08-644 90 44

Hägerstensåsen

Visa alla bilder
Snart
till salu

Sparbanksvägen 49

Spännande och unik bostad med härliga ytor och många fönster i tre väderstreck. Totalrenoverad från 2014 och framåt! Uteplats på trädäck i anslutning.

Kort fakta

Antal rum:
2 rum och kök
Boarea:
49 kvm
Avgift:
3 348 kr/mån
Visa mer fakta

Visningar

Kontakta mäklaren för visning
Ansvarig mäklare
Makis Batsoulis
Jag kan din stadsdel
Jag hjälper dig gärna med en värdering av din bostad.
Klicka för gratis värdering
Vi kan din stadsdel
Vi hjälper dig gärna med en värdering av din bostad.
Klicka för gratis värdering

Beskrivning

Är du på jakt efter en bostad som besitter sin egen karaktär? Då ska du läsa vidare! Det här är en spännande bostad ensam i sitt slag. Att den figurerat i ett "hemma hos"-reportage i Expressens Leva och Bo är en kul kuriosa. Bostaden som tidigare varit en anonym källarlokal påbörjade sin totala förvandling år 2014 när säljaren tog sig an utmaningen att skapa sitt drömboende från grunden - och resultatet blev bättre än han kunde föreställa sig. Idag är det ett ombonat och modernt hem för en eller två personer. Säljaren (som själv är snickare) har lyckats skapa en trivsam boendemiljö med hög standard. Många fönster i tre väderstreck släpper in behagligt ljus till de öppna ytorna med uteplats i anslutning.

Hall:
Entré med möjlighet att hänga av sig på hatthylla. Vidare in i det stora hela där man befinner sig mitt i de härligt öppna ytorna.

Kök:
Till vänster finner vi köket, ett generöst rum med hela fyra fönster i två väderstreck. Här tillåts solkatterna röra sig över köksytorna. Inredningen går i smakfullt vitt och grått och bakom vita luckor och utdragslådor med grepplister döljer sig goda förvaringsutrymme. Grått kakel på vägg ovan mörkbruna arbetsytor sträcker sig upp mot tak. Maskinparken består av spishäll, fläkt, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro,, diskmaskin samt en kombinerad kyl/frys. Vid barbord, matchande köksbänken, sitter man ledigt 4 personer. God belysning med många infällda spotlights i tak. Separat städskåp.

Vardagsrum:
Vardagsrummet har gott om plats för soffa och en hel del annat. Rummets tre fönster i två väderstreck är högt placerade vilket gör atmosfären extra mysig och ombonad, precis så som man vill att det ska vara i ett vardagsrum. Mörkbrunt parkettgolv fångar upp matchande detaljer i övrig inredning. Altandörr med frostat glas att ställa på glänt nås mellan vardagsrum och kök. Uteplats på upphöjt trädäck ett trappsteg upp, är en skön plats för avkoppling den varmare säsongen.

Sovrum:
I passage från vardagsrum huserar en platsbyggd garderob, därefter nås sovrummet. Sovrummet har ett fönsterparti och fint ljusinsläpp. Snygg platsbyggd säng möjliggör förvaring under. Infällda spotlights i tak även här.

Badrum:
Det stora badrummet knyter an till färgtemat i köket, där vitt och grått dominerar samt mjukas upp av mörkbruna bänkytor. Utrustningen består av vägghängd wc, duschplats bakom vikdörrar, handdukstork samt tvättpelare. Det finns också en vit kommod med matchande badrumsskåp. Ovanpåliggande tvättställ av rustik karaktär bryter livfullt av mot de i övrigt kantiga linjerna. Kakel och klinker på vägg och golv av stora plattor i grått och vitt. Spotlights i tak.

Varmt välkommen att själv uppleva bostadens alla fördelar.

Byggnad

Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1946
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Ventilation:
Självdrag
Övrigt om byggnaden:
FÖRENINGEN:
Brf Sparbanksvägen 43-49 är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 25 lägenheter. Föreningen bildades 2013 och marken upplåts med tomträtt. En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 163 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 465 kr/pant.


