08-644 90 44

Södermalm

Visa alla bilder
Budgivning pågår
Snart
till salu

Kocksgatan 11, 1 tr.

Välplanerad 2:a i stabil förening med trevlig innergård och garage i huset!

Kort fakta

Antal rum:
2 rum och kök
Boarea:
46.5 kvm
Avgift:
1 028 kr/mån
Visa mer fakta

Visningar

Kontakta mäklaren för visning

4 450 000 kr accepterat pris

Högsta bud: 4 150 000 kr
Ansvarig mäklare
Makis Batsoulis
Jag kan din stadsdel
Jag hjälper dig gärna med en värdering av din bostad.
Klicka för gratis värdering
Planlösning
Föreningens fantastiska innergård
Föreningens fantastiska innergård
Innergården bjuder både på grönska och blommor om sommaren
Grillar och utemöbler
Gott om plats för umgås, leka och grilla kvällens middag
Här ligger även föreningens tvättstuga i ett fristående hus
Vi kan din stadsdel
Vi hjälper dig gärna med en värdering av din bostad.
Klicka för gratis värdering

Beskrivning

*ACCEPTERAT PRIS* Välkomna till Kocksgatan 11, 1 tr.

En välplanerad 2:a med ljus, öppen planlösning och funktionella rum. Bostaden har ett rymligt vardagsrum och kök i öppen planlösning som bjuder på härliga sociala ytor och generösa fönsterpartier. Här bor ni på ett av Södermalms absolut bästa lägen, med endast ett stenkast från Medborgarplatsen och Götgatsbackens stora utbud av shopping och restauranger. Föreningen har en stor grönskande innergård inredd med trevliga sittplatser, där man kan njuta av solen större delen av dagen - perfekt plats att spendera många härliga sommarkvällar! Er exklusiva park alldeles utanför porten. Här har ni allt ni behöver - med ett centralt läge mitt på söder finns ett brett utbud av butiker, restauranger, caféer och service runt knuten. Dessutom finns utmärkta kommunikationer via tunnelbanans gröna linje vid Medborgarplatsen, flertal busslinjer samt pendeltåg vid Södra station.

Populär och stabil förening med låg avgift. Stort garage i huset med normalt ingen eller väldigt kort kötid samt låg avgift.

Hall:
Ni välkomnas in i en rymlig hall med gott om plats för av- hängning av ytterkläder samt en stor skjutdörrsgarderob längs med hela väggen för ytterligare förvaring. Från hallen nås även bostadens badrum.

Vardagsrum:
Rymligt vardagsrum med generösa fönsterpartier och god möblerbar yta. Här ryms en soffgrupp och annat möblemang samt ett matbord mot köket som bjuder in till socialt umgänge. Ljusa väggar och parkettgolv är genomgående i bostaden.

Kök:
Smart planerat kök med mycket förvaring bakom flertalet ljusa luckor och lådor. Köket bjuder på en trevlig matplats i öppen planlösning mot vardagsrummet. Maskinell utrustning: ugn/spis, fläkt, diskmaskin samt kyl/frys.

Sovrum:
Rymligt sovrum med gott om förvaring i den stora garderoben längs med ena väggen. Här ryms det utan problem dubbelsäng samt nattduksbord.

Badrum:
Badrummet är av generös storlek med ljust kakel på väggarna och grått klinker på golvet samt är utrustat med dusch, vikbar duschvägg, wc, handfat med kommod, spegelskåp samt handukstork.

Förråd
Till lägenheten hör ett källarförråd.

Område
I närområdet finns det mesta i form av butiker, restauranger, caféer och service. Utmärkta kommunikationer med tunnelbana från Medborgarplatsen, ett flertal busslinjer samt pendeltåg vid Södra Station. Närhet till Katarina kyrka och SoFo området. Mer centralt än så här blir det inte!

Byggnad

Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1974
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Övriga byggnader:
I föreningen finns tvättstuga med 7st bokningsbara maskiner samt 1 st bobokningsbar. Tvättstugan ligger i separat anläggning på gården så möjlighet ges att tvätta även under kvällstid. Det finns även ett återvinningsrum, cykelförråd, 6 gästparkeringsplatser i garaget, bastu och en grönskande innergård med grillplats, lekplats och boulebana. Föreningen har även en gästlägenhet och en föreningslokal som kan bokas av medlemmarna till en mindre kostnad.
Renoveringar:
Planerade renoveringar:
Fönsterbyte (2025)
Byte av stående avloppsstammar och rör i lägenheterna (2030)

