08-644 90 44

Södermalm

Visa alla bilder

Vintertullstorget 12, 1 tr

Rymlig 5:a vid lugna Vintertullstorget. Stor balkong i sydost mot grönskande gård. 2 badrum och bra förvaring!

Kort fakta

Antal rum:
5 rum och kök
Boarea:
120 kvm
Avgift:
7 640 kr/mån
Visa mer fakta

Visningar

Kontakta mäklaren för visning

9 900 000 kr accepterat pris

Ansvarig mäklare
Makis Batsoulis
Jag kan din stadsdel
Jag hjälper dig gärna med en värdering av din bostad.
Klicka för gratis värdering
Allén upp mot Ringvägen
Nära Nytorget
Färjan till Sjöstaden
Vi kan din stadsdel
Vi hjälper dig gärna med en värdering av din bostad.
Klicka för gratis värdering

Beskrivning

*ACCEPTERAT PRIS*Nu finns chans att förvärva denna rymliga femrummare vid lugna och familjevänliga Vintertullstorget. Det genomgående läget förser bostaden med ett rikligt ljusinsläpp från fönster i två väderstreck. Inte minst från det stora burspråket vid matplatsen och den franska balkongen. Bostadens balkong är väl tilltagen och ligger i sydost med härlig förmiddagssol och utsikt mot den grönskande gården. Planlösningen erbjuder rymliga sociala ytor, fyra ordentliga sovrum, bra förvaring i klädkammare samt två stycken fullt utrustade badrum.

Här bor man med ett centralt läge innanför tullarna samtidigt som man är omgiven av grönska och parker. Intill porten ligger Stora Blecktornsparken med lekplats, grönytor samt får och getter m.m. Dessutom direkt närhet till rogivande promenadstråk längs kajen, runt Hammarby Sjö eller Årstaviken. Vill man lämna områdets lugn för en stund är det bara en kort promenad till folklivet vid Nytorget och SOFO med ett rikt utbud av restauranger, barer och caféer. Större affärscentrum finner du vid Skanstull och Medborgarplatsen. Bra kommunikationer med buss eller tunnelbana på bekvämt promenadavstånd vid Skanstull. Båten tar dig från Barnängsbryggan till Hammarby Sjöstad och Nybrokajen via Djurgården.

Bostaden disponeras enligt följande:

Hall
Välkomnande hall med plats för hatt- och skohylla direkt till vänster.

Vardagsrum
Rymligt vardagsrum med härligt ljusinsläpp från det stora fönsterpartiet. Här ryms en ordentlig soffgrupp med tillhörande möblemang. Vardagsrummet är delvis öppet mot matplatsen i köket och tillsammans utgör de mycket inbjudande sociala ytor. Från vardagsrummet finns utgång till bostadens balkong.

Balkong
Den stora balkongen ligger i ett soligt sydostläge med vacker utsikt mot den lugna och grönskande gården. Här ryms balkongmöbler och växter utan problem. På balkongen finns förvaringsmöjligheter i ett förråd.

Kök
Ordentligt kök med gott om förvaring bakom ljusgrå luckor. Bra arbetsyta finns på svart arbetsbänk med stänkskydd i vitt kakel. Invid köket finns en naturlig plats för större matbord invid det vackra burspråket. Köket är utrustat med fullstor kyl och frys, ugn med spishäll, spisfläkt, diskmaskin och städskåp.

Sovrum
De fyra sovrummen är alla i ordentlig storlek. Tre av rummen ligger i fil varav det ena har en trevlig fransk balkong. Det fjärde sovrummet vetter mot den lugna gården.

Badrum 1
Bostaden har två badrum varav det ena har kaklade väggar i vitt med detaljer i svart. Badrummet är utrustat med wc, spegelskåp, tvättställ, badrum, handdukstork, tvättmaskin och torkskåp.

Badrum 2
Bostadens andra badrum är kaklat i vitt med ljusa detaljer och utrustat med spegelskåp, tvättställ, wc och dusch.

Förråd
Till lägenheten hör ett rymligt källarförråd.

Föreningen
Hsb:s Brf Hamnkaptenen är en äkta förening som består av 221 st lägenheter som upplåts med bostadsrätt, 3 st s.k. ungdomslägenheter som hyrs ut till föreningens medlemmar samt 10 st lokaler. Föreningen äger och förvaltar byggnaderna på fastigheterna Hamnvakten 8 och 9 i Norra Hammarbyhamnen. I föreningen finns två stycken övernattningsrum som föreningens medlemmar kan hyra. Det finns även en festlokal, bastu, tvättstuga samt hobbyrum. Se mer info på föreningens informativa hemsida: https://hamnkaptenen.se/

Tunnelbana uppgång Sofia
Tunnelbanans blå linje förlängs från Kungsträdgården till Södermalm, Söderort och Nacka. Sex helt nya stationer planeras vid Sofia, Hammarby kanal, Sickla, Järla, Nacka, Slakthusområdet. Under dagens station Gullmarsplan byggs även en ny plattform för Blå linje. Trafikstart är beräknad till år 2030.

Byggnad

Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1983
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Övriga byggnader:
Till lägenheten hör ett rymligt källarförråd. Festlokal, fritidslokal, pysselrum, bastu, snickeriverkstad. Föreningen har också två välutrustade tvättstugor som kan bokas av de boende. Stora gemensamma innergårdar med planteringar, uteplatser och lekpark.

Bilplats

Det finns två parkeringshus i området – dels ”Pumpan” på Malmgårdsvägen 69, dels parkeringsgaraget ”Hamnvakten”på Katarina Bangata 80 (under Servicehuset Vintertullen).

Uthyrning sker genom Stockholm Parkering. Man ställer sig i kö direkt på deras hemsida (Registrera P-Plats Hamnvakten).

TV- och Bredband

TV
Via ComHem. I avgiften ingår digitalt basutbud (17 kanaler).
Bredband
Fastigheten/föreningen hushåll är gruppanslutna till bredband med hastigheten 1000/1000mb/s hos Stockholms Stadsnät AB. Kostnaden för bredbandet ingår i månadsavgiften.

Driftkostnader

Hushållsel
800 kr
Försäkring
350 kr
Summa
1 150 kr /mån

Energideklaration

Status:
Utförd (2018-10-03)
Prestanda:
112 kWh/m2 år
Energiklass:
E

Föreningen

Namn
HSB Brf Hamnkaptenen
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
702002-8200
Andel i föreningen
0.5346%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
404 002 kr
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Pantsättningsavgift
525 kr
Överlåtelseavgift
1313 kr (betalas av Säljare)
9 900 000 kr accepterat pris
Typ:
Bostadsrättslägenhet, lghnr 193
Antal rum:
5 rum och kök, varav 4 sovrum.
Boarea:
120 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Månadsavgift:
7 640 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, bredband samt kabel-tv (grundutbud)
Våningsplan:
2 Hiss finns.

Visning

Kontakta mäklaren för visning
Ansvarig mäklare
Makis Batsoulis
070-147 24 27
Extra kontaktperson
Marike Dukic
0725363717

Intresserad av denna bostad?

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.