08-644 90 44

Södermalm-Katarina

Visa alla bilder

Åsögatan 92, 4 tr

Flexibla rum på smarta kvadrat i bästa funkisanda. Högt gavelläge med fritt liggande balkong i nord/väst och bygglov för ytterligare balkong.

Kort fakta

Antal rum:
3 rum och kök
Boarea:
57 kvm
Avgift:
3 027 kr/mån
Visa mer fakta

Visningar

Sön 19 September kl 13:30 - 14:30
Öppen visning - Välkommen! Föranmälan uppskattas.
Mån 20 September kl 17:30 - 18:15
Öppen visning - Välkommen! Föranmälan uppskattas.

4 975 000 kr pris/bud

Ansvarig mäklare
AnnaCarin Brånhammar
Sovrum med utgång till balkong
Balkong med utsikt och nära himlakontakt
Jag kan din stadsdel
Jag hjälper dig gärna med en värdering av din bostad.
Klicka för gratis värdering
Fritt liggande balkong i nord/väst
Mysigt!
Grågröna väggar gör sovrummet ombonat
Glasdörrar i par att öppna upp mellan sovrum och vardagsrum
Plats för stora soffan och matplats framför det breda fönstret i litet burspråk
Glasdörrarna bidrar till ett frikostigt ljusflöde och rymd rummen emellan
Utsikt från vardagsrummet
Vy mot hall
giltigt bygglov för uppförande av ny balkong
Sovrum eller matrum - du väljer
Bred fönstervägg i vinkel skänker rikligt med ljus
Kökssnickerier i vitt med släta luckor och inslag av ljust trä
Gavelläge!
Utsikt mot grannföreningens gård
Maskinparken består av gasspis med ugn, fläkt samt en kombinerad kyl/frys. Städskåp med överskåp
Här möts ljuset från två väderstreck och lyser upp
Mingelvänlig och flärdfull hall
Detaljbild
Hallen tar vi i vinkel
Lite avskild tambur med tidsenlig hatthylla och inbyggda garderober
Badrum med vitkaklade väggar, svart dekorrand och ett matchande svart klinkergolv med värme
Föreningens lummiga gård
Stimulerande gavelläge mitt på Söder alldeles intill Rosenlundparken
Rosenlundsparken alldeles runt husknuten
Rosenlundsparken
Medborgarplatsen
Medborgarplatsen
Planskiss
Vi kan din stadsdel
Vi hjälper dig gärna med en värdering av din bostad.
Klicka för gratis värdering

Beskrivning

Mitt i smeten - lite vid sidan om!

Stimulerande gavelläge mitt på Söder alldeles intill Rosenlundparkens solstolar och endast en kort promenad från Södermalms myllrande folkliv på Götgatan och Medborgarplatsen med shopping, nöjen, mysiga fik och romantik.

Här erbjuds flexibla rum på smarta kvadrat i bästa funkisanda. Idag disponeras bostaden som en 3:a med en mingelvänlig hall som öppnar upp mot det stora hela, generöst vardagsrum med burspråk, arbetskök med bred fönstervägg samt ett kaklat badrum. Två sovrum finns, varav en med balkong och en med giltigt bygglov för uppförande av ny balkong = extra bonus. Möjlighet till rundgång mellan kök, hall, vardagsrum och sovrum gör lägenheten än mer trivsam. Bostaden passar lika bra för barnfamiljen som för paret som söker den där extra ytan för sociala tillställningar med vänner och familj. Nuvarande vardagsrum och sovrum skiljs åt av glasdörrar i par och kan möbleras som vardagsrum och matrum vid önskemål - som gjort för fest.

Likt det flesta lägenheter byggda under 30-talet är fönsterpartierna extremt stora med djupa kalkstensbänkar och ljusinsläppet maximalt. Vacker fiskbensmönstrad parkett samt trägolv och den generösa takhöjden lyfter lägenheten till ytterligare dimensioner. Samtliga fönster har ett fritt läge ut mot återvändsgata.

