08-644 90 44

Södermalm

Visa alla bilder
Budgivning pågår

Götgatan 130, 4 tr, gårdshus

Renoveringschans i Skanstull! Välplanerad familje-4:a belägen på trafikfri innergård. Högt och ljust läge på gavel med balkong.

Kort fakta

Antal rum:
4 rum och kök
Boarea:
96 kvm
Avgift:
4 080 kr/mån
Visa mer fakta

Visningar

Kontakta mäklaren för visning

6 350 000 kr Pris/Bud

Högsta bud: 6 650 000 kr
Ansvarig mäklare
Makis Batsoulis
Jag kan din stadsdel
Jag hjälper dig gärna med en värdering av din bostad.
Klicka för gratis värdering
Fantastisk innergård
Innergård med bollplan
Lekytor på gården
Skrapan
Rosenlundsparken
Medborgarplatsen
Medborgarplatsen
Promenadstråk vid Årstaviken
Boulebar Tanto
Boulebar Tanto
Tantostugor
Stora Bleckan
Stora Bleckan
Planlösning
Vi kan din stadsdel
Vi hjälper dig gärna med en värdering av din bostad.
Klicka för gratis värdering

Beskrivning

Renoveringschans i Skanstull! Tillfälle att förvärva denna välplanerade 4:a med ljust och högt gavelläge och balkong. Bo trafikfritt i gårdsfastighet - utanför dörren väntar barnfamiljens drömgård utrustad med bl.a. streetbasketplan, fotbollsplan och lekplatser. På gården finns gott om fria ytor för barn att leka och cykla samt möjligheter att nyttja sittgrupper eller grillplatser. Välskötta och grönskande ytor som trots det mycket centrala läget - ovan Ringens Centrum, känns fjärran bruset. Gården innefattar ett helt privat kvarter. Via gården kommer man smidigt ned till Ringens köpcentrums bägge entréer och även ut mot Ringvägens övergångställe ned till Årstaviken och Eriksdalsbadet. I huset finns även ett garage (tillhör ej föreningen) som hyr ut parkeringsplatser via Aimo Park.

Bostaden är en tidigare hyresrätt som nu upplåts som bostadsrätt av bostadsrättsföreningen. Intäkten tillfaller därmed bostadsrättsföreningen. Skicket är genomgående av äldre standard i behov av viