08-644 90 44
Paola Guerrero

Paola Guerrero

Fastighetsmäklare
+46 70-147 15 53
E-post

Född:

1987

Bor:

Lägenhet i Kungsängen.

Familj:

Sambo och dotter.

Dold talang:

Jag är väldigt snabb, och så gör jag en grym äppelpaj.

En ledig dag:  

Då äter vi frukost vid sjön och sedan tar vi cyklarna och ger oss ut i naturen. När vi kommer hem lagar jag mat och bjuder familj eller vänner.

Musik:

Det mesta, bara man antingen kan höra vad de sjunger eller dansa till det.

Kaffe
Te
Sött
Salt
Gymmet
Soffan
Svart/vitt
Pastell
Charter
Tågluff

Möt Paola Guerrero

Jag är målmedveten och strukturerad och jag tror på att vara väldigt aktiv när det gäller att hitta rätt köpare till varje bostad. Är man kreativ finns det andra sätt än att bara sitta och vänta in kunderna.

En orädd och ganska äventyrlig östgötska som gillar världen och möten med nya människor. Där har du en snabbeskrivning av Södermäklarnas Paola Guerrero. Och så är hon väldigt snabb – en egenskap hon bland annat utnyttjar som offensiv yttermittfältare i Kungsängens IF.

– Jag gillar utmaningar, tycker om att hoppa på nya och okända saker. Jag tycker inte att man behöver göra allt så komplicerat. Självklart ska man utvärdera sina alternativ, kolla upp och vara förberedd men man måste också agera, annars blir man stående på samma ruta.

Så resonerade hon när hon som yngre flyttade till Norge för att jobba som servitris. Liksom när hon efter att dottern kommit till världen tog sitt pick och pack och bosatte sig på Teneriffa tillsammans med sambon.

– Många tyckte att inte kan väl ni som precis har fått barn flytta utomlands. Men varför skulle vi inte kunna det. Och i och med att jag talar flytande spanska kändes Teneriffa som ett bra alternativ. Vi bodde där under ett år. Det var en väldigt intressant erfarenhet. Det var också där jag fick min första kontakt med mäklaryrket. Jag fick möjlighet att hoppa in och hjälpa till med olika saker på en mäklarbyrå där.

Fått två världar

Den flytande spanskan kommer sig av att Paola är född i Managua och tillbringade sina första år i Nicaragua. När hon var fyra år flyttade hennes föräldrar med Paola och hennes syskon till Sverige.

– Mina rötter har gett mig så otroligt mycket mer än språkkunskaper. Jag har fått två olika världar och en inneboende styrka. Jag har lärt mig att man inte behöver vara så rädd för förändringar. Och tack vare mina föräldrar har jag fått med mig den latinamerikanska dansen och musiken. Mamma och pappa har alltid älskat att dansa. Tango, salsa, merengue... Det var alltid musik hemma när jag växte upp.

Jobberfarenheten på Teneriffa gav Paola mersmak, så hon och sambon bestämde sig för att flytta hem till Sverige igen. För Paola innebar det att hon utbildade sig till fastighetsmäklare vid högskolan i Gävle. Det var också på en mäklarmässa under utbildningen hon kom i kontakt med Södermäklarna.

– Jag började prata med dem där och efter mässan ringde de upp och ville träffa mig. Jag har varit i kontakt med många företag, men det var först på Södermäklarna jag kände att alla bitar föll på plats. Här har jag fått en genuinitet som jag tycker känns ovanlig i branschen och jag har en chef som ger mig de rätta verktygen men också frihet och utrymme att förverkliga mina idéer.

Vilket är ditt område?

– Jag utgår från kontoret på Mariatorget, men jag jobbar över hela Stockholm.

Vad är det bästa med mäklarjobbet?

– Kombinationen av möten med människor och att göra affärer. Det känns stort att vara med under en process som leder fram till ett så viktigt beslut. Hemmet är ju bland det viktigaste man kan tänka sig i en människas liv. Att kunna bidra till att det beslutet blir bästa tänkbara, både personligt och affärsmässigt, är fantastiskt. Sedan tilltalas jag av att det är ett jobb där det händer mycket. Det är varierat och högt tempo. Det passar verkligen mig.

Vilka är dina drivkrafter?

– Jag drivs av att hitta lösningar. Jag är målmedveten och strukturerad och jag tror på att vara väldigt aktiv när det gäller att hitta rätt köpare till varje bostad. Är man kreativ finns det andra sätt än att bara sitta och vänta in kunderna. Jag vill inte bara ha en plan A utan också en plan B och C i bakfickan.

Hur ska en bra mäklare vara om man frågar dig?

– Lyhörd och alltid ett eller helst två steg före. Du måste kunna din marknad, dina kunder, bostaden och affären. Du måste vara bra på att förhandla och vara tillgänglig. Men framförallt ska det lysa igenom att du verkligen gillar ditt jobb.

Vad representerar begreppet Söder/Söderort för dig?

– Det finns något speciellt i luften här. Här är det verkligen mångfald, och då tänker jag inte bara på etnicitet och kultur. Här finns en blandning av människor med inte bara olika ursprung utan också olika yrken, jobb, intressen och sätt att leva. Och här är det liv och rörelse, caféer och parkhäng. Kreativiteten flödar här på ett annat sätt än i andra delar av Stockholm.

Hur ser din egen drömbostad ut om du kunde välja helt fritt?

– För mig betyder trädgården mer än huset. Min drömbostad ger möjlighet till ett aktivt liv. Den har en tomt med mycket yta att springa på och den gränsar till vatten, skog eller natur. Det får gärna finnas trevliga grannar – det sociala är viktigt för att jag ska trivas.

Vad gör du helst när du inte jobbar?

– Jag har alltid gillat att spela fotboll. Jag gick på fotbollsgymnasium en gång i tiden och idag spelar jag som yttermittfältare och forward i Kungsängens IF. Jag trivs också i naturen, gillar att göra cykelutflykter eller vara i skogen med familjen. Matlagning är också roligt.

Har du någon paradrätt?

– Just nu är det nog min nachoskorg med grillad strimlad ryggbiff, svarta bönor, stark ostsås, rödlök och guacamole som toppas med koriander. Jag lovar att den är en fullträff.

När skrattade du senast?

– Alldeles nyss när jag pratade med en kund. Jag skrattar ofta. Det finns mycket att skratta åt. Livet är roligt!

Vad gör du när du vill lätta upp stämningen?

– Jag bara är! Folk brukar säga att jag är en isbrytare. En sådan som är bra att ha med på en middag när flera av gästerna inte känner varandra.