08-644 90 44
AnnaCarin Brånhammar

AnnaCarin Brånhammar

Fastighetsmäklare
+46 70-147 23 98
E-post

Född:

1961

Bor:

I en trerummare på Kungsholmen sedan tre år tillbaka. Men som väl är har jag utsikt över Södermalm.

Familj:

Son och hunden Chibbe – en Griffon, Petite Brabancon.

Dold talang:

Jag är blixtsnabb på att hitta lösningar.

En ledig dag:  

Då tar jag en riktig långpromenad, gärna runt Ulriksdals trädgårdar.

Musik:

Något med Coldplay eller Kent.

Kaffe
Te
Sött
Salt
Gymmet
Soffan
Svart/vitt
Pastell
Charter
Tågluff

Möt AnnaCarin Brånhammar

Spänningen med varje ny dörr som öppnas och vad som kan finnas bakom den? Att hitta själen, oavsett om det är en sekelskifteslägenhet eller nyproducerad bostad. Mycket i jobbet handlar om att inspirera och väcka känslor.

Hon har gjort restaurangkarriär i Tore Wretmans krogimperium, varit hovmästare på Gyldene Freden, rest mycket och besökt avlägsna platser. Från början ville hon egentligen bli skådespelare. Nu är AnnaCarin Brånhammar mäklare och agerar på Södermäklarnas stora scen.

– Visst drömde jag en gång i tiden om att bli skådespelerska, men det är inte så att jag ångrar några val i mitt liv. Nu är jag här, och jag känner verkligen att jag har hamnat rätt.

Första krogjobbet fick hon som servitris på Stallmästargården. Eftersom hon bara var 17 fordrades det dispens från länsstyrelsen för att hon skulle kunna servera alkohol till gästerna.
– Det var en fantastisk erfarenhet att få jobba på Tore Wretmans krogar. Det var ju ställen med stil och klass och en minst sagt städad publik.

Men livet består inte bara av jobb, och AnnaCarin har aldrig varit den som suttit sysslolös.
– Nej, jag har gjort väldigt mycket. Som ung brukade jag säga att jag var vild och vacker. Jag har rest jorden runt, sett en elefantfödsel, åkt Europa runt på motorcykel, rensat fisk på Lofoten. Och så har jag hoppat bungyjump.

Bungyjump?

– Ja det var länge sedan. Det var på Nya Zeeland. Jag och fem killar skulle göra ett försök. Alla som fegade ur fick en tröja som det stod Chicken på. Rädd var jag, men när vi kom ned hade alla killarna Chicken-tröjor, men inte jag.

Elefantfödseln blir man ju lite nyfiken på

– Jag var i Chang Mai i norra Thailand på 80-talet. Där besökte vi en avlägset belägen elefantby.

Vacker, det är hon fortfarande, fast inte lika vild numera.
– Jag tycker fortfarande om när det händer mycket. Och jag gillar allt som är vackert. Gå på museer och besöka vackra platser. Fast numera är det mest min hund som bestämmer utflyktsmålen. Så länge han gillar att ta långa promenader runt vårt vackra Stockholm, eller ut till Ulriksdal har jag inga problem med det.

Något längre utflykter finns också på planeringsstadiet.
– I år åker jag på en safariresa till Tanzania och Zanzibar tillsammans med min älskade son, syster och systerdotter. Det ska bli jätteroligt. Ett nytt stort äventyr.

Varför blev du mäklare?

–Jag har alltid reflekterat över mäklaryrket men andra saker har kommit emellan. Nu är jag här!

Hur hamnade du på Södermäklarna?

– När jag var färdigutbildad rivstartade jag min karriär som delägare i ett mäklarkontor i Bromma. Men efter ett tag kände jag att jag ville in i stan och jobba. Jag bodde på Södermalm och Södermäklarna var det självklara valet. 2009 började jag här. Det kändes som en fantastisk lyx att både kunna jobba och bo på Söder.

Vilket är ditt primära område?

Ja, det är ju Södermalm. Men vi följer kunden och gör vad som behövs oavsett var man bor. Jag har sålt bostäder ända borta i Bergslagen.

Vad representerar begreppet Södermalm/Söderort för dig?

– Jag har en speciell relation till Söder. Jag har bott på Hornsgatan i 24 år med barn och hund – två illbattingar som har dragit iväg mig till varenda hörn och vrå i stadsdelen. Det finns knappast en sten som min hund inte har kissat på.

– Förr var ju Söder en plats man tvekade att besöka utan skyddsväst. Men idag har gamla knivsöder fått sitt epitet kompletterat med en gaffel. Numera vallfärdar folk hit. För stämningen, och för matkulturen.

Vad är det bästa med jobbet?

– Det känns som jag har hittat rätt. I det här yrket får jag utlopp för min personlighet. Jag kan mycket om området, byggnaderna och dess historia. Jag är också bra på att återberätta den.

Vad motiverar dig?

– Människor! Spänningen med varje ny dörr som öppnas och vad som kan finnas bakom den? Att hitta själen, oavsett om det är en sekelskifteslägenhet eller nyproducerad bostad. Mycket i jobbet handlar om att inspirera och väcka känslor.

Är det någon av alla bostäder du har sålt som etsat sig fast särskilt i ditt minne?

– Visst, flera faktiskt. Varje bostad berättar ju en historia. Äldre bostäder med sin själ och inneboende charm. Jag har också klivit in i lägenheter där tragedier utspelats. Det är inte alltid så glamoröst. Jag har både diskat och tvättat fönster t.o.m. fått plocka ut delar av bohag i trapphuset.
Gör man som jag – ingenting halvdant så kan det bli så här ibland.

Hur ser din egen drömbostad ut om du kunde välja helt fritt?

– En fin gammal våning i bästa Jugendanda, toppad med balkong. Gärna runt Mariatorget.

'