08-644 90 44

Södermalm-Maria

Visa alla bilder

Högbergsgatan 50, 1 tr

Bekvämt boende med uteplats, garage och pool i huset. Supercentralt läge! Stabil BRF med låga avgifter och många större renoveringar avklarade.

Kort fakta

Antal rum:
2 rum och kök
Boarea:
50 kvm
Avgift:
1 273 kr/mån
Visa mer fakta

Visningar

Fre 31 Mars kl 12:30 - 13:00
Förhandsanmälan till Lars Dolk 070 444 26 56
Sön 2 April kl 13:15 - 13:45
Öppen visning - Anmäl gärna!
Boka visning

4 550 000 kr pris/bud

Ansvarig mäklare
Lars Dolk
Trivsamt vardagsrum med tre fönster och söderläge
Endast fyra av föreningens lägenheter har ytterdörrarna i markplan på denna mindre innergård
Jag kan din stadsdel
Jag hjälper dig gärna med en värdering av din bostad.
Klicka för gratis värdering
Hallen mot sovrum, badrum och vardagsrum
Vitmålade väggar och parkettgolv genomgående i lägenheten
Plats för matbord - storlek utifrån behov
Frågor?
Yteffektivt arbetskök - gott om skåpförvaring
Praktisk lösning - avskilt men ändå dagsljus och avlastningsyta från båda hållen
Fri siktlinje genom lägenheten
Stilrent badrum med egen tvättmaskin och tumlare - renoverat 2018
Del av hall samt in till sovrum
Lugnt läge mot gården och en dekorativ sten- och tegelvägg i bakgrunden
Klädförvaring längs sovrummets kortsida
Säng (120 cm) samt nattduksbord på vardera sida
Reservation för ev avvikelser. Uteplats föreningens mark
Föreningens härliga pool och relaxavdelning
...följt av en avslappnande stund i bastun!
Den stora gemensamma innergården ett etage upp från lägenheten (nedre etage i bakgrunden)
Föreningens rymliga och nyrenoverade garage med hiss upp i huset - låg garagehyra
En av de två prydliga tvättstugorna - högt upp i huset med utsikt
Fasad Högbergsgatan 46-50
Swedenborgsgatan runt hörnet - restauranger samt T-bana (röd linje). Södra station i andra riktninge
Mariatorget - populär mötesplats och för avkoppling
Runt Medborgarplatsen finns det mesta
Götgatsbackens puls och T-bana grön linje inom några minuters promenad (Slussen)
Vi kan din stadsdel
Vi hjälper dig gärna med en värdering av din bostad.
Klicka för gratis värdering

Beskrivning

Sammanfattning
Bekvämt storstadsboende med radhuskänsla i en modern 2:a. Stilrent badrum (renoverat 2018), uteplats, garage och pool i huset. Lägenheten ligger på 1 trappa och är genomgående både mot gatan och en upphöjd lugn innergård. Här har denna bostad och ytterligare tre lägenheter uteplats i anslutning till ytterdörren (föreningens mark). Perfekt för dig som vill bo centralt och samtidigt är bilburen. I föreningens garage finns f n ledig parkeringsplats att hyra per omgående om du som medlem har en elbil. I dagsläget också några enstaka garageplatser tillgängliga för ”vanliga” bilar (från 630 kr/mån). Stabil bostadsrättsförening som äger marken, har ordnad ekonomi samt betydande lokalintäkter. Årsgifterna är låga och snabbt bredband är inkluderat samtidigt som föreningen har genomfört många större renoveringar. Föreningen en relativt låg skuldsättning samt amorterar på lånen löpande. Lägenheten är belägen ”mitt i smeten” och i hjärtat av Södermalm. Mindre än 5 minuters promenadavstånd till såväl Götgatsbacken, Medborgarplatsen samt Mariatorget. Överlägset utbud av många heta och bra restauranger, citypuls och allt annat som är kopplat till ett mångkulturellt storstadsliv. Välkommen på visning!


Lägenheten disponeras enligt följande:

Hall
Välkomnande hall som är både praktisk och funktionell med öppen yta samt fri sikt mot fönster i vardagsrummet. Sommartid utgör hallen även en förbindelse till den mysiga uteplatsen. Flera hängare för ytterkläder samt en alkov med hatthylla, krokar och gott om plats för skoförvaring. Enhetligt parkettgolv i ek samt vitmålade väggar är återkommande genom hela lägenheten.

Kök
Arbetskök i halvöppen planlösning med vardagsrummet. Trevligt att laga mat och samtidigt kunna ha en konversation med familj och vänner. Även dagsljus via ”öppningen” i köksväggen som också fungerar som barhäng och en extra avlastningsyta från båda hållen. Gott om skåpförvaring för porslin och köksutrustning. Tilltagna bänkytor och bra belysning för matberedning. Kortsidan har en kaklad vägg med köksfläkt, spishäll och varmluftsugn samt är omgärdade av bänkskivor i trä. Diskbänk och ho i rostfritt stål samt en ståtlig blandare. Övrig köksutrustning består av kyl, frys och diskmaskin.