Utförda renoveringar:
Stamspolning (2023)
Betongjobb på loftgångarna (2023)
Byte av liggande avloppsstammar i källare och garage (2020-2021)
Upprustning av lekplatsen (2020)
Förbättringsmålningar i gemensamma utrymmen (2019-2020)
Nyplantering av växter i blomlådor. (2019-2020)
Målning av tvättstuga (2019)
Helrenovering av föreningslokal (2019)
Återuppbyggnad av uteplatser och uterum med inglasningar (2019)
Byte av maskiner i tvättstuga (2018)
Åtgärdande av fuktproblem på gården (2016-2019)

Bilplats

136 garageplatser, varav 18 med ladd-stolpar för elbil och 6 gästplatser. 9 mc-platser.

Garageplats för bil kostar för närvarande 840 kr/månad, för elplats 1.250 kr samt kostnad för el. Normalt ingen eller väldigt kort kötid.

TV- och Bredband

TV
Via Tele2 (basutbud med drygt 15 kanaler ingår).
Bredband
Via Stockholms stadsnät, ingår i avgiften. (För att få tillgång till trådlös internetuppkoppling krävs en router, den bekostas av dig själv).

Driftkostnader

Hushållsel
150 kr
Försäkring
150 kr
Summa
300 kr /mån

Energideklaration

Status:
Utförd (2020-01-03)
Primärtal:
146 kWh/m2 år
Energiklass:
E

Föreningen

Namn
Brf Vägaren
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
702002-5701
Andel i föreningen
0.32572%
Andel av årsavgiften
0.32716%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
128 240 kr. Beräknat utifrån uppgifter ur årsredovisning för 2023
Hemsida
Föreningens ekonomi
Mycket solid förening med extremt goda lokalintäkter.
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
167 st
Antal lokaler
9 st
Parkering
Bilplats finns. 136 garageplatser, varav 18 med ladd-stolpar för elbil och 6 gästplatser. 9 mc-platser. Garageplats för bil kostar för närvarande 840 kr/månad, för el-plats 1 050 kr samt kostnad för el. Normalt ingen eller väldigt kort kötid.
Pantsättningsavgift
525 kr
Överlåtelseavgift
1433 kr (betalas av Köpare)
Gemensamma utrymmen
Tvättstuga, gästlägenhet, bastu, föreningslokal, gästparkering, återvinningsrum, cykelförråd, barnvagnsförråd, källarförråd, boulebana, lekplats, grillplats. Föreningen har en gästlägenhet och en föreningslokal som kan bokas av medlemmarna till en mindre kostnad.
Allmänt om föreningen
Brf vägaren är en äkta förening som består av 167 lägenheter som upplåts med bostadsrätt samt 9 lokaler som samtliga är uthyrda. Fastigheten har fem bostadsentréer med adresserna Folkungagatan 56 och 58, Östgötagatan 26 samt Kocksgatan 9 och 11. Föreningens byggnad uppfördes 1974 och marken är friköpt. Se gärna föreningens informativa hemsida vagaren.com.

Avgiften har varit oförändrad sedan 2011 då den sänktes. Styrelsen beslutade att höja avgifterna med 5% från den 1 januari 2024.

Stor och stabil förening med låg avgift. Föreningens har en stor grönskande innergård inredd med trevliga sittplatser och lekplats. Er exklusiva park alldeles utanför porten. Stort garage i föreningen med normalt ingen eller väldigt kort kötid. Med ett centralt läge mitt på söder finns ett brett utbud av butiker, restauranger, caféer och service runt knuten. Dessutom finns utmärkta kommunikationer via tunnelbanans gröna linje vid Medborgarplatsen, flertal busslinjer samt pendeltåg vid Södra station.
4 450 000 kr accepterat pris
Högsta bud:
4 150 000 kr
Visa budhistorik
Typ:
Bostadsrättslägenhet, lghnr 99
Antal rum:
2 rum och kök, varav 1 sovrum.
Boarea:
46.5 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Månadsavgift:
1 028 kr/mån. I månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg for el på 75 kr. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv (basutbud med drygt 15 kanaler) och bredband. Hushållsel debiteras efter individuell mätning i varje lägenhet med fyra månaders fördröjning. (Avgiften höjdes med 5% från 1/1-2024).
Våningsplan:
1 av 6. Hiss finns.

Visning

Kontakta mäklaren för visning
Ansvarig mäklare
Makis Batsoulis
070-147 24 27

Intresserad av denna bostad?

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.