08-644 90 44

Telefonplan

Visa alla bilder
Snart
till salu

LM Ericssons väg 15, 1 tr

Smart planerad 3:a med maximerad funktion. Ljus, genomgående och i fint skick - kök och badrum är båda renoverade.

Kort fakta

Antal rum:
3 rum och kök
Boarea:
51 kvm
Avgift:
2 981 kr/mån
Visa mer fakta

Visningar

Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig mäklare
Makis Batsoulis
Jag kan din stadsdel
Jag hjälper dig gärna med en värdering av din bostad.
Klicka för gratis värdering
LM Ericssons väg 15, 1 tr - Restaurang Landet
Restaurang Landet
LM Ericssons väg 15, 1 tr - Cykelvänligt i Vinterviken
Cykelvänligt i Vinterviken
LM Ericssons väg 15, 1 tr - Generösa grönområden i Vinterviken
Generösa grönområden i Vinterviken
LM Ericssons väg 15, 1 tr - Vinterviken
Vinterviken
LM Ericssons väg 15, 1 tr - Servering och festvåning
Servering och festvåning
LM Ericssons väg 15, 1 tr - Planlösning
Planlösning
Vi kan din stadsdel
Vi hjälper dig gärna med en värdering av din bostad.
Klicka för gratis värdering

Beskrivning

Söker du en effektivt planerad 3:a med ljusa rum och genomgående planlösning. I så fall ska du inte missa denna charmiga bostad i mycket gott skick - här är det bara att flytta in! Kök och badrum är båda renoverade i smakfulla färg- och materialval som håller över tid. Bostaden är ljus, luftig och har en generös takhöjd. Gott om förvaringsutrymmen finner vi i sovrummet i en hel vägg med garderober, kompletterat av ytterligare en inbyggd garderob i hallen. Utanför porten väntar Telefonplans familjära stämning med närhet till närservice, storstadsliv samt lugnet och naturen. Lokala restaurangerna Krubb och Landet bara minuten bort liksom populära Söderbergs Bageri i huset snett bredvid - alla välkomna bekvämligheter i vardagen.

Lägenheten är löpande renoverad i mycket gott skick: såsom badrum 2016 av tidigare ägare, stora sovrummet och hallen 2018 samt kök, vardagsrum, barnrum och golv under 2019.

Hall:
Hallen erbjuder gott om svängrum och plats för möblemang. I detta rum finner vi förvaring i en inbyggd garderob med överskåp. Hallen utgör bostadens nav och mittpunkt och härifrån nås samtliga rum. Innan ni går vidare in i bostaden, notera gärna den fina bevarade badrumsdörren med inlägg av frostat glas. Gråmålade lister och dörrar skapar snygg konstrast till de i övrigt vita väggarna.

Badrum:
Badrummet är stilrent renoverat med vita kakelplattor på väggarna och svart klinkergolv med skön golvvärme. Utrustningen består av wc, kommod med tvättställ, badrumsskåp samt handdukstork. Duschplatsen skärmas lätt av med duschdraperi. Det finns också ett mindre fönster, perfekt för vädring. Badrummet renoverades år 2016.

Vardagsrum:
Vardagsrummet erbjuder verklig rymd och är riktigt ljust tack vare ett brett fönsterparti som vetter mot grönytor mellan huskropparna. Rymlig yta gör det lätt att möblera med en större soffa, matplats samt en hel del annat. Rummet får även ljusinsläpp genom köksfönstret rakt igenom bostaden på motsatt sida.

Kök:
I köket är temat grått med mörka beslag som snyggt bryter av. Ovan arbetsbänkar av trä pryds väggarna av ett stilrent liggande kakel i vitt. Kyl/frys samt diskmaskin är båda integrerade vilket förstärker det enhetliga intrycket. Den maskinella utrustningen består av gashäll, fläkt, kombinerad inbyggnadsugn/micro, diskmaskin samt en kombinerad kyl/frys. Rummet är ljust med fönsterparti mot grönskan mellan huskropparna som ligger med luftigt avstånd. Köket renoverades år 2019.

Sovrum:
Bostaden har två sovrum, ett större och ett mindre. Det största har plats för den större sängen och generös förvaring i vita garderober längs hela ena väggen. Det mindre sovrummet har utvunnits ur det tidigare stora köket och är precis lagom för en mindre familjemedlem. Båda har gott ljusinsläpp från var sitt fönsterparti. För den som arbetar hemifrån och önskar ett hemmakontor kan detta sovrum även bli ett utmärkt sådant.