OMRÅDET:
Hägerstensåsen är ett populärt område med gamla klassiska kvarter med fantastiska utsikter, mysiga caféer, konditorier, restauranger och livsmedelsaffärer. Om du gillar kultur spelar Parkteatern på Friluftsteatern under somrarna. Lägenheten ligger i navet, mycket nära Telefonplan, Örnsberg, Midsommarkransen och Västertorp som stoltserar med kultur, restaurangliv och natursköna vyer

Vid Riksdalertorget hittar du en välsorterad livsmedelsbutik, ICA Hägerstensåsen (öppet till 22 alla dagar). Om du vill storhandla så finns Coop Forum i Västberga att tillgå. Vid torget finns även restaurangerna Indian Lotus och Grekiska kolgrillen och flertalet andra restauranger finns i närområdena Telefonplan och Midsommarkransen. På Sedelvägen finns Café Gården om ni är sugen på en kaffe, juice och något tilltugg.

För att ta er in till city har ni 3-4 minuters gångavstånd till Hägerstensåsens T-banestation och en liten promenad längre bort finner ni Telefonplans T-banestation. Station Hägerstensåsen trafikeras av T-bana 2 (röda linjen) och ligger mellan stationerna Telefonplan och Västertorp. Avståndet från station Slussen är 6,7 kilometer. Det finns även bussar tvärs över gatan, som trafikerar sträckan mot Liljeholmen (ca 10 min).

Midsommarkransen är ett mysigt och trivsamt område med härlig småstadskänsla. Här finner du den anrika biografen Tellus från 1920-talet, ett rikt utbud av restauranger, caféer, butiker och kvarterskrogar. I området finns bland annat det populära Svenska Sushiköket, Svenska Hamburgerköket, restaurangen/klubben Landet vid Telefonplan för att nämna några.

Kommunikationerna är goda, tunnelbanan ligger ett par hundra meter bort från lägenheten och tar dig innanför tullarna på åtta minuter. Buss 147 till Liljeholmen går varje kvartÖvriga byggnader:
En från 2014 renoverad tvättstuga är belägen i källaren i port 45. I den finns två stycken tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Tvättid bokas på en bokningstavla i anslutning till tvättstugan. Tvättider att välja mellan 7-10, 10-13, 13-16, 16-19, 19-22. Föreningen har ett avsatt utrymme i källaren för cykelförvaring.
Renoveringar:
Utförda renoveringar:
Nya Balkonger, 2017
Ny fasad, 2017
Nya fönster, 2017
Fylla upp baksidan med nytt grus, 2016
El, 2014
Fiber, 2014
Stambyte, 2014
Tvättstuga 2014

Bilplats

Avgiftsbelagd parkering på gatorna i området. Den som är folkbokförd inom området kan ansöka om boendeparkeringstillstånd hos kommunen.
Föreningen har själv:
4 st garageplatser (kallgarage) mot en avgift om 1000kr/mån. Intern kö tillämpas.

TV- och Bredband

TV
Ownit (ingår inte i avgiften)
Bredband
Ingår i avgiften 100Mbit/s från Ownit.

Driftkostnader

Hushållsel
300 kr
Försäkring
200 kr
Summa
500 kr /mån

Energideklaration

Status:
Utförd (2020-09-11)
Primärtal:
136 kWh/m2 år
Energiklass:
D

Föreningen

Namn
Andel i föreningen
4.45%
Typ:
Bostadsrättslägenhet, lghnr 0901
Antal rum:
2 rum, varav sovrum.
Boarea:
49 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Månadsavgift:
3 348 kr/mån.
Våningsplan:
av 3. Hiss finns ej.

Visning

Kontakta mäklaren för visning
Ansvarig mäklare
Makis Batsoulis
070-147 24 27
Extra kontaktperson
Nima André Nasiri
070-147 15 91

Intresserad av denna bostad?

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.

Äger du en liknande bostad?

Intresserad av att veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.