08-644 90 44

Huddinge/Ådran

Visa alla bilder
Budgivning pågår

Kristallvägen 10

Lantlig idyll med fin utsikt mot sjön Ådran. Fungerar både som sommarnöje eller permanentbostad. Endast 25 min från City. Stort garage. Friköpt tomt

Kort fakta

Antal rum:
2.5 rum och kök
Boarea:
63 kvm
Visa mer fakta

Visningar

Tor 7 Juli kl 15:30 - 16:15

Boka visning

4 650 000 kr Accepterat pris/bud

Ansvarig mäklare
Lars Dolk
Kristallvägen 10 - här bor du vid sjö, berg och skog
Jag kan din stadsdel
Jag hjälper dig gärna med en värdering av din bostad.
Klicka för gratis värdering
Utsikt från sovloftet - öppet till nock över vardagsrum
Rogivande sjöutsikt från matbordet
Generösa fönsterpartier på rad och flödande dagsljus
Ännu fler fönster och vidgad sjöutsikt
Kombinerat kök och vardagsrum
Levande kontrast mellan parkettgolv, skifferväggen och golvklinkers
Ombyggt och välutrustat kök
Bra arbetsytor - massiv bänkskiva i trä
Härlig vy - notera den inbyggda tvålpumpen
Sociala ytor både för vardag och fest
Både mysigt och energisparande med kamin
Inre hall klinkers - underliggande golvärme hela undervåningen
Plats för dubbelsäng ca 1,9 meter i takhöjd på mitten
Badrum med golvvärme och tvättmaskin
Sovrum/arbetsrum/TV
Sovrum/arbetsrum/TV
Rymlig klädkammare
Plats för skor och ytterkläder i farstun med två garderober
Planritning bottenplan
Planritning loft
Ta den "eget upptrampade stigen" nerför sluttningen för ett dopp
Rejäl redskapsbod och ytterligare en uteplats
Stenläggning underlättar året om
En av flera rogivande platser
Uppvärmt spabad med sjöutsikt
Lättskött sluttningstomt i etage
Ombonad busskur med läsmöjligheter
En av flera infarter till Paradisets naturreservat
Huset samt badplatsen med bryggor och badflotte
Fastighetskarta
Karta
Vi kan din stadsdel
Vi hjälper dig gärna med en värdering av din bostad.
Klicka för gratis värdering

Beskrivning

Kontakta mäklaren för mer info samt visning.

Granne med Paradiset! Att ha naturen inpå husknuten är bara förnamnet i detta trivsamma Hudikshus i 1 plan med loft. Det mintgröna huset vid bergets fot innehar ett högt majestätiskt läge tillsammans med tre andra fastigheter vid vägens slut och på alldeles lagom avstånd. Utsikten mot sjön är fri och ramas främst in av barrträd som skänker grönska året runt. Området är lantligt och avskilt, utan nybyggda villor. Via vägen längs med sjön Ådran nås denna sista utpost innan skogen där Paradisets naturreservat breder ut sig. När säsongen är den rätta leder "den eget upptrampade stigen" dig till sjön för svalkande dopp och badflotten som är förankrad strax utanför. Badplats blygsamma 150 meter bort. Fri från motordrivna båtar som sjön är skänker den ro åt aktiviteter såsom fiske, paddling eller vindsurfing.

Byggnaden har ett stort garage i bottenplan som rymmer både bilar och andra motornöjen. Skicket på huset är gott, såväl ytskikt som badrum och kök som båda uppdaterats vid senare tillfällen. I stort sett hela undervåningen har försetts med golvvärme. I ett öppet sällskapsrum samsas vardagsrummets och kökets funktioner och bjuder in utsikten i söder, väster och norr genom de många fönsterpartier som radar upp sig. Öppet upp till nock skapar rymd och fritt dagsljus. Braskaminen fungerar alldeles utmärkt och höjer trivseln när mörkret smyger sig på.

Omslutande terrass erbjuder närkontakt med utsikt och fågelkvitter för både måltider och en stunds läsning i solstolen. Strax intill finns en trädäckad uteplats med pergola och uppvärmt spabad ifall det är för kallt i sjön. Här strålar solen skönt från förmiddag till sen kväll. Det självklara valet för lata dagar, grillkvällar eller en omgång kubb. Tomten om dryga 3.000 friköpta kvadratmeter är lättskött och består av en gräsyta samt till största del av sluttande berg med möjlighet till fina utkiksplatser högst upp.

