08-644 90 44

Enskede-Stureby

Visa alla bilder
Snart
till salu

Ställdalsvägen 5

Villa i 2 plan i attraktiva Stureby på härlig friköpt trädgårdstomt om 870m². Hus med charm och hela 3 eldstäder. 2 p-platser på uppfarten.

Kort fakta

Antal rum:
5 rum och kök
Boarea/biarea:
157/2 kvm
Visa mer fakta

Visningar

Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig mäklare
Makis Batsoulis
Jag kan din stadsdel
Jag hjälper dig gärna med en värdering av din bostad.
Klicka för gratis värdering
Ställdalsvägen 5 - Planlösning entréplan
Planlösning entréplan
Ställdalsvägen 5 - Planlösning övre plan
Planlösning övre plan
Vi kan din stadsdel
Vi hjälper dig gärna med en värdering av din bostad.
Klicka för gratis värdering

Beskrivning

Välkommen till denna friliggande villa på härlig uppvuxen friköpt tomt om 870m². Attraktivt läge på återvändsgata i populära Stureby med närhet till service och kommunikationer vid närbelägna Svedmyra. Fastigheten i två plan har en boyta om 157m² och ljusa fina rum att umgås i. Eldstäder i flera rum sätter karaktären och förhöjer myskänslan höst- och vintertid.

ENTRÈPLAN:
Hall:
Entrémöjlighet via två dörrar. Huvudentrén välkomnar med en generös hall med svängrum. Vackra detaljrika fönster med färgade glas beundrar man gärna lite extra. Golvet är belagt med klinker, praktiskt att ha i en hall. Två dubbla garderober erbjuder förvaring och däremellan en sittbänk (också den med förvaring under lock). Från hallen finns ingång till en separat wc samt tvättstuga. Trapp leder dig vidare till det övre våningsplanet.

Kök:
Husets hjärta! Ett riktigt stort lantkök med generösa ytor och utsikt över trädgården. Köket har skåpinredning i ljust trä med gott om förvaring i många skåp och lådor, och generösa arbetsytor gör det möjligt för hela familjen att hjälpa till med köksbestyren. Här umgås man över matlagningen, spelar spel vid köksbordet och njuter av värmen från den öppna spisen. Den maskinella utrustningen består av extra bred spishäll, fläkt, diskmaskin, inbyggdandsugn, inbyggnadsmikro samt två kombinerade kyl/frys. Då flera vitvaror är integrerade förstärks det enhetliga intrycket och blir väldigt harmoniskt. Barbänken delar av köksytan på ett praktiskt sätt och blir en mysig fruskostplats framför morgon-tv. Matplatsen är rymlig och har idag plats för 6 sittande, möjlighet för fler. Dubbla altandörrar att öppna upp och kliva rakt ut på den egna uteplatsen och trädgården.

Tvättstuga:
Tvättstugan är utrustad med avlastningsbänk, skåp på väggen och är utrustad med tvättmaskin och torktumlare. Klinkergolv även här. Tvättstugan är ett genomgångsrum som leder vidare mot groventré, duschrum och allrum.

Duschrum:
Helkaklat i blått och vitt och utrustat med tvättställ, badrumsskåp samt en bra duschplats.

Groventré:
Även denna entré är rymlig och möblerbar med gott om plats.

Allrum:
Trivsamt rum med fönster mot trädgården och plats för soffa och mer därtill. Alternativa användningsområden kan vara mysigt tv-rum, sovrum, lekrum, gästrum, eller kanske är ett hemmakontor precis vad som behövs i Corona-tider?

ÖVRE PLAN:
Ovanför trappen kommer vi upp i en hall som knyter samman samtliga rum på det övre planet.

Vardagsrum:
Ljust härligt vardagsrum med fönster i två väderstreck och utgång till balkong. Generös storlek gör det lätt att möblera med stor soffgrupp, läshörna mm. I vardagsrummet finns ytterligare en eldstad som bidrar med charm och härlig värme. Från balkongen har man en god överblick över trädgården.

Badrum:
Modernt renoverat badrum med vitkaklade väggar och grått klinkergolv. Den grå tonen från golvet plockas upp av en effektfull dekorrand på väggen. I badrummet finns matchande skåpinredning i grått med tvättställ, badrumsskåp med speglar och riktigt bra förvaring. Utöver det finns badkar, wc och handdukstork. Bevarat detaljrikt fönster sätter extra piff.

Sovrum:
På övre plan finns tre fina sovrum, samtliga i bra storlek. Sovrummen har alla god förvaring bakom skjutbara spegeldörrar. Ljusa rum där ett av dem har fönster i två väderstreck och ett av dem har en eldstad. Sammantaget finns tre eldstäder i huset.
Byggnadstyp
2 plan
Byggnadsår
1947
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Övrigt
Område:
Välkommen till Stureby, ett av Enskedes mest attraktiva bostadsområden, mestadels bestående av friliggande villor från 30- och 40-talet. Bostaden är belägen på Ställdalsvägen, mot slutet av denna lugna återvändsgata. Här bor man nära kommunikationer, tunnelbana finns vid både Stureby och Svedmyra. Vid Svedmyra finns vårdcentral, restaurang och den stora matbutiken Ica Kvantum Bea. Större utbud finns vid närbelägna Globen Centrum. Vid Vivstavarvsparken finns ett grönområde för den som vill koppla av i det gröna, ta en pick-nick, sola eller låta barnen leka i lekparken.

Tomten

Härlig uppvuxen trädgårdstomt med fina gräsytor, träd och planteringar. I trädgården finns bl.a syrénbuskar, fruktträd (päron och äpple), körsbärsträd, hallon- och vinbärsbuskar.

Uteplats

Uteplats samt balkong.

Bilplats

Plats att parkera 2 bilar på uppfarten.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärde
7 215 000 kr (fastställt 2018, värdeår 1947)
Byggnadsvärde
2 938 000 kr
Markvärde
4 277 000 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 12 st pantbrev uttagna om sammanlagt 1 450 000 kr

Servitut/ planbestämmelser

Planbestämmelser:
Stadsplan Tomtindelning
Typ:
Friliggande villa
Antal rum:
5 rok varav 3-4 sovrum
Boarea/biarea:
157/2 kvm. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen
Fast.bet:
Sulfiten 20
Byggnadstyp:
2 plan
Tillträde:
Tillträde enligt överenskommelse.
Tomtarea:
870 kvm

Visning

Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig mäklare
Makis Batsoulis
070-147 24 27

Intresserad av denna bostad?

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.

Äger du en liknande bostad?

Intresserad av att veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.