08-644 90 44

Liljeholmskajen

Visa alla bilder

Ekfatsgatan 4

FAST PRIS! Trivsam och sjönära tvåa med stor uteplats samt generös takhöjd 2,85. Samtliga fönster vetter mot mysig, lugn och sluten innergård.

Kort fakta

Antal rum:
2 rum och kök
Boarea:
52 kvm
Avgift:
3 501 kr/mån
Visa mer fakta

Visningar

Kontakta mäklaren för visning

3 799 999 kr accepterat pris

Ansvarig mäklare
Andreas Koskinas
Jag kan din stadsdel
Jag hjälper dig gärna med en värdering av din bostad.
Klicka för gratis värdering
Mysig och sluten innergård med gräsytor och sittgrupper
Bänkar och bord på föreningen innergård
Mysig upplyst innergård.
Sluten innergård med gräsytor och sittgrupper
Föreningens nybyggda lokal med övernattningsmöjligheter.
Bastu, wc och dusch finns i föreningens lokal
Bastu, wc och dusch finns i föreningens lokal
Badpontonen ligger precis nedan.
Härlig vattenkontakt
Flera mysiga restauranger längs promenaden vid vattnet
Årstabron som går över till Södermalm
Vy från kajkanten
Populära Sjövikstorget
Sjövikstorget
Njut av badbrygga och båtliv
Vy från Södermalm
Liljeholmskajen
Liljeholmskajen med vy mot Södermalm och Årstabron.
Den andra badpontonen
Vi kan din stadsdel
Vi hjälper dig gärna med en värdering av din bostad.
Klicka för gratis värdering

Beskrivning

Trivsam och sjönära tvåa med generös takhöjd samt stor uteplats med sjöutsikt. Underbar planlösning med rejäla ljusinsläpp där samtliga fönster vetter mot mysig och sluten innergård.
Den höga takhöjden om ca 2,85 m kombinerat med den öppna planlösningen och de stora fönsterpartierna skapar en härlig atmosfär. Vardagsrummet är stort och rymmer utan problem en ordentlig soffgrupp samt en bra arbetsplats om så önskas. Det snygga köket som ligger precis intill skapar en social samvaro. Ett modernt och fullt utrustat kök med fin maskinpark och bra arbetsytor.

Lägenhetens sovrum har plats för dubbelsängen och gott om förvaring i stor skjutdörrsgarderob längs hel vägg.
Badrummet är stort och placerad i hallen. Ett smakfullt badrum med, wc, kommod, dusch samt tvättmaskin.

Välkomnande hall med avhängningsmöjligheter och förvaring i skjutdörrsgarderob.

Populär fastighet med fin innergård samt stor förening med stabil ekonomi. Underbar föreningslokal belägen på första parkett, med bastu, dusch och övernattning. Möjlighet till parkeringsplats i intilliggande garage.

Attraktivt belägen invid flertalet parker, grönområden, tvärbana, och Mälarens vatten. Området erbjuder även mycket bra service och stort utbud av bra matbutiker, skolor, förskolor, restauranger, caféer, gym m.m. I närheten finner ni en bra och välsorterad matbutik. För den som söker ännu större utbud så finns Liljeholmens stora galleria på ca 5 minuters promenadavstånd. Södermalm nås från två håll. Via cykelhissen i Brohuset tar ni er smidigt upp till Årstabron och över Söder. Eller via Liljeholmsbron till Hornstull. Det finns även en trappa upp till Årstabron. Denna väg tar ni er även till Årstabergs pendeltågsstation på cirka 11 minuter.
Vid Liljeholmens centrum går flygbussarna som tar er till både Arlanda samt Bromma flygplats.


OMRÅDET
Liljeholmskajen är ett expansivt, lugnt och attraktivt område med omedelbar närhet till Mälaren. Här är lika nära till storstadspulsen som lugnet och naturen. Här finner ni det mesta ni kan tänkas önska er som bl.a. restauranger, matbutik, kiosk, videobutik, frisör, cafeér, konditori, kemtvätt och skrädderi m.m.

Från Liljeholmskajen har ni det mesta inom promenad och cykelavstånd och på bara några minuter till fots når ni Liljeholmens centrum och dess galleria Liljeholmstorget. Där finner du ett shoppingcenter med ca 90 butiker, bl.a. populära klädeskedjor, systembolag, välsorterade livsmedelsbutiker och trevliga caféer.

Mycket nära till Årstaskogen som är ett otroligt vackert och stort skogsområde intill Årstaviken med fantastiska trivsamma promenadstigar och krävande löparslingor om du så önskar. Inte minst härliga utsiktsplatser längs med vattnet med hela Söder framför dig.
För den som tycker om härliga båtturer finns möjlighet att skaffa båtplats i närliggande båtklubbar.

Närhet till mysiga Gröndal och sjön Trekanten med fina motionsspår, perfekt för en joggingtur eller en promenad. I Trekanten kan man fiska gädda, abborre och regnbåge och för bad-, båt och skridskoentusiaster blir boendet här ett enda stort äventyr.Attraktivt läge via populära Liljeholmskajen med omedelbar närhet till Mälaren. Här är lika nära till storstadspulsen som lugnet och naturen.

