08-644 90 44

Lilla Essingen

Visa alla bilder
Budgivning pågår

Primusgatan 78

Välplanerad 3:a med modern öppen planlösning samt rymlig inglasad balkong och sjöutsikt, fritt läge mot Luxviken.

Kort fakta

Antal rum:
3 rum och kök
Boarea:
79 kvm
Avgift:
4 635 kr/mån
Visa mer fakta

Visningar

Kontakta mäklaren för visning

5 995 000 kr

Högsta bud: 6 100 000 kr
Ansvarig mäklare
Kristoffer Vestin
Jag kan din stadsdel
Jag hjälper dig gärna med en värdering av din bostad.
Klicka för gratis värdering
Planritning
Vi kan din stadsdel
Vi hjälper dig gärna med en värdering av din bostad.
Klicka för gratis värdering

Beskrivning

Varmt välkomna till denna fantastiska bostad belägen på Lilla Essinge, en välplanerad 3:a om 79m² med sjöutsikt över Mälaren! Bostaden är välplanerad med stora sociala ytor i öppen planlösning med gavelläge och generösa fönsterpartier som medför rikligt med ljusinsläpp och härlig utsikt över sjön. I dess närhet finns det mesta man kan önska sig och precis utanför kan ni avnjuta sol och bad så fort vädret tillåter.
Välkomna på visning.

Lägenheten disponeras på följande sätt.

Hall
Ljus och välkomnande entré med plats för avhängning och förvaring av ytterkläder samt skor i de stående garderoberna. Vitt målade väggar och vackert parkett på golv som sedan löper vidare in i bostaden.

Kök
Modernt och rymligt kök med förmiddagssol som letar sig in i köket, och vid fönstret finns en ljus och trivsam matplats för minst 6 personer. Köket har även bra svängrum för hemmakockarna, väldigt gott om arbetsyta. Det är även väldigt gott om förvaring tack vare flertalet över- och underskåp. Köksskåpen består av släta och vita luckor. Bänkskivan består av en vacker marmor skiva som följs av vitt kakel som stänkskydd! Maskinell utrustning bestående utav stående kombinerad kyl och frys, induktionshäll (nyinsatt 2019), inbyggd mikrovågsugn, inbyggd varmluftsugn, integrerad diskmaskin samt rostfri fläkt. Ett underbart och stort kök att trivas i!

Vardagsrum
Vardagsrummet och köket är i enhet i en öppen, luftig och social planlösning med generöst ljusinsläpp tack vare de flera fönsterpartier. I vardagsrum finns där gott om plats för större soffgrupp med tillhörande möblemang. Väggarna är målade i vitt och på golvet har vi vackert ekparkett. I anslutning till vardagsrummet når man även balkongen.

Balkong
Stor inglasad balkong med utsikt över Luxviken, plats för önskad möblemang.

Sovrum
Stort och rymligt sovrum med anslutning från hallen längre in i lägenheten. Plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord. Vacker kulör på de målade väggarna och ljus ekparkett på golv. Förvaringsmöjligheter finner man bakom skjutdörrarna i vitt.

Sovrum 2
Sovrum som idag används som barnkammare med plats för säng och mindre lekhörna, kan enkelt göras om med lätt möblemang. Ljust målade väggar och vacker ekparkett på golv.

Badrum
Helkaklat och fantastiskt badrum med badkar. Badrummet är utrustat med badkar som sattes in 2020, tvättställ och vit kommod, vägghängd wc, spegel med platsbyggd hylla under och spotlights ovan.
Avskild plats med tvättmaskin och torktumlare (torktumlaren är nyinsatt 2021) med avlastningsbänk och överskåp för extra förvaring.

Förråd
Till lägenheten hör ett förråd

Föreningen
BRF Essinge Brygga är en äkta bostadsrättsförening, bestående av 159 lägenheter. Föreningen köpte fastigheten 2003 och marken är friköpt. Populär och välskött förening med tillgång till garage, bastu, badbrygga samt gästlägenhet.

Område
Välkommen till Lilla Essingen, en perfekt kompromiss mellan storstad och vatten! Här bor du med strandkanten nedanför huset, vackra omgivningar som Luxparken med promenadstråk som sträcker sig längsmed hela ön till Rålambshovsparken och Kungsholmen. Här finns även flertalet båtklubbar och badbryggor där du kan njuta av sol och bad! Lilla Essingen och Luxområdet har under de senaste åren ändrat karaktär från klassisk svensk industribebyggelse till den i dag moderna arkitektur som ses i flertalet nybyggda områden. I närområdet finns ett flertal caféer och restauranger såsom t.ex. berömda Restaurang Lux, Lux Dessert och Choklad, Pappas Deli m.fl. Ytterligare finns matvaruaffär, kemtvätt och gym Puls & Träning. Fastigheten ligger med Mälaren och Luxviken som närmaste granne.

