08-644 90 44

Midsommarkransen

Visa alla bilder

Tegelbruksvägen 14

Kort fakta

Antal rum:
2 rum och kök
Boarea:
35 kvm
Avgift:
3 283 kr/mån
Visa mer fakta

Visningar

Kontakta mäklaren för visning.

2 750 000 kr FAST PRIS

Ansvarig mäklare
Andreas Koskinas
Tegelbruksvägen 14-23
Jag kan din stadsdel
Jag hjälper dig gärna med en värdering av din bostad.
Klicka för gratis värdering

Beskrivning

Beskriving: Högst upp i huset finner denna extremt yteffektiva och mysiga funkis-2:a. Med genomgående gott skick, kvadratmeterna på rätt ställen och tre rum i fil är detta en lägenhet utöver det vanliga.
Ostört läge med samtliga fönster mot lugn och grönskade innergård. Ett perfekt boende för er som vill bo lugnt men samtidigt ha närhet till allt som både vardag och helger kräver. Här kan ni enkelt promenera till hippa, mysiga caféer och restauranger som finns representerat i närområdet. På en minuts promenad når ni Kransens tunnelbanestation som tar er med röda linjen till city på ca 10 min.

Här bor ni mitt i hjärtat av populära Midsommarkransen mycket nära service, kommunikationer och grönska!

Värme, vatten och bredband är inkluderat i månadsavgiften.

HISTORIA
Midsommarkransen var ursprungligen namnet på en krog som hörde till Hägerstens gård. Den byggnad krogen låg i uppfördes 1775, och låg på nuvarande Nioörtsvägen 42. År 1901 såldes marken till ett fastighetsbolag som ville exploatera området. I oktober 1908 uppfördes de första flerfamiljshusen, de flesta med små lägenheter tänkta för arbetarfamiljer. Här fanns då bland annat ett tegelbruk. Kransen fick spårvagnsförbindelse 1911, som 1964 ersattes av tunnelbana.

När LM Ericsson i slutet av 1930-talet byggde sin nya huvudfabrik vid Telefonplan växte bebyggelsen till ytterligare. En del av Kransen kallas ännu LM-staden, och hela området är en klassisk gammal arbetarförort.
I Midsommarkransen ligger den gamla biografen Tellus och Svandammsplan

OMGIVNING
Området kring Midsommarkransen är mycket lugnt och trevligt med lummiga kvarter, gott om parker och har under senare år blivit alltmer populärt. Vill ni komma ut och njuta av picknick så ligger den fina gröna Svandammsparken i närheten med fontän, stora gröna ytor och bad för barn om sommaren.

För dig som gillar natur- och friluftsliv finns här många möjligheter. På promenadavstånd ligger härliga Vinterviken med kolonilotter, båthamn, badmöjligheter i Mälaren, motionsspår, café och Skulpturens Hus. Omgivande natur ger möjlighet till aktiviteter även under vintertid såsom skridsko- och skidåkning. Sommartid är det nära till Hägerstensbadet med utomhusbassäng och på vintern kan du bada och träna i Västertorps idrotts- & simhall som även har gym.

SERVICE & KOMMUNIKATIONER
På kort gångavstånd finner du kommunikationer, livsmedelsaffärer och service. Området är en småstadsidyll med kvartersbiografen Tellus, boulebana och flera mysiga caféer, konditorier och restauranger.

På några minuter når du även Telefonplan med ett brett utbud av service, bl.a. Apotek, Bank med bankomat, Bageri, Bibliotek, Blomsterbutik, Frisör, Pressbyrå och SATS träningscenter. Här finns även kulturellt utbud med konstfack och den mycket populära restaurang Landet. Det du inte hittar här finner du i Midsommarkransens mysiga centrum.

Vid Liljeholmstorget finner du ett riktigt bra shoppingcenter med ca 90 butiker, bl.a. populära klädeskedjor, systembolag, välsorterade livsmedelsbutiker och trevliga caféer. Se länk för mer information.

