08-644 90 44

Södermalm-Katarina

Visa alla bilder

Södermannagatan 31, 2 tr

Välkommen in, välkommen hem till en rymlig och ljus trea med balkong belägen i ett av Söders mest färgstarka och populära områden!

Kort fakta

Antal rum:
3 rum och kök
Boarea:
68 kvm
Avgift:
2 727 kr/mån
Visa mer fakta

Visningar

Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig mäklare
Sandra Vestin
Södermannagatan 31, 2 tr - Föreningens gemensamma gemytliga innergård
Föreningens gemensamma gemytliga innergård
Södermannagatan 31, 2 tr - Planlösning
Planlösning
Södermannagatan 31, 2 tr - Nytorget
Nytorget
Södermannagatan 31, 2 tr - Ilcaffé och Christoffers blommor, två väldigt omtyckta ställen på Södermannagatan.
Ilcaffé och Christoffers blommor, två väldigt omtyckta ställen på Södermannagatan.
Södermannagatan 31, 2 tr - Urban Deli runt husknuten vid Nytorget.
Urban Deli runt husknuten vid Nytorget.
Södermannagatan 31, 2 tr - Södermannagatan
Södermannagatan
Södermannagatan 31, 2 tr - Bryggartäppan
Bryggartäppan
Södermannagatan 31, 2 tr - Skrapan
Skrapan
Jag kan din stadsdel
Jag hjälper dig gärna med en värdering av din bostad.
Klicka för gratis värdering

Beskrivning

Välkommen hem till en rymlig och ljus trea belägen högt upp i ett av Södermalms mest färgstarka och populära områden.

Lägenheten erbjuder många tjusiga tjugotalsdetaljer i original såsom ett charmigt välbevarat serveringsskåp, gedigen fiskbensparkett samt trägolv, djupa fönsternischer, speglade dörrar, spröjsade fönster och högt i tak. Den generösa takhöjden på 2,80 meter bidrar till en öppen och spatiös känsla. Omsorgsfullt snyggt renoverat kök och badrum möter välbevarad 20-tals charm. Med genomgående planlösning och balkong mot en välskött fin innergård blir detta ett hem för dig med högt ställda krav.

Hall
Ett kliv in och du möts av lugnet och hemkänslan infinner sig. Från hallen får du en god överblick över lägenhetens disposition. Liten praktisk avhängningsmöjlighet erbjuds i form av hatt- och skohylla. På golvet ligger en marockansk klinkers som är klassiskt mönstrad i vitt, brunt, gult, grönt och mjuk blått som löper snyggt vidare in till köket. Säkerhetsdörr är installerad.

Inre hall – Kök
Den sociala köksdelen är en dröm för både kock och gäst. Köket helrenoverades år 2014 och har försetts med allt som kan tänkas behövas samt fått den självklara platsen i bostadens mittpunkt. Här lagar du mat med gott om svängrum när man står där sida vid sida.

Ingenting har lämnats åt slumpen. Köksluckorna har enhetliga fronter i gediget trä med moderna kromade handtag och bildar en härlig kontrast till det färgglada mönstrade marockanska klinkergolvet. Här har man valt att ha såväl underskåp som överskåp från golv nästan ända upp till tak, vilket har skapat massor av möjligheter till förvaring. Under överskåpen samt bakom frostade glasfronter finner du även en detalj som både är praktisk och snygg i form av ljuskällor som skänker belysning åt arbets-/förvaringsytan. Som stänkskydd har man liggande crèmevita fasade kakelplattor i våg, vilket inte bara är smakfullt utan även praktiskt. 

Köket har utrustats med induktionshäll med varmluftsugn undertill samt en vinkyl för dig som vill ha perfekt temperatur på dina Barbera- och Barolo-viner. Kylskåp samt frys finner du bakom speglad originaldörr i en garderob. Smart och praktiskt undangömt. 

Vardagsrummet 
Vardagsrummet, bostadens nav, är ett härligt sällskapsrum med generös golvyta att möblera.
I dag möbleras rummet med soffgrupp och soffbord, String-sektion för alster och böcker samt ett större matbord med sittplatser för 4–6 personer. Väggarna går i en mjuk grå ton som skapar en vacker inramning av fönstret med de vackra vita snickerierna. Golvet har fiskbensparkett och rummets fönster med spröjs, djup fönsterbräda och fönsternisch är som ett smycke i sig.

Det här rummet bjuder även på en möjlighet för den kreativa. Originalritningar vittnar om att en öppen spis tidigare har funnits där köket i dag ligger och det finns grannar som har låtit installera en eldstad i vardagsrummet. Skapa den perfekt drömmen och förhöj mysfaktorn till max! Se scenariot framför dig: mysiga hemmakvällar med en kopp te och en sprakande brasa i bakgrunden. 

Sovrum 1 
Längst in i lägenheten ligger det största sovrummet som vetter ut mot den stillsamt belägna innergården. Rummet har en smakfull fondvägg i sober mönstrad grå nyans, resterande väggar i vitt och ett behandlat furugolv i original. Stämningen här inne är rofylld och vilsam. Om det beror på det undangömda läget, de ljusa väggarna eller den luftiga takhöjden lämnas osagt.
Rummet är stort och rymmer med lätthet en dubbelsäng, läshörna och även arbetsplats för den som önskar. Inne i rummet finns en större inbyggd klädkammare som har generöst med förvaringsutrymme. 

Från sovrummet tar du dig ut till bostadens balkong som omges av ett stilrent räcke i svart smide. Härifrån blickar du ut över den grönskande innergården med ljusslingans kulörta lampor som flörtar till fest. Detta blir ett extra rum under sommarhalvåret och är den perfekta platsen för både morgonkaffet och kvällsdrinken. 