Vardagsrum
Fint dagsljus via tre fönster i söderläge mot gatan. Här skapar du en matplats utifrån dina behov. Här ryms även soffhörna, TV-möbel och bokhyllor. I vardagsrummet finns flera finurliga prång som skapar extra karaktär och utrymme för spännande inredningslösningar. Detta är lägenhetens naturliga mittpunkt och en perfekt plats för umgänge och samkväm.

Sovrum
Ett rofyllt och svalt sovrum i bra storlek med plats för en bred säng (120 cm på bilden) och nattduksbord. Klädförvaring bakom draperi utmed hela kortsidan. Då sovrummet ligger in mot den tysta gården sover du lugnt även om sovrummets båda fönster är på glänt. Vitmålade väggar och parkettgolv också i detta rum.

Badrum
Stilsäkert badrum renoverat 2018 i samband med stambytet. Helkaklade väggar i form av vita plattor, modell större i kontrast till det svarta klinkergolvet. Underliggande golvvärme (aldrig använd av nuvarande ägare). Duschhörna med takdusch och vikbara glasdörrar. Badrummet är också utrustat med wc, blandare, handfat i vit kommod. Badrumsskåp ovanför handfatet med spegeldörrar samt belysning. Uppvärmd handdukstork. Här finns flera stora skåp och ännu mer förvaring. Infällda dimbara spotlights i taket för rätt stämning. Allt i samma moderna stil. Egen tvättmaskin och torktumlare (pelare) förenklar vardagen.

Uteplats/innergård vid lägenheten
I anslutning till ytterdörren finns en mysig möblerad uteplats. Marken på denna mindre innergård en trappa upp tillhör föreningen men brukas så gott som enbart av de fyra lägenheter som angränsar mot denna yta. Det är en skolverksamhet under vardagar/kontorstid som har tillgång till viss av gården (inhägnat med staket och sällan någon är där) samt huvudingång från annat håll. Det är således minimalt med förbipasserande utanför lägenheten. Föreningen har även en större gemensam innergård med regnskydd, utemöbler, grillmöjlighet etc vilket ligger ytterligare en marknivå upp och där flertalet av föreningens medlemmar väljer att vistas sommartid.

BYGGNADEN:
Huset har flera trappfria ingångar från gatan och ljusa trapphus med golv i natursten. Intrycket är snyggt och prydligt i denna välskötta 70-tals byggnad. Föreningens gårdsytor är inkapslade och gränsar mot Fredmansgatan högt uppe på berget med inslag av träd och växter. Du slås av den höga patinerade tegelväggen samt berggrund och murar av natursten mitt för gårdarna. Solen tittar in en stund, såväl på morgonen som kvällen. Här är du väl avskärmad från trafik och annat buller.

Underhåll av byggnaden och flera stora renoveringar har skett löpande inklusive stambyte och elstigar 2018. I huset finns gemensam pool, bastu och relaxavdelning samt ett stort parkeringsgarage med hiss ända ned där du även finner lägenhetens källarförråd. De gemensamma tvättstugorna håller en hög standard och finns högt upp i huset. Härifrån är det en fin utsikt att blicka ut över flera innergårdar, gamla byggnader och kulturella föremål som omväxling medan du sorterar tvätten.

OMRÅDET:
Södermalms mittpunkt och nära till det mesta. Några minuters promenad till Götgatsbacken, en av Södermalms pubtätaste gata samt till Medborgarplatsens myller av uteserveringar. Samtidigt kort avstånd till anrika Mosebacke Torg samt Södra teaterns kulturutbud där man även njuta av en storslagen vy över Stockholm och dess vatten. I andra riktningen finner du Mariatorget som är en populär mötesplats med boulespelande sällskap samt lekande barnfamiljer och picknickfiltar sommartid. Grundskola och gymnasium på ett stenkasts avstånd. Vill du ta en joggingtur så tar du backarna ned till Söder Mälarstrand och kanske hela varvet runt Södermalms kajer och vackra promenadvägar. Stor saluhall vid Medborgarplatsen och även apotek, systembolag och flera matbutiker i närområdet.

KOMMUNIKATIONER:
Mindre än 5 minuters promenad till Slussen som är en central knutpunkt i Stockholms lokaltrafik och bästa tänkbara kommunikationer i alla riktningar. Här passerar både den gröna och den röda tunnelbanelinjen och vill man ut till Nacka eller Värmdö finns både Saltsjöbanan och bussar. Även många av innerstadsbussarna passerar här. Det är nästan lika kort promenadsträcka till Mariatorgets tunnelbanestation samt runt hörnet fínns Södra station och pendeltåg i alla riktningar samt busshållplats.


Byggnad

Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Ventilation:
Mekanisk till- och frånluft
Övrigt om byggnaden:
Bostadsrättsföreningen Högberget nr 2 är en äldre välskött förening bildad 1977 med en god ekonomi och har många stora renoveringar bakom sig. Garage, pool och bastu finns i huset.

