08-644 90 44

Södermalm - Högalid

Visa alla bilder

Ringvägen 35, 5/6 tr mot gård ACCEPTERAT PRIS!

Inflyttningsklart på våning 5! Öppet gårdsläge. Totalrenoverad bostad år 2022 inkl. nytt badrum. Stor balkong med förmiddags sol.

Kort fakta

Antal rum:
2 rum och kök
Boarea:
52 kvm
Avgift:
2 680 kr/mån
Visa mer fakta

Visningar

Kontakta mäklaren för visning

4 600 000 kr ACCEPTERAT PRIS!

Ansvarig mäklare
AnnaCarin Brånhammar
Utsikt i brett perspektiv från 5:e våningen
Högt ovan föreningens öppna innergård
Jag kan din stadsdel
Jag hjälper dig gärna med en värdering av din bostad.
Klicka för gratis värdering
Tobaksmonopolet tittar fram mellan huskropparna
Vardagsrum med bred fönstervägg och utgång till balkong
Fönster, fönster och åter fönster
Alla ytskikt renoverade år 2022
Stort och ombonat kök
Ny maskinpark i rostfri design år 2022
Luftigt kök med nylackade luckor i snyggt grått
Rejäl matplats vid brett fönsterpari
Detaljbild
Njutbart!
Samtliga fönster och balkong i gårdsläge
Ute blir inne - inne blir ute
Stort rofullt sovrum
Plats för hel garderobsvägg om så önskas
Nylagd ekparkett i samtliga rum år 2022
Vad finns runt hörnet...
Välkommen hem - hall full av möjligheter...
Kanske kompletteras med förvaringen
Helkaklat badrum 2022 - så snyggt!
Detaljbild
Välkommen 5 trappor upp
Sommarens vardagsrum
Vy från 5:e våningen
Kanske en pingismatch eller 2?
Kanske lite romantik i syrenbersån
Ett riktigt gym!!
Övernattningsrum 1 av 2 med tillhörande pentry och dusch
Tvättstuga bokningsbar via nätet
Bastu att tillgå...
...med relax och kyl för diverse drycker
Samlingslokal för gemensamma middagar och fest. Kök finns att tillgå.
planskiss
Vi kan din stadsdel
Vi hjälper dig gärna med en värdering av din bostad.
Klicka för gratis värdering

Beskrivning

ACCEPTERAT PRIS! Välkommen till den typ av boende som hör till de mest eftertraktade, nämligen de vi finner högt ovan mark. På våning 5 befinner vi oss i ett öppet gårdsläge och en miljö som berikar tillvaron. Utsikten sträcker sig över den gemensamma gården i säsongens färgprakt, mellan himmel och trädkronor. Tobaksmonopolet tittar in mellan huskropparna och Stratos 19 våningar kikar nyfiket ner över brutna takåsar. Följ årstidernas växlingar och himlens alla uttryck därtill! Som ett dagligt äventyr högt upp i det blå. Inflyttningsklar i renoverat skick med nya ytskikt och nytt badrum 2022. Alla rum i fil med fönster och stor balkong på parad mot öppen gård. Lugnt och tyst! Brf med låg belåning som äger marken (slipp oroa dig för höjd tomträttsavgäld) och erbjuder medlemmarna tillgång till gym, bastu, snickeri, övernattningsrum mm.

Föredrar du ett modernt lättsamt boende som inte kräver mer av dig än att flytta in och bara bo - då är det här något för dig!

- Stor balkong under tak mot öppen färgsprakande gård,
- Renoverat skick med nya ytskikt och nytt badrum från 2022,
- Intill Tantolundens grönska och Södermyller - fritt att välja,
- Bra kommunikationer med pendeltåg och bussar vid Stockholms Södra inom 3 minuters promenad.

Hall:
Välkomnande hall som direkt lägger fram bostadens ess – de fria ytorna, balkongen och ett pärlband av fönster. Rymligt och möblerbart där flera garderober kan placeras om önskas. Övergår vidare rakt in i vardagsrummet.

Badrum:
Renoverat år 2022 med vitt och grått kakel samt matchande grått klinkergolv med värme, där stora kakelplattor förhöjer det moderna intrycket. Utrustningen består av wc, tvättställ, speglat badrumsskåp och en duschplats omgiven av glasvägg. Riktigt läckert med de dolda rördragningarna. Därtill är det fördraget för tvättmaskin.

