08-644 90 44

Södermalm - Eriksdal

Visa alla bilder

Timotejgatan 7

Möjligheternas 3-4:a i lugna och fina funkiskvarter strax intill Årstaviken. Stor BRF med god ekonomi. Samtidigt nära bra kommunikationer och puls!

Kort fakta

Antal rum:
3.5 rum och kök
Boarea:
82 kvm
Avgift:
4 730 kr/mån
Visa mer fakta

Visningar

Kontakta mäklaren för visning

6 350 000 kr Accepterat pris/bud

Ansvarig mäklare
Lars Dolk
Härlig social yta och två stora rum i fil
Balkong med eftermiddagssol
Jag kan din stadsdel
Jag hjälper dig gärna med en värdering av din bostad.
Klicka för gratis värdering
Fina bevarade trägolv i flera av rummen
En trivsamt hem med våningskänsla!
Generösa rum och fint ljus från stora fönsterpartier
Takhöjd ca 2,7 meter, djupa fönsternischer och marmorbänk
Frågor?
Inre hall samt badrummet med dusch
Stort sovrum (här fanns tidigare en köksdel)
Ytterligare ett badrum samt den ingång som är i bruk just nu
Del av hallen - plats för skrivbord eller förvaring
Köksinredning från 80-talet - Retrokänsla?
Gott om skåpförvaring och arbetsytor - notera innerväggen i glas
Matrum - balkongen med dubbeldörrar inåt
Balkongen och ett härligt solläge i sydväst
Nuvarande matrum - möjligt sovrum
Planritning - ursprungligen två lägenheter som idag disponeras som en stor lägenhet
En av föreningens gemensamma sittgrupper
Fina gröna gårdar mellan husen
Eriksdal - lugna kvarter med låga funkishus
Avskilt läge och samtidigt nära till puls och alla bevämligheter
Närhet till både Årstaviken, grönområden samt kolonistugor
Ett av flera mysiga caféer utmed Årstaviken
Eriksdals kolonistugeområde
Eriksdalsområdet in mot Mälaren
Utegym för de som gillar träning under bar himmel
Vi kan din stadsdel
Vi hjälper dig gärna med en värdering av din bostad.
Klicka för gratis värdering

Beskrivning

ACCEPTERAT PRIS! KONTAKTA MÄKLAREN FÖR VISNING!
Äntligen större bostad till salu i det populära Eriksdalsområdet som huvudsakligen består av mindre lägenheter.

Ursprungligen två stycken 2 rumslägenheter som idag disponeras som en 3/4:a enligt följande:
Vardagsrum, salong, sovrum, arbetskök samt ett stort matrum. Här finns även balkong mot den lugna gatan i bra solläge. Praktiskt med två badrum varav det ena med dusch och det andra har ett badkar. Fina välbevarade trägolv i flera av rummen. Kök och badrum renoverades i slutet av åttiotalet. Takhöjden är ca 2,7 meter. Djupa fönsternischer med stenbeklädda fönsterbänkar vid samtliga fönster och fina dekorativa golvlister i rummen.

Lägenheterna går att återställa eller byggas om med fler sovrum, exempelvis att dela av det matrummet med en skiljevägg. Idagsläget är en av ytterdörrarna tillsluten men möjlighet finns att öppna upp två ingångar och därmed skapa en perfekt del för generationsboende då lägenheten har två badrum. Eller för den "egna företagaren" som behöver ett representativt hemmakontor. Möjligheterna är många beroende på behov.

Hall
Avlång hall med plats för klädhängare direkt vid ingången. Trägolv och tapetserade väggar. Fint inbyggt linnéskåp samt två inbyggda garderober. Plats för extra förvaring eller ett skrivbord. Hallen leder in mot kök, badrum och vardagsrum. Trägolv och vitputsade väggar.

Badrum 1
Ljust klinkergolv samt helkaklade väggar. Badkar, wc, handfat och ett väggmonterat skåp, alla i en brun färgsättning. Renoverat i slutet av 80-talet.

Kök
Här finns gott om förvaring i form av golv- och väggmonterade skåp i brunt träslag. Kaklad vägg ovanför diskbänken. Köksutrustningen består av en elektisk spis med ugn, kyl/frys och en kolfilterfläkt. Ventilationskåpa i koppar. Vidare en rostfri diskho med blandare. Plastmatta på golvet. Visst moderniseringsbehov föreligger.

