08-644 90 44

Södermalm Högalid-Tanto

Visa alla bilder
Snart
till salu

Flintbacken 10, 7 tr

Ljus och yteffektiv 2:a med tre fönsterpartier. Helkaklat badrum från 2019. Stor stabil förening. Fina omgivningar mot Årstaviken och Tanto.

Kort fakta

Antal rum:
2 rum och kök
Boarea:
36 kvm
Avgift:
1 842 kr/mån
Visa mer fakta

Visningar

Kontakta mäklaren för visning
Ansvarig mäklare
Lars Dolk
Flintbacken 10, 7 tr
Jag kan din stadsdel
Jag hjälper dig gärna med en värdering av din bostad.
Klicka för gratis värdering
Vy över hustaken mot City
Vy från vardagsrum - arkivbild
Föreningens grillplats
Fina promenadvägar utmed Årstaviken
Granne med kolonistugorna i Tanto
Föreningens roddbåt
Frågor?
Vi kan din stadsdel
Vi hjälper dig gärna med en värdering av din bostad.
Klicka för gratis värdering

Beskrivning

"Kommande försäljning" - Kontakta ansvarig mäklare Lars Dolk 070 444 26 56 för mer information.

Välkommen till en ytterst välplanerad bostad i bra skick med tre fönsterpartier i nordost. Här används varje kvadratmeter på ett optimalt sätt. Föreningen har för fyra år sedan genomfört ett omfattande stambyte och det är således skönt att slippa den typern av ingrepp på många år framöver.

I hallen finns klädhängare för ytterkläder samt skoförvaring.

Ett par steg in så befinner du dig i vardagsrummet och lägenhetens hjärta. Vardagsrummet flankeras av sovrummet samt köket på varsin sida och en öppen känsla. Här finns plats för soffa, bord, matgrupp och annat möblemang. Parkettgolv och tapetserade målade vita väggar. Från matplatsen har du fin utsikt och vid behov kan du utöka med större bord och fler sittplatser.

Praktiskt och inspirerande arbetskök samt fönsterutsikt även härifrån. Väl tilltagna och lättskötta arbetsytor samt gott om förvaring. Vitkaklade väggar i kombination med vita skåpluckor. Bänkskivor i trä. Köksutrustning består av spishäll, ugn, spisfläkt, blandare, och kyl/frys samt plats för en diskmaskin.

Sovrummet hittar du längst in i lägenheten och har plats för upp till 160 cm bred säng. Lugnt läge och minimal insyn. Väggarna är målande i en grå ton. Nyare parkettgolv. Förvaromg i en rymlig dubbelgarderob med skjutdörrar.

Från hallen nås badrummet som är smakfullt renoverat i början av 2019. Grå klinkers samt vita helkaklade vägger. Handfat i kommod samt blandare. Handdukstork samt ett vägghängt badrumskåp med spegeldörr. Ytterligare hyllplan för frotté och linne. Infällda spotlights i innertaket. Duschdörr i glas samt svart dekor i duschhörnan. Golvytan i badrummet är helt frilagd vilket underlättar vid städning. Behagligt med golvvärme samt och torkar upp snabbare när du har duschat.

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Sammantaget en trivsam och funktionell bostad där det bara är att flytta in! Möjlighet att arrangera ett snabbt tillträde (ca 1 månad) vid behov.FÖRENINGENS FACILITETER FÖR MEDLEMMAR ATT LÅNA/HYRA:
Gott om gemensamhetsutrymmen exempelvis; bastu, pingisrum, snickarverkstad, gym (årsabonnemang f n 900 kr/hushåll), festlokal upp till ca 50 personer (från 300 kr/dag) samt 3 st övernattningslägenheter i olika storlekar (f n 500-600 kr/natt). Möjlighet att hyra parkeringsplats både i garage och utomhus, vissa platser med motorvärmare samt elbilsladdning (f n från ca 485 kr/mån och upp till 2.300 kr/mån), kötid. Dessutom finns en roddbåt att tillgå för föreningens medlemmar.

OMRÅDET:
Föreningens byggnader är belägna intill fina ströv- och rekreationsområden utmed Årstavikens vatten och Tantolunden. Ta en promenad längs med vattnet mot Hornstull, eller genom Tantolundens kolonistugeområde. På vägen passerar du båtklubbar, liten badplats, boule och minigolfbana och därefter Hornstull Strand. Väljer du strandpromenaden österut kommer till Skanstull, Eriksdalsbadet och Ringens Köpcentrum. Eller så tar du den vackra joggingsslingan runt hela Årstaviken när du ändå har farten uppe. På Zinkensdamm IP kan man titta på bandy eller själv åka skridskor under vintern och mycket mera.

