08-644 90 44

Liljeholmskajen

Visa alla bilder

Vingårdsgatan 46, 4tr

Påkostad och mycket smakfull 3:a med två terrasser och generös takhöjd. Kan byggas om till en 4:a. Nära till skolor, service och kommunikationer.

Kort fakta

Antal rum:
3 rum och kök
Boarea:
89.5 kvm
Avgift:
4 818 kr/mån
Visa mer fakta

Visningar

Kontakta mäklaren för visning

6 695 000 kr

Ansvarig mäklare
Andreas Koskinas
Jag kan din stadsdel
Jag hjälper dig gärna med en värdering av din bostad.
Klicka för gratis värdering
Populära Sjövikstorget
Sjövikstorget
Njut av badbrygga och båtliv
Vy från Södermalm
Liljeholmskajen med vy mot Södermalm och Årstabron.
Pontonen ligger precis nedan
Kajen och vy mot Södermalm
Sjövikstorget
Primo är en av flera bra restauranger på kajen
Blomsterdalen
Blomsterdalen
Liljeholmstorget
Äventyrsparken
Äventyrsparken
Nya Sjöviksskolan
Årstabergsparken
Planlösning
Alternativ planlösning
Vi kan din stadsdel
Vi hjälper dig gärna med en värdering av din bostad.
Klicka för gratis värdering

Beskrivning

Varmt välkomna till denna sjönära, unika och rymliga trea. Här erbjuds en underbar lägenhet med påkostade ytskikt, två terrasser, stora fönsterpartier samt en mycket generös takhöjd på över 3 meter.
Lugnt och trivsamt läge med genomgående och öppen planlösning. Den öppna planlösningen i kombination med de stora fönsterpartierna skapar en härlig och luftig atmosfär som låter ljuset flöda fritt mellan rummen.

Köket är både snyggt och väldisponerat med gott om förvaring och fina arbetsytor. Kökets matplats invid fönsterpartiet rymmer ca 6-8 personer.

Vardagsrummet är mycket stort och här rymmer ni utan problem en stor soffa samt ytterligare en ordentlig matplats om så önskas.
Från vardagsrummet når ni ut till en härlig terrass med markis. Från denna terrass kan ni njuta av sol från morgon till eftermiddag.

Lägenheten har två fina sovrum som vetter mot föreningens lugna innergård. Det största av dem rymmer utan problem en stor dubbelsäng och förvaring i flera garderober. Det andra sovrummet passar utmärkt som ett barnrum, gästrum eller arbetsrum. Från detta rum når ni ut till ytterligare en terrass som vetter mot föreningens lugna innergård och som erbjuder eftermiddag samt kvällssol.

Lägenheten kan byggas om till en 4:a. Se alternativ planlösning.

Badrummet är stort och placerad i hallen. Ett fint badrum med wc och dusch samt en mycket praktisk tvättavdelning utrustad med tvättmaskin, torktumlare, skåp och arbetsbänk.
Välkomnande hall med plats för klädavhängning samt förvaring i garderober och rymlig klädkammare.

Mycket stabil förening med god ekonomi och låga avgifter. Föreningen har gott om hyresintäkter från flera kommersiella lokaler.
Värme, kallvatten, kabel-TV och bredband är inkluderat i månadsavgiften.

Här bor man attraktivt intill kajen med flertal butiker, restauranger och service i närheten. Nedanför finns även en populär badbrygga, perfekt för ett svalkande kvällsdopp efter jobbet.

Attraktivt belägen invid flertalet parker, grönområden, tvärbana, och Mälarens vatten. Området erbjuder även mycket bra service och stort utbud av bra matbutiker, skolor, dagis, restauranger, caféer, gym m.m. I närheten finner ni en bra och välsorterad matbutik. För den som söker ännu större utbud så finns Liljeholmens stora galleria på ca 5 minuters promenadavstånd. Södermalm nås från två håll. Via cykelhissen i Brohuset som tar er smidigt upp till Årstabron och över Söder. Eller via Liljeholmsbron till Hornstull. Det finns även en trappa upp till Årstabron. Denna väg tar ni er även till Årstabergs pendeltågsstation på cirka 11 minuter.

OMGIVNING
Liljeholmskajen är ett expansivt, lugnt och sjönära område. Här finns all service man behöver såsom mataffärer, caféer, restauranger med uteserveringar, gym, kemtvätt och flera olika frisörer. Vill man känna storstadens puls så har man Södermalm och Hornstull bara några minuters promenad bort. Runt knuten finns Årstaskogen med härliga grönområden med promenadstråk och motionsspår. Önskar man utöka promenaden så finns trivsamma Gröndal och sjön Trekanten i närheten. Vill man träna inomhus så finns gymkedjorna SATS, Puls & Träning samt Gymmet representerade i området. Från Liljeholmskajen har man det mesta inom promenad- och cykelavstånd. Liljeholmsgallerian på Liljeholmstorget ligger bara några minuters promenad bort och är ett stort shoppingcenter med ca 90 butiker, systembolag, apotek, affärer och restauranger. Läs mer om gallerian på www.liljeholmstorget.se. Önskar man ett större utbud av butiker så ligger Skärholmens Centrum och Kungens Kurva med butiker såsom IKEA, Citygross och diverse annan dagligvaruhandel ca 10 minuter resväg bort med bil. Ett mycket barnvänligt område med flera lekplatser, parker och skolor. Både förskolor, grundskolor och gymnasium finns representerat i Liljeholmen. Förskolor finns det flertalet av på Liljeholmskajen och på Sjöviksbacken precis invid finner ni Årstadalskolan. På Sjövikshöjden finner ni även nybyggda grundskolan, Sjöviksskolan.