Sovrum 2 
Lugnt beläget mot den grönskande gården ligger även det mindre sovrummet, som i dag används som extrarum. Detta rum lämpar sig även som barn- eller gästrum. Väggarna är svalt vitmålade och på golvet ligger även här behandlat furugolv i original.
Sovrummet var tidigare kök och bär ett charmigt spår av detta i form av ett vackert serveringsskåp i original – perfekt som alternativt linneskåp eller för förvaring av köksattiraljer. 

Badrum 
Modernt och snyggt helrenoverat badrum från 2014 som nås från köket. Än en gång slås man av modernt och enhetligt materialval.
Väggarna är klädda i större liggande kakelplattor i vitt och golvet pryds av svarta glittrande kompositklinkers. Badrummet är utrustat med handfat liggande i kommod med förvaring, vägghängd spegel med glashylla under samt dimbara spotlights i taket.

Längst inne finner du den väl tilltagna duschhörnan med tak- och handdusch samt vikbara duschväggar i glas. Sträck ut handen och börja dagen med en varm handduk direkt från den elburna handdukstorken. Tvättmaskin = vardagslyx. 

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1926
Uppvärmningssystem
Fjärrvärme
Övrigt
Bostadsrättsföreningen Kålroten 8

Föreningen består av 94 lägenheter med bostadsrätt och 5 lägenhet med hyresrätt samt 13 lokaler med hyresrätt.
Huset byggdes år 1925–1926 och genomgick en större renovering 1995 med stambyten. Fastigheten förvärvades i september 1999 och består av ett flerbostadshus på hörnet med adressen Närkesgatan 2 och 4, Södermannagatan 31 samt Sofiagatan 1.

Titta gärna in på föreningens hemsida: www.kalroten8.bostadsratterna.se

Den totala byggnadsytan uppgår till 7 024 m² där 5 420 m² är lägenhetsyta och 1 604 m² lokalyta.

Föreningen är äkta samt äger sin mark. Därav påverkas inte föreningen ekonomiskt av tomträttsavgäld. Juridisk person godkänns ej.

Långfristiga skulderna uppgick enligt årsredovisning 2018 till cirka 29 000 000 kr, vilket ger ett nyckeltal på 6.024 kr/m². 

Föreningen har ca 2.700 000 kr i kassan enligt årsredovisning 2018. Hyresrätterna som man kan kalla en dold tillgång tillfaller föreningen vid försäljning. Det finns inga planerade avgiftshöjningar i dagsläget.

Ekonomisk förvaltare är SBC.


Renoveringar

1994–1995 Stambyte och elstambyte 
2007/2008 byggdes 9 lägenheter på vinden, branddörrar installerades till samtliga lägenheter och trapphusen målades om. 
2009 togs en ny sopsugsanläggning i bruk, gårdsbjälklaget tätades och fick ny plattläggning. 
2010 renoverades alla fönster och fasaden fick ny puts. På gårdsfasaden byggdes balkonger. Ställde i ordning cykelrum, barnvagnsrum och ett miljörum i fastigheten, samtliga med smidig anslutning till Närkesgatan. 
2012 installerades en ventilationsanläggning i en av husets källarlokaler samt en ny garageport. Stamspolning av samtliga avloppsstammar. 
2017 Hiss, fönsterrenovering samt justering av värmecentral.

Balkong/uteplats

Balkongen omges av stilrent räcke i svart smide och härifrån blickar du ut över den grönskande innergården med ljusslingans kulörta lampor som flörtar till fest, utemöbler och gröna blommande planteringar. Detta blir ett extra rum under sommarhalvåret och är den perfekta platsen för både middag och kvällsdrinken.

Övriga utrymmen

Gården renoverades 2011 och med sina ljusslingor i kulörta lampor flörtar den till fest. Föreningen sätter ut utemöbler samt matbord och grill om sommaren och har fina gröna buskar och träd samt blommande blommor som gör gården inbjudande. 

I huset finns tvättstuga, cykelförvaring och gemensamt miljörum.

Till lägenheten tillhör ett källarförråd.

Bilplats

Det finns ett garage med 20 bilplatser och 5 MC-platser. Ingen kö i dags läget. Garageplatserna tilldelas endast fastighetens boende och kostar 1.500 kr/månaden.

TV och bredband

TV
Kabel-tv från Ownit. Fastigheten har dessutom tv via Comhem.
Bredband
Fiberbredband från Ownit om 1000/1000 Mbit/s. Fastigheten har dessutom bredband genom Comhem. 

Driftskostnad

Försäkring
300 kr
Hushållsel
280 kr
Summa
580 kr/mån

Energideklaration

Status
Utförd
Datum
2019-03-04
Prestanda
162 kWh/m² år
Energiklass
F

Föreningen

Namn
Brf Kålroten 8
Org.nr
769604-8433
Andel i föreningen
1.33071%
Andel av årsavgift
1.29051%
Pantsättningsavgift
473 kr
Överlåtelseavgift
1 183 kr (betalas av Säljare)
Äkta bostadsrättsförening?
Ja
Föreningens hemsida
Övrigt om bostaden
Typ:
Bostadsrättslägenhet
Antal rum:
3 rok
Boarea:
68 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Avgift:
2 727 kr/mån. I avgiften ingår vatten, värme, basutbudet i kabel-tv samt fiberbredband från Ownit om 1000/1000 MBit (inkl. obligatoriskt balkongtillägg á 84 kr).
Fastigheten har även tv och bredband genom Comhem.
Våningsplan:
2 av 6, hiss finns.
Lägenhetsnr:
0121
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Tillträde:
Tillträde enligt överenskommelse.

Visning

Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig mäklare
Sandra Vestin
070-147 17 22

Intresserad av denna bostad?

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.

Äger du en liknande bostad?

Intresserad av att veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.