08-644 90 44

Södermalm

Visa alla bilder
Snart
till salu

Bastugatan 45, 4 tr Högst upp!

Bo pittoreskt på attraktiva Mariaberget! Sällsynt välplanerad är denna riktiga 2:a med utsikt över hustak och himmel från 4:e våningen.

Kort fakta

Antal rum:
2 rum och kök
Boarea:
35 kvm
Avgift:
1 637 kr/mån
Visa mer fakta

Visningar

Kontakta mäklaren för visning
Ansvarig mäklare
Makis Batsoulis
Jag kan din stadsdel
Jag hjälper dig gärna med en värdering av din bostad.
Klicka för gratis värdering
Fasad
Kulturhus på Bastugatan
Föreningens lummiga innergård
Gemensam takterrass med vidsträckt utsikt
Gemensam takterrass med vidsträckt utsikt
Gemensam takterrass med vidsträckt utsikt
Planlösning
Vi kan din stadsdel
Vi hjälper dig gärna med en värdering av din bostad.
Klicka för gratis värdering

Beskrivning

Bastugatan - denna attraktiva bostadsadress på en av Söders Höjder - Mariaberget! Det är lätt att förstå varför området är så populärt, du bor i lugna kvarter men har ändå nära till Söders rika utbud av nöjen, service och kommunikationer. Promenaden är i sig något att se fram emot när du passerar kullerstensgator, vackra äldre byggnader och bevarade kulturhus. En bit längre fram på gatan ligger Ivar Los Park där både vuxna och barn gärna njuter av utsikten, liksom Monteliusvägen med panoramavy över Stockholm.

Bostaden är en riktig 2:a om sällsynt välplanerade kvadratmeter. Så här bra rumsdisposition är inte lätt att finna, att den dessutom är belägen högst upp i huset på våning 4 gör det bara än bättre. Ljusflödet är rikligt genom fönster i 2 väderstreck, samtliga mot gård. Utsikten bedårande charmig över hustak och himmel. Det rymliga vardagsrummet har ett brett fönsterparti i vinkel och plats för både soffa och matplats av mindre modell. Sovrummet rymmer dubbelsäng och riklig förvaring i fristående samt inbyggd garderob. Sovrummet är dessutom fullständigt insynsfritt! Utöver det finns ett mysigt arbetskök samt badrum att tillgå.

Hall:
Entré in i hall som knyter an till kök, badrum och vardagsrum. Plats att hänga av ytterkläder och skor innan man fortsätter vidare. Förvaring i inbyggd garderob.

Vardagsrum:
Vardagsrummet är riktig mysigt, verkligen ett rum att längta hem till. Lagom stort till ytan som det är möjliggörs möblering med både soffa och en mindre matplats. Fönsterpartierna är iögonfallande och löper i vinkel. Utanför är kontakten med himlen påtaglig, det känns att vi befinner oss högt upp. Utanför ses grönskan vaja i vinden, snart visar sig grenverken allt mer och utsikten över hustaken framträder tydligare. Skjutdörren mot sovrummet intill är extra hög vilket öppnar upp och skapar ljusflöde rummen emellan.

Sovrum:
Sovrummet är riktigt bra och rymligt med plats för större säng och fint ljusinsläpp genom fönster. Det finns också förvaringsutrymmen i en inbyggd garderob samt i en fristående. Det är lätt att fångas av utsikten utanför fönstret då vi befinner oss högt uppe bland hustaken. Himlen är nära och vyn vidsträckt. Att det är insynsfritt är en extra bonus.

Kök:
Arbetsköket är inrett med vita köksskåp med släta fronter. De vita luckorna matchas med vitt liggande kakel ovan ljusa marmorerad bänkar. Maskinparken består av elspis med kokplattor och ugn, fläkt, integrerad kyl/frys samt en integrerad diskmaskin. Mindre fönster, högt placerat.

