08-644 90 44
Michael Rohyo

Michael Rohyo

Fastighetsmäklare
+46 70-147 23 46
E-post

Bor:

söderort

Dold talang:

är en hejare på discodans

En ledig dag:  

då åker åker jag och träffar kompisar, hälsar på föräldrarna och styrketränar

Musik:

blandad pop

Kaffe
Te
Sött
Salt
Gymmet
Soffan
Svart/vitt
Pastell
Charter
Tågluff

Möt Michael Rohyo

Att jobba i mångkulturella miljöer innebär ju speciella utmaningar. Man måste kunna sätta sig in i människors situation och vara bra på att kommunicera. Jag är själv uppvuxen i Botkyrka och har många bekanta med olika bakgrund, så jag är rätt bra på det.

Han är stark, dansant och har nära till skratt. Michael Rohyo är heller inte den som drar sig för att jobba hårt.
– Redan som liten
älskade jag att vara i pappas restaurang och när jag blev större sommarjobbade jag där.

Michael är uppvuxen i Botkyrka. Pappa var alltså krögare och Michael gillade att hjälpa till.
– Det blir så när man kommer från en krögarfamilj. Jag har gjort mycket i den branschen. Varit bartender och restaurangansvarig. En period var jag delägare i en av pappas krogar.
– Den bakgrunden har nog gjort mig till den person jag är. Jag gillar när det händer saker. Att sitta och rulla tummarna är inget för mig. Jag är en rak och ärlig person, och jag tycker om att ha skoj. Ett gott skratt betyder mycket för att lätta upp stämningen.

Styrkan och drivet har han fått genom åtskilliga timmars styrketräning.
– Det får mig att må bra både fysiskt och psykiskt. Det behöver man i det här jobbet.

Hur mycket klarar du i bänkpress?

– Det vet jag inte, men jag har runt 110 kilo på stången när jag pumpar.

Och så gillar du att dansa.

– Ja, det passar mig. Det handlar väl om energin, rytmen och den sociala biten. Jag funderar faktiskt på att gå en salsakurs. Det verkar väldigt kul.
– Överhuvudtaget gillar jag att pröva nya saker. Det finns så många äventyr runt hörnet. Är jag ledig ett par dagar tar jag hellre en weekendresa än stannar här hemma och gör det vanliga.

Varför blev du mäklare?

– Först utbildade jag mig till fastighetstekniker och vidareutbildade mig sedan till mäklare. Efter ett par år i yrket gjorde jag en paus och jobbade som besiktningsman på Anticimex. Jag återvände till mäkleriet eftersom jag kände att jag saknade att göra affärer, men som mäklare har jag stor nytta av jag erfarenheten som besiktningsman. Vid besiktningar har jag väldigt lätt för att förklara resultatet av besiktningen för kunden.

Hur kom det sig att det blev Södermäklarna?

– Jag hade hört mycket gott om dem. Det var Södermäklarna som sålde vårt radhus i Botkyrka. Det väckte mitt intresse. En annan viktig anledning är att Södermäklarna är inte områdesbundna. Man kan sälja i hela Storstockholm. Det gör att man har möjlighet att följa sina kunder.

Vilket är ditt primära område?

– Jag jobbar på kontoret i Hallunda. Vårt huvudsakliga område är Hallunda, Alby, Fittja, Tumba och Tullinge.

Hur är det att jobba där?

– Både roligt och tufft. Att jobba i mångkulturella miljöer innebär ju speciella utmaningar. Man måste kunna sätta sig in i människors situation och vara bra på att kommunicera. Jag är själv uppvuxen i Botkyrka och har många bekanta med olika bakgrund, så jag är rätt bra på det. Jag kan min marknad.

Vad är det bästa med jobbet?

– Att man ständigt får nya utmaningar. Att det händer saker hela tiden. I det här jobbet är ingen dag den andra lik. Tro mig.

Finns det nackdelar med jobbet?

Att man kan ha långa arbetsdagar. Ofta måste man ju lägga kundmöten och sådant på sen eftermiddag eller på kvällstid.

Hur ska en bra mäklare vara om man frågar dig?

– Kunnig, skapa förtroende och inge trygghet. Det är viktigt att kunna läsa av människor och så måste man älska att göra affärer.

Är det någon av alla bostäder du har sålt som etsat sig fast särskilt i ditt minne?

– Det är många jag minns. Som när jag fick uppdraget att sälja en äldre kvinnas lägenhet. Hon hade väntat länge på att få plats på ett trevligt äldreboende på Söder. Nu hade hon fått det, och hon var så lycklig. Vi fick jättefin kontakt. Hon berättade hela sin livs historia för mig. Det var min allra första affär på Södermäklarna. Hon ringer fortfarande då och då för att prata. 

Hur ser din egen drömbostad ut om du kunde välja helt fritt?

– En stor villa med sjöutsikt och stor trädgård. Helst skulle den ligga i Stockholmsområdet eftersom jag har mitt jobb här.