Matrum
Idag används ett av rummen som en stor matplats där det ryms 6-8 personer. Trevligt med en glasvägg i sann funkisanda som bidrar med ljus och social kontakt mellan köket och matrummet. Fint trägolv och vitputsade väggar. Detta rum går att använda som sovrum eller eventuellt att dela av i två mindre enheter. Här finner du balkongen och fint ljusinsläpp via fönster och balkongdörrarna.

Balkong
Balkong med sol från mitt på dagen och framåt sen eftermiddag/tidig kväll. Plats för bord och stolar. Dubbeldörrar vilka öppnas inåt mot matrummet och ger lägenheten en extra dimension, i synnerhet under varma sommardagar.

Vardagsrum/Salong/Matsal
Gott om dagsljus från det stora fönsterpartiet. Här ryms en stor matgrupp och annat möblemang. Fina trägolv samt tapetserade väggar. Detta rum pryds av en stor dörröppning, med vackra dubbeldörrar samt spröjsade fönster, mot nästa stora rum i fil. Perfekt att öppna upp vid festliga tillfällen.

Vardagsrum/Bibliotek
Valmöjligheternas rum. Här kan du ha ett pampigt kontor, vardagsrum, bibliotek eller ett härligt sovrum. Just nu möblerat med soffgrupp och platsbyggda bokhyllor i ett mörkt träslag utmed två av väggarna. Även här ett fint trägolv och flera fönster. Detta rum leder vidare till en mindre hall (gamla ingången).

Inre hall
Till den ena lägenheten är ytterdörren f n igenlagd. Här finns ett möblerbart hallutrymme samt även dörrar till sovrummet samt till det andra badrummet.

Sovrum
Stort sovrum med plats för dubbelsäng, sängbord och extra förvaring. Just nu i form av tre stycken garderober. Även plats för en arbetshörna. Golv i trälaminat och tapetserade väggar. I detta rum fanns tidigare en köksdel (röranslutningar finns troligtvis kvar).

Badrum 2
Ljust klinkergolv samt vita helkaklade väggar. Duschhörna. Här finns WC, handfat och ett väggskåp. Det bör finnas plats att installera en mindre tvättmaskin om du skärmar av duschutrymmet med en glasvägg. Renoverat i slutet av 80-talet.

Till lägenheten hör ett källarförråd (två mindre förråd sammanslaget till ett).

Välkommen på visning!


NÄROMRÅDET
Här bor du lugnt och avskilt nära till grönska runt Erikslunds kolonistugeområde och Årstavikens strandpromenader. Samtidigt finner du puls och storstadsliv några stenkast bort med all tänkbar närservice och ett stort utbud av restauranger. Närmaste grundskola är Eriksdalsskolan (F-9) belägen precis runt hörnet och där finns även en fotbollsplan med konstgräs. Härliga jogging- och promenadstråk runt Årstaviken och kajerna längs Hammarbysjön. Simhall och gym vid Eriksdalsbadet samt även badmintonhall och tennisbanor. Olika sportevenemang i Eriksdalshallen strax intill. Flera båtklubbar i området. Parkering på gatan mot avgift enligt Stockholms stads gällande taxor för korttids- respektive boendeparkering. Förhållandevis bra parkeringsmöjligheter i kvarteret.

NÄRSERVICE
För shopping och inköp är det närmast till Ringens Centrum inom kort promenadavstånd. Där finns det mesta som mataffär, apotek, systembolag, food-court, butiker och annan närservice.

KOMMUNIKATIONER
Närheten till tunnelbanan vid Skanstull och flera busslinjer (3, 4, 57, 74, 164 samt nattbuss 94) på Ringvägen gör vardagen enkel och behaglig. Pendeltåg vid Södra station dit du går på 7-8 minuter eller tar bussen. Anslutning till tvärbanan vid Gullmarsplan (busslinje 4 eller T-bana).

Byggnad

Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1932( 1930-1938 föreningens olika byggnader)
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Övrigt om byggnaden:
Lägenhetsnummer 169 (1104) samt 170 (1103). Försäljningen avser båda lägenheterna och med nuvarande planlösning som en stor lägenhet.

