08-644 90 44

Södermalm-Maria

Visa alla bilder

Fatburstrappan 18, 12tr

Välkommen till Brf Söder Torn och ett boende av internationell klass!

Kort fakta

Antal rum:
2 rum och kök
Boarea:
64 kvm
Avgift:
2 760 kr/mån
Visa mer fakta

Visningar

Sön 24 September kl 14:00 - 15:00
Öppen visning - Välkommen!
Mån 25 September kl 17:30 - 18:15

5 950 000 kr pris/bud

Ansvarig mäklare
AnnaCarin Brånhammar
Jag kan din stadsdel
Jag hjälper dig gärna med en värdering av din bostad.
Klicka för gratis värdering
Söder Torn från Fatbursparken.
Söder Torn från Medborgarplatsen.
Utsikt takterrass.
Utsikt från takterrassen/Festlokal.
Planskiss
Vi kan din stadsdel
Vi hjälper dig gärna med en värdering av din bostad.
Klicka för gratis värdering

Beskrivning

Välkommen till Brf Söder Torn och ett boende av internationell klass – här behöver Stockholm inte skämmas för sig! Det välkända landmärket, i folkmun även kallad ” Pinnen” reser sig 25 våningar högt mitt på Medborgarplatsen. Du bor både storslaget och bekvämt mitt på Söder med härlig utsikt över vårt vackra Stockholm. Huset som har entré från Fatburstrappan mittemellan Fatbursparken och Medborgarplatsen inrymmer festlokal på översta planet och lyxig bastu, pool och relaxavdelning i bottenplanet. För den bilburna finns garage att tillgå i källaren där vissa platser har elbilsuttag. De badande färggranna damerna som förlustar sig i fontänen möter upp vid entrén. (Niki de Saint Phalle)

Bostadens solfjäderform är förförande. Allt planlagt för att öppna upp mot stora, lågt bröstade fönsterpartier samt två franska balkonger med helglasade dörrar. Här på våning 12 gör utsikten sig påmind oavbrutet! Vy i brett perspektiv över himmel, hustak, tinnar och torn, prunkande grönska. Stor variation i bebyggelsen med olika tidsepoker sida vid sida. Ny dag, nya äventyr - utanför dina fönster. Helt insynsfritt. Solnedgången i väster är en av alla höjdpunkter. Helt insynsfritt.

Spännande rumskaraktär råder här med vinklar och vrår som inspirerar till kreativ möblering. Kök och vardagsrum med fransk balkong samspelar intill varandra, lagom skilda av bruten vägg med utsiktsposter. Idéer väcks om alternativa planlösningar. Utsikten över staden bjuds tacksamt in samtidigt som bostaden fylls med ljus. Stort sovrum med förvaring i överflöd och ytterligare fransk balkong. Hall med klädavhängning och platsbyggd förvaring i två garderober. Rymligt badrum med tvätt och tork.
Samtliga rum har fått nymålade vita väggar och nyslipad – och lackad parkett i september 2023. Kök och badrum har standard från byggåret.

Interiör:
Hall: Rymligt med ljusflöde från vardagsrum rakt fram. Förvaring i dubbla inbyggda garderober och ingång till badrummet. Redan här dras du fram mot utsikten. Mot mer att upptäcka.

Vardagsrum: Bra golvyta omgiven av spännande vinklar och vrår erbjuder plats för både stora soffan och matmöbel som kan växa. Utsikten står i fullt fokus som inramad konst. De lågt bröstade fönsterpartierna gör vyn lika njutbar sittande som stående. Dubbla balkongdörrar att öppna upp på franskt vis. Utanför gör diskreta räcken och glasskydd sitt till för att inget skymma. Södra Latin i fonden och vidare bort mot klättrande söderkåkar.

Kök: Här är du med i matchen lite vid sidan av och lagom avskärmad med kokkonsterna. Kökssnickerier i grön ton piggar upp. Stänkskydd i mosaik ovan arbetsytor på massiv ek med nedsänkt rostfri ho x 2. Utrustat med spishäll, inbyggnadsugn, fläkt och integrerad diskmaskin. Superlyxig XL kombi kyl/frys med ismaskin för kalla drycker och kanske en isblåsa varma sommardagar.

Sovrum: Ett rum av klass med anslutande klädkammare. Förvaring i två dubbelgarderober med skjutdörrar. Naturligtvis tittar utsikten in även här och speglar sig i de glasade garderobsdörrarna. Dubbla balkongdörrar att ställa på glänt även här, mot diskret räcke och glas.

Badrum från byggnadsåret. Vit klinkers med golvvärme. Kaklade väggar i vitt med diskret dekorrand. Utrustningen omfattar handfat, speglat badrumsskåp, wc och högskåp med vitrin. Tvättmaskin och torktumlare i pelare är vardagslyx. Badkar.

