08-644 90 44

Södermalm

Visa alla bilder

Götgatan 100, 1tr

*ACCEPTERAT PRIS* Modernt och rymligt boende med balkong på populära Södermalm.

Kort fakta

Antal rum:
2.5 rum och kök
Boarea:
65 kvm
Avgift:
2 797 kr/mån
Visa mer fakta

Visningar

Kontakta mäklaren för visning

5 250 000 kr accepterat pris

Ansvarig mäklare
Makis Batsoulis
Jag kan din stadsdel
Jag hjälper dig gärna med en värdering av din bostad.
Klicka för gratis värdering
Planritning
Vi kan din stadsdel
Vi hjälper dig gärna med en värdering av din bostad.
Klicka för gratis värdering

Beskrivning

Välkommen till denna fantastiska 2,5:a med maximerad funktion på sina 65 kvadratmeter. Denna genomgående bostad har allt man man önska av ett modernt innerstadsboende. Ljus och genomgående planlösning samt fint skick med hög materiell standard i kök och badrum. Balkong med utsikt över innergård gör att Götgatans brus känns avlägset. Rymligt vardagsrum och kök samt ett fint och rofyllt sovrum. Rakt utanför porten kantas Götgatan av butiker med allt för vardagens behov och bara minuterna bort ligger Ringens välbesökta Centrum. Som boende på denna adress behöver man aldrig sakna tillgång till service, nöjen, restauranger mm. Parkmiljöer finns nära till hands vid Årstaviken, Nytorget, Vita Bergen när man vill tillbringa en stund i det gröna, eller varför inte njuta av föreningens fina innergård. Bostadsrättsföreningen tillhandahåller inom kort ett gym på 80 kvm med ett 15-tal stationer för konditions- och styrketräning.Lägenheten disponeras följande:

Hall:
Hallen är rymlig och inbjudande med ett vackert klinker på golvet som följs av klassisk ekparkett som ackompanjeras av väggar i vitt, vilket är ett genomgående inslag för lägenheten. Här finns gott om plats för avhängning av ytterkläderna samt förvaring i skjutdörrs garderober. Längre ned i hallen har man även ett fantastiskt fint kontor inbyggt bakom vackra industri fönster.

Kök:
Rymligt och modernt kök med stilrena inslag. I köket har man gott om arbetsyta samt förvaring bakom dem stilrena luckorna med en snygg bänkskiva. Den maskinella utrustningen består av stående kyl och frys, diskmaskin, spis med ugn och snygg fläkt. Här får man plats med matbord för upp till 4 personer.

Vardagsrum:
Det som utmärker rummet är det fantastiska ljusinsläppet från stora fönster. Den rymliga planlösningen gör detta till en social och luftig yta. Rummets storlek ger utrymme för så väl en soffgrupp med TV-möbel som en matplats för flera middagsgäster.

Sovrum
Rofyllt och rymligt sovrum med plats för dubbelsäng samt tillhörande möblemang, här får man fantastiskt ljusinsläpp från det vackra fönstret.
Här finner man även utgång till bostadens härliga balkong.

Balkong:
Från sovrummet når man bostadens trevliga balkong med utsikt över innergården. Balkongen har gott om plats med sittmöbler samt härliga växter, man avnjuter gärna alla sina lediga dagar här.

Sovrum
Rofyllt och rymligt sovrum med plats för dubbelsäng samt tillhörande möblemang, här får man fantastiskt ljusinsläpp från det vackra insyns-skyddade fönstret.

Badrum:
Sist på tur står ett helkaklat badrum, där mörkare klinker harmonierar med vitkaklade väggar. Välutrustat med handfat med vit kommod, wc, spegel och dusch med glasdörr. Ett fantastiskt badrum att trivas i.

Byggnad

Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1982
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Ventilation:
FTX
Övrigt om byggnaden:
FÖRENINGEN:

Bostadsrättsföreningen Brf Rektangeln 22, registrerades 2006. Föreningen förvärvade 2008 bostadsfastigheten Rektangeln 22, som bildats genom en tredimensionell avstyckning av bostadsinslagen ovan Ringens köpcentrum tillhörande fastigheten Rektangeln 21 (AMF). Föreningen bytte sedan namn till Brf Rektangeln 22.

Fastigheten Rektangeln 22 är upplåten med tomträtt. Föreningen blev lagfaren ägare av fastigheten i oktober 2008.

Föreningen har fyra lokaler som hyrs ut till lokalhyresgäster. Tre mindre lokaler och en förskola samt 35 lägenheter som upplåts med hyresrätt som s k dold tillgång.

Föreningen har arbetat och arbetar för att få ner energiförbrukningen och kostnaden för den bland annat byte till Led-armatur i gemensamma utrymmen, införande av gemensam el samt arbete långsiktigt för att införskaffa solceller.

Bostadsrättsföreningen tillhandahåller inom kort ett gym på 80 kvm med ett 15-tal stationer för konditions- och styrketräning. Gymmet finns på Götgatan 114, 1 tr. Gymmet drivs av bostadsrättsföreningen utan vinstintresse.

