08-644 90 44

Liljeholmen

Visa alla bilder

Katrinebergsbacken 18, 5 tr

Väldisponerad & genomgående 2:a med inglasad balkong i bästa solläge. Högt belägen mitt i Liljeholmen med allt du behöver runtomkring.

Kort fakta

Antal rum:
2 rum och kök
Boarea:
53 kvm
Avgift:
4 069 kr/mån
Visa mer fakta

Visningar

Sön 25 Februari kl 11:15 - 12:00
Välkommen på visning

3 195 000 kr Pris/bud

Ansvarig mäklare
Mikaela Bogestedt
Jag kan din stadsdel
Jag hjälper dig gärna med en värdering av din bostad.
Klicka för gratis värdering
Planlösning
Festlokalen
Trekanten
Liljeholmstorget
Vi kan din stadsdel
Vi hjälper dig gärna med en värdering av din bostad.
Klicka för gratis värdering

Beskrivning

Yteffektiv 2:a på populära Liljeholmsberget intill allt man kan önska sig av kommunikationer och service. Här erbjuds en högt belägen bostad med inglasad balkong och fin utsikt över takåsar och staden.

Kom och titta på Katrinebergsbacken18! Härifrån promenerar du till Södermalm på 10 minuter och går till tunnelbanan på tre minuter.

Här trivs man och det är bara att flytta in!

Lägenheten disponeras enligt följande:

Hall:
På golvet ligger vackert välbevarat ekgolv och väggarna är ljusa. Hallen är stor och här finns goda förvaringsmöjligheter via rymlig skjutdörrsgarderob med spegel samt två garderober.

Vardagsrum
Njut av det fina ljusinsläppet via stora fönster som välkomnar ljuset och rummet har generösa ytor och här ryms med lätthet både en soffgrupp, TV-möbel och läshörna. Väggarna är ljusa och på golvet återfinns den bevarade ekparketten. Från vardagsrummet når du den inglasade balkongen som erbjuder en härlig vy över staden och dess takåsar. Här kan du njuta av solen i bästa solläge.

Balkong
Underbar, inglasad balkong som ger ytterligare ett rum vår till höst. Här ryms både bord och stolar samt växtarrangemang.

Kök:
Praktiskt kök med vita skåpsluckor och vitt kakel ovan praktisk arbetsbänk. Köket angränsar mot vardagsrummet och här finns också en generös matplats intill fönsterparti. Köksutrustningen består av kyl/frys, ugn/spis, bänkdiskmaskin och fläkt. I köket/matplatsen finns också en praktisk garderob samt ett städskåp.

Badrum:
Mycket fräscht renoverat badrum med mörkt klinkergolv samt vita kaklade väggar. Praktisk dusch med glasvägg, handfat, wc, kombinerad tvättmaskin och torktumlare samt golvvärme.

Sovrum:
Lägenheten har ett väldisponerat sovrum. Sovrummet vetter mot gatan och är högt upp i huset och är ordentligt insynsskyddad med fin utsikt över takåsar. På golvet ligger välbevarad ekparkett.

HISTORIA
Innan husen på Katrinebergsbacken byggdes växte det skog på berget som långt tillbaka i tiden kallades Ekbacken. Härifrån togs på 1600-talet timmer för fartygsbyggen vid Södra Varvet.
Vid förra sekelskiftet lyste valborgsmässoeldar på berget vida omkring, och de kringboende utnyttjade berget för att torka tvätt.
Projekteringen av berget inleddes 1989 och försäljning och inflyttning skedde etappvis 1993-95.

OMRÅDET
Attraktivt läge vid populära Liljeholmtorget med omedelbar närhet till kommunikationer och service. Här är lika nära till storstadspulsen som lugnet och naturen. Från Katrinebergsbacken har man det mesta inom promenad och cykelavstånd.

Närhet till mysiga Gröndal och sjön Trekanten med fina motionsspår, perfekt för en joggingtur eller en promenad. I Trekanten kan man fiska gädda, abborre och regnbåge och för bad-, båt och skridskoentusiaster blir boendet här ett enda stort äventyr.

Mycket nära till Årstaskogen som är ett otroligt vackert och stort skogsområde intill Årstaviken med fantastiska trivsamma promenadstigar och krävande löparslingor om du så önskar. Inte minst härliga utsiktsplatser längs med vattnet med hela Söder framför dig.

Vid Liljeholmstorget finner ni ett shoppingcenter med ca 90 butiker, bl.a. populära klädeskedjor, systembolag, välsorterade livsmedelsbutiker och trevliga caféer. Se länk för mer information.

Vill du ha ett större utbud av affärer finns Kungens kurva med IKEA och Skärholmens centrum inom några minuters resväg med bil.

SERVICE/KOMMUNIKATIONER
Utmärkta kommunikationer ett stenkast från Katrinebergsbacken. Alldeles nedanför berget ligger både Tvärbanan, Tunnelbanan och ett busstorg. Tvärbanan knyter ihop det västra och södra tunnelbanenätet via Gröndal och Stora Essingen mot Alvik och via Årstaberg och Gullmarsplan mot Sickla Udde. Med tunnelbanans röda linje tar du dig till T-centralen på endast 10 minuter.

Behändigt cykel-/gångavstånd till Södermalm där du finner ett stort utbud av
restauranger och barer. På endast 5-10 minuters promenad över Liljeholmsbron (det finns trappa ned från området till bron) finner du Hornstulls T-bana samt flertalet innerstadsbussar. Buss 4 traffikerar sträckan Gullmarsplan - Södra Station - Fridhelsplan - Odenplan - Radiohuset, buss 66 tar dig till Södra Station och genom större delen av Södermalm samt buss 40 som går via Fridhemsplan, Odenplan och vidare mot Universitetet.

