08-644 90 44
Ulrica Schröder

Ulrica Schröder

Fastighetsmäklare
+46 70-996 60 04
E-post

Född:

1972

Bor:

lägenhet i Vasastan

Familj:

tre barn

Dold talang:

kan vika en gammal 20-lapp till en skjorta med slips

En ledig dag:  

då börjar vi med mysfrukost. Sedan åker jag till gymmet och tränar. Och så avslutar jag med att umgås med vänner eller familjen.

Musik:

det beror på känsloläget. Men jag kan tycka att det är ganska avslappnande med loungemusik.

Kaffe
Te
Sött
Salt
Gymmet
Soffan
Svart/vitt
Pastell
Charter
Tågluff

Möt Ulrica Schröder

Jag kommer in i bilden i så många helt olika skeden av livet. Mitt i sorgen när någon har dött eller ett par ska skiljas. Men också när två älskande ska flytta ihop, när en ung människa ska hitta den första bostaden eller när en familj väntar tillökning.

En mäklare med multikulturell kompetens och vänner över hela världen. Det är Ulrica Schröder. Och så är hon undantaget som bekräftar regeln. Ulrica bor i Vasastan, men sina svenska rötter har hon faktiskt på Söder.

Den kulturella förståelsen grundlade hon tidigt. Ulrica tillbringade sina första 16 år i Afrika och Asien.
– Mina föräldrar jobbade utomlands, så jag hade en väldigt spännande uppväxt. Jag gick i en internationell skola och tack vare det har jag idag vänner över hela världen. När de sociala medierna kom var det som jag fick tillbaka alla mina barndomskamrater. Nu kan jag resa till i princip vilken världsdel som helst och alltid ha vänner att besöka, säger Ulrica.

Hur var det att växa upp utomlands?

– En fantastisk erfarenhet. Det har gett mig ett intresse för människor, en förmåga att ta folk och se bortom sådana saker som religion, nationalitet och etnicitet. Att se och möta människan. Det är viktigt för mig. Jag jobbar ju med flytt och flytta är något jag har erfarenhet av från min uppväxt.
 
Ulrica var 16 år när familjen flyttade tillbaka till Sverige. Till Söder närmare bestämt.
– Jag bodde faktiskt bara ett halvt kvarter från Södermäklarnas kontor på Mariatorget. Där gick jag ofta förbi. Så man kan väl säga att Södermäklarna letade sig in i mitt system från start.

Inte så konstigt att det var där du senare började jobba?

– Precis. Helt ärligt kan jag säga att jag tidigt hade en lite negativ bild av mäklaryrket. Lite som Kjell Bergkvist i TV-serien. När jag ändå började studera till mäklare upptäckte jag att den bilden var helt felaktig. Men när jag var klar kändes det ändå väldigt viktigt att välja en firma som var rik på kunskap och kändes genuin. Jag hade turen att få börja på Södermäklarna som kändes absolut bäst. Det var ingen tvekan om att det var här jag ville vara. För mig var det som att hitta hem. Södermäklarna är som en förlängning av familjen, här ställer alla upp för varandra. Det gillar jag.  Kunskapen är hög så den som anlitar någon av oss får 20 andra mäklares samlade erfarenheter på köpet. Det tror jag är ganska unikt i branschen.

Vilket är ditt primära område?

– Jag är kontorschef på Mariatorget och utbildningsansvarig. Jag mäklar en del och tar uppdrag vid förfrågan, men framförallt utbildar jag nyutexaminerade mäklare. Jag finns med och fungerar som resurs i början av deras anställning samt stöttar och vidareutbildar alla mäklarna på företaget.

Varför är du mäklare?

– För att det måste vara det roligaste yrke som finns. Jag har alltid haft lätt att prata med människor och här får man verkligen användning för den förmågan. Det är ett privilegium att få komma hem till så många trevliga människor, men det är också en utmaning att möta dem på rätt sätt. Jag kommer ju in i bilden i så många helt olika skeden av livet. Mitt i sorgen när någon har dött eller ett par ska skiljas. Men också när två älskande ska flytta ihop, när en ung människa ska hitta den första bostaden eller när en familj väntar tillökning. Kort och gott, jag älskar mitt jobb.

Finns det nackdelar med jobbet?

– Det kan bli långa dagar ibland. Men å andra sidan finns det en flexibilitet där jag kan styra min egen tid. Det här är en livsstil. Antingen gillar man den eller inte.

Vad motiverar dig?

- Kundnöjdhet! Att göra både säljare och köpare lika nöjda med varje affär. Om en kund kommer ihåg mig och kontaktar mig igen tre år efter en affär eller rekommenderar mig till en vän, då vet jag att jag har gjort ett bra jobb. Precis som någon har sin frisör inprogrammerad i sin telefon vill jag finnas i adressboken under mäklare. Då har jag lyckats.

Hur ska en bra mäklare vara om man frågar dig?

Kunnig, flexibel och allsidig. I varje enskilt fall gäller det att kunna plocka fram den kompetens som krävs för att göra alla parter i affären riktigt nöjda.

Är det någon av alla bostäder du har sålt som har etsat sig fast särskilt i ditt minne?

– Ja, för det var en affär som på ett väldigt speciellt sätt blev personlig för mig. Jag hade fått uppdraget att sälja en lägenhet som två andra byråer hade försökt sälja tidigare. Ägare var ett par som skulle separera. De var ledsna över det och även över att de inte hade fått sin lägenhet såld. När jag såg lägenheten förstod jag inte varför.
–  Jag hjälpte dem att styla den och på visningen kom det massor av folk. Många var med och bjöd och buden blev högre och högre. Men så mitt under budgivningen fick jag beskedet att min pappa hade dött. Jag åkte förstås direkt för att vara med min mamma. Allt var mycket omtumlande. Alla mina kollegor slöt upp, stöttade mig och samtidigt tog de hand om kunden.
– Budgivningen avslutades hur som helst till rekordpris i föreningen. Säljarna var så glada. När jag senare träffade dem tackade de mig och berättade att de hade bestämt sig för att ge sitt förhållande en ny chans. Så nu ville de att jag skulle hjälpa dem att hitta en ny bostad. ”Och det här är bara tack vare er”, sa de. Självklart blev jag väldigt glad för deras skull.

Hur ser din drömbostad ut?

– Jag gillar när det är mysigt. Så jag skulle välja ett sekelskifteshus där jag kunde sitta med mina barn, en kopp te och tända ljus framför en sprakande brasa i kakelugnen.