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1939
Uppvärmningssystem
Fjärrvärme
Övrigt
Förening:
Brf Tellusborgshus är en stor förening bestående av 350 lägenheter, där alla utom 1 upplåts med bostadsrätt. Utöver detta finns också 34 lokaler som upplåts med hyresrätt eller affärsrätt. Föreningen är äkta och innehar marken med tomträtt. Föreningens fastigheter är belägna på Valborgsmässovägen, Trettondagsvägen, LM Ericssons väg (ojämn sida), Cedergrensvägen (ojämn sida) samt Pingstvägen (första delen, jämn sida).

Område:
Bostaden är belägen med ett attraktivt och mycket centralt läge i Telefonplan. Här bor man i ett lugnt och familjärt område med mycket grönska precis intill storstadspulsen. Ett stort plus är närheten till tunnelbanans röda linje som tar dig direkt till City på ca 15 minuter och Södermalms digra café- och publiv på ca 10 minuter. I närområdet finns bl.a. tillgång till café, pizzeria, konstfack, livsmedelsbutik, apotek, kiosk, restaurang Krubb och kända kult-restaurangen Landet. I huset snett bakom bostaden ligger ett mycket populärt bageri med anor sedan 1939 - Söderbergs Bageri. Vid närbelägna Midsommarkransen finns än mer såsom tex Svenska Sushi/Hamburger/Pizzaköket m.m.

Från bostaden är det inte långt till skog, sjö och vackra Vinterviken med badmöjligheter, servering och fina promenadstigar. Närmaste park är Svandammsparkens grönytor. Gym med klättercenter finns också i området.

Vid populära Liljeholmens Galleria som rymmer cirka 90 butiker med bl.a. klädkedjor, restauranger, välsorterade livsmedelsbutiker och caféer, snabbmat och torghandel nås även detta på kort avstånd, antingen till fots eller två stationer med tunnelbanan.

Kommunikationerna i området är mycket goda. Vid Telefonplans t-bana nås röda linjen för vidare resa till city eller via knutpunkten Liljeholmen där också tvärbana ansluter. Vid Telefonsplan finns också ett busstorg med flera busslinjer.

Renoveringar

Utförda renoveringar:
2020: Totalrenovering av fd banklokal och numera uthyrd.
2020: Dräneringsarbeten som utförts runt husen på Cedergrensvägen 29–33 och 35–43 samt runt Pingstvägen 9-11. Föreningen har delvis renoverat de horisontella avloppsstammarna som är i källaren.

Planerade renoveringar:
Fortsatt renovering av horisontella avloppsstammar i kvarvarande fastigheter 2021. Föreningen planerar att påbörja takrenovering 2021. Byte av undercentral planeras samt förbättring av grönområden och förbättrad sophantering. Fönsterrenovering planeras eventuellt med något testhus inom något till några år.

Övriga utrymmen

I föreningen finns 2 tvättstugor, 15 cykelrum, hobbylokal, festlokal, återvinningslokal och gästlägenhet.

Tvättstugan är belägen i en annan fastighet. Till bostaden hör 2 förråd, varav en fd matkällare.

Bilplats

Det finns 63 garageplatser som hyrs ut för 800-900 kr/mån samt parkeringsplatser som hyrs ut för 650 kr/mån. Till samtliga platser är det kö. Avgiftsbelagd parkering på gatorna i området.

TV och bredband

TV
Basutbud via Com Hem. Ingår i avgiften.
Bredband
Bredband via Stockholms stadsnät, 100Mbit/s. Ingår i avgiften.

Energideklaration

Status
Utförd
Datum
2020-06-01
Prestanda
233 kWh/m² år
Energiklass
G

Föreningen

Namn
Brf Tellusborgshus
Org.nr
702002-3219
Andel i föreningen
0.28796%
Pantsättningsavgift
476 kr
Överlåtelseavgift
1 190 kr (betalas av Köpare)
Äkta bostadsrättsförening?
Ja
Typ:
Bostadsrättslägenhet
Antal rum:
3 rok
Boarea:
51 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsförening
Avgift:
2 981 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv basutbud och bredbandsuppkoppling.
Våningsplan:
1 av 3, hiss finns ej.
Lägenhetsnr:
1906
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Tillträde:
Tillträde enligt överenskommelse.

Visning

Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig mäklare
Makis Batsoulis
070-147 24 27

Intresserad av denna bostad?

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.

Äger du en liknande bostad?

Intresserad av att veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.