Vardagsrum:
Vardagsrummet spelar med öppna kort och nästan drar betraktaren fram till utsikten. Kanske flaxar familjen fågel förbi? Den breda fönsterväggen och balkongen öppnar upp och bjuder in till himlens mest färgsprakande explosion. Vardagsrummet är lägenhetens mitt med kök och sovrum vid sidan om. Som en oas i mitten där man gärna landar sig själv och sitt umgänge till lika väl till vardags som till fest. Den breda öppningen mot kök bjuder in fler fönster som nu radar upp sig på parad och förstärker såväl utsikten som känslan att befinna sig högt upp.

Balkong:
Balkongen bjuder på en nästan svävande känsla. Sommarens givna favorit i anslutning till vardagsrummet. Inne blir ute - ute blir inne! Vakna upp till fågelsång och morgonpigga solstrålar med en kaffe i hand. Väl på plats är lätt att ta till sig arkitektens egen beskrivning - "Man går inte ut på en vanlig balkong utan till en veranda med pelare i alla fyra hörnen, vilket ger rumskänsla". De fasta planteringslådorna är en fröjd för den med gröna fingrar, praktiskt förberett för plantering, ett av fastighetens karaktärsdrag som sticker ut i stadsbilden.

Kök:
Ljust och luftigt kök med renoverade ytskikt och omlackade snickerier i grå ton - snyggt! Vitt kakel på vägg ovan rostfri bänk med dubbla hoar. Ny spis med keramikhäll och varmluftsugn, kombinerad kyl/frys samt fläkt i rostfri design (allt år 2022). Ordentlig matplats rymmer ledigt fyra till bords, många fler vid behov. Öppnar brett upp mot vardagsrummet på ett alldeles lagom öppet sätt.

Sovrum:
Sovrum där en säng av största modell lätt finner sin plats. Även här finns fönster ut mot det tidigare nämnda. Plats finns för sängbord och litet möblemang alternativt en garderobsvägg vägg-till-vägg, alla klädintresserades dröm.

Genomgående nylagd ekparkett och väggar är nymålade i brutet vitt. Fönsterbänkar i Ölandskalksten pryder samtliga fönster.

Kan det bli så mycket bättre - Vi ses!

Byggnad

Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1988-89
Uppvärmning:
Fjärrvärme i kombination med luftvärmepumpar
Övrigt om byggnaden:
FÖRENINGEN:
Brf Ånghästen övertog fastigheten från Stockholmshem i slutet av år 2010. Föreningen består av 243 lägenheter varav 14 st utgör kvarvarande hyresrätter. Därutöver upplåter föreningen 5 kommersiella lokaler med hyresrätt. Föreningens ekonomi är mycket god, man har amorterat på lånen och vid ett par tillfällen sänkt avgiften. Föreningen äger marken (ej tomträtt).

Fastigheten består av 5 huskroppar som gränsar mot Maria Bangata, Ringvägen och Ånghästparken. Lägenheterna är fördelade på portuppgångarna Maria Bangata 9, 13 och 17 samt Ringvägen 29, 33, 35, 37 och 39 A, B samt C.

Föreningen är stolta över att ha certifierats av SBC 2016. En kvalitetsstämpel där man nådde 95 poäng av 100 möjliga. (25% av de som ansöker om certifiering godkänns).

OMRÅDET:
Fastigheten är belägen omedelbart intill Tantolunden och Ånghästparken, gränsande mot kvarteret Tobaksmonopolet. Här lät Svenska Tobak AB uppföra fabriks- och kontorslokaler fram till 1939. Idag har byggnaderna fått nya funktioner och verksamheter främst inom film, media och IT. Södermalms nya landmärke ”Strato” ett 19 våningar nybyggt bostadshus, bidrar också till förnyelse i kvarteret. I Tantolunden, Söders gröna lunga, erbjuds promenad- och joggingstigar och stora grönskande ytor. Här kan man njuta av lugnet, badmöjligheter eller varför inte strosa runt bland kolonistugorna? Där finns bl.a. lekpark, utegym, boulbana, minigolf och kommunal badplats. I närheten finns ett gott utbud av restauranger, livsmedelsbutiker och övrig service. Nyare tillskott i området är Bröd & Salt, The Park Södra, Bun Bun och Phil´s Burger. Det är också nära till Skanstull, Mariatorget och Medborgarplatsen som alla erbjuder ett stort utbud av butiker och nöjen.

