08-644 90 44

Hammarby Sjöstad

Visa alla bilder

Per Ludvig Lindgrens Terrass 4

På första parkett med utsikt över Danvikskanalen och Södermalms grönskande Mandelpark. Se solnedgången vid Sofia Kyrka i kvällsolen på balkongen.

Kort fakta

Antal rum:
3 rum och kök
Boarea:
75 kvm
Avgift:
4 340 kr/mån
Visa mer fakta

Visningar

Kontakta mäklaren för visning

5 595 000 kr Pris/bud

Ansvarig mäklare
Mattias Näsström
Jag kan din stadsdel
Jag hjälper dig gärna med en värdering av din bostad.
Klicka för gratis värdering
Anders Franzéns park
Anders Franzéns park
Vi kan din stadsdel
Vi hjälper dig gärna med en värdering av din bostad.
Klicka för gratis värdering

Beskrivning

Nu finns chans att förvärva denna välplanerade 3:a på första parkett till Danvikskanalen. Här har man en påtaglig vattenkontakt från balkong, vardagsrum och kök samt fin vy mot Södermalm och Mandelparken. Balkongen erbjuder härlig kvällssol och utsikt över solnedgången vid Sofia Kyrkas topp. Hörnläget förser bostaden med ett fint ljusinsläpp från två väderstreck. Planlösningen erbjuder luftiga sociala ytor med öppen planlösning mellan vardagsrum och kök samt två bra sovrum. Bostaden är i fint skick med stilrena materialval och parkettgolv.

Lägenheten disponeras enligt följande:

Hall
Välkomnande hall med utmärkt förvaring i stor skjutdörrsgarderob med spegeldörrar. Här ligger ett snyggt och praktiskt mörkt klinkergolv.

Kök
I köket från HTH finns goda förvaringsmöjligheter bakom vita luckor och bra arbetsytor på den svarta bänken med svart kakel ovan. Den generösa takhöjden nyttjas här till fullo med överskåp för extra förvaring. I anslutning till köket ryms matbord och stolar invid stort fönster med utsikt mot kanalen. Matplatsen utgör en trevlig knytpunkt där kök möter vardagsrum. Köket är utrustat med fullstor kyl och frys, diskmaskin, spisfläkt, spishäll, ugn samt mikrovågsugn.

Vardagsrum
Denna luftiga trivsamma yta präglas av de stora fönsterpartierna med fantastisk utsikt över Danvikskanalen. Flera stora fönster ger ett vackert ljusinsläpp och här ryms en ordentlig soffgrupp med tillhörande möblemang. Från vardagsrum/matplats finns utgång till bostadens balkong.

Balkong
Här kan man koppla av med en förstklassig vy över Danvikskanalen och grönskande Mandelparken på Södermalm. Här kan man njuta av kvällssol och se solen gå ner vid Sofia Kyrkas topp. Balkongen är indragen och fötterna vilar på vacker trätrall. Här ryms utemöbler och växter.

Sovrum 1
Bostadens största sovrum rymmer dubbelsäng och sängbord utan problem. Dessutom finns smart förvaring i inbyggd skjutdörrsgarderob. Från fönstret har man en fin vy ner mot kanalen.

Sovrum 2
Detta rum passar perfekt som barn- eller arbetsrum med plats för säng och skrivbord. Även här finns utmärkt förvaring i inbyggd skjutdörrsgarderob samt fin vy ner mot kanalen.

Badrum
Smakfullt inrett badrum med kaklade väggar i svart och vitt samt svart klinkergolv med golvvärme. Badrummet är utrustat med tvättställ med komod, wc, badkar samt en tvättdel med tvättmaskin och torktumlare med arbetsbänk och väggskåp ovan.

Förråd
Till lägenheten hör ett förråd.

Föreningen
Brf Soldäcket är en äkta förening som består av 42 st lägenheter som upplåts med bostadsrätt. Föreningen har två stycken bostadshus som uppfördes 2011 på Per Ludvig Lindgrens Terrass 2 & 4.

