08-644 90 44

Hammarby Sjöstad

Visa alla bilder
Budgivning pågår

Korphoppsgatan 26

Rymlig 3:a i gårdshus med dubbla balkonger med sol större delen av dagen. Både badrum och gäst-wc finns samt möjlighet att bygga om till en 4:a.

Kort fakta

Antal rum:
3 rum och kök
Boarea:
84 kvm
Avgift:
5 876 kr/mån
Visa mer fakta

Visningar

Kontakta mäklaren för visning

6 450 000 kr

Högsta bud: 7 100 000 kr
Ansvarig mäklare
Mattias Näsström
Jag kan din stadsdel
Jag hjälper dig gärna med en värdering av din bostad.
Klicka för gratis värdering
Planlösning
Alternativ planlösning
Bostaden är belägen i pittoreskt gårdshus
Välkommen till Korphoppsgatan 26!
Föreningens gemensamma festlokal Kajutan med frontläge vid kajen
Föreningens grönskande gård
Områdesbild
Områdesbild
Områdesbild
Vi kan din stadsdel
Vi hjälper dig gärna med en värdering av din bostad.
Klicka för gratis värdering

Beskrivning

Välkommen till denna ljusa rymliga 3:a belägen på lugn återvändsgata i hjärtat av Hammarby Sjöstad i en attraktiv förening.

Bostaden är belägen i gårdshuset med hörnläge mot den grönskande gården. Två balkonger i syd respektive väst med sol större delen av dagen. Generösa fönsterpartier i dubbla väderstreck ger ett härligt ljusinsläpp i hela bostaden. Genomtänkt planlösning med väl tilltagna sällskapsytor och två sovrum, båda belägna i lugnt, ostört läge med fönster mot föreningens innergård. Möjlighet finns att bygga om lägenheten till en mindre 4:a genom att bygga till ett extra sovrum vid nuvarande matplats.

Föreningen har en omtyckt festlokal, Kajutan, som kan bokas av medlemmar utan kostnad. Lokalen ligger på kajen med vacker utsikt över Sickla Kanal och här finns även en bastu.

Bostaden ligger med ett eftertraktat läge i Hammarby sjöstad med ett bra utbud av butiker, restauranger, service och utmärkta kommunikationer i närheten.


Säljarens egna ord
“Från denna lägenhet har vi fått följa årets alla årstider från fönsterna. På våren slår träd och buskar ut och lägenheten omges av en grön oas. Allt från de rosa körsbärsblommorna i tidig maj till de härliga orangea och röda höstlöven.
I ett liv med mycket fritidsaktiviteter har vi verkligen trivts i den miljö som lägenheten erbjuder. Vi älskar att ha närheten till butiker och kommunaltrafik samtidigt som vi har grönskan och skogen runt hörnet. Att lägenheten också har så mycket förvaring och ytor i form av stora förråd och sociala trevliga ytor har varit ett stort plus.
Det här har verkligen varit en oas för oss med den tysta och mysiga innergården, viktigt att inte glömma nämna våra trevlig grannar.”


Hall
Välkomnande hall med praktiskt klinkergolv med vackert mönster. Plats för ytterkläder samt ytterligare ELFA-förvaring i skjutdörrsgarderob.

Sovrum 1
Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng med tillhörande möblemang. ELFA-förvaring i större välplanerad skjutdörrsgarderob. Här ligger ett vackert parkettgolv. Från sovrummet når man bostadens ena balkong.

Balkong 1
Balkong i västerläge som nås via helglasad balkongdörr. Plats för mindre bord och stolar.

Sovrum 2
Bostadens andra sovrum är perfekt som barn- eller arbetsrum och rymmer säng, skrivbord och förvaring.

Vardagsrum
Ljust och luftigt vardagsrum i öppen och social planlösning mot köket med den sociala köksön. Här flödar ljuset in via stora fönsterpartier som sträcker sig längs med hela ena väggen. Här ryms större soffgrupp och matbord i anslutning till köket. På golvet ligger ett ljust parkettgolv. Från vardagsrummet finns utgång till bostadens större balkong som erbjuder en härlig utemiljö.

Balkong 2
Stor balkong i soligt söderläge mot den lugna innergården. Vacker utsikt över grönskande innergård med bl.a. körsbärsträd, hägg och syrén. Här ryms utemöbler, grill och växter utan problem.

Kök
Modernt uppdaterat Marbodalkök med bra förvaring bakom ljusa luckor. Ljusgrön mosaik sitter som stänkskydd ovan den mörka sten arbetsbänken. I köket finns en praktisk köksö med ordentlig förvaring som binder samman köket med vardagsrummet på ett inbjudande vis. Köket är utrustat med kombinerad kyl/frys, ugn, gasspis, spiskåpa samt diskmaskin.

Badrum
Rymligt familjebadrum med vitkaklade väggar och grått klinkergolv med golvvärme. Här finns en praktisk tvättdel med kombinerad tvättmaskin/torktumlare med arbetsbänk och välplanerad förvaring. Badrummet är även utrustat med tvättställ med kommod, spegel, vägghängd wc samt badkar.

Gäst-wc
En extra wc med tvättställ och kommod underlättar familjevardagen. Väggarna är kaklade i vitt och här ligger ett grått klinkergolv.

Externt
Till lägenheten hör ett källarförråd om ca 10 kvm. I föreningen finns även två extra förråd om totalt 20 kvm som kan hyras vid behov.

I huset finns en rymlig hiss och på källarplan finns både cykelrum och barnvagnsrum. En stor välutrustad gemensam tvättstuga finns i port 28.

I föreningen finns 31 garageplatser som nås direkt via hissen. Till dessa är det separat kö.