https://arstadalsskolan.stockholm.se/
https://sjoviksskolan.stockholm.se/om-skolan

Området erbjuder utmärkta kommunikationer. Ett stenkast bort ligger Tvärbanan Årstadal. Även flera bussar trafikerar Sjövikstorget och på endast någon minut med tvärbanan eller buss tar ni er till Liljeholmens C där Tunnelbanan och flertalet busslinjer ansluter. Med tunnelbanans röda linje från Liljeholmen tar du dig till T-centralen på endast 10 minuter. En station bort med tvärbanan ligger Årstaberg. Där går pendeltågets alla linjer mot Märsta, Bålsta, Kungsängen, Södertälje och Västerhaninge. Flygbussarna går från Liljeholmstorget till Arlanda. Anställda på Scania kan ta företagets direktbussar från Liljeholmstorget till Södertälje.

ÖPPEN BUDGIVNING
Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden.
Bud som inkommer redovisas på nätet endast med säljarens samtycke.
I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan överlåtelseavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

BOAREA
Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för hen, kontrollera bostadslägenhetens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT
Utgångspunkten är att bostadsrätten köpes i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen (befintligt skick). Köparen uppmanas att undersöka bostadsrätten före köpet eller om hen ändå undersökt den ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Vid köp av bostadsrätter har köparen således en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. Om det finns symtom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, åligger det hen att gå vidare med sin undersökningsplikt och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt

Byggnad

Byggnadstyp:
Flerfamiljhus
Byggnadsår:
2003
Fönster:
3-glasfönster
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Ventilation:
Mekanisk frånluft från kök och badrum, tilluft från ventiler under fönster.
Övriga byggnader:
Till lägenheten hör ett källarförråd. Det finns en gemensamhetslokal/övernattningslokal för uthyrning till föreningens medlemmar. Det finns även en grovtvättstuga samt en fin och mysig innegård.

Uteplats/balkong

Här kan ni njuta av två fina terrasser i olika väderstreck. Den ena nås från köket/vardagsrummet och erbjuder sol från morgon till eftermiddag. Den andra nås från ett av sovrummen och vetter mot den lugna innergården. Denna terrass erbjuder sol från eftermiddag till kväll.
Det är tillåtet att grilla med både gasolgrill och elgrill (ej kolgrill) på både balkonger och uteplatser.

Bilplats

Föreningen har 64 st. garageplatser under huset samt 9 st. servitutsplatser i en grannfastighet. Garageplatserna kostar 1 200 kr/månad. Uthyrning sköts av SBC.

TV- och Bredband

TV
Kabel-TV finns via Com Hem. Grundutbud ingår i avgiften.
Bredband
Bredband 250 Mbit/s finns via Telenor och ingår i månadsavgiften.

Driftkostnader

Hushållsel
300 kr
Vatten/avlopp
100 kr
Försäkring
150 kr
Summa
550 kr /mån

Energideklaration

Status:
Utförd (2018-10-06)
Prestanda:
116 kWh/m2 år
Energiklass:
E

Föreningen

Namn
Brf Sofieberg
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769608-6029
Andel i föreningen
0.72985%
Andel av årsavgiften
0.731%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
845 579 kr. Beräknad indirekt nettoskuld baseras på värden från räkenskapsåret 2022
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
130 st
Antal lokaler
6 st
Pantsättningsavgift
573 kr
Överlåtelseavgift
1433 kr (betalas av Köpare)
Allmänt om föreningen
Kvarteret var det första som byggdes i det nya bostadsområdet vid Liljeholmskajen. Kvarteret blev inflyttningsklart i juni 2003.

Brf Sofieberg består av 130 lägenheter i 6-7 våningar, källarvåning med parkeringsgarage och 6 st lokaler i bottenvåningen.

-Restaurang, asiatisk
-Restaurang, pizza&grill
-Videobutik
-Mobilnätstation
-Blomsterhandel
-Försäljning av aluminiumprofiler
-Produktvisning och kontorsverksamhet

I fastigheten ingår 4 huskroppar med 10 trapphus, förbundna i ett kvarter, med adresserna Sjöviksvägen 32-38, Vingårdsgatan 44-48, Fredsborgsgatan 17-19, Grönbrinksgatan 1-9.
6 695 000 kr
Typ:
Bostadsrättslägenhet, lghnr 00761
Antal rum:
3 rum och kök, varav 2 sovrum.
Boarea:
89.5 kvm. Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen
Månadsavgift:
4 818 kr/mån. I månadsavgiften ingår värme, kallvatten, grundpaket med TV-kanaler samt internet via Telenor fiber. Individuell varmvattenmätning som debiteras varje kvartal.
Våningsplan:
4 av 6. Hiss finns.

Visning

Kontakta mäklaren för visning
Ansvarig mäklare
Andreas Koskinas
070-776 21 07

Intresserad av denna bostad?

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.