Allmänt om området
I Henriksdalshamnen har flertalet kajer och bryggor anlagts som ett sammanhängande gång- och vistelsestråk längs vattnet från Lugnet genom hela Henriksdalshamnen och vidare till Danvikstull. Centralt i området ligger hamntorget som med båtplatser och kaféer blivit en naturlig mötesplats för boende och besökare i området och det är även härifrån färjan till Södermalm avgår. Kvarteret är en mix av skärgård och stad. Med ett boende mitt i staden, och samtidigt skärgårdsnära, har du alla möjligheter att njuta här och nu i vardagen. Promenera ner till Soldäcket för en picknick eller slå dig ner vid en av restaurangernas uteserveringar. Nere vid kajen finns även en sandstrand i miniformat med utedusch.

I Hammarby Sjöstads marina miljö har du nära till både natur och storstadens alla bekvämligheter och möjligheter. I området finns mängder av restauranger och caféer vilket bidrar till områdets charmiga atmosfär. Här finns givetvis även bank, apotek, förskolor, kyrka, bibliotek och allt annat som du kan önska dig. Området kombinerar verkligen det bästa av myllrande storstad och avkopplande natur med vatten inpå knuten. Nedanför Danviksklippan ligger Anders Franzéns-park där det finnas fotbollsplan, lekplatser samt gräsplatåer för barnen.

Närområdet:
Inom behagligt promenadavstånd finns populära Sickla köpkvarter där det finns mängder av affärer, butiker, biografer, fik och restauranger. Hammarby sjöstad gränsar mot Nackareservatet och inom några kilometer finns trevliga Hellasgården. Hellasgården är perfekt för bad sommartid och långfärdsskridskor vintertid. På vintern går det för övrigt även att åka slalom i Hammarbybacken som lyser upp kvarteren.

Kommunikationer:
Kommunikationerna är utmärkta och dina vänner når dig lätt med cykel, båt, tåg eller buss. Hållplats Henriksdal trafikeras av samtliga bussar på sträckan Slussen och Nacka/Värmdö samt Saltsjöbanan. Från Henriksdal är avgångarna/alternativen väldigt många och här behöver man sällan vänta mer än ett par minuter på bussen som tar dig till Slussen. Inom kort gångavstånd finns även busslinjerna 53, 71, 74 och nattbuss 96. Buss 53 stannar vid Slussen och fortsätter sedan in till city. Tvärbanan trafikerar Solna – Sickla via Liljeholmen och Gullmarsplan (där du ansluter till tunnelbanenätet). Vid station Årstaberg når du även pendeltågen. Båttrafiken med m/s Lotten är gratis och går mellan Hammarby Sjöstad och Södermalm med 10 till 15 minuters intervall mellan 06.00 och 24.00. Dessutom trafikerar M/S Emelie Hammarby Sjöstad - Nybroviken med ett stopp på Djurgården och Gröna Lund. Förlängning av tunnelbanans blå linje är under uppbyggnad och nya stationer är planerade bl.a. i Sickla och Hammarby Sjöstad under Hammarbykanalen med uppgång på vardera sida varav den ena vid Lumaparken.

Byggnad

Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
2011
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Övriga byggnader:
I föreningen finns tvättstuga, barnvagns- och rullstolsförråd samt cykelförråd. Till varje lägenhet hör ett förråd.

Bilplats

Garage med 35 bilplatser och 9 MC-platser. Pris 1.700 kr/mån. Till platserna är det separat kö.

TV- och Bredband

Bredband
Fastigheten är ansluten till fiber med Ownit som leverantör för tv och bredband. För detta tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 210 kr/mån.

Driftkostnader

Hushållsel
400 kr
Försäkring
250 kr
Summa
650 kr /mån

Energideklaration

Status:
Utförd (2023-12-06)
Primärtal:
63 kWh/m2 år
Energiklass:
C

Föreningen

Namn
Brf Soldäcket
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769621-3524
Andel i föreningen
1.47345%
Andel av årsavgiften
2.19208%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
137 395 kr. Årsredovisning 22/23
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Pantsättningsavgift
573 kr
Överlåtelseavgift
1433 kr (betalas av Köpare)
5 595 000 kr Pris/bud
Typ:
Bostadsrättslägenhet, lghnr 11001
Antal rum:
3 rum och kök, varav 2 sovrum.
Boarea:
75 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Månadsavgift:
4 340 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten. Ett obl. tillägg om 210 kr/mån tillkommer för tv och bredband.
Våningsplan:
Hiss finns.

Visning

Kontakta mäklaren för visning
Ansvarig mäklare
Mattias Näsström
070-147 24 39

Intresserad av denna bostad?

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.