Önskar du lämna lugnet för en stund nås stadens alla möjligheter efter en 20-25 minuters resa med bil. Huset är ett utmärkt komplement till lägenheten i stan eller att bo här året om. Läget är dessutom sjönära utan krångliga färjor och båtförbindelser. Tillträde möjligt lagom till semestern.

Huset disponeras enligt följande:

Hall:
Entré sker in i liten hall med fönster, rockhängare och praktiskt klinkergolv med delvis underliggande golvvärme. Förvaring i två vita garderober samt en liten bänk att sitta på när du knyter skorna. Inbyggda spotlights i taket. Den yttre tillbyggda hallen övergår därefter i en inre hall som binder samman rummen samt en trapp som leder upp till loftet.

Vardagsrum:
Utsikten är verkligt dominerande i detta sällskapsrum och kök i ett. Fondvägg av skiffer bryter av med sin grova struktur mot de i övrigt släta vita väggarna. De många fönsterpartierna, varav några i burspråk, vetter i hela tre väderstreck och gör det svårt att slita blicken från omgivningarna. De höga tallarna, vattnets krusningar och den egna trädgården framträder väl genom terrassens räcken av glas. Soffan och matplatsen ryms utan problem och att det finns en fungerande kamin gör till och med höstmörkret lite lockande. Spotlights på skenor i tak sörjer för god allmänbelysning. Som extra bonus döljer sig värmeslingor under parkettgolvet.

Kök:
Köket är av nyare snitt, renoverat år 2012. Inredning i vitt med speglade luckor samspelar med den lantliga känslan. Vitt liggande kakel matchar ovan arbetsytorna av trä. Maskinparken omfattar induktionshäll, ”riktig” fläkt, varmluftsugn, integrerad diskmaskin, mikro, vinkyl samt stor kyl och frys. Vitvaror är från renoveringsåret undantaget kyl/frys som byttes år 2021. Fönster vetter mot träden och sjön mitt för diskbänken med inbyggd tvålpump.

Loft:
Loftet är ett mysigt sovkrypin med takhöjd 190 cm där det är som högst. Plats för dubbelsäng omgiven av sluttande tak och ombonad vindskänsla. Kattvindar på sidorna med bra extra förvaring. Parkettgolv och målade väggar. Vakna upp till ett fullständigt ogenerat läge med sjöutsikt från sänghalmen.

Badrum:
Badrummet är precis som köket renoverat år 2012. Väggarna är klädda av vitt kakel med en lodrät rand i kontrasterande svart, samt golv av grå klinker (golvvärme - både vattenburen och elslingor). Utrustningen består av wc, kommod med handfat, badrumsskåp, handdukshängare samt duschhörna med frostad glasdörr. Tvättmaskin och torktumlare under avlastningsbänk och ytterligare förvaringsskåp på vägg. Inbyggda spotlights i tak sörjer för gott ljus.

Sovrum/kontor/tv-rum:
Sovrum med fönster och klädkammare i anslutning. Idag inrett som tv-rum men lika utmärkt som extra sovrum eller hemmakontor. Bakom skjutdörr finner vi en rejäl klädkammare som löser alla förvaringsproblem, inredd med stilsäker öppen förvaring och utdragslådor. Även här finns inbyggda spotlights i tak.
Huset är neutralt färgsatt med vitt som bas i alla rum där inslag av grått sätter färg på fondväggar och golv. Parkettgolv i samtliga rum utom i hallen.

Garage
Stort garage under huset med plats för två bilar och andra redskap. Elektrisk öppning av garageporten. Betonggolv med värmeslingor vid behov. Uttag 3-fas vilket bl a är bra för laddning av elbilen. Perfekt för den motorintresserade eller om du enbart förvaring. Här finns även vatten/luftvärmepumpen och varmvattenberedaren lätt tillgängliga liksom många av husets rördragningar.

Tomten är lättskött till största del bestående av sluttande berg. Bergväggen som reser sig bakom huset bidrar med en skyddad känsla. Plan gräsmatta och mycket fin uteplats med pergola omgiven av staket och buskar. Trappor till garaget och här finns plats för flera bilar på uppfarten. På tomten finns ett spabad att njuta av även kyliga dagar och det finns utöver detta även en rymlig trädgårdsbod ca 15 kvm försedd med el.

Snabbt tillträde om så önskas!


