08-644 90 44

Nacka/Järla Sjö

Visa alla bilder
Snart
till salu

Winborgs Väg 7

Unik bostad belägen i ombyggd turbinhall från 1911 ombyggd till bostäder 2016. Moderna materialval möter sekelskiftescharm. Över 3,5 meter till tak.

Kort fakta

Antal rum:
3 rum och kök
Boarea:
58 kvm
Avgift:
3 674 kr/mån
Visa mer fakta

Visningar

Kontakta mäklaren för visning

4 000 000 kr

Ansvarig mäklare
Saki Carapanos
Jag kan din stadsdel
Jag hjälper dig gärna med en värdering av din bostad.
Klicka för gratis värdering
Vi kan din stadsdel
Vi hjälper dig gärna med en värdering av din bostad.
Klicka för gratis värdering

Beskrivning

Nu finns chans att förvärva denna unika bostad belägen i ombyggd turbinhall från 1911. Den gamla turbinhallen byggdes om till bostäder 2016 och här har man smakfullt kombinerat den äldre byggnadens charm med moderna materialval. Hörnläget förser lägenheten med fönster i två väderstreck och ger ett fantastiskt ljusinsläpp via de höga bågfönstren i kombination med den sällsynt generösa takhöjden på över 3,5 meter. Bostadens planlösning erbjuder öppna sociala ytor och två bra sovrum. Lägenheten är i mycket fint skick med moderna materialval och ljusa färgval. Det vackra parkettgolvet är genomgående i hela bostaden.

Stor förening med bastu, gym och trevlig innergård. Föreningen äger marken. Mycket bra kommunikationer via saltsjöbanan samt flera bussar. Dessutom pågår förlängning av tunnelbanans blåa linje med ny station planerad vid Järla Station.

Bostaden disponeras enligt följande:

Hall
Välkomnande hall med plats för förvaring i en ordentlig skjutdörrsgarderob.

Kök
Köket är smakfullt inrett med ljusa moderna luckor och lådor med gott om förvaringsutrymme. Ovan den ljusa arbetsbänken sitter infällda spotlights. Köket är utrustat med kombinerad kyl/frys, integrerad diskmaskin, spisfläkt, spishäll samt ugn. I köket finns en naturlig plats för matbord och stolar med öppning ut mot vardagsrummet.

Vardagsrum
Den delvis öppna planlösningen mellan vardagsrum och kök gör detta till en mycket luftig och trivsam yta. Vardagsrummet har ett vackert ljusflöde från stora bågfönster i två väderstreck. Här möbleras enkelt med soffa och tillhörande möblemang.

Sovrum 1
Ljust och rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och sängbord. Utmärkt förvaring i skjutdörrsgarderob med spegeldörrar.

Sovrum 2
Bostadens andra sovrum gör sig utmärkt som barn- eller arbetsrum och rymmer säng eller skrivbord.

Badrum
Badrummet är stilrent inrett med vitkaklade väggar och ljusgrått klinkergolv. Utrustningen består av dusch med klarglasvägg, wc, spegelskåp, tvättställ samt tvättmaskin och torktumlare med arbetsbänk och väggskåp ovan.

Förråd
Till lägenheten hör ett källarförråd.

Föreningen
Brf Turbinhallen äger fastigheten Nacka Sicklaön 145:19 och innefattar fyra byggnader med namnen Turbinhallen, Maskinhallen, Ritningskontoret och Gårdshusen. Antal våningsplan är 2-4 stycken och antal trapphus 14 stycken. Turbinhallen och Ritningskontoret byggs i de befintliga delarna av Gustaf de Lavals fabrikslokaler. Maskinhallen Byggs delvis på befintlig fasad. Gårdshusen är helt nyproduktion i form av åtta stycken radhus inne på gården. Byggnaderna inrymmer totalt 205 stycken bostadsrättslägenheter i varierad storlek från 1-5 rum och kök samt 2 stycken hyreslokaler, 1 skola och 1 garage i 2 plan över mark.

Till varje lägenhet hör ett förråd av nätade väggar i källaren. Cykelförråd finns i garaget samt cykelställ på gården. Gemensamt barnvagns- och rullstolsförråd finns. I Turbinhallens södra del finns tillgång till bastu samt ett mindre gym. Den gemensamma innergården är plattbelagd, krattad betong, gångytor, blommor och trä.

Område
Järla sjö är ett bostadsområde och en stadsdel inom kommundelen Sicklaön i Nacka kommun, beläget vid Järlasjöns norra strand. Området inbjuder till aktiviteter året runt för den aktiva; vintertid kan man åka skridskor eller längd på Järlasjön, eller ta sig till närliggande Hammarbybacken för lite utförsåkning. Sommartid kan man paddla kanot i Järla Sjös kanotklubb eller bara ta sig ett dopp när andan faller på. Bara på andra sidan sjön i närheten av nackareservatet, ligger fina Hellasgården där det finns både motionsspår, bastubad, bangolf och caféer. På promenadavstånd finns Sickla Köpkvarter med ett brett utbud av butiker, restauranger och service. Åt andra hållet finns även köpcenter Nacka Forum med det mesta man kan tänkas behöva.

Kommunikationer
Mycket bra kommunikationer via saltsjöbanan samt flera bussar. Dessutom pågår förlängning av tunnelbanans blåa linje med ny station planerad vid Järla Station.

Byggnad

Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
2016
Uppvärmning:
Fjärrvärme & Bergvärme
Övriga byggnader:
Till varje lägenhet hör ett förråd av nätade väggar i källaren. Cykelförråd finns i garaget samt cykelställ på gården. Gemensamt barnvagns- och rullstolsförråd finns. I Turbinhallens södra del finns tillgång till bastu samt ett mindre gym. Den gemensamma innergården är plattbelagd, krattad betong, gångytor, blommor och trä.

Bilplats

Föreningen har ett garage i 2 plan med ca 120 stycken parkeringsplatser. Det råder även boendeparkering i området till en månadskostnad (se Järla Sjö Samfällighet).
Idag administreras kön till garaget, avtalsskrivning och avisering för garageplatserna av Parkando.

TV- och Bredband

TV
Kabel-TV via Tele2 och avtal tecknar den boende med Tele2.
Bredband
Fastigheten är fiberansluten via Tele2. Bredband levereras med upp till hastigheten 1000 Mbit och debiteras som en obligatorisk avgift på 220 kr/mån utöver månadsavgiften.

Driftkostnader

Hushållsel
500 kr
Vatten/avlopp
200 kr
Försäkring
250 kr
Summa
950 kr /mån

Energideklaration

Status:
Utförd (2021-09-07)
Primärtal:
99 kWh/m2 år
Energiklass:
D

Föreningen

Namn
Brf Turbinhallen
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Andel i föreningen
0.4505%
Andel av årsavgiften
0.45%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
1 004 417 kr. År 2022
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
205 st
Antal lokaler
2 st
Pantsättningsavgift
525 kr
Överlåtelseavgift
1313 kr (betalas av Köpare)
4 000 000 kr
Typ:
Bostadsrättslägenhet, lghnr 14-1004
Antal rum:
3 rum och kök, varav 2 sovrum.
Boarea:
58 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen. Lägenheten är registrerad som 2 rok i lägenhetsförteckningen.
Månadsavgift:
3 674 kr/mån. I avgiften ingår värme och kallvatten. Ett obligatoriskt tillägg om 220 kr tillkommer för bredband.
Våningsplan:
Entréplan . Hiss finns ej.

Visning

Kontakta mäklaren för visning
Ansvarig mäklare
Saki Carapanos
070-718 95 92

Intresserad av denna bostad?

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.