Hall:
Lite avskild tambur med tidsenlig hatthylla för klädavhängning innan vinkel tar vid mot hallen - Stanna gärna till här och insup den fina atmosfär som bjuds och se fram mot en spännande fortsättning. Här återfinns inbyggda garderober med överskåp som slukar det mesta. Vinkeln är som gjord för en liten arbetsplats. Stavparkett övergår i fiskbensmönstrad ekparkett. Den inre hallen är mingelvänlig och flärdfull och öppnar upp mot sovrum, kök och vardagsrum. Här möts ljuset från två väderstreck och lyser upp.

Vardagsrum:
Generöst vardagsrum som bjuder upp till det mesta. Här landar man gärna sig själv, vännerna och familjen. Plats för stora soffan och matplats framför det breda fönstret i litet burspråk. Den vackra fiskbensmönstrade ekparketten återfinns även här. Glasdörrar i par öppnar upp mot sovrum intill eller matrum om så önskas. Glasdörrarna bidrar till ett frikostigt ljusflöde och rymd rummen emellan.

Kök:
Arbetskök med två entréer. Bred fönstervägg i vinkel skänker rikligt med ljus vidare mot hallen. Kökssnickerier i vitt med släta luckor och inslag av ljust trä. Laminatbänk med dubbla rostfria hoar och vitkaklat stänkskydd. Maskinparken består av gasspis med ugn, fläkt samt en kombinerad kyl/frys. Städskåp med överskåp.

Sovrum:
Två sovrum med möjligheter. Sovrum 1 är rymligt med med plats för dubbelsäng och mer därtill. Grågrön färgsättning på väggarna gör rummet rogivande. Radiatorn - beundransvärd. Förvaring i inbyggd garderob. Laminatgolv. Dubbla glasade balkongdörrar öppnar upp mot fritt liggande balkong i nord/väst med kvällssol. Till kvällsfikats kan du spana ut över grannföreningens gård eller Åsögatans långa raka från det härligt höga läget.

Sovrum 2 är även det mycket rymligt, stort nog för två barn att dela eller ett avundsvärt matrum för många gäster. I anslutning till köket ligger rummet på gavel med fönster i två väderstreck utan mittpost att öppna upp. God yta för sängmöbel, arbetsplats och lekytor. Fiskbensparkett och beige fondvägg som sätter färg. Pardörrar i glas att öppna upp eller stänga till efter behov. Möjlighet att bygga ytterligare en balkong, giltigt bygglov finns!

Badrum:
Fräscht badrum med vitkaklade väggar, svart dekorrand och ett matchande svart klinkergolv med comfortvärme. Utrustningen består av wc, tvättställ, spegel med hylla och belysning, handdukstork och duschplats med vikdörrar.

Uppfräschningsbehov och översyn av ytskikt föreligger generellt.

Det här låter väl bra - Välkommen på visning!

Byggnad

Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1936
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Ventilation:
Självdrag
Övrigt om byggnaden:
FÖRENINGEN:
Brf Ella förvärvade och äger fastigheten Pennan 20 sedan år 2003. Idagsläge består föreningen av sammanlagt 43 lägenheter på Åsögatan 92 och Möregatan 2. Föreningen upplåter idag 40 lgh med bostadsrätt och 3 lgh med hyresrätt. Dessutom finns 3 lokaler med hyresrätt, hyresgästerna är restaurang 3 indier, butik/galleri och tobaksaffär.

Föreningen har betydande intäkter från affärslokaler och god ekonomi. För närvarande planeras inga avgiftshöjningar förutom en höjning med 99 kr per månad
fr 1 okt 2021 pga installation av fiber i fastigheten där samtidigt bredband 1000/1000 Mbit samt grundutbudet av tv-kanaler via Tele 2 (tidigare comhem), kommer att ingå.