KOMMUNIKATIONER:
Kommunikationerna är mycket bra. Den som åker tunnelbana finner närmaste station vid Zinkensdamm alt. Mariatorget och pendeltågsresenären har nära till Södra Station (uppgång Rosenlundsgatan). På Rosenlundsgatan trafikerar bl.a. blåbuss 4 som smidigt tar dig mot Skanstull och Gullmarsplan samt Hornstull, Fridhemsplan och vidare.
Övriga byggnader:
Till lägenheten hör ett källarförråd. Det finns också kök och matsal/lokal som kan hyras, bastu, uppfräschat gym med nya maskiner, snickeri samt nyrenoverad tvättstuga år 2013 (självdoserande ekologiskt tvättmedel till tvättmaskinerna) bokningsbar via nätet. Två övernattningsrum med pentry och dusch finns att hyra för medlemmarnas gäster för 200 kr/dygn och rum. (Allt detta på Maria Bangata 9-17). Cykelförråd i varje uppgång. Föreningen har inget grovsoprum utan istället kommer en sopbil i vilken medlemmarna kan kasta grovsopor vid bestämda datum 1 gång/månad. Varför inte prova på en Fredagsmiddag i festlokalen och kanske sedan gå med i ett matlagningsteam 2 fredagar/termin. Läs gärna om det och mycket mer på föreningens hemsida: www.brfanghasten.se Mellan huskropparna finns gröna ytor, träd och buskar. Stenlagda ytor och spaljéer där växterna klättrar om sommaren. Det finns en lekplats med ställning för de minsta.
Renoveringar:
Utförda renoveringar:
2012 Installation av fiberbredband och stamspolning av avloppsstammar.
2013 Renovering av balkonger.
2014 Gymmet samt bastun totalrenoverade.
2014 Installation av 7 st frånluftsvärmepumpar, vilket lett till betydande energisparåtgärder.
2015 Renovering och slutbesiktning av hissar.
2015 Nytt snickarrum.
2015-2016 Målning av fasadpartier.
2018 Byte av ytterbågar på fönster med ökad isolering och energibesparing.

Se vidare föreningens årsredovisning.

Uteplats/balkong

Balkong ca 5 m².

Bilplats

Föreningen har ett garage med infart från Ringvägen 31 som de hyr ut till Stockholm Parkering. Garaget har 167 p-platser. Boende i Brf Ånghästen har förtur. Det är separat kö som administreras av Stockholm Parkering.

TV- och Bredband

TV
Kabel-TV och Bredband via ComHem. För priser se www.comhem.se Dessutom har föreningen installerat separat fibernät via Ownit 500/1000 Mbit/s vilket ingår i avgiften.

Driftkostnader

Hushållsel
250 kr
Försäkring
150 kr
Summa
400 kr /mån

Energideklaration

Status:
(2017-01-27)
Prestanda:
88 kWh/m2 år
Energiklass:
E

Föreningen

Namn
Brf Ånghästen (ACB)
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769603-8038
Andel i föreningen
0.3125%
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Pantsättningsavgift
483 kr
Överlåtelseavgift
1208 kr (betalas av Köpare)
4 600 000 kr ACCEPTERAT PRIS!
Typ:
Bostadsrättslägenhet, lghnr 162-300
Antal rum:
2 rum, varav sovrum.
Boarea:
52 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Månadsavgift:
2 680 kr/mån. inkl värme, VA, fiberbredband 500/1000 Mbit/s samt bostadsrättstillägg
Våningsplan:
5 av 6. Våningsplan 5 av 6 (5 tr). Hiss finns.

Visning

Kontakta mäklaren för visning
Ansvarig mäklare
AnnaCarin Brånhammar
070-147 23 98

Intresserad av denna bostad?

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.

Äger du en liknande bostad?

Intresserad av att veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.