08-644 90 44

Södermalm-Katarina

Visa alla bilder
Snart
till salu

Bondegatan 1E

Hemtrevlig sekelskiftestvåa i gårdshuset med balkong högst upp i fastigheten. Belägen med promenadavstånd till allt som Södermalm har att erbjuda!

Kort fakta

Antal rum:
2 rum och kök
Boarea:
47 kvm
Avgift:
2 598 kr/mån
Visa mer fakta

Visningar

Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig mäklare
Sandra Vestin
Bondegatan 1E - Planlösning
Planlösning
Vi kan din stadsdel
Vi hjälper dig gärna med en värdering av din bostad.
Klicka för gratis värdering

Beskrivning

Hall
Efter att ha tagit dig över gården in i den vackra portgången och tagit dig upp för trapporna till våning tre slås man av att man är högt upp i huset. I lägenhetens hall möts man av plats för avhängning direkt innanför dörren och ytterligare förvaring i form av en inbyggd garderob som man både kan ha till ytterligare förvaring av ytterkläder samt kombinera som städskåp.

Kök
Köket har ombesörjts och har åldrats med värdighet efter att stått till tjänst i närmre 13 år. Köket är som ett L där man med lätthet kan stå två och laga mat. Köksinredningen går i ljusa toner och luckorna har vita släta fronter med metallbeslag. Stänkskydd i form av mönstrat kakel i olika gråa dova nyanser med bänkskiva i trä och rostfri diskho. Till den maskinella utrustningen finner du induktionshäll och varmluftsugn, fläkt samt kombinerad kyl/frys.

Allrummet
Vardagsrummet, lägenhetens hjärta. Rummet imponerar med sina tre fönster som bjuder på fin utsikt över innergården och dess taknockar och sen bara blå himmel ovan. Härifrån når man bostadens balkong med helglasad fönsterdörr.
Ett lättmöblerat umgängesrum med släta väggar i vit ton och en fondvägg i blom och enhetligt gediget trägolv som ger en fin inramning av rummet. Här finns gott om plats för soffgrupp, tv och tv-möbel samt en läshörna. Fönsterna med sina överfönster förser rummet med maximalt ljusinsläpp och frisk luft. Den vackra kakelugnen (som idag inte är i bruk) bjuder både på mysfaktor och är som ett vackert smycke i sig. Gäster över på middag? Beroende på hur du möblerar så finns det plats för 4-6 personer.

Sovrum 1
I anslutning till vardagsrummet ligger sovrummet som med sitt fönsterparti med djup nisch även det vetter mot den tysta innergården. Rummet rymmer med lätthet en dubbelsäng och andra möbler såsom nattduksbord, serveringsskåp och bokhylla för den som önskar. Här finns även generöst med förvaring bakom en inbyggd garderobsvägg med speglade skjutdörrar.

Balkong
Bostadens balkong ligger mot föreningens lugna och snart grönskande och blommande innergård. Den här balkongen ger med lätthet utrymme för både utemöbler och växter. Ett eget litet extra rum att avnjuta utsikten över innergårdens takåsar och där du kan njuta av en kaffe i solen på morgonen eller varför inte ett glas vin när solen går ner?

Badrummet
I anslutning till hallen finner du badrummet som både är stilrent och fräscht. Helkaklade väggar i vitt som bryts av med en smal vågrätt svart bård. På golvet ligger en svart klinker. Badrummet är utrustat med wc, handfat och ovanför handfatet finner du förvaring bakom ett vägghängt badrumsskåp med spegel samt en handduksstång. Idag står en tilltagen duschhörna med handdusch med duschdraperi som gör varje duschtillfälle till en fröjd. Reglera med dimmerfunktion stämningen på badrummets infällda spottar och tänd ett doftljus och slappna av en stund från allt. Ett stort plus i badrummet är att här har du både tvättmaskin och golvvärme. LYX!

Byggnad

Byggnadsår
1885-1910
Uppvärmningssystem
Fjärrvärme
Övrigt
Bostadsrättsföreningen Hökboet

Föreningen består av 57 lägenheter som upplåts med bostadsrätt, 7 med hyresrätt. Föreningen upplåter även 7 lokaler med hyresrätt. Hyresrätterna som man kan kalla en dold tillgång tillfaller föreningen vid försäljning.

