08-644 90 44

Katrinebergsbacken 24

Välplanerad 3:a på populära Liljeholmsberget. Ljus och trivsam lägenhet med balkong i bästa solläge. Brf med pool, bastu & relaxavdelning.

Kort fakta

Antal rum:
3 rum och kök
Boarea:
85 kvm
Avgift:
4 413 kr/mån
Visa mer fakta

Visningar

Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig mäklare
Jesper Nordzell
Jag kan din stadsdel
Jag hjälper dig gärna med en värdering av din bostad.
Klicka för gratis värdering

Beskrivning

Välplanerad 3:a på populära Liljeholmsberget. Ljus och trivsam lägenhet med balkong i bästa solläge. Två bra sovrum, det ena med fönster mot gården. Helkaklad badrum med tvättmaskin. Här bor man i en välskött förening med festlokal, pool, bastu och relaxavdelning. Närhet till all tänkbar service vid Liljeholmstorget och mycket bra kommunikationer såsom T-bana, tvärbana och bussar. Flera natursköna promenadstråk i närheten och sjön Trekanten med badplats samt möjlighet att åka skridskor på vintern.


FÖRENINGEN
Brf Liljeholmsberget
Liljeholmsberget är ett trevligt planerat bostadsområde med höga ambitioner när det gäller boendemiljön och på gården finns en populär förskola. Området är lugnt och skyddat. Föreningen omfattar de tio trapphusadresserna Katrinebergsbacken 16-32 samt 36. Det finns 265 bostadsrättslägenheter i föreningen, samtliga upplåtna med bostadsrätt. I föreningen finns gemensamhetslokal samt bastu och pool som fritt kan disponeras av föreningens medlemmar. Övernattningslägenheter för gäster kan hyras.

Avgiften har sänkts årligen sedan 2010 med undantag för år 2014 och 2016. Årsavgiften sänktes med 3 % from januari 2019. Inget beslut taget om nästa års avgifter.

Bostadsrättsföreningen äger byggnader och innehar tomträtten till fastigheten Lilla Katrineberg 3 i Stockholms stad. Dessutom äger föreningen tre gemensamhetsanläggningar (vägar, varmgarage, m.m.) tillsammans med Lilla Katrineberg 4 (kontorshuset).

Ett antal lokaler finns till uthyrning inom fastigheten. I den största lokalen finns en förskolan som drivs av Pysslingen.

För mer information se föreningens hemsida: www.liljeholmsberget.se

OMRÅDET
Attraktivt läge vid populära Liljeholmtorget med omedelbar närhet till kommunikationer och service. Här är lika nära till storstadspulsen som lugnet och naturen. Från Katrinebergsbacken har man det mesta inom promenad och cykelavstånd.

Närhet till mysiga Gröndal och sjön Trekanten med fina motionsspår, perfekt för en joggingtur eller en promenad. I Trekanten kan man fiska gädda, abborre och regnbåge och för bad-, båt och skridskoentusiaster blir boendet här ett enda stort äventyr.

Mycket nära till Årstaskogen som är ett otroligt vackert och stort skogsområde intill Årstaviken med fantastiska trivsamma promenadstigar och krävande löparslingor om du så önskar. Inte minst härliga utsiktsplatser längs med vattnet med hela Söder framför dig.

Vid Liljeholmstorget finns ett shoppingcenter med ca 90 butiker, bl.a. populära klädeskedjor, systembolag, välsorterade livsmedelsbutiker och trevliga caféer.

Vill du ha ett större utbud av affärer finns Kungens kurva med IKEA och Skärholmens centrum inom några minuters resväg med bil.

SERVICE/KOMMUNIKATIONER
Utmärkta kommunikationer ett stenkast från Katrinebergsbacken. Alldeles nedanför berget ligger både Tvärbanan, Tunnelbanan och ett busstorg. Tvärbanan knyter ihop det västra och södra tunnelbanenätet via Gröndal och Stora Essingen mot Alvik och via Årstaberg och Gullmarsplan mot Sickla. Med tunnelbanans röda linje tar du dig till T-centralen på endast 10 minuter.

Behändigt cykel-/gångavstånd till Södermalm där du finner ett stort utbud av
restauranger och barer. På endast 5-10 minuters promenad över Liljeholmsbron (det finns trappa ned från området till bron) finner du Hornstulls T-bana samt flertalet innerstadsbussar. Buss 4 trafikerar sträckan Gullmarsplan - Södra Station - Fridhemsplan - Odenplan - Radiohuset.

Endast två stationer bort med tvärbanan ligger Årstaberg där även pendeltågets alla linjer mot Märsta, Bålsta, Kungsängen, Södertälje och Västerhaninge finns. Vill du se tidtabeller, gå in på SL:s hemsida www.sl.se.
Med bil tar du dig lätt ut på E4/E20 norr- och södergående.

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggnadsår
1993
Uppvärmningssystem
Fjärrvärme

Renoveringar

2015 renovering lekpark och tillhörande ytor. 2016 konstgräs på bollplanen. 2019 underhållsarbeten i trädgården, och planeras fortsätta till våren.

Balkong/uteplats

Balkong mot gård med eftermiddags- och kvällssol samt en fransk balkong.

Övriga utrymmen

I föreningen finns många gemensamma utrymmen för medlemmarna, såsom pool och bastu med relaxavdelning, festlokal, grovtvättstuga samt två stycken övernattningslägenheter. Cykelförråd, barnvagnsrum och tvättstuga finns i varje port. Gemensam trädgård med grill och utemöbler.

Bilplats

Det finns både varmgarage samt kallgarage med totalt 157 platser, hyra för plats i varmgarage är 1100 kr/mån och i kallgarage 850 kr/mån. Dessutom finns också ett antal MC-platser i båda garagen. Katrinebergsbacken är en privat gata som tillhör föreningen. Det finns totalt ett 20-tal parkeringsplatser med avgift. Det är kö till platserna.

TV och bredband

TV
Kabel-TV via Bredbandsbolaget. Grundutbud av tv-kanaler ingår i avgiften.
Bredband
Bredbandsuppkoppling via Ownit ingår i avgiften.

Energideklaration

Status
Utförd
Datum
2019-08-09
Prestanda
145 kWh/m² år
Typ:
Bostadsrättslägenhet
Antal rum:
3 rok
Boarea:
85 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Avgift:
4 413 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, grundutbud kabel-tv samt bredbandsuppkoppling.
Våningsplan:
4, hiss finns.
Byggnadstyp:
Flerfamiljhus
Tillträde:
Tillträde enligt överenskommelse.

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Dokument & länkar

Ansvarig mäklare
Jesper Nordzell
0725-36 37 17

Intresserad av denna bostad?

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.

Äger du en liknande bostad?

Intresserad av att veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.