Allmänt om området
Fastigheten är lugnt belägen på återvändsgata. Runt husknuten ligger Rosenlundsparken med grönområden och fasta, designritade solstolar med parasoller - flitigt utnyttjade för lugna, avkopplande stunder under årets varma månader. Här finns även en parklek (Skånegläntan) och en mindre scen. Vid pittoreska Helgalunden finns Allhelgonakyrkan, en tillfällig träkyrka som blev ett permanent inslag i stadsbilden. För övrigt tar det ungefär tjugo minuter att promenera igenom Katarina församling. Det är en liten, men attraktiv och myllrande yta. I norra delen ligger Slussen, en knutpunkt för kollektivtrafiken och i södra delen ligger båtarna i småbåtshamnen. I mitten finns Medborgarplatsen som är en social mötesplats med många restauranger, caféer och affärer. I östra delen ligger "Sofo", ett trendigt område med många krogar, barer/caféer och designbutiker. Kultur finns i många former och i flertalet teaterscener. Biografer, gallerier, bokförlag och musikställen är en viktig del av kulturlivet på "Söder". På tjugo minuter passerar man tre gallerior och många affärer kantar gatorna däremellan. Ett känt landmärke är Skatteskrapan som stod färdig 1959. Fastigheten är Södermalms högsta byggnad. Här huserade tidigare Skattemyndigheten men fastigheten är sedan 2007 ombyggd till studentbostäder med skybar och restaurang högst upp samt den populära gallerian Skrapan i markplan.

Parkering
Boendeparkering gäller i orådet. Det finns även många privata parkeringsgarage inom församlingen, se förslagsvis www.garageplatsen.se.

Kommunikationer
Katarina församling följer den gröna t-bane linjen söderut från Slussen med stationerna Medborgarplatsen och Skanstull inom området. Längs med Ringvägen i den södra delen av området passerar stomlinjerna buss 3 och 4. Även buss 55, 59, 66 och 74 trafikerar området. Det är även lätt att ta sig till fots till Södra Station där pendeltågen går.
Övriga byggnader:
Till lägenheten hör ett vindsförråd. Det finns ett cykelförråd, tvättstuga och en uteplats för medlemmarna att nyttja.
Renoveringar:
Fastighet löpande underhållen:
2019-2020 - Fasadrenovering
2019 - Fönsterrenovering
2019 - Stamspolning
2019 - Balkongbygge, enskilda medlemmar.
Bygglov finns från 2019, giltigt 5 år.
2017 - Omdränering av gården
2015 - Omläggning av del av yttertak
2014 - Byte fjärrvärmeundercentral
2014 - Radonmätning, under gränsvärde
2013 - Spolning av samtliga köks- och
avloppsstammar
2010 - Installation av sopsug
2004-2006 - Elstambyte
2004 2005 - Rörstambyte
1996 - Nyinstallation hiss

Planerade arbeten:
2021 - Anslutning av fiber
2021 - OVK
2022 - Besiktning av gasledningar
2023 - Stamspolning

Uteplats

Balkong med kvällssol n/v

TV- och Bredband

TV
Ansluten till kabelnät. Leverantör Tele2
Bredband
Bredband via Tele2. Boende tecknar eget abonnemang. Föreningen planerar att ansluta till fiber. Arbetet påbörjas okt 2021.

Driftkostnader

Hushållsel
250 kr
Försäkring
150 kr
Övrigt
190 kr
Summa
590 kr /mån

Energideklaration

Status:
Utförd (2020-04-18)
Primärtal:
202 kWh/m2 år
Energiklass:
G

Föreningen

Namn
Brf Ella
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769607-6129
Andel i föreningen
3.36466%
Andel av årsavgiften
3.37036%
Föreningens ekonomi
Goda lokalintäkter från 3 lokaler. Fyra kvarvarande hyreslägenheter som framtida tillgång.
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
43 st
Pantsättningsavgift
476 kr
Överlåtelseavgift
1190 kr (betalas av Köpare)
4 975 000 kr pris/bud
Typ:
Bostadsrättslägenhet, lghnr 09226
Antal rum:
3 rum, varav sovrum.
Boarea:
57 kvm.
Månadsavgift:
3 027 kr/mån. inkl. värme, vatten samt Tele2 basutbud Tv-kanaler
Våningsplan:
4 av 6. Våningsplan 4 av 6 (4 trappor). Hiss finns.

Visning

Sön 19 September kl 13:30 - 14:30
Öppen visning - Välkommen! Föranmälan uppskattas.
Mån 20 September kl 17:30 - 18:15
Öppen visning - Välkommen! Föranmälan uppskattas.
Ansvarig mäklare
AnnaCarin Brånhammar
070-147 23 98

Intresserad av denna bostad?

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.

Äger du en liknande bostad?

Intresserad av att veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.