OMRÅDET
Sjön Ådran och friluftsområdet Paradiset är precis så bra som det låter. På lagom avstånd från stan och fritt från trafikbuller kan du koppla av bland fågelkvitter och vindarnas brus. Här bor du längst in i området vid sjön och där bilvägen tar slut. Vill du bada eller fiska så är det ett halvt stenkast ned till sjön eller skridskoåkning på vintern. Vill du ut i det fria för att cykla eller promenera finns det rikligt med skog och svamptäta områden där du får vara för dig själv. Du finner även ett flertal bra vandringsleder och rastställen eftersom flera naturreservat angränsar i olika väderstreck. Exempelvis passerar Sörmlandsleden en bit bort. För att understryka det höga läget finns ett utsiktstorn ett par kilometer härifrån beläget på Tornberget som med sina 111 meter över havet är en av Stockholms läns högsta punkter. Gillar du hästar finns ett stall i närheten samt en bit finner du Sundby gård med ridmöjligheter samt café och restaurangverksamhet. Flera golfbanor inom 15-20 minuter med bil. Och som sagt inom 25 minuter med bil är du inne i Stockholms City om du åker rätt tid på dygnet.

KOMMUNIKATIONER OCH SHOPPING
För att storhandla är det antingen Huddinge Centrum eller i andra riktningen Länna Market alternativt Port 73 där du finner det mesta.
Busshållplats ca 600 meter från huset där du med busslinje 709 kan åka Huddinge Station eller Länna. Pendeltåg antingen ifrån Huddinge eller Haninge station där det även finns bra parkeringsmöjligheter under tak.Byggnad

Byggnadstyp:
1 plan med källare + sovloft
Byggnadsår:
2005
Fasad:
Trä
Stomme:
Trä
Fönster:
3-glasfönster
Grundmur:
Leca-sten
Tak:
Plåt
Grundläggning:
Betongplatta
Uppvärmning:
Värmepump luft-/vatten
Vatten/avlopp:
Enskilt vatten året om, enskilt avlopp
Ventilation:
Självdrag
Övriga byggnader:
Redskapsbod ca 15 kvm
Renoveringar:
2021 Nylagt parkettgolv med golvvärme i samband med ett försäkringsärende. Ny kyl och frys.

Tomten

Sluttande tomt i etage

Uteplats/balkong

Flera uteplatser

Bilplats

Uppfart med plats för flera bilar

Energideklaration

Status:
Utförd (2015-05-10)
Prestanda:
95 kWh/m2 år
Energiklass:
E

Ekonomi

Taxeringsvärde:
3 422 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Värdeår:
2006
Byggnadsvärde:
1 441 000 kr
Markvärde:
1981000 kr
Skatt/avgift:
8874 kr
Typkod:
220, Småhusenhet, bebyggd

Driftkostnader

Uppvärmning
25 000 kr
Hushållsel
6 000 kr
Väg/samfällighetsavgift
300 kr
Renhållning
3 200 kr
Försäkring
6 000 kr
Övrigt
3 700 kr
Vägavgift
4 500 kr
Summa
48 700 kr

Övrigt avser avser avlopp och tömning

Försäkring

Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

TV- och Bredband

Bredband
Fiber IP-only

Servitut / Planbestämmelser

Rättigheter / gemensamhetsanläggningar:
Gemensamhetsanläggning: Huddinge Lissma GA:2 ändamål: Vägar
Planbestämmelser:
Byggnadsplan Ändring Av Dp
Gemensamhetsanläggningar:
Gemensamhetsanläggning: Huddinge Lissma GA:2 ändamål: Vägar

Pantbrev

Det finns 12 st pantbrev om sammanlagt 2 461 000 kr.
Övrigt om bostaden
4 650 000 kr Accepterat pris/bud
Typ:
Friliggande villa
Byggnadstyp:
1 plan med källare + sovloft
Upplåtelseform:
Friköpt
Fast.beteckning:
Lissma 4:252
Adress:
Kristallvägen 10
Område:
Huddinge/Ådran
Boarea/biarea:
63 kvm. Areauppgifter enligt hustillverkaren
Antal rum:
2.5, varav 0 sovrum
Tomtarea:
3 130 kvm

Visning

Tor 7 Juli kl 15:30 - 16:15

Boka visning
Ansvarig mäklare
Lars Dolk
070-444 26 56

Intresserad av denna bostad?

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.

Äger du en liknande bostad?

Intresserad av att veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.