byggnad

Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
2018
Fönster:
3-glasfönster
Uppvärmning:
Bergvärme/Fjärrvärme
Övriga byggnader:
Förråd, övernattningslägenhet, miljörum, cykelförråd & barnvagnsförråd.

Bilplats

35 st garageplatser (varav 20 st laddplatser) + 8 st mc-platser i föreningens hus. Administreras i dagsläget av Parkona.

TV- och Bredband

Bredband
Föreningen har en gruppanslutning för bredband, TV och anslutning till bredbandstelefoni. För detta tillkommer en obligatorisk avgift om 205 kr/mån.

Driftkostnader

Hushållsel
300 kr
Försäkring
250 kr
Summa
550 kr /mån

Energideklaration

Status:
Utförd (2020-05-08)
Primärtal:
107 kWh/m2 år
Energiklass:
D

Föreningen

Namn
Brf Fredriksdals kanal
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769624-6557
Andel i föreningen
0.5747%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
799 240 kr. Årsredovisning 2022
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
145 st
Antal lokaler
5 st
Pantsättningsavgift
573 kr
Överlåtelseavgift
1433 kr (betalas av Köpare)
4 695 000 kr Pris/bud
Typ:
Bostadsrättslägenhet, lghnr 2121
Antal rum:
2 rum och kök, varav 1 sovrum.
Boarea:
54 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Månadsavgift:
2 906 kr/mån. I månadsavgiften ingår värme och kallvatten. För bredband och TV tillkommer en obl. avgift om 205 kr/mån. Varmvatten och el debiteras schablonmässigt och avräknas årsvis efter förbrukning.
Våningsplan:
2 av 7. Hiss finns.

Visning

Kontakta mäklaren för visning
Ansvarig mäklare
Mattias Näsström
070-147 24 39

Intresserad av denna bostad?

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.