Allmänt om föreningen
Brf Hammarby Park består idag av 72 lägenheter där samtliga är upplåtna med bostadsrätt. Total bostadsyta är 6 249 kvm. Föreningen är även part i en samfällighet vad avser garage där de förfogar över 31 garageplatser. De övriga parterna är Brf Grynnan och Brf Hammarby Kaj. Föreningen omfattar adresserna Korphoppsgatan 24-30 och Styrbordsgatan 9-15. Föreningen äger marken och är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen har en omtyckt festlokal, Kajutan, som kan bokas av medlemmar utan kostnad. Lokalen ligger på kajen med vacker utsikt över Sickla Kanal och här finns även en bastu.

Allmänt om området
I Hammarby Sjöstads marina miljö har du nära till både natur och storstadens alla bekvämligheter och möjligheter. I området finns mängder av restauranger, caféer och butiker vilket bidrar till områdets charmiga atmosfär. Här finns givetvis även post, bank, apotek, dagis, kyrka, bibliotek och allt annat som du kan önska dig. Området kombinerar verkligen det bästa av myllrande storstad och avkopplande natur med vatten inpå knuten.

Närområdet
Inom behagligt promenadavstånd finns populära Sickla köpkvarter där det finns mängder av affärer, butiker, biografer, fik och restauranger. Hammarby sjöstad gränsar mot Nackareservatet och inom några kilometer finns trevliga Hellasgården. Hellasgården är perfekt för bad sommartid och långfärdsskridskor vintertid. Inom bara några 100 meter finns Sickla sjö med barnvänlig badstrand och flera badbryggor. På vintern går det för övrigt även att åka slalom i Hammarbybacken som vintertid lyser upp kvarteren och varför inte avsluta med after ski på restaurang Göteborg.

Kommunikationer
Kommunikationerna är utmärkta och dina vänner når dig lätt med cykel, båt, tåg eller buss. Tvärbanan trafikerar Solna - Sickla köpkvarter via Liljeholmen och Gullmarsplan (där du ansluter till tunnelbanenätet). Inom kort gångavstånd finns även busslinjerna 71, 74 och nattbuss 96. Vid station Årstaberg når du även pendeltågen. Båttrafiken med m/s Lotten och m/s Lisen är gratis och går mellan Hammarby Sjöstad och Södermalm med 10 till 15 minuters intervall mellan 06.00 och 24.00. På Södermalm får du även kontakt med flera busslinjer som tar dig vidare. M/S Emelie trafikerar Hammarby Sjöstad - Nybroviken med ett stopp på Djurgården och Gröna Lund. Förlängning av tunnelbanans blå linje är under uppbyggnad och nya stationer är planerade bl.a. i Sickla och Hammarby Sjöstad under Hammarbykanalen med uppgång på vardera sida, varav den ena vid Lumaparken.

Förbättringar:
Sovrum stort
2021 målat om
2021 satt upp gardinskenor
2021 bytt eluttag och lampknappar
2022 ny elfa förvaring och målat om i garderob

Sovrum litet
2021 satt in persienn
2022 målat om
2022 satt upp gardinskenor
2022 bytt eluttag och lampknappar

Kök
2021 ny kyl/frys
2021 ny diskmaskin
2022 målat om
2023 ny allmänbelysning
2023 köksrenovering; nya fronter och täcksidor, nya lådor av högkvalitet, svensk tillverkade
2023 ny ugn
2023 satt in sopsortering
2023 ny blandare och avlopp
2023 ny bänkbelysning och takbelysningen
2023 bytt eluttag och lampknappar
2023 bytt spjäll i spiskåpa

Vardagsrum
2023 bytt eluttag och lampknappar

Hall
2021 ny elfa förvaring och målat om i garderob
2023 bytt eluttag och lampknappar

WC liten
2023 nytt handfat och blandare
2023 satt in kommod
2023 bytt lampknappar

Badrum stort
2022 nytt avlopp från tvättmaskin
2023 ny bänkskiva och ny inredning
2023 ny tvätt-/torkmaskin
2023 nytt handfat och blandare
2023 satt in kommod

Byggnad

Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
2003
Uppvärmning:
Bergvärme/Solpaneler

Bilplats

I föreningen finns 31 st garageplatser (1 600 kr/mån). Till dessa är det separat kö.

TV- och Bredband

TV
Tele2. Basutbud ingår i avgiften.
Bredband
Tele2. Gruppavtal 100mb ingår i avgiften.

Driftkostnader

Hushållsel
500 kr
Försäkring
270 kr
Övrigt
195 kr
Summa
965 kr /mån

Övrigt avser kostnad för gas.

Energideklaration

Status:
Utförd (2020-02-10)
Energiklass:
E

Föreningen

Namn
Brf Hammarby Park
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769609-0658
Andel i föreningen
1.35244%
Andel av årsavgiften
1.35199%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
784 046 kr. Årsredovisning 2022
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
72 st
Pantsättningsavgift
573 kr
Överlåtelseavgift
1433 kr (betalas av Köpare)
6 450 000 kr
Högsta bud:
7 100 000 kr
Visa budhistorik
Typ:
Bostadsrättslägenhet, lghnr 733
Antal rum:
3 rum och kök, varav 2 sovrum.
Boarea:
84 kvm. Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen
Månadsavgift:
5 876 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, bredband samt basutbud för tv.
Våningsplan:
1 av 3. Hiss finns.

Visning

Kontakta mäklaren för visning
Ansvarig mäklare
Mattias Näsström
070-147 24 39
Extra kontaktperson
Michaela van der Stad
070-947 26 54

Intresserad av denna bostad?

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.