NÄRSERVICE:
En jourlivsbutik är belägen i en av föreningens byggnader och ute på Ringvägen finner du bageri och ett flertal kvartersrestauranger däribland nyöppnade Nook och Nooch. Strax intill Södra station finns en ICA butik samt även Lidl. Vid Zinkensdam och korsningen Ringvägen/Hornsgatan hittar du en Coopbutik och det mesta när det gäller närservice. Här är det även gott om restauranger, pubar, mysiga caféer och ett rikt kulturutbud.

KOMMUNIKATIONER:
Utmärkta kommunikationer med såväl buss, tunnelbana och pendeltåg inom gångavstånd. Buss 55 stannar på Tantogatan och på Ringvägen går flera busslinjer. Till T-bana Zinkensdamm går du på ca 10 minuter och kortare sträcka till pendeltåg vid Södra Station.

Byggnad

Övrigt om byggnaden:
HSB Brf Tanto äger fem böjda 60-talsbyggnader ofta kallade "bananhusen" med sammanlagt 729 bostadslägenheter varav 47 st med hyresrätt (inkluderat 24 st studentbostäder) enligt årsredovisning 2021.

Föreningen är välskött, har en god ekonomi, låg skuldsättning, äger marken och har förhållandevis låga avgifter.

Föreningen har en av de största solcellsanläggningarna bland bostadsrättsföreningar i Stockholm stad vilken förväntas generera fastighetsel motsvarande ca 30% av föreningens förbrukning.

Besök gärna föreningens hemsida: www.hsb.se/stockholm/tanto för ytterligare information.
Övriga byggnader:
I de olika byggnaderna finns gym, bastu, pingisrum, snickarverkstad, cykelrum, barnvagnsrum, grovsoprum, festlokal, 3 st övernattningslägenheter och en roddbåt att tillgå för föreningens medlemmar. Vissa av faciliteterna mot en mindre avgift. Sammanlagt finns det 13 st moderna tvättstugor och 2 st grovtvättstugor. Föreningens hus är omgärdade av grönskande innergårdar utrustade med lekredskap, utemöbler, planteringar och fruktträd. Det finns en mysig grillplats med härlig utsikt för föreningens medlemmar. Till lägenheten hör ett källarförråd ca 2-3 kvm.
Renoveringar:
Underhåll enligt löpande 10 års plan.

Utförda/pågående större renoveringar:
2019-2024 Slutfasen av renovering betong/fasadskador bl a i denna byggnad. Byte frånluftsvärmepumpar. Installation av nya elmätare i lägenheterna.
2020-2023 Byte styrsystem hissar samtliga byggnader samt utbyte armaturer till LED belysning. Installation av solceller. Fler laddstolpar för elbilar.
2020-2021 Renovering gård hus B
2017-2021 Stambyte (varm och kallvatten badrum och kök) i samtliga byggnader samt renovering nedre källare/garage.
2021 Installation solceller, nya garageportar, utökning av utrymmen för cykelförvaring
2020 Installation av bredband med fiberanslutning.
2020 Uppgradering av styrsystem samt fläktar i syfte att sänka energiförbrukning samt bättre komfort.
2019 Renovering av samtliga hissar.

Kommande renoveringar/större åtgärder:
- Renovering fönster
- Effektivisering avfallshantering

Läs även årsredovisning 2021 för en utförligare redogörelse.

TV- och Bredband

TV
Föreningen har avtal med Tele2 gällande digital TV basutbud.
Bredband
Fiber via Stockholms stadsnät 1000 Mbit/1000 Mbit ingår i avgiften.

Energideklaration

Status:
Utförd (2019-12-27)
Primärtal:
141 kWh/m2 år
Energiklass:
E

Föreningen

Namn
HSB Brf Tanto i Stockholm
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
716416-7483
Andel i föreningen
0.0695%
Andel av årsavgiften
0.0695%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
229 210 kr. Enligt årsredovisning 2021
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
729 st (varav 47 st hyresrätter)
Antal lokaler
40 st
Pantsättningsavgift
525 kr
Överlåtelseavgift
1313 kr (betalas av Säljare)
Övrigt om bostaden
Typ:
Bostadsrättslägenhet, lghnr 220
Antal rum:
2 rum och kök
Boarea:
36 kvm. Enligt uppmätning. 1 r.o.k. samt 33,5 kvm enligt lägenhetsförteckning
Månadsavgift:
1 842 kr/mån.
Våningsplan:
7 Hiss finns.

Visning

Kontakta mäklaren för visning
Ansvarig mäklare
Lars Dolk
070-444 26 56

Intresserad av denna bostad?

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.