08-644 90 44
Michaela van der Stad

Michaela van der Stad

Fastighetsmäklare
+46 70-947 26 54
E-post

Född:

1991

Bor:

lägenhet i Årsta

Familj:

gift med Erik och tillsammans har vi sonen Philip

Dold talang:

En ledig dag:  

då skämmer jag bort några vänner med en god middag. Gärna något asiatiskt – plockmat så man kan sitta länge och umgås.

Musik:

ny populärmusik. Sånt som ligger på topplistorna

Kaffe
Te
Sött
Salt
Gymmet
Soffan
Svart/vitt
Pastell
Charter
Tågluff

Möt Michaela van der Stad

Kunderna jag minns bäst är nog de jag känt bäst teamkänsla med. Gångerna då det direkt från start känts som vi jobbar mot ett gemensamt mål.

Michaela van der Stad känner att hon befinner sig på rätt plats – både i världen och i livet.
– Jag har alltid känt att fastighetsmäklare är ett yrke för mig. Jag gillar att man ganska snabbt ser resultat av det arbete man lägger ner. Jag har dessutom alltid fått höra att jag är en bra medlare. Nu har jag det perfekta jobbet, och jag befinner mig på rätt plats. Jag är uppvuxen i Segeltorp, och så när som på tre år har jag alltid bott i södra delen av Stockholm.

De tre undantagsåren bodde Michaela i Malmö där hon studerade till fastighetsmäklare. Men att jag skulle flytta tillbaka efter utbildningen var det aldrig någon tvekan om. Det är här jag vill vara.

Nu lever Michaela sin dröm, och jobbet upptar en stor del av hennes liv.

– Det blir ju så när man jobbar med något man tycker är riktigt roligt. Och det här jobbet är ju mer en livsstil än ett jobb.

Men lite tid blir det väl över till annat också?

– Jo, det är klart jag kopplar av ibland. Jag gillar att umgås med vänner och familj. Laga middagar eller äta ute tillsammans. Och så tränar jag en hel del.

Hur började du på Södermäklarna?

– Jag träffade dem på en mäklarmässa och fick ett väldigt bra intryck av företaget. Det ledde till att jag gjorde praktik där. Då kom jag snabbt in i gänget och kände att jag trivdes. Jag gillar friheten att kunna anpassa tjänsten utifrån kundens behov. Det är inte så fyrkantigt. Dessutom gillar jag att ingen dag är den andra lik och att vi inte är områdesbegränsade utan får arbeta var man vill.

Vilket är ditt primära område?

– Hammarby Sjöstad.

Hur är det att jobba där?

– Fantastiskt. Jag trivs jättebra här. Man får lite småstadskänsla med alla trevliga caféer, restauranger och promenadstråk. Ändå är det så nära stan.

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Att det är fritt, och att man får träffa så mycket härliga människor. Sen gillar jag att det finns så stor möjlighet att själv påverka både sin vardag och sina resultat.

Finns det nackdelar?

– Det är ett tufft jobb. Konkurrensen är hård. Men det är tjusningen. Jag vill inte ha ett enkelt jobb. Att bara sitta av tiden är inget för mig.

Hur ska en bra mäklare vara om man frågar dig?

Engagerad, aktiv och kunna sin sak såklart. Men det viktigaste är att vara pålitlig, att inge förtroende.

Vad driver dig?

– Att göra ett bra jobb. Man vill ju att varje affär ska bli lite bättre. När man kan slå rekord är det särskilt häftigt. Att sälja dyrast i den bostadsrättsförening det gäller är en kick.

Vad representerar begreppet Söder/Söderort för dig?

– Det är hemma för mig. Alla jag bryr mig om finns här. Och miljön förstås. Här finns så många mysiga platser och undangömda pärlor.

Är det någon av alla bostäder du har sålt som etsat sig fast särskilt i ditt minne?

– Kunderna jag minns bäst är nog de jag känt bäst teamkänsla med. Gångerna då det direkt från start känts som vi jobbar mot ett gemensamt mål.

Hur ser din egen drömbostad ut om du kunde välja helt fritt?

– Läget är allt. Den ligger i sjöstaden och får gärna ha sjöutsikt och en stor fin balkong så jag kan odla lite växter. Stora fönster och högt upp i huset. Men det viktigaste är egentligen att det finns stora sociala ytor så man får plats med många gäster. Till mig är man alltid välkommen.