08-644 90 44
David Folke

David Folke

Fastighetsmäklare
+46 70-147 19 30
E-post

Född:

1994

Bor:

Lägenhet på Kungsholmen

Familj:

Mamma, pappa, bror, två systrar och en systerdotter

Dold talang:

Har en riktigt vass högerdojja men valde mäklaryrket före livet som fotbollsproffs.

En ledig dag:  

Den börjar med en brunch, fortsätter med träning och avslutas med en bra middag tillsammans med vänner.

Musik:

Allt från oldies till ny hiphop.

Kaffe
Te
Sött
Salt
Gymmet
Soffan
Svart/vitt
Pastell
Charter
Tågluff

Möt David Folke

Många unga har nog bara sett Fredrik Eklund på teve och tror att det bara är att gå ut och hämta hem miljonerna. Jag vet att man måste jobba hårt för att få framgång.

En Enskedekille med känsla för försäljning och talang för att komma överens med människor av alla typer. Där har ni David Folke. Mäklaryrket har han i blodet, men när han inte jobbar hittar du kanske honom i boxningslokalen – eller på någon fotbollsläktare.

Mäklaryrket i blodet? Jo, precis så är det. Både pappa Peter och mamma Gun är nämligen mäklare. Båda hittar du för övrigt också på Södermäklarna.

Att växa upp med mäklande föräldrar fick dig alltså inte att bli avskräckt?

– Nej, tvärtom. Jag har alltid tyckt att det verkar vara ett intressant jobb. Sedan tror jag att det är en fördel att jag verkligen har fått en realistisk inblick i yrket tack vare dem. Många unga har nog bara sett Fredrik Eklund på teve och tror att det bara är att gå ut och hämta hem miljonerna. Jag vet att man måste jobba hårt för att få framgång.

– Sedan tyckte jag väl att någon var tvungen att ta upp stafettpinnen från mamma och pappa. Ingen av mina tre äldre syskon har valt mäklarbanan, så någon var ju tvungen att göra det, säger David med ett skratt.

Varför valde du just den här branschen?

– Jag är social och nyfiken på människor. Man lär sig alltid något av ett möte med en människa man inte träffat förut. Jag tycker också om att lösa problem, att kunna hjälpa till. Känslan av att man lyckats uppfylla ett behov är en stor del av behållningen i alla typer av försäljning.

– Att det är ett yrke som kräver ansvar passar också min personlighet. Att vara mäklare är ju lite som att ha ett eget företag i företaget. Man sätter själv sina egna gränser och väljer sina mål. Det är ett flexibelt, fritt och självständigt jobb med gott om utmaningar.

Vilka är dina drivkrafter?

– Med risk för att låta klyschig så hatar jag att förlora. Men så är det, jag är väldigt tävlingsinriktad. 

Hur ska en bra mäklare vara om man frågar dig?

– Noggrann och kunnig, men det säger sig självt. Det viktigaste är att man har förmåga att få båda parter att känna sig trygga – att förmedla en känsla av trygghet genom hela affären. Det handlar om att vinna tillit. Tillit är ju något man måste förtjäna.

Vad representerar begreppet Söder/Söderort för dig?

– Ett ställe där alla är välkomna oavsett bakgrund. Mysiga platser med härlig stämning och hög charmfaktor. Stadspuls, men ändå ett lugn. För mig är Söder mer familjärt än andra delar av Stockholm. Med min uppväxt i Enskede har jag ju en väldigt stark koppling till, och kärlek för, den här sidan av stan.

Hur ser din egen drömbostad ut om du kunde välja helt fritt?

– Om några år skulle jag gärna vilja ha ett fint radhus. Jag kan inte riktigt sätta fingret på det, men det är något jag gillar med radhus. Tomten behöver inte vara så stor, då är det viktigare med stor altan med fin utsikt där man kan vara många och en riktigt bra grill. Pappa var grillmästaren med stort G när jag växte upp, så jag har mycket att leva upp till.

Vad får dig att skratta?

– Mycket. Jag älskar practical jokes och bra standup. Min absoluta favoritkomiker är Johan Rheborg. Jag har skrattat väldigt mycket åt Fredde i Solsidan genom åren. Jag är nog en av dem som har sett den serien flest gånger.

Vad gör du helst när du inte jobbar?

– Jag tycker mycket om att resa. I det här kalla, mörka landet behöver man komma iväg då och då. Jag har också ett stort idrottsintresse. Framförallt för fotboll.

Sportar du något själv?

– Jag spelade fotboll i Enskede IK i många år, fast numera är jag bara åskådare. Men jag tränar en hel del – på gym, men också med boxning och thaiboxning.

Oj då, gör inte det väldigt ont?

– Visst, men lite ont ska det göra. Här om veckan hade jag glömt tandskyddet, så det blev en fläskläpp efter det passet. Men det kan man ta. Det är roligt och väldigt bra träning.