08-644 90 44

Södermalm

Visa alla bilder
Budgivning pågår

Magnus Ladulåsgatan 49

Omgjord 5:a med genomgående planlösning, högt läge och funktionella rum. Stor balkong och snyggt renoverat kök med matplats.

Kort fakta

Antal rum:
5 rum och kök
Boarea:
97 kvm
Avgift:
4 203 kr/mån
Visa mer fakta

Visningar

Kontakta mäklaren för visning

7 250 000 kr

Högsta bud: 7 600 000 kr
Ansvarig mäklare
Makis Batsoulis
Jag kan din stadsdel
Jag hjälper dig gärna med en värdering av din bostad.
Klicka för gratis värdering
Vi kan din stadsdel
Vi hjälper dig gärna med en värdering av din bostad.
Klicka för gratis värdering

Beskrivning

Välkommen till denna generösa 5:a med ljus och genomgående planlösning och funktionella rum. Bostaden har ett rymligt kök och vardagsrum placerade i anslutning till varandra, vilket ger ett smidigt samspel för social samvaro. Det är här man umgås, lagar mat, spelar spel vid matbordet eller kopplar av i soffan efter en lång dag. Köket genomförde en smakfull och påkostad renovering 2019 samt även nya golv genomgående i lägenheten. Det finns också en stor balkong med god möblerbar yta som nås från vardagsrummet. Sovrum finns det upp till fyra stycken i varierade storlekar, varav tre vetter mot innergård. Till detta finns ett stort badrum samt en separat wc, praktiskt i vardagen.

Hall:
Hallen i vinkel löper som ett nav i mitten av bostaden som förbinder rummen. Vid entrén finns plats att hänga av ytterkläder och skor samt förvaringsutrymmen i en dubbelgarderob. Både badrum och den separata wc:n nås från hallen.

Vardagsrum:
Vardagsrummet är stort och ljust med frikostigt ljusinsläpp genom stort fönsterparti och glasad balkongdörr. Rummet har gott om utrymme för en större soffgrupp och ligger på behändigt avstånd till köket intill - lagom öppet. Från vardagsrummet nås den stora balkongen som vetter högt mot Magnus Ladulåsgatans långa raka. På balkongen finns gott utrymme för utemöblemang och då balkongen är inskjuten i fastigheten sitter man här lite skyddat undan väder och vind.

Kök:
Köket är rymligt i storleken och modernt renoverat med grå inredning i vinkel. Bakom snygga speglade fronter döljer sig generösa förvaringsutrymmen i många skåp och utdragslådor. Vitt liggande kakel matchar den ljusa arbetsbänken. Maskinparken omfattas av spishäll, fläkt, inbyggnadsugn, diskmaskin ergonomiskt upphöjt från golv samt en stor kyl och frys med ismaskin. Påkostade vitvaror där kylen tillåter dig att titta in utan att öppna dörren genom att knacka på rutan och därmed öppna en lucka för att hämta det man behöver, energisnålt där man sparar in ca 41% av förbrukningen (enligt LG). Vid fönstergaveln med två väderstreck finns en bra avsedd plats för matbord upp till 7 personer.

Sovrum:
Sovrum finns det gott om i denna bostad! Storlekarna varierar vilket också öppnar för möjligheten att två barn kan dela rum vid behov. Det finns två större sovrum, samt två mindre varav det ena ursprungligen är ett förråd/klädkammare, men då detta rum har fönster kan det fungera fint även som sovrum. Tre av rummen vetter mot innergård och ett mot gata.

Badrum:
Badrummet har kaklade väggar i vitt samt vitmålade väggar i övre kant. Golvet är belagt med en beige våtrumsmatta. Utrustningen består av wc, tvättställ, badrumsskåp med speglar samt badkar. I nisch i vägg finns förvaring i garderober, och för den som önskar finns möjlighet att i stället använda platsen till tvättavdelning, i enlighet med den ursprungliga planlösningen.