Gymmet är öppet alla dagar 06.00 – 22.00. Gymmet är fullt utrustat. Det består av löpband, crosstrainer och roddmaskin för konditionsträning. Av styrketräningsmaskiner finns kryssdrag, dip hävräck, benböj, benspark, Smithmaskin, roddmaskin, magmaskin och revers peckdeck. Övrig utrustning består av ryggsträckare samt bänk- och presstativ, fitnessbänk, Roman Chair, hantelset 12,5-35 kg och hantelset 1-10 kg. Gymmet har även ett gäst-Wi-Fi du kan använda för att lyssna på musik eller se film.

Ekonomi
Föreningen har en ekonomi som är god och stabil och lånegraden låg. Avgifterna ligger på ca 515 kr/kvm i snitt. I avgiften ingår bredband 500-1000/1000 Mbit/s via Ownit och Tele2s digitala TV-baspaket. Inga planerade avgiftshöjningar.


Läs gärna mer på deras informativa hemsida www.rektangeln22.se.
Övriga byggnader:
Husen är byggda runt en grönskande och bilfri innergård med grillplatser och boulebana. På gården finns även en egen konstgräsplan, till stor glädje för barnen och något att vara stolt över för föreningen. Det finns även ett streetbasketmål. Fyra stycken lekplatser. Både fasta och flyttbara utemöbler finns. Samtliga våningsplan har sopnedkast, sopsug, för hushållssopor. Inom föreningen finns utrymme för såväl källsortering som grovsopor. Byggsopor, skrymmande grovavfall och vitvaror forslas bort av lägenhetsinnehavaren. Fyra tvättstugor finns i fastigheten. Varje hushåll har tillgång till en av dem. Bokning görs via webb, app eller via terminal i respektive tvättstuga.
Renoveringar:
2009-2012 - Stamspolning
2010-2013 - Renovering av fönsterbågar
2011-2012 Ventilationssystemet är bytt i hela fastigheten.
2012 - Utbyte av termostatventiler
2012 - Tilläggsisolering av vindarna
2012-2015 - Renovering och målning av taken
2012-2019 - Hissrenoveringar
2013 - Elkablar på taken byttes
2016 - Partiell stamspolning
2022 - Införande av gemensam el för alla lägenheter och lokaler.
2022 - Stamspolning av samtliga lägenheter
2022 - Kanalrensning och OVK i samtliga lägenheter

Stambyte förväntas att göras 2038.

Uteplats/balkong

Rymlig balkong mot innergård.

Bilplats

Garage finns i markplan som hyrs ut genom Q-Park.
Vill du hellre parkera på gatan gäller boendeparkering.

TV- och Bredband

TV
Leverantör av TV är Tele 2. Standard är deras digitala basutbud som ingår i avgiften.
Bredband
Bredbandsleverantör är Ownit, avgiften för 500-1000 Mbit/s ingår i avgiften.

Driftkostnader

Hushållsel
200 kr
Försäkring
200 kr
Summa
400 kr /mån

Energideklaration

Status:
Utförd (2020-12-16)
Primärtal:
88 kWh/m2 år
Energiklass:
D

Föreningen

Namn
Brf Rektangeln 22
Organisationsform
Bostadsförening
Org.nummer
769615-7747
Andel i föreningen
0.2%
Föreningens ekonomi
Inga beslut om avgiftsändringar.
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
388 st
Antal lokaler
7 st
Renoveringar
Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig fram till 2070. Det finns utförlig information om underhåll som har utförts eller planeras på sid 4-6 i årsredovisningen.
Pantsättningsavgift
445 kr
Överlåtelseavgift
1113 kr (betalas av Köpare)
Allmänt om föreningen
Brf Rektangeln 21, som är en äkta bostadsrättsförening förvärvade fastigheten 2008. På årsstämman den 19 maj 2011 bytte man namn till Brf Rektangeln 22. Föreningen har 388 lägenheter, fördelade på fyra bostadshus om sex eller åtta våningar. Port 108, 116 samt 130 är fristående huskroppar. Fastigheten bildar ett eget kvarter och gränsar till Götgatan/Ringvägen/Älvsborgsgatan/Dalslandsgatan. Ringens köpcentrum ligger i gatuplan. C:a 35 lägenheter är hyresrätter. Föreningen hyr även ut 7 lokaler. Föreningen är lågt belånad.

Byggnadens totalyta 34428 kvm, varav 32736 kvm utgör lägenhetsyta.


5 250 000 kr accepterat pris
Typ:
Bostadsrättslägenhet, lghnr 126
Antal rum:
2.5 rum och kök, varav 1 sovrum.
Boarea:
65 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Månadsavgift:
2 797 kr/mån. I månadsavgiften ingår förråd, tvättstuga, vatten, värme, men inte hushållsel. Även bredband på 500-1000 Mbit/s och Tele 2s basutbud rörande kabelteve ingår i avgiften.
Våningsplan:
1 Hiss finns.

Visning

Kontakta mäklaren för visning
Ansvarig mäklare
Makis Batsoulis
070-147 24 27
Extra kontaktperson
Marike Dukic
0725363717

Intresserad av denna bostad?

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.

Äger du en liknande bostad?

Intresserad av att veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.