08-644 90 44

Hammarby Sjöstad

Visa alla bilder

Lugnets allé 35, 5 tr

Optimalt planerad 3:a med rymlig balkong i soligt läge. Lägenhetens stora fönsterytor i två väderstreck ger rikligt med ljusinsläpp och skapar rymd.

Kort fakta

Antal rum:
3 rum och kök
Boarea:
72 kvm
Avgift:
4 199 kr/mån
Visa mer fakta

Visningar

Kontakta mäklaren för visning
Ansvarig mäklare
Mattias Näsström
Jag kan din stadsdel
Jag hjälper dig gärna med en värdering av din bostad.
Klicka för gratis värdering
Planlösning
Föreningens innergård
Föreningens innergård
Fontänen i Sjöstadsparterren
Sickla Kanal
Båttrafik på Hammarby Sjö
Populära "Tårtan"
Hammarbybacken
Vi kan din stadsdel
Vi hjälper dig gärna med en värdering av din bostad.
Klicka för gratis värdering

Beskrivning

Här finner ni en mycket välplanerad hörnlägenhet med generösa fönsterytor i två väderstreck, inglasad balkong i sydostläge och fransk balkong. På den rymliga balkongen som har öppningsbara glaspartier kan man avnjuta årets alla årstider, en balkong eller ett uterum att trivas i året runt. Från lägenheten har man även fin utsikt längst Lugnets Allé och den prisbelönta Sjöstadsparterren. Lägenheten är i grunden registrerad som en 3:a men nyttjas i dagsläget som en bra 3,5:a. Ett attraktivt boende i välbyggt hus med bra standard och genomgående behagliga färg- och materialval. Här tillhör man en av Hammarby Sjöstads stabilaste bostadsrättsföreningar med en mycket välskött ekonomi, flertal hyreslokaler med goda intäkter samt friköpt mark. I avgiften inkluderas utöver värme, vatten, bredband, tv och ip-telefoni även bostadsrättstillägg och hushållsel. Här bor ni i hjärtat av Hammarby Sjöstad med närhet till affärer, restauranger och kommunikationer. Intill huset finns grönskande Sjöstadsparterren samt promenadstråken längs med Sickla Kaj. Direkt närhet till ett flertal matbutiker, gym, bibliotek, restauranger, caféer, förskolor, skolor och naturområden. Mycket bra kommunikationer i form av buss, tvärbana och båt inom några minuters promenadavstånd från lägenheten.

Lägenheten disponeras enligt följande:

Hall:
Välkomnande hall med bra avhängningsmöjligheter och gott om förvaring i form av en stor garderob med skjutdörrar. Hallen öppnar upp lägenheten på ett trevligt sätt och man möts direkt av dess ljusa och luftiga atmosfär. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger ett nylagt modernt klinkergolv med golvvärme.

Vardagsrum:
Ljust och trevligt vardagsrum med fransk balkong och generösa fönsterytor. I rummet får man på ett naturligt sätt plats för såväl soffgrupp, bord och övrigt möblemang.

Kök:
Välplanerat och stilrent kök från Vedum med vita köksluckor och matplats för 4-6 personer. Köket har en delvis öppen planlösning mot vardagsrummet vilket ger stora sociala ytor och låter funktionaliteten stå i centrum. Köksutrustningen består av avfallskvarn, kyl, frys, diskmaskin, spishäll med tillhörande ugn samt en spisfläkt. Vitt kakel ovan bänkytor i massiv ek ger köket det lilla extra.

Balkong
Inglasad balkong i sydostläge med morgon och förmiddagssol. På den rymliga balkongen som har öppningsbara glaspartier kan man avnjuta årets alla årstider, en balkong eller ett uterum att trivas i året runt.

Sovrum 1:
Trivsamt sovrum med mycket bra förvaring i form av en platsbyggd garderobsvägg med skjutdörrar. I rummet som vetter ut mot charmiga Sjöstadsparterren finns bra med plats för både en dubbelsäng och övrigt möblemang.

Sovrum 2:
Mysigt sovrum med plats för både en rejäl säng och ett skrivbord. Rummet har fönster i två väderstreck och från rummet når man även lägenhetens balkong vilket ger ett trevligt samspel mellan ute- och innemiljö.

Barnrum/Kontor/Klädkammare/Gästrum:
I anslutning till vardagsrummet finns ett mindre rum som idag nyttjas som barnrum men rummet kan med fördel även nyttjas som ett bra gästrum, kontor eller klädkammare.

Badrum:
Nyrenoverat och mycket påkostat badrum med helkaklade väggar och grått klinkergolv med golvvärme. Badrumsutrustningen består av vägghängd toalett, dusch med duschvägg, handdukstork, tvättställ med tillhörande underskåp samt ett vägghängt badrumsskåp. Badrummet är även utrustat med tvättmaskin och torktumlare. Bra belysning tack vare infällda spotlights i taket.