Separat wc:
Den separata wc:n har vitmålade väggar och beige våtrumsmatta, matchande det större badrummet. Utrustningen består av wc, tvättställ samt ett badrumsskåp med speglar.

Byggnad

Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1988
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Övrigt om byggnaden:
FÖRENINGEN:
Brf Designationen är en bostadsrättsförening på Södermalm som bildades 2007, och förvärvade fastigheten 2009. Föreningen består av 236 lägenheter varav ca 20 lägenheter är hyresrätter, resterande bostadsrätter. Föreningen har även 19 lokaler de hyr ut. Föreningens adresser är Magnus Ladulåsgatan 29-53, Swedenborgsgatan 40-42 och Timmermansgränd 2-4.

Marken innehas med tomträtt. Tomträttsavtalet omförhandlades 2017. Nästa omförhandling sker 2027.

OMRÅDET
Här bor du lugnt och bekvämt i hjärtat av Södermalm intill vackra Swedenborgsgatan som binder ihop det gamla Söder med det nya. Gatan har numera blivit gågata sommartid med ett myllrande folkliv. Här finner du populära O'pizzicato, Bistro Süd och Rival vid Mariatorget. Medborgarplatsen, Skrapan och Saluhallen ligger på kort promenadavstånd.

KOMMUNIKATIONER
Kommunikationer när det är som bäst. Tunnelbanans röda linje vid Mariatorget och gröna linjen vid Medborgarplatsen, pendeltågsstation Stockholm Södra runt hörnet och flertalet busslinjer två minuter från din port.
Övriga byggnader:
I föreningen finns flera tvättstugor, cykelrum, föreningslokal, källsorteringsrum, hobbyrum och pingisrum. Tillgång till innergård.
Renoveringar:
Utförda renoveringar:
Frånluftsfläktarna är bytta under 2013/2014.
En del fasadåtgärder är gjorda under 2014.
Trapphusen är renoverade med nya portar under 2014/2015.
Gårdarna är renoverade 2018.
Takfönster/-terrasser byggda i en del lägenheter 2018-2019.
Gruppanslutning till internet via fibernätverket genomfördes 2019.
Fasader tvättades och lagades på en del ställen 2020.
Tätskikt ovan garage renoverades 2020.

Planerade renoveringar:
Upprustning av hyresrätter med start 2018 och även ventilation/energieffektivisering 2019 och framåt. Värmesystemet ska renoveras 2021 och framåt. Inget stambyte eller byte av elstigar planerat. Stammar spolade 2013, 2016, 2018 och 2020.

Parkering

Det finns två garage i fastigheten som hyrs ut genom Södra Stationsområdets Samfällighet och administreras av HSB. Totalt ingår 9 garage i området om 756 platser. Hyra bil 1500 kr/månad och för laddplats 2000 kr/månad.

TV- och Bredband

TV
ComHem
Bredband
Bredband2. Obligatoriskt tillägg för bredband tillkommer med 79 kr/månad.

Driftkostnader

Hushållsel
300 kr
Försäkring
250 kr
Summa
550 kr /mån

Energideklaration

Status:
Utförd (2019-12-23)
Primärtal:
153 kWh/m2 år
Energiklass:
F

Föreningen

Namn
Brf Designationen
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769616-0972
Andel i föreningen
0.5166%
Andel av årsavgiften
0.51285%
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Pantsättningsavgift
476 kr
Överlåtelseavgift
1190 kr (betalas av Säljare)
7 250 000 kr
Högsta bud:
7 600 000 kr
Visa budhistorik
Typ:
Bostadsrättslägenhet, lghnr 3011
Antal rum:
5 rum, varav 3 sovrum.
Boarea:
97 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Månadsavgift:
4 203 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten. Obligatoriskt tillägg för bredband tillkommer med 79 kr/månad.
Våningsplan:
3 Hiss finns.

Visning

Kontakta mäklaren för visning
Ansvarig mäklare
Makis Batsoulis
070-147 24 27

Intresserad av denna bostad?

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.

Äger du en liknande bostad?

Intresserad av att veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.