Huset byggdes mellan 1885 och 1910 och består av tre fastigheter med adressen Bondegatan 1B-G i Stockholm.

Föreningens hyreslägenheter och bostadsrätter är totalt 3.796m² och lokalerna om 1.241m².

Föreningen är äkta samt äger sin mark. Därav påverkas inte föreningen ekonomiskt av tomträttsavgäld. Juridisk person godkänns ej. Delat ägarskap med föräldrar och barn prövas från fall till fall.

Långfristiga skulderna uppgick enligt årsredovisning 2019 till cirka 35.000.000 kr. Skuld per total yta är ca 7.100 kr/m². Det finns inga planerade avgiftshöjningar i dagsläget.

Ekonomisk förvaltare Nabo.

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida och årsredovisningar samt från föreningens styrelse. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

Renoveringar


Ett utkast av utförda underhåll:

2018 översyn och ommålning av yttertak samt renovering av innergårdarnas tätskikt.
2017 översyn av skorstenar och rökkanaler
2016 Föreningens sex trapphus renoverades och fick då åter en färgsättning typisk för tiden kring sekelskiftet. 2016 Säkerhetsdörrar installerades till lägenheterna.
2013 Värmecentral
2012 Byggdes balkonger mot innergården.
2012 Fasadrenovering av gatufasad samt ut mot lilla gården.
2012 Fönster, renovering och ommålning.
2011 Låssystem och bredband
2010 Stambyte

Pågående och kommande underhåll:
2020 Storgårdsrenovering som är klar i slutet av juli (inga ny lån har tagits upp).
Föreningen har sålt råvindarna där arbetet med ombyggnaden förhoppningsvis kan sätta igång under hösten. Försäljningen av råvindarna kommer att inbringa goda intäkter till föreningens ekonomi.Balkong/uteplats

Enligt säljaren är balkongmåtten ca:1.40m x 2.40m, så ca 3.36m²

Övriga utrymmen

Innergården genomgår under juli månad 2020 en omfattande renovering. När den står färdig så ska den vara omsorgsfullt ombonad med både planteringar av blomster, buskar och träd. Gemensamma utemöbler ska finans att tillgå och under sommarhalvåret är grillen framme för dig som vill bjuda in vänner på middag.

Tvättstuga finns belägen på gården 1F och innehåller 3 stora tvättmaskiner, 2 torkskåp, 1 stor torktumlare och 1 mangel.. Föreningen har även ett barnvagnsförråd.

Föreningen anlitar en firma för trappstädning och allmänna ytor. Gemensam gårdsstädning för föreningens medlemmar anordnas två gånger per år.

Till lägenheten tillhör idag ett vindsförråd som är uppmätt av säljaren. Ca: 2.70 m brett x 2.50 m djupt + kattvind.

Bilplats

I området finns boendeparkering. För mer information kring parkering se: www.stockholm.se

TV och bredband

TV
Com Hem basutbud ingår i månadsavgiften.
Bredband
Bahnhof, 1000 Mbps via fiber ingår i månadsavgiften.

Driftskostnad

Försäkring
250 kr
Hushållsel
369 kr
Summa
619 kr/mån

Energideklaration

Status
Utförd
Datum
2019-07-07
Prestanda
162 kWh/m² år
Energiklass
F

Föreningen

Namn
Brf Hökboet
Org.nr
769619-0946
Andel i föreningen
1.6474%
Pantsättningsavgift
473 kr
Överlåtelseavgift
1 183 kr (betalas av Köpare)
Äkta bostadsrättsförening?
Ja
Övrigt om bostaden
Typ:
Bostadsrättslägenhet
Antal rum:
2 rok
Boarea:
47 kvm. Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen
Avgift:
2 598 kr/mån. Värme, vatten ingår i avgiften. Avgiften för bostaden är i grunden 2548 kr per månad och till detta tillkommer 50 kr per månad för balkongfond.
Våningsplan:
3 av 3, hiss finns ej.
Lägenhetsnr:
E302
Tillträde:
Tillträde enligt överenskommelse.

Visning

Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig mäklare
Sandra Vestin
070-147 17 22
Kristoffer Vestin
070-1472356

Intresserad av denna bostad?

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.

Äger du en liknande bostad?

Intresserad av att veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.