08-644 90 44

Södermalm - Mariatorget

Visa alla bilder

Timmermansgatan 17B

Helt nyproducerad lägenhet nära Mariatorget. Fint renoverad från golv till tak. Stor uteplats mor gården. Garage i föreningen.

Kort fakta

Antal rum:
1.5 rum och kök
Boarea:
43 kvm
Avgift:
1 702 kr/mån
Visa mer fakta

Visningar

Kontakta mäklaren för visning

3 650 000 kr pris eller bud

Ansvarig mäklare
Gunnar Englund
Jag kan din stadsdel
Jag hjälper dig gärna med en värdering av din bostad.
Klicka för gratis värdering
Förslag på en glasad industrivägg i sovdelen.
Stor fin öppen gård
Mariaberget
Monteliusvägen
Mariatorget
Bysistorget
Vi kan din stadsdel
Vi hjälper dig gärna med en värdering av din bostad.
Klicka för gratis värdering

Beskrivning

Helt nyproducerad lägenhet nära Mariatorget. Lägenheten vetter med fin inmurad uteplats mot stor öppen gård. Här möts man av en praktisk och modern öppen planlösning med nytt fräscht kök och badrum. Denna tidigare lokal upplåts nu av föreningen och är smakfullt renoverad från golv till tak. Dubbeldörrar till uteplatsen. Fin Studio "Allt-i-ett" med tre fönster. Man skulle också kunna resa upp en vägg och få ett sovrum. Förslagsvis skulle en glasad industrimodell skärma av och ändå bevara studiokänslan, se bildförslag. Attraktivt belägen nära Mariatorget och Bysistorget ett stenkast från Hornsgatans puls. Här finns allt inom räckhåll som du kan tänkas behöva samtidigt som läget mot gården skapar en lugn och trygg atmosfär. Goda lokalintäkter i föreningen där stambytet genomfördes 2015-2016. Det finns även garage i huset som nås med direkthiss.

HALL
Här möts man av stengolv som övergår i parkettgolv i resten av lägenheten. Ljus väggar och högt i tak. Förvaring och avhängning med hatthytta och en garderob.

VARDAGSRUM/KÖK
Vardagsrum med fint ljusinsläpp. Generösa fönsterpartier ut mot den egna uteplatsen och föreningens innergård. Plats för soffa, soffbord och matbord. Härligt öppen planlösningen mellan kök och vardagsrum. Utrustningen är helt komplett och ny med kyl/frys, spis, inbyggd mikro och diskmaskin.

UTEPLATS
Med nyttjanderätt har man tillgång till läcker murad uteplats på 10 kvm. Här ryms både loungegrupp och matbord. Liten insyn och rabatter runt omkring kommer att göra uteplatsen lummig till sommaren.

SOVDEL
Längst bak i vardagsrummet finner vi en naturlig plats för sängen. Här finns många möjligheter, större säng och/eller glasad industrivägg som vi har föreslagit med bildförslag. I sovdelen finns också 3 garderober, de behöver inte stå här utan finner man en bra plats i hallen för dem kan föreningen innan tillträdet flytta garderoberna, montera överskåp och förankra i väggen.

BADRUM
Snyggt och rymligt badrum med grått klinkergolv och vitt kakel. Utrustat med duschhörna, wc, handfat med förvaring och handdukstork.

GARAGE
Garage i källaren med 79 bilplatser och 4 MC-platser. Garaget nås via direkthiss. Det finns både vanliga platser och platser i bur. Grundhyran är 1100 kr. För plats med laddutrustning tillkommer 200 kr samt schablonkostnad 150 kr för el. Plats brukar erhållas inom 3 månader. Under 2022 kommer garaget renoveras och vara avstängt från mitten av maj i fyra månader.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns tvättstuga, hobbyrum och källsorteringsrum. Barnvagnsrum finns i varje entré. Det finns också cykelrum och cykelställ på gården. Föreningen har en fin innergård med lekplats, grill och gott om sittplatser.

OMRÅDET
Superläge ett stenkast från Mariatorget och här bor du nära det mesta. Det är ett unikt läge med söders puls runt hörnet, med fantastiska tillgångar av nöjen och service såsom caféer, restauranger, pubar, matbutiker, post, banker, apotek mm.

PARKER
Här finns på Mariaberget, Monteliusvägen ett av Stockholms vackraste promenadstråk med en fantastisk utsikt över Riddarfjärden och stan. För picknik passar Ivar los park bra eller Skinnarviksberget som ligger nära. Runt hörnet från lägenheten i korsningen Timmermansgatan/S:t Paulsgatan pågår en ombyggnad och upprustning av parken Rosendal.

KOMMUNIKATIONER
Bara några hundra meter till T-bana vid Mariatorget och flertalet busslinjer som 55, 66, 74 och 4:an. Pendeltågsstation Södra station inte långt bort och dessutom är det behagligt gångavstånd till Slussen och Gamla Stan.

.

Byggnad

Byggnadsår:
1975
Renoveringar:
Genomförda större renoveringar de senaste åren:
2010 Upprustning av trapphus och entréer.
2011 Renovering av hissar samt renovering av gård.
2012-2013 Utvändig fönstermålning Timmermansgatan och Hornsgatan.
2013 Omläggning av tak.
2015-2016 Stambyte badrum och kök.
2017 OVK godkänd och fiber indraget.
2018 Ny energideklaration.
2019 Laddstationer för elbilar

Planerade renoveringar är:
Garagerenovering, kodlås och mindre renoveringar gård.

FÖRENINGEN
Bostadsrättsföreningen Trekanten på Söder förvärvade fastigheten 2003 och den omfattar 9 lokaler, 71 bostadsrättslägenheter och 6 hyreslägenheter som stor framtida tillgång. Låneskulden är 6 tkr/kvm. Äkta förening och mycket goda lokalintäkter. Inga planer på att förändra månadsavgiften.

TV- och Bredband

TV
Tv via Bredband tecknas med eget avtal med Telenor. 
Bredband
I fastigheten finns bredband (1000MB) via fiber i varje lägenhet. Föreningen har avtal med Telenor/Bredbandsbolaget. Kostnaden ingår i månadsavgiften.

Energideklaration

Status:
Utförd (2020-12-10)
Primärtal:
168 kWh/m2 år
Energiklass:
F

Föreningen

Namn
Brf Trekanten på Söder
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769604-7013
Andel i föreningen
1.0492%
3 650 000 kr pris eller bud
Typ:
Bostadsrättslägenhet, lghnr 2021
Antal rum:
1.5 rum, varav sovrum.
Boarea:
43 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Månadsavgift:
1 702 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och bredband.
Våningsplan:
Entréplan med uteplats mot gården. . Hiss finns.

Visning

Kontakta mäklaren för visning
Ansvarig mäklare
Gunnar Englund
070-147 16 06

Intresserad av denna bostad?

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.

Äger du en liknande bostad?

Intresserad av att veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.