Endast två stationer bort med tvärbanan ligger Årstaberg där även pendeltågets alla linjer mot Märsta, Bålsta, Kungsängen, Södertälje och Västerhaninge finns. Vill du se tidtabeller, gå in på SL:s hemsida www.sl.se.

Med bil tar du dig lätt ut på E4/E20 norr- och södergående.

Byggnad

Byggnadstyp:
Flerfamiljhus
Byggnadsår:
1993-1995
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Övrigt om byggnaden:
FÖRENINGEN
Brf Liljeholmsberget
Liljeholmsberget är ett trevligt planerat bostadsområde med höga ambitioner när det gäller boendemiljön och på gården finns en populär förskola. Området är lugnt och skyddat. Föreningen bildades av SBC i december 1987 och omfattar de tio trapphusadresserna Katrinebergsbacken 16-32 samt 36.
Det finns 265 bostadsrättslägenheter i föreningen. I föreningen finns gemensamhetslokal samt bastu och pool som fritt kan disponeras av föreningens medlemmar. Övernattningslägenheter för gäster kan hyras.

Bostadsrättsföreningen äger byggnader och innehar tomträtten till fastigheten Lilla Katrineberg 3 i Stockholms stad. Dessutom äger föreningen tre gemensamhetsanläggningar (vägar, varmgarage, m.m.) tillsammans med Lilla Katrineberg 4 (kontorshuset).

Ett antal lokaler finns till uthyrning inom fastigheten. I den största lokalen finns Förskolan Katrineberg som drivs av Pysslingen.

Föreningen har en stabil ekonomi och årsavgiften har sänkts via flertalet tillfällen. År 2010, 2011, 2012, 2013, 2015, 2017, 2018 och 2019 har man sänkt avgiften med mallen 1- 3 procent.
I år höjdes avgiften med 9 %. det finns inga kommande avgiftsförändringar.

Enligt Förvaltaren är bostaden registrerad som en 1Rok
Övriga byggnader:
Det finns pool och bastu med relaxavdelning, festlokal (Körsbäret), källarförråd, cykelförråd, barnvagnsrum, tvättstuga med torkrum, grovtvättstuga samt två st övernattningslägenheter. Grill och utemöbler finns i föreningens gemensamma trädgård
Renoveringar:
Föreningen har sedan juni 2022 övergått till gemensam el. I korthet innebär det att föreningen har ett gemensamt elavtal och att medlemmarna debiteras för elförbrukningen i sin lägenhet. För många medlemmar innebär det en betydligt lägre elkostnad än tidigare.

Uteplats/balkong

Inglasad balkong i härligt soligt läge med vacker utsikt. Här njuter man med fördel av solen från dag till kväll. Plats för utemöbler och växtarrangemang.

Bilplats

Det finns både varmgarage (72 platser) för 1 350 kr/mån och kallgarage (86 platser) för 1030 kr/mån i föreningen. Dessutom finns ett antal MC-platser i båda garagen. Avgiften påföres månadsavgiften. Katrinebergsbacken är en privat gata som tillhör föreningen. Det finns totalt ett 20-tal parkeringsplatser med avgift alla dagar, alla tider som betalas via parkeringsapp eller biljettautomat.

TV- och Bredband

TV
Kabel-TV bas ingår i avgiften till föreningen. Leverantör är Bredbandsbolaget som för varje lägenhet tillhandahåller en HD-box.
Bredband
Bredband och fast telefoni (abonnemang) ingår i avgiften till föreningen. Leverantör är Ownit. Internetuppkoppling med kabel ger 500-1000 Mbit/s för både ned- och uppladdning. Samtalsavgifter för IP-telefoni betalas av varje medlem.

Driftkostnader

Hushållsel
250 kr
Försäkring
250 kr
Summa
500 kr /mån

Energideklaration

Status:
Utförd (2019-08-09)
Primärtal:
145 kWh/m2 år

Föreningen

Namn
Brf Liljeholmsberget
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Andel i föreningen
0.2965%
Andel av årsavgiften
0.2965%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
307 564 kr. Bostadsrättens andel av nettoskuldsättningen är baserad på föreningens uppgifter i årsredovisningen 2022.
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
265 st
Parkering
Kö till garageplats. Kallgarage 630 kr/m, varmgarage 800 kr/m.
Pantsättningsavgift
465 kr
Överlåtelseavgift
1163 kr (betalas av Köpare)
Gemensamma utrymmen
Det finns tvättstuga, källarförråd, bastu, samlingslokal och pool.
3 195 000 kr Pris/bud
Typ:
Bostadsrättslägenhet, lghnr 258
Antal rum:
2 rum och kök, varav 1 sovrum.
Boarea:
53 kvm. Areauppgifter enligt ekonomisk förvaltare
Månadsavgift:
4 069 kr/mån. I månadsavgiften ingår värme, vatten, bredband och fast telefoni (Ownit), basutbud med Kabel-TV (Bredbandsbolaget) samt BR-tillägg i försäkringen.
Våningsplan:
5 av 7. Hiss finns.

Visning

Sön 25 Februari kl 11:15 - 12:00
Välkommen på visning
Ansvarig mäklare
Mikaela Bogestedt
070-396 73 00

Intresserad av denna bostad?

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.