08-644 90 44

Södermalm

Visa alla bilder

Ringvägen 106, 5 tr

Vackert sekelskifte från år 1912 - en våning med både tidstypisk charm samt högt, ljust läge. Tre meter i tak och hög standard i både kök och badrum.

Kort fakta

Antal rum:
3 rum och kök
Boarea:
93 kvm
Avgift:
2 785 kr/mån
Visa mer fakta

Visningar

Kontakta mäklaren för visning

9 500 000 kr

Ansvarig mäklare
Saki Carapanos
Jag kan din stadsdel
Jag hjälper dig gärna med en värdering av din bostad.
Klicka för gratis värdering
Vi kan din stadsdel
Vi hjälper dig gärna med en värdering av din bostad.
Klicka för gratis värdering

Beskrivning

Vackert sekelskifte från 1912.

Med bästa läge på Ringvägen ligger denna charmerande bostad. Det är ljust, luftigt, högt till tak med tidstypiska detaljer. Lägenheten har en modern och yteffektiv planlösning med öppen sällskapsdel samt två vackra sovrum. Ett charmigt boende med härlig känsla och karaktär, där den boende kan njuta av bl.a. spektakulära småspröjsade fönster, spegelförsedda dörrar, höga golvsocklar och nylagd fiskbensparkett. Hög standard i både kök och badrum med alla nutidens bekvämligheter. Alldeles utanför porten finner vi Skanstulls breda utbud av service, butiker, restauranger samt bra kommunikationer. Grönområden finns vid Årstaviken, en kort promenad bort. Här bor du nära allt!

Lägenheten disponeras enligt följande:

Hall:
Välkomnande hall som sammanbinder alla bostadens rum. Plats för avhängning av ytterkläder, ca 3 meter i tak samt nylagd vitlaserad fiskbensparkett som finns genomgående i hela bostaden.
Målade väggar i jotun sommarsnö samt grå höga golvlister.

Kök:
Öppen planlösning med stora fönsterpartier för maximalt ljusinsläpp. Köket är genomgående med stora arbetsytor och gott om förvaring. Skåpinredningen går i ljusgrått och sträcker sig hela vägen upp till tak, vit kakel ovan den ljusa bänkskivan i ek. Utrustningen består av integrerad kyl och frys i fullhöjd, inbyggnadsugn, mikrovågsugn, induktionshäll, fläktkåpa, samt diskmaskin.
Matplats för 6-8 personer samt öppen planlösning mot vardagsrum.

Vardagsrum:
Samma känsla av harmoni följer med till vardagsrummet från det öppna köket. Behagliga kulörer i samma tema samt flera charmiga detaljer som förhöjer boendemiljön, såsom höga golvsocklar och spegelförsedd garderobsdörr. Här finns plats för en större soffgrupp med tillhörande soffbord. Rummets stora fönster härligt ljusinsläpp i rummet.

Sovrum 1:
Rymligt sovrum, perfekt som föräldrasovrum, med stort fönsterparti, insynsskyddat läge och utsikt över allén på gatan. Plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord och förvaring i generös fristående garderobslösning med belysning invändigt. Här finns även plats för skrivbord/läshörna.

Sovrum 2:
Ett mysigt sovrum, även det med med plats för dubbelsäng. I dagsläget är det inrett som barnrum och här ryms även ett skrivbord. Fönster med fantastiskt ljusinsläpp tack vare det höga läget. Vid passagen in till detta rum finns det två rymliga garderober.

Badrum:
Fint badrum med vitkaklade väggar och ljusbeige klinker på golv. Badrummet är utrustat med WC, kommod med handfat, spegelskåp samt handdukstork. I badrummet finns dessutom en tvättmaskin för att underlätta vardagen.

Byggnad

Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1912
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Övrigt om byggnaden:
Brf Kroken 24/7 är en äkta förening belägen i hörnet Ringvägen/Götgatan mitt emot Skanstulls centrum och Åhléns. Föreningen innehar adresserna Götgatan 99 samt Ringvägen 104, 106 och 108. Totalt finns 62 lägenheter, varav 58 är upplåtna med bostadsrätt. Det finns också 8 lokaler för uthyrning.

Läs gärna mer på föreningens hemsida: www.kroken247.se.

Marken innehas med tomträtt, nuvarande tomträttsavtal gäller fram till 2025.

Området är en härlig, attraktiv och myllrande yta. Skanstull är den lokala knutpunkten för kollektivtrafiken med tunnelbanans gröna linje och bussar som tar dig vidare vart du än vill i stan. Där finns också allt för vardagens behov såsom matbutiker, service, bank mm. I "Sofo" finns många krogar, barer/caféer och designbutiker. Kultur finns i många former och i flertalet teaterscener. Biografer, gallerier, bokförlag och musikställen är en viktig del av kulturlivet på "Söder".

På denna del av Söder finns många olika grönområden och parker. Öster om Götgatan finns kanske den populäraste parken inom Katarina församling; Nytorget. Här samlas man på de caféer som omger parken, äter picknick på gräsytorna eller låter barnen leka i parkleken. Bjurholmsplan är en hemlig liten pärla ett kvarter in från Ringvägen. Och Vitabergsparken breder ut sig över stora ytor där bl.a. Parkteatern underhåller sommartid.
Övriga byggnader:
Det finns tvättstuga, cykelrum, 2 gårdar och källarförråd.
Renoveringar:
Utförda renoveringar:
1982 stambyte Götgatan 99 (samt delvis även 2010) + Ringv 104 + 106.
2010 stammar bytta Ringv 108
2010 el bytt Ringv 108
2016 stamspolning
2018 stamfilmning och utvärdering
2018 takrenovering
2018 säkerhetsdörrar
2018 källarförråd byggda
2018 hissrenovering
2018 renovering av hyresgästers badrum
2020 installation av fiber
Spolning av stammar har utförts där stambyte ej är gjort

Planerade renoveringar:
Föreningen planerar renovering av trapphus samt tilluft/ventilation. Det planeras även att se över gårdarna inkl dränering och tvättstugerenovering. Detta ska bekostas av intäkter från vindsbygget, se nedan.

Föreningen upplät 2018 vindarna som byggts om till vindslägenheter. I och med detta fick föreningen ett tillskott på drygt 27 MSEK, vilket använts till att både amortera på föreningens lån, samt att utföra renoverings- underhållsarbeten.

Uteplats/balkong

Möjlighet att bygga balkong med utgång från vardagsrummet mot föreningens gård. Offert finns att ta del av.

TV- och Bredband

TV
Com Hem
Bredband
Fiber via Stockholms Stadsnät. Ingår i månadsavgiften.

Driftkostnader

Hushållsel
450 kr
Försäkring
250 kr
Summa
700 kr /mån

Energideklaration

Status:
Utförd (2020-02-04)
Primärtal:
107 kWh/m2 år
Energiklass:
D

Föreningen

Namn
Brf Kroken 24/7
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Andel i föreningen
1.82332%
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Pantsättningsavgift
473 kr
Överlåtelseavgift
1187 kr (betalas av Köpare)
9 500 000 kr
Typ:
Bostadsrättslägenhet, lghnr 41
Antal rum:
3 rum, varav 2 sovrum.
Boarea:
93 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Månadsavgift:
2 785 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och bredband. I avgiften ingår 600 kr/år till balkongfond.
Våningsplan:
5 av 6. Hiss finns.

Visning

Kontakta mäklaren för visning
Ansvarig mäklare
Saki Carapanos
070-718 95 92

Intresserad av denna bostad?

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.

Äger du en liknande bostad?

Intresserad av att veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.