HSB:s bostadsrättsförening Axet i Stockholm registrerades 1931 och är en av Stockholms största samt äldsta bostadsrättsföreningar. Föreningen består av 404 lägenheter med bostadsrätt (Boa 16.321 kvm) samt 29 lokaler (yta 1.816 kvm). Föreningen godkänner delat ägande under förutsättning att den som bor i lägenheten äger minst 50%. Juridisk person godkänns ej.

Föreningen äger och förvaltar fastigheterna:
Axet 2 = Timotejgatan 4-8 + Eriksdalsgatan 17
Axet 3 = Vickergatan 3-15
Rågen 2 = Råggatan 8-12
Rågen 3 = Timotejgatan 3-7 + Eriksdalsgatan 19
Grindhage 9 = Eriksdalsgatan 20-36

Tomtmarken ägs av föreningen vilket är en trygghet för medlemmarna. Skuldsättningen är låg och föreningen har en stabil ekonomi. Årsavgifterna har varit oförändrade sedan slutet av 2004. Föreningen har brutet räkenskapsår per 31/8. Inga beslut är i dagsläget fattade kring framtida årsavgift. Föreningen inköper all el och lägenhetens elförbrukning debiteras som tillägg på månadsavgiftsavin med ca fyra månaders fördröjning.

Läs mer på föreningens senast tillgängliga årsredovisning samt på webbsidan www.hsb.se/stockholm/brf/axet/
Övriga byggnader:
Till lägenheten hör två mindre ett källarförråd intill varandra, tillsammans ca 4-5 kvm. Föreningen har flera cykelförråd, grovsoprum, källsortering, bastu, hobbyrum, vävstuga, samlingslokal och två övernattningsrum (bokas mot en mindre avgift). Föreningen har sammanlagt fem välutrustade tvättstugor med torkrum. Den närmaste tvättstugan finner du i grannporten. Gillar du trädgårdsarbete kan du ansöka om att få nyttja en av föreningens 20 odlingsrutor (kötid).
Renoveringar:
1984-1992 omfattande renovering av föreningens byggnader inkl stambyte, nya elstigar, fönsterbyte, fasader etc.

Föreningen följer löpande en underhållsplan, exempelvis har tvättstugorna uppdateras, renovering en del av trappuppgångarna, takarbeten etc.

Hantering av Sop- och matfall ska anpassas till nya regler.

Tankar finns att installera solvärme på byggnadernas tak, inga beslut fattade.

Läs mer i senast tillgängliga årsredovisning kring utförda och kommande större åtgärder.

TV- och Bredband

TV
Tele2/Comhem "TV small" ingår i årsavgiften. Fler kanaler mot tillägg.
Bredband
Bahnhof ingår i årsavgiften (1.000 M/Bit).

Driftkostnader

Hushållsel
250 kr
Försäkring
250 kr
Summa
500 kr /mån

Energideklaration

Status:
Utförd (2014-09-24)
Primärtal:
146 kWh/m2 år
Energiklass:
E

Föreningen

Namn
HSB:s Brf Axet i Stockholm
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
702000-1041
Andel i föreningen
0.46309%
Andel av årsavgiften
0.49804%
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
404 st
Pantsättningsavgift
483 kr
Överlåtelseavgift
1208 kr (betalas av Säljare)
Reparationsfond
1
6 350 000 kr Accepterat pris/bud
Typ:
Bostadsrättslägenhet, lghnr 169 och 170
Antal rum:
3.5 rum och kök
Boarea:
82 kvm. Areauppgifter enligt föreningens lägenhetsförteckning. Två lägenheter om 2 rum vardera (38+44,5 kvm) vilka idag nyttjas som en lägenhet.
Månadsavgift:
4 730 kr/mån. Andelstal och årsavgift är en sammanslagning av uppgifterna för de två lägenheterna nr 169 samt 170 som idag disponeras som en lägenhet. Avgiften inkl. värme, vatten, kabel-TV (basutbud), bredband. Hushållsel tillkommer efter avräkning.
Våningsplan:
2 av 3. I huset finns tre våningsplan. Denna lägenhet finns på det mellersta planet. . Hiss finns ej.

Visning

Kontakta mäklaren för visning
Ansvarig mäklare
Lars Dolk
070-444 26 56

Intresserad av denna bostad?

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.

Äger du en liknande bostad?

Intresserad av att veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.