08-644 90 44
Erika Hellsvik

Erika Hellsvik

Mäklarassistent
+46 70-516 15 92
E-post

Född:

1981

Bor:

Lägenhet i Traneberg

Familj:

Man och dotter

Dold talang:

Har väldigt bra bildminne.

En ledig dag:  

Då umgås jag med familjen. Sommartid åker vi gärna till stranden.

Musik:

Lyssnar mest på de senaste hitsen. Men jag gillar Frank Sinatra.

Kaffe
Te
Sött
Salt
Gymmet
Soffan
Svart/vitt
Pastell
Charter
Tågluff

Möt Erika Hellsvik

Det jag gör som mäklarassistent betyder en hel del för att jobbet ska flyta på för mina kollegor. Så jag tror att jag är ganska uppskattad.

En glad och ordningsam tjej med bildminne och öra för Frank Sinatra. Det är Erika Hellsvik i kort sammandrag.
– Min pappa var ett stort fan av Sinatra, så man kan väl säga att han har präglat mig.

– Som väl är gillar min man den musiken lika mycket. Så när vi slagit upp ett glas vin och lagar något gott på helgerna spelar vi Sinatra för att komma i den rätta helgstämningen, säger Erika.

Det där med bildminnet blir man ju lite nyfiken på.

– Det var något jag upptäckte när jag pluggade. Jag kunde komma ihåg vad som stod på en viss sida i läroboken. Det var som att jag såg alltihop framför mig. Det var praktiskt när vi hade prov.

– Numera är det likadant när jag är hemma och någon ringer från jobbet och undrar hur de ska lägga in något i vårt datasystem. Då ser jag skärmen i huvudet och kan säga var de ska klicka för att komma vidare.

Familjen, och den drygt ettåriga dottern, tar upp mycket av Erikas fritid. Och så gillar hon att träna och se på film och serier.

– Spinning är en favorit, och att jogga utomhus. Det är meditation för mig, man rensar huvudet och får lite egentid. Det mår jag bra av. Fast tyvärr blir det inte så ofta nu som jag skulle behöva.

Film alltså, vilken är favoritfilmen?

– Gladiator har jag nog sett tio gånger. Den är mäktig, den har allt. Men nu blir det mer serier, favoriterna där hemma är Game of Thrones och Sherlock. Men serier som exempelvis Downton Abbey passar jag på att se när maken är borta.

Erika kommer från Gävle och gick mäklarutbildningen 2001-2003 med nuvarande kollegan Petra Gollne. Precis som Petra har Erika en tjänst som mäklarassistent.

– Jag trivs bäst med den administrativa delen av jobbet så det passar mig perfekt.

Vad gör man som mäklarassistent?

– Jag hjälper mäklarna med att ta fram alla typer av underlag de behöver för att göra sitt jobb, ex tar reda på fakta om bostaden och om bostadsrättsföreningen, skriver texter, gör bildurval samt tar fram visningsmaterial. Jag sköter även företagets tidningsannonsering. Annars ser jag till så att allting fungerar på kontoret och håller ställningarna när mäklarna är ute på kundbesök.

Då kan jag tänka mig att du är uppskattad av dina kollegor

– Ja, det hoppas jag. Mitt jobb underlättar förhoppningsvis deras vardag. 

Vilket är ditt område?

– Jag har suttit på kontoret vid Mariatorget sedan 2007. Nu är jag på kontoret i Liljeholmen.

Hur är det att jobba där?

– Det är jättefint. Speciellt sommartid. Nära till vattnet, moderna bostadshus, fina torg och massor av trevliga restauranger.

Vad representerar begreppet Söder/Söderort för dig?

– Det låter kanske som en klyscha, men jag känner mig verkligen hemma på Söder. På Södermalm att allt är så avslappnat. Det känns som en plats för konstnärssjälar. Här vid Liljeholmskajen gillar jag att allt är så nytt och fräscht. Och att det är lite småstadskänsla – En stad i staden.

Hur ser din egen drömbostad ut om du kunde välja helt fritt?

– Helst skulle jag vilja bo i en stor villa med trägolv och kakelugnar eller funkisradhus med stora sociala ytor.