Föreningen består av 78 lägenheter som upplåts med bostadsrätt och 6 st lokaler som upplåts med hyresrätt (1 lokal är f n vakant). Lokalerna genererar goda lokalintäkter till föreningen. Därutöver 60 garageplatser.

Byggnaden är ett flerbostadshus byggt 1977 med löpande uppdateringar. Gatuadresser är Högbergsgatan 46, 48 och 50. Fastighetsbeteckning är Nederland Mindre 27.

Föreningen deklarerar skattemässigt som en ”äkta förening” samt äger även marken (ej tomträtt) vilken är en trygghet. Juridisk person godkänns ej som medlem.

Årsavgiften sänktes 2022-01-01 med 25%. Det finns inga planerade avgiftsförändringar i dagsläget.

Föreningens totala banklån är amorterade till 17,6 mkr per mars 2023 enligt uppgift från styrelsen.

Mer info finns att inhämta www.hogberget2.se
Övriga byggnader:
Föreningen en härlig stor grön innergård. Här kan både vuxna och barn umgås och leka. Utemöbler och grillar ställs ut om sommaren och är ett uppskattat inslag av medlemmarna. Utöver den stora innergården finns två mindre gemensamma ytor som fungerar som entré samt uteplatser för fyra lägenheter per innergård (varav denna är en av dessa). Föreningen har en relaxavdelning med två bastuavdelningar, omklädningsrum samt en lyxig inomhuspool. Det finns två tvättstugor, vardera utrustade med två tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp belägna högt upp i huset. Det finns även ett utrymme för cykelförvaring i garaget. Källsortering av sopor samt ett grovsoprum som är öppet för föreningens medlemmar. Till lägenheten hör ett källarförråd (ca 3 kvm).
Renoveringar:
Utförda renoveringar/större underhåll:
2021: Rengöring ventilationskanaler samt ny torktumlare (port 46)
2020: Uppdatering av golv och väggar i garaget samt installation av ladduttag för elbilar. Målning samt ny belysning i trapphus nr 46 och nr 50
2019: Slutförande av stamrenovering samt renovering av bastu, omklädningsrum samt delar av utrymmet i poolavdelningen. Ny plattformshiss i port nr 48. Genomförd OVK besiktning
2018: Stamrenovering hela fastigheten samt badrum och tvättstugor. Elstigar och säkringsskåp till samtliga lägenheter
Byte av balkongdörrar och de fönster som inte byttes 2014
2017: Nytt bevakningssystem, brandlarm samt renoveringar delar av garage
2015/2016: Utökat låssystem, nya hissar, projektstart omvandling av kontor till de åtta lägenheter som nu saluförs
2014: Fönsterbyte av vissa fönster.
2011: Byte värmeväxlare annan värmeutrustning

Se även årsredovisning 2021-12-31.

Pågående/kommande renoveringar:
Inga större renoveringar är planerade i närtid.

Uteplats/balkong

I anslutning till lägenheten finns avskärmad plats för utemöbler (föreningens mark)

Bilplats

60 garageplatser varav 17 st med laddning för elbil. F n finns lediga platser från 630 kr/mån. Elplats 1.250 kr/mån.

TV- och Bredband

TV
Tele2/Comhem, basutbud ingår i avgiften.
Bredband
Bredband2. 1 000 Mbit/s (1 Gbit/s) ingår i avgiften.

Driftkostnader

Hushållsel
280 kr
Försäkring
120 kr
Övrigt
100 kr
Summa
500 kr /mån

Övrigt 100 kr/månad "ventilationstillägg"

Energideklaration

Status:
Utförd (2020-09-03)
Primärtal:
125 kWh/m2 år
Energiklass:
E

Föreningen

Namn
Brf Högberget nr 2
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
716416-4423
Andel i föreningen
1.0735%
Andel av årsavgiften
1.0735%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
168 250 kr. Baserat på årsredovisning 2021
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
78 st
Antal lokaler
6 st
Pantsättningsavgift
525 kr
Överlåtelseavgift
1313 kr (betalas av Köpare)
Allmänt om föreningen
60 gareplatser i föreningen
Övrigt om bostaden
4 550 000 kr pris/bud
Typ:
Bostadsrättslägenhet, lghnr 0205
Antal rum:
2 rum och kök, varav 1 sovrum.
Boarea:
50 kvm. Areauppgifter enligt lägenhetsförteckning
Månadsavgift:
1 273 kr/mån. Ingår vatten, värme, TV basutbud, Bredband 1.000 M/bit, bostadsrättstillägg hemförsäkring. Tillkommer ventilation 100 kr/mån.
Våningsplan:
1 . En trappa från gatan och ytterdörren i markplan från gården. Hiss finns.

Visning

Fre 31 Mars kl 12:30 - 13:00
Förhandsanmälan till Lars Dolk 070 444 26 56
Sön 2 April kl 13:15 - 13:45
Öppen visning - Anmäl gärna!
Boka visning
Ansvarig mäklare
Lars Dolk
070-444 26 56

Intresserad av denna bostad?

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.