Vill du ha ett större utbud av affärer finns Kungens kurva med IKEA och Skärholmens centrum inom några minuters resväg med bil.

Närmaste tunnelbana som är Midsommarkransen finner du på bara 1 minuts promendavstånd och denna tar dig in till city på bara 12 minuter. Även Telefonplans station nås på bara några minuters promenad. Från Telefonplan går också flertal busslinjer som bl.a. passerar Älvsjö pendeltågsstation, Farsta Strand och Bagarmossen. Tvärbanan som knyter ihop det västra och södra tunnelbanenätet går från Liljeholmen mot Alvik och via Gullmarsplan mot Sickla Udde. Vill du se tidtabeller, gå in på SL:s hemsida www.sl.se.

Med bil tar du dig snabbt via E4/E20 till Stockholm city med sitt stora utbud av alla de slag.

SKOLA/FÖRSKOLOR
Bra skolor och förskolor finns i närområdet och representerar årskurserna 1-9 samt gymnasium.

ÖPPEN BUDGIVNING
Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden.
Bud som inkommer redovisas på nätet endast med säljarens samtycke.
I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan överlåtelseavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

BOAREA
Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadslägenhetens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT
Utgångspunkten är att bostadsrätten köpes i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen (befintligt skick). Köparen uppmanas att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Vid köp av bostadsrätter har köparen således en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. Om det finns symtom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, åligger det honom att gå vidare med sin undersökningsplikt och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggnadsår
1936
Fönster
2-glasfönster
Uppvärmningssystem
Fjärrvärme

Renoveringar

Fastigheten från 1936 är i gott skick och 1995 genomfördes en omfattande renovering. Då byttes bl a stammar och elstigar. Tak fick nya tegelpannor och fasaden omfärgades.
Maskinparken i tvättstugan har bytts ut. Nya fläktar har köpts in för att optimera ventilationen och värmeförbrukningen. Åtgärder för att minska elförbrukningen har genomförts.
2015 renoverades och målades utsidan av alla fönster.

Övriga utrymmen

I föreningen finns en innergård med grillmöjligheter, cykelförråd samt tvättstuga i källaren. Till lägenheten hör ett stort förråd som ligger på vinden.

Bilplats

Det finns 4 parkeringsplatser som går att hyra för 300 kr / månaden. För tillfället finns en ledig plats.

TV och bredband

TV
Tv via bredbandsbolaget
Bredband
Bredband 100 mbit via bredbandsbolaget ingår i avgiften

Driftskostnad

Försäkring
150 kr
Hushållsel
200 kr
Summa
350 kr/mån

Energideklaration

Status
Utförd
Datum
2010-02-04
Prestanda
241 kWh/m² år

Föreningen

Namn
Brf Nässlan 6
Antal lägenheter
24 st
Org.nr
769606-3275
Renoveringar
Fastigheten från 1936 är i gott skick och 1995 genomfördes en omfattande renovering. Då byttes bl a stammar och elstigar. Tak fick nya tegelpannor och fasaden omfärgades.
På senare tid har även maskinparken i tvättstugan bytts ut. Nya fläktar har köpts in för att optimera ventilationen och värmeförbrukningen. Åtgärder för att minska elförbrukningen har genomförts. 2015 renoverades och målades utsidan av alla fönster.
Andel i föreningen
4.182%
Andel av årsavgift
4.56%
Pantsättningsavgift
473 kr
Överlåtelseavgift
1 183 kr (betalas av Köpare)
Äkta bostadsrättsförening?
Ja
2 750 000 kr FAST PRIS
Typ:
Bostadsrättslägenhet
Antal rum:
2 rok
Boarea:
35 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Avgift:
3 283 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och bredband.
Våningsplan:
2 av 2, hiss finns ej.
Lägenhetsnr:
1424
Byggnadstyp:
Flerfamiljhus
Tillträde:
Tillträde enligt överenskommelse.

Visning

Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig mäklare
Andreas Koskinas
070 776 21 07

Intresserad av denna bostad?

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.

Äger du en liknande bostad?

Intresserad av att veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.