Kommunikation
Goda allmänna kommunikationer med bussförbindelser dygnet runt. Vill man ta sig in till city gör man det enkelt med busslinje 1 eller 91 (nattbuss), som går mellan Stora Essingen via Fridhemsplan till Sergelstorg och vidare till Frihamnen. Även buss 56 går från Stora Essingen till Fridhemsplan via Fredhäll och Kristineberg. Tvärbanan når du från Stora Essingen, den tar dig till Alvik eller mot Sickla Udde. Sommartid trafikerar pendelbåten Mowitz sträckan Gamla Stan - Lilla Essingen - Alvik strand - Solna Strand.

Byggnad

Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
2004
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Ventilation:
Mekanisk frånluft
Övrigt om byggnaden:
Brf Essinge bryggan är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen består av 159 lägenheter. Föreningen har två vackra gårdar.
Övriga byggnader:
Cyklar får förvaras i cykelförråden, som finns i varje fastighet. Barnvagnar kan förvaras i de barnvagnsförråd som finns i källarplanet i varje trappuppgång. Grovsopprum finns i anslutning till fastigheten. Gästlägenhet finns att hyra • Hyran, 300 SEK/dygn påförs nästa avgiftsavi. Bastu finns att hyra för medlemmar- utan någon avgift. Samlingslokal finns att hyra för medlemmar • Hyran, 400 SEK/dygn, påförs nästa avgiftsavi. Gemensam tvättstuga i hus 78 med två tvättmaskiner, en torktumlare, två torkskåp och en mangel Kajak/kanot-plats kan hyras i mån av plats till en kostnad om ca 100 kr/månad.
Renoveringar:
2009 genomfördes garantiarbeten på fasad.
2010 spolades samtliga V/A-stammar.
2011 målades samtliga entréer samt genomfördes en radonmätning med godkänt resultat.
2012 genomfördes ytterligare garantiarbeten på fasaden och föreningens två innergårdar färdigställdes.
2013 målades gästlägenheten om och en del möbler byttes ut. OVK-besiktning av ventilationen utfördes och hissarnas belysning byttes ut mot LED-belysning. Alla garantiarbeten var avklarade i mars - större delen gällde fasadskador.
2014 byttes flera träd ut. Hissgolv i portarna 70, 74, 78 samt 84 byttes ut.
2015 utfördes fortsatt arbete med föreningens grönområden, fastsättning av plåtar balkonger och stamspolning.
Ca 2016 reparerades enstaka takterrass.
2017 inglasades ca 50 balkonger efter erhållet bygglov. Ytskikten i soprum, källargång, trapphus och entréer renoverades. Nya cykelställ monterades utanför port 74 och 82. Laddplatser för el installerades i stora garaget.
2018 byttes låssystemen till tvättstuga och ytterdörrar

Bilplats

Föreningens egna garage, Lilla garaget, hanteras av styrelsen. Här finns ett 30-tal platser
endast för medlemmar. Kön är lång för en plats där.
Föreningen disponerar 86 platser i öns stora garage, Luxgaraget, infart Luxgatan 17.

TV- och Bredband

TV
Comhem, Telenor basutbud.
Bredband
Telenor 250/250, ingår i avgiften. Föreningen har tecknat gruppanslutningsavtal med Telenor för bredband och IP-telefoni, paketet omfattar: TV-baspaket, Tv-box, Bredband 250/250 och ingår i månadsavgiften.

Driftkostnader

Hushållsel
200 kr
Försäkring
200 kr
Summa
400 kr /mån

Energideklaration

Status:
Utförd (2012-10-05)
Primärtal:
118 kWh/m2 år

Föreningen

Namn
Brf Essinge brygga
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769609-7646
Andel i föreningen
0.6505%
Föreningens ekonomi
Inga planerade.
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Pantsättningsavgift
476 kr
Överlåtelseavgift
1190 kr (betalas av Köpare)
5 995 000 kr
Högsta bud:
6 100 000 kr
Typ:
Bostadsrättslägenhet, lghnr 02831
Antal rum:
3 rum, varav sovrum.
Boarea:
79 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.
Månadsavgift:
4 635 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten kabel-TV och bredband.
Våningsplan:
1 av 8. Hiss finns.

Visning

Kontakta mäklaren för visning
Ansvarig mäklare
Kristoffer Vestin
070-1472356

Intresserad av denna bostad?

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.

Äger du en liknande bostad?

Intresserad av att veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.