Badrum:
Badrummet har kaklade väggar i vitt med dekorrand och ett matchande klinkergolv. Utrustningen består av wc, tvättställ, badrumsskåp, handdukstork, duschplats och ett mindre fönster, också detta högt placerat.

Byggnad

Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1942
Uppvärmning:
Bergvärme och frånsluftsvärmeåtervinning med elpatron som spets
Övrigt om byggnaden:
Föreningen:
Brf Kattrumpan 24 i Stockholm är en äkta förening som äger marken. Föreningen består av 37 lägenheter, varav 1 upplåts med hyresrätt, samt 2 lokaler, varav 1 används som gemensamhetslokal.

Delat ägande accepteras efter prövning, minsta ägarandel är 40% och max 2 ägare.

Föreningens medlemmar sköter själva snöskottning och sandning av uppfart och gård på frivillig basis. Trappstädning sköts av förvaltaren. Föreningen har två städdagar per år.

Område:
Mariaberget ligger som en barriär mellan Riddarfjärden och Södermalm och här bor du nära det mesta. Det är ett unikt läge i kulturkvarter där Stockholms historia känns närvarande. Utanför porten finns bevarade kulturhus med omgivande plank - här känner man verkligen historiens vingslag.

Lite längre fram på gatan finns ingång till ett av Söders finaste lekparker, Ivar Loo-parken, men parken är en trevlig plats även för vuxna då slänten i parkens bortre ände bjuder på storslagen utsikt över Riddarfjärden.

Runt hörnet finner du en av Stockholm bästa utsiktsplatser, den inte mindre än fullständigt storslagna vy över Norr Mälarstrand, Kungsholmen och Gamla Stan som Monteliusvägen erbjuder.

Från bostaden har du ett behändigt gångavstånd till Mariatorget, Slussen och Gamla Stan. Det är nära till ett brett utbud av mataffärer, caféer, restauranger och butiker. Goda kommunikationer via Mariatorgets tunnelbana (röd linje) och endast en kort promenad bort ligger Slussen med tunnelbana (grön och röd linje), bussar och båtar samt pendeltåg från Södra station.
Övriga byggnader:
Det finns 2 tvättstugor, cykelrum och gemensamhetslokal med bastu i anslutning. Medlemmarna kan också njuta av en takterrass med vidsträckt utsikt över hustaken och en riktigt mysig innergård med utemöbler omgiven av charmiga äldre byggnader. Till bostaden hör ett vindsförråd.
Renoveringar:
Utförda renoveringar:
2021 totalrenovering hiss
2020 renovering takterrass
2020 stamspolning
2016 bredband, fiber
2015 nytt tak
2013 målning fönster
1994 byte elstigar
1994 stambyte badrum och kök

Planerade renoveringar:
Byte av termostater och ventiler planeras på samtliga radiatorer.

TV- och Bredband

TV
Com Hem, grundutbud ingår i avgiften.
Bredband
Stockholms Stadsnät, bredband ingår i avgiften, 1 Gigabit.

Energideklaration

Status:
Utförd (2016-04-15)
Prestanda:
101 kWh/m2 år
Energiklass:
F

Föreningen

Namn
Brf Kattrumpan 24 i Stockholm
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769600-9468
Andel i föreningen
2.5118%
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Pantsättningsavgift
476 kr
Överlåtelseavgift
1190 kr (betalas av Köpare)
Typ:
Bostadsrättslägenhet, lghnr 41
Antal rum:
2 rum, varav sovrum.
Boarea:
35 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Månadsavgift:
1 637 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten. Obligatoriska tillägg för bredband 95 kr/mån och Br-försäkring 31 kr/mån tillkommer.
Våningsplan:
4 av 4. Hiss finns.

Visning

Kontakta mäklaren för visning
Ansvarig mäklare
Makis Batsoulis
070-147 24 27

Intresserad av denna bostad?

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.

Äger du en liknande bostad?

Intresserad av att veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.