ÖPPEN BUDGIVNING
Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden.
Bud som inkommer redovisas på nätet endast med säljarens samtycke.
I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan överlåtelseavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

BOAREA
Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadslägenhetens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT
Utgångspunkten är att bostadsrätten köpes i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen (befintligt skick). Köparen uppmanas att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Vid köp av bostadsrätter har köparen således en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksammhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. Om det finns symtom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, åligger det honom att gå vidare med sin undersökningsplikt och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt

Byggnad

Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
2016
Fönster:
3-glasfönster
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Ventilation:
Mekanisk till- och frånluft med värmeåtervinning
Övriga byggnader:
På Sjövikskajen 42 finns en lokal på 58 kvm som hyrs ut till boende. Lokalen har stora fönster med direkt sjöutsikt på kajen. Här finns bastu, plats för kalas/möte och även möjlighet till övernattning. Ljus- och ljudanläggning finns i lokalen. Det finns en hobbyhörna, återbrukshörna och ett microbibliotek i källarplan på Årgångsgatan 1. Pingisbord finns i cykelrummet på Sjöviksvägen 75. Cykelrum finns i källaren i varje uppgång utom på Ekfatsgatan 2 och 4. Föreningen har två rum för avfall och återvinning. I rummet på Ekfatsgatan finns även behållare för textilier, skor, accessoarer mm och påsar för matavfall att hämta. Hjärtstartare finns i entrén på Årgångsgatan 1. Föreningen har även en fin belyst innergård med gräsytor och flera sittgrupper med fantastisk utsikt över Årstaviken.
Renoveringar:
År 2022 installerades solpaneler på låghustaket (togs i drift 2022-05-10).
Kajak- och SUP-uthyrning till alla medlemmar då ett förråd byggts om för detta.

Uteplats/balkong

Fin och rymlig uteplats med direkt anslutning till föreningens mysiga och slutna innergård. Här har ni en fin utsikt mot Årstaviken och Tanto. Uteplatsen är ca 13 kvm stor och lugnt belägen mot väster.

Bilplats

Föreningen har ett avtal med Greenpark som äger Bergrumsgaraget om hyra av p-platser. Totalt finns det 135 platser och det är ingen kö. Hyran är 1711 kr per bilplats och månad.

På både Ekfatsgatan och Årgångsgatan finns besöksparkering mot avgift. På Årgångsgatan finns också två platser för laddning av el.

TV- och Bredband

TV
Föreningen är ansluten till Telia "Triple Play", vilket innebär att Telia levererar både Internet-anslutning, digital-TV och bredbandstelefoni. Kostnaden för detta är 150 kr/mån.
Bredband
Föreningen är ansluten till Telia "Triple Play", vilket innebär att Telia levererar både Internet-anslutning, digital-TV och bredbandstelefoni. Kostnaden för detta är 150 kr/mån.

Driftkostnader

Hushållsel
300 kr
Vatten/avlopp
75 kr
Försäkring
150 kr
Summa
525 kr /mån

Energideklaration

Status:
Utförd (2019-06-16)
Primärtal:
101 kWh/m2 år
Energiklass:
D

Föreningen

Namn
Brf Kajen 5
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769621-9224
Andel i föreningen
0.3958%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
549 484 kr
Föreningens ekonomi
Mot bakgrund av högre räntor på föreningens lån än vad som budgeterats har styrelsen därför beslutat om kvartalsvis höjning av årsavgifterna enligt nedan. Datum för höjning i procent: 2023-07-01 6% 2023-10-01 6% Styrelsen arbetar för att medlemmarna ska känna sig trygga med att bo i en välskött förening som har en sund och stabil ekonomi. Allt för att skapa värde över tid. Föreningen gör löpande avsättningar för renoveringar enligt en underhållsplan som sträcker sig 50 år framåt i tiden. Föreningens lån 2021-12-31 uppgick till 147 000 000 kronor motsvarande 9376 kronor per kvadratmeter boendeyta. Amortering sker med totalt 3,1 mkr varje år. Enligt www.ekonomifokus.se är 5 000 -10 000 kr/kvm bra särskilt om fastigheten är så ny som denna. Se mer information på föreningens hemsida. https://brfkajen5.se/inlagg/1
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Pantsättningsavgift
525 kr
Överlåtelseavgift
1313 kr (betalas av Köpare)
Allmänt om föreningen
Föreningen innehar fastigheten Lagringen 1 och äger marken. Föreningen har 193 bostadsrätter om totalt 15 679 kvm, 2 lokaler för uthyrning om totalt 317 kvm samt en gemensamhetslokal på 58 kvm, K5 Häng.

Föreningen äger och förvaltar ett höghus med adress Årgångsgatan 1 och ett låghus med adress Årgångsgatan 5 och 7, Sjöviksvägen 75 och Ekfatsgatan 2, 4, och 6. Husen färdigställdes 2016/2017. Mellan husen finns en privat innergård med utsikt mot Mälaren.
3 799 999 kr accepterat pris
Typ:
Bostadsrättslägenhet, lghnr 61002
Antal rum:
2 rum och kök, varav 1 sovrum.
Boarea:
52 kvm. Areauppgifter enligt säljaren
Månadsavgift:
3 501 kr/mån. I avgiften ingår värme och kallvatten. Obligatoriskt tillägg om 150kr/mån för Telia "Triple Play" och varmvatten efter förbrukning.
Våningsplan:
Lägenheten är belägen en halv trappa upp på markplan mot sluten innergård. Samtliga rum och fönster vetter mot innergården. . Hiss finns.

Visning

Kontakta mäklaren för visning
Ansvarig mäklare
Andreas Koskinas
070-776 21 07

Intresserad av denna bostad?

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.