Övrigt:
Till lägenheten hör ett bra källarförråd om ca 5 kvm som man smidigt når via hissen.

Allmänt om föreningen
Föreningen består idag av 167 lägenheter med bostadsrätt och 6 kommersiella lokaler med hyresrätt. Föreningen omfattar adresserna Hammarby Allé 161-165, Lugnets Allé 19-37 och Styrbordsgatan 4-18. Total bostadsyta är 12 513 kvm och de kommersiella lokalerna ligger på 1 996 kvm. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Föreningens ekonomi är mycket välskött, marken är friköpt och de har flera lokaler som ger goda intäkter till föreningen.

Föreningens hemsida
www.sjostaden1.se

Allmänt om området
I Hammarby Sjöstads marina miljö har du nära till både natur och storstadens alla bekvämligheter och möjligheter. I området finns mängder av restauranger, caféer och butiker vilket bidrar till områdets charmiga atmosfär. Här finns givetvis även bank, apotek, dagis, kyrka, bibliotek och allt annat som du kan önska dig. Området kombinerar verkligen det bästa av myllrande storstad och avkopplande natur med vatten inpå knuten. Hammarbybacken är ett självklart alternativ för friluftsliv och uppskattas året om. På vintern fylls backen med slalomåkare och under barmarkssäsongen samlas här både cyklister och joggare. Dessutom finns här ett ordentligt utegym.

Närområdet
Inom behagligt promenadavstånd finns populära Sickla köpkvarter där det finns mängder av affärer, butiker, biografer, fik och restauranger. Sickla är under ständig utveckling och planeras bli som en förlängning av Hammarby Sjöstad med nya bostäder, restauranger, hotell och arbetsplatser. Hammarby sjöstad gränsar mot Nackareservatet och inom några kilometer finns trevliga Hellasgården. Hellasgården är perfekt för bad sommartid och långfärdsskridskor vintertid.

Kommunikationer
Kommunikationerna är utmärkta och dina vänner når dig lätt med cykel, båt, tåg eller buss. Tvärbanan trafikerar Solna – Sickla Köpkvarter via Liljeholmen och Gullmarsplan (där du ansluter till tunnelbanenätet). Vid station Årstaberg når du även pendeltågen. Båttrafiken med m/s Lotten är gratis och går mellan Hammarby Sjöstad och Södermalm med 10 till 15 minuters intervall mellan 06.00 och 24.00. Dessutom trafikerar M/S Emelie Hammarby Sjöstad - Nybroviken med ett stopp på Djurgården och Gröna Lund. Förlängning av tunnelbanans blå linje är under uppbyggnad och nya stationer är planerade bl.a. i Sickla och Hammarby Sjöstad under Hammarbykanalen med uppgång på vardera sida varav den ena vid Lumaparken.

Byggnad

Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
2001-2003
Uppvärmning:
Bergvärme
Övriga byggnader:
Det finns cykelförråd, barnvagnsförråd och flertalet gemensamma tvättstugor.

Bilplats

Föreningen har 98 st garageplatser. Till platserna är det separat kö. MC-plats kostar 300 kr/mån, bilplats utan el 1 200 kr/mån, bilplats med laddstolpe 1 275 kr/mån

TV- och Bredband

TV
Grundutbud för tv från Com Hem ingår i månadsavgiften. Kollektiv Bas med 20 digital-tv kanaler och 18 analog tv kanaler. Varje hushåll kan beställa upp till 2 HD boxar gratis.
Bredband
Bredband via Com Hem, 250/100 Mbps ingår i månadsavgiften.

Energideklaration

Status:
Utförd (2020-09-22)
Primärtal:
53 kWh/m2 år
Energiklass:
B

Föreningen

Namn
Brf Sjöstaden 1
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769606-2509
Andel i föreningen
0.5739%
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
167 st
Antal lokaler
6 st
Parkering
Föreningen har 98 st garageplatser. Till platserna är det separat kö. MC-plats kostar 300 kr/mån, bilplats utan el 1 200 kr/mån, bilplats med laddstolpe 1 275 kr/mån
Pantsättningsavgift
483 kr
Överlåtelseavgift
1208 kr (betalas av Köpare)
Gemensamma utrymmen
Det finns tvättstuga, cykelförråd och barnvagnsförråd.
Typ:
Bostadsrättslägenhet, lghnr 51A4
Antal rum:
3 rum och kök, varav 2 sovrum.
Boarea:
72 kvm. Enligt förvaltaren.
Månadsavgift:
4 199 kr/mån. I månadsavgiften ingår värme, vatten, el, bostadsrättstillägg, bredband samt kabel-tv (grundutbud från Com Hem).
Våningsplan:
5 av 8. Hiss finns.

Visning

Kontakta mäklaren för visning
Ansvarig mäklare
Mattias Näsström
070-147 24 39

Intresserad av denna bostad?

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.