08-644 90 44

Grekland Egina

Litet hotell med perfekt läge, nära stranden med vacker havsutsikt. Det finns reception med snackbar samt stor uteplats och 50 kvm pool.

Kort fakta

Boarea:
318 kvm
Visa mer fakta

Visningar

Kontakta mäklaren för visning.
Jag kan din stadsdel
Jag hjälper dig gärna med en värdering av din bostad.
Klicka för gratis värdering

Beskrivning

-Litet hotell som är öppet april till oktober, byggt i typiskt grekisk stil och består av 6 studios och två lägenheter, mycket väl underhållet
- 6 studios med trinettkök, toalett och dusch, 20kvm
- en lägenhet med två rum, trinettkök, toalett och dusch, 30 kvm
- en lägenhet med två rum och ett kök med öppen planlösning, 60kvm
- alla enheter har AC kallt/varmt och har balkong/uteplats med havsutsikt o poolutsikt.
- alla enheter är fullt utrustade för egenhushåll
- kök om ca 20kvm
- reception med snackbar
- 2 gästtoaletter
- källare med förråd för sänglinne, handdukar mm, ca 16 kvm
- 2 pergola om ca 45 kvm och 20 kvm (shaded terrace area)
- fastigheten är byggd 1994 och en större renovering genomfördes 2012.
- pool om ca 50 kvm
- parkeringsplats
- fastigheten säljs fullt utrustad och för en köpare är det bara att starta upp verksamheten
Priset kan diskuteras

Egina tillhör den Saroniska ögruppen och är den ö som ligger närmast Aten. Det märks tydligt då många atenbor har sina sommarhus här eller kommer över helgen med sina fina båtar. Trots att ön är så lätt att ta sig till har dock inte resten av världen riktigt upptäckt den ännu. Det är lite det som är charmen med Egina. Här umgås man med grekerna och trots att ön är ganska liten och lugn så finns det något för alla smaker. Här är vår guide till denna lilla pärla i Medelhavet.

Egina stad
Det är oftast hit du kommer med båten från Pireus. Man slås direkt av hur gemytligt och mysigt allting är. Det känns som det gamla Grekland med sina hästskjutsar, sin fiskmarknad och de traditionella gamla fiken. Spenderar du mer tid i staden upptäcker du snart att det även finns en hel del trendiga barer och restauranger längs den fina gatan som vetter ut mot vattnet. Vägen mellan restaurangerna och hamnen stängs av under vissa kvällar för biltrafik och bara gående och hästskjutsar kan ta sig fram.

Agia Marina
Den här lilla semesterorten ligger på öns östkust och är öns största turistort. Hit åker den som vill ha lite mer att göra då det finns lite mer shopping, barer och nattklubbar att välja på. Även här kan du välja häst och vagn framför taxi.

Perdika
Ligger precis vid vattnet, med utsikt över alla fina båtar och ön Moni, ligger barer, kaféer och mysiga matställen. Här får inga bilar eller mopeder köra så det är väldigt harmoniskt, romantiskt och barnvänligt. Den lilla fiskebyn lever upp på helgerna och då är stämningen väldigt god.

Sevärdheter
På vägen mellan Egina stad och Agia Marina finner du skylten som leder till Paleochora. Hit flydde Eginaborna på 900-talet när pirater och krigsfartyg tillsammans plågade kusten. Idag ligger Paleochora helt öde. Ett intressant stopp med mycket gammal historia bakom sig. Om du sedan åker tillbaka ut på vägen mot Agia Marina finner du Agios Nektarios. Detta är ett väldigt imponerande klosterkomplex som absolut kräver ett fotostopp. På en kulle ovanför Agia Marina finner du öns i särklass största sevärdhet – Afeatemplet. Det byggdes 490 f?Kr och blev förebild för Parthenontemplet på Akropolis i Aten. Om vädret tillåter kan man faktiskt se hela vägen dit från den här punkten. Om du sedan tar dig tillbaka till Perdika och sydspetsen finner du nästa sevärdhet – Moni. Tio minuters båtfärd från Perdikas hamn hittar du denna öde klippö med både bergsgetter och påfåglar. Här lägger många båtar till och det är lätt att förstå varför. Vattnet här är nästan overkligt turkost och den lilla tavernan serverar god dryck och lättare mat för den som blir hungrig. Båtarna går var trettionde minut och kostar 5 euro tur och retur. Sista båten tillbaka avgår klockan 20.00. Tänk på att det är mycket folk som besöker ön under helgen.

Stränder och badplatser
På Egina finns det inte så många långa sandstränder. Däremot finns det väldigt många små vikar med både sand- och stenstränder. Vid i stort sett alla de här småstränderna finns en liten taverna eller strandbar som spelar musik och serverar lättare mat och dryck. De hyr även ut solstolar och parasoll.
I Egina stad finns det två stränder, en på varsin sida av hamnen. De är ganska små, men de är helt ok för en halvdag eller så. I Agia Marina finns en finkorning sandstrand som är formad som en halvmåne. Här kan man hyra trampbåtar eller spela beachvolleyboll. Perdika har en liten strand. Man har döremot väldigt nära till några utav Eginas bästa bad – Klima beach, Moni och Marathonas. Klima beach ligger cirka tio minuters bilfärd från Perdika. Vägen dit är ganska skumpig och slingrig, men när du kommer fram inser du att det är värt det. Det turkosa vattnet, den fina stranden och havsbottnen, utsikten över de fina segelbåtarna och sist men inte minst de mysiga strandbarerna som ofta bjuder på musik. De tre stränderna Marathonas, Faros och Aeginitisa ligger alla på västsidan, längs vägen mellan Egina stad och Perdika. Vattnet är inbjudande turkost och på Marathonas, som trots att även den är liten är den lite större utav stränderna, finns bra tavernor och en härlig sandstrand. Moni är ön som ligger utanför Perdika. Enligt många den bästa platsen att bada på. Vattnet är så otroligt turkost och rent, och havsbottnen är väldigt skön att gå på. Det finns inte direkt någon strand här, då man ligger i solstolar uppe i gräset. Däremot finns det klippor att hoppa ifrån. Se upp för havsanemoner bara.

Så tar du dig runt
Bussarna går inte till alla stränder är det en väldigt bra idé att hyra en bil. Gör det gärna redan innan ni anländer för att spara tid. Om ni inte gjort det finns det firmor i Egina stad, bara några minuters promenad från hamnen. Förutom bil finns även motorcykel, skoter och cykel att hyra där samt i Agia Marina.

Så tar du dig hit
Du flyger enkelt till Aten från Sverige. Flygtiden varierar beroende på om du flyger direkt eller inte, men den ligger på cirka 3 timmar. Från flygplatsen tar man buss X95 mot Pireus, som tar cirka 1 timme. Alternativt tar man tåget som går aningen snabbare och är mindre svettigt, men då måste man göra i alla fall ett byte. Väl framme i Pireus köper man en båtbiljett i närmsta kiosk och tar sedan båten över till Egina. Båtarna går minst en gång i timmen i stort sett hela dagen och tar cirka 35 minuter. Vill man ta med sig en bil över tar resan lite längre tid då man reser med en större färja.
Typ:
Friliggande villa
Boarea:
318 kvm
Tillträde:
Tillträde enligt överenskommelse.

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Dokument & länkar

Intresserad av denna bostad?

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.

Äger du en liknande bostad?

Intresserad av att veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.