Byggnad

Byggnadsår:
1996-97
Uppvärmning:
Fjärrvärme med värmeåtervinning
Övrigt om byggnaden:
FÖRENINGEN
Brf Söder Torn
Fastigheten bebyggdes 1996-1997 och består av 4 flerbostadshus. Gatuadresserna är Medborgarplatsen 11 och Fatburstrappan 12-18.
Tornet har 25 våningar, Bågen har 6 våningar och Kuberna 1&2 har 4 våningar. Under Kuberna ligger Rektangeln som bl.a. omfattar kommersiella lokaler. I föreningen finns det 172 lägenheter som upplåts med bostadsrätt samt 5 affärslokaler och 70 garageplatser som upplåts med hyresrätt. Av de 70 garageplatserna är 5 platser avsedda för mc och 14 för billaddning. Se föreningen hemsida: www.sodertorn.com för ytterligare information.

Brf med god ekonomi och betydande hyresintäkter (drygt 14.000.000 kr/år) från de fem uthyrda lokalerna samt garaget. Årsavgiften har varit oförändrad sen 2007 då den sänktes med 20%. Avgiften sänktes ytterligare med 20% januari 2019. Avgiften kommer att höjas med 25% från 2023-10-01. (Avstämt med styrelsen 2023-08-28). Fastigheten innehas med tomträtt. Nuvarande avtal bundet till 2026-03-31.

Fastigheten har hög säkerhetsnivå med nyckelbrickor (tags) för inpassage samt porttelefon för besökare. Unikt för fastigheten är att alla lägenheter är utrustade med sprinkler i alla rum.

Föreningens stadgar ger styrelsen möjlighet att erbjuda medlemmar att göra frivilliga kapitaltillskott för att få en lägre årsavgift. Varje lägenhet har därför två andelstal. Denna lägenhetsinnehavare har gjort ett frivilligt kapitaltillskott och på så sätt bidragit till den här lägenhetens nuvarande lägre månadsavgift.

OMRÅDET
Centralt läge mitt på Medborgarplatsen i hjärtat av Södermalm nära Söders mest populära utbud av restauranger, caféer och butiker. Filmstaden Söder och Saluhallen vägg i vägg. Ett händelsernas torg med torghandel, uteserveringar och matvagnar. Ingång till porten från Fatburstrappan mellan Fatbursparken och Medis. Tunnelbanans gröna linje vid Medborgarplatsen och röda linjen vid Slussen och Mariatorget. Pendeltåg vid Södra station.
Övriga byggnader:
Till lägenheter hör ett separat källarförråd. Högst upp i Tornet finns en gemensam inglasad festlokal "Topplokalen" med terrass, varifrån man har en fantastisk panoramautsikt över hela Stockholm. På bottenplanet ligger relaxavdelningen med pool och bastu, kan brukas av medlemmarna mot särskild avgift liksom gästlägenhet. Totalt finns två gästlägenheter, en med 4 bäddar och en med 6 bäddar. Kostnad 400 kr per natt resp 600 kr per natt. Vidare finns tre tvättstugor och en grovtvättstuga i Tornet och en tvättstuga i Bågen, cykelrum och cykelgarage samt miljöstation och grovsoprum.
Renoveringar:
Fastighet byggd 1996-97 därefter löpande underhållen. Beträffande senaste åtgärder samt närmast planerat underhåll se årsredovisning för 2022.

Uteplats/balkong

Det finns två franska balkonger

Bilplats

I föreningens garage finns det 65 parkeringsplatser för bil och 4 för MC att hyra. Kötiden varierar mellan 1 och 2 år. Några av bilplatserna har förberetts för el-bilar.

TV- och Bredband

TV
Kabel-TV i egen regi där ett 20-tal digitala kanaler ingår i avgiften. Vissa kanalerna sänds även analogt.
Bredband
I varje lägenhet finns ett nätverksuttag för bredbandsanslutning. Detta ger en bredbandsuppkoppling på upp till 1000 Mbit/s upp- och nerströms. Leverantör är Stockholms Stadsnät. Denna uppkoppling ingår i årsavgiften. I bredbandsabonnemanget ingår även IP-/Bredbands-telefoni, "Lilla Abonnemanget".

Driftkostnader

Hushållsel
250 kr
Försäkring
150 kr
Summa
400 kr /mån

Energideklaration

Status:
Utförd (2019-02-24)
Primärtal:
211 kWh/m2 år
Energiklass:
G

Föreningen

Namn
Brf Söder Torn ACB
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
716405-5977
Andel i föreningen
0.2976%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
454 940 kr
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Pantsättningsavgift
525 kr
Överlåtelseavgift
1313 kr (betalas av Köpare)
5 950 000 kr pris/bud
Typ:
Bostadsrättslägenhet, lghnr T12:1
Antal rum:
2 rum och kök
Boarea:
64 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Månadsavgift:
2 760 kr/mån. inkl värme o vatten, bredbandsanslutning upp till 1000 Mbit samt ett 20 tal digitala tv kanaler
Våningsplan:
12 av 25. Hiss finns.

Visning

Sön 24 September kl 14:00 - 15:00
Öppen visning - Välkommen!
Mån 25 September kl 17:30 - 18:15
Ansvarig mäklare
AnnaCarin Brånhammar
070-147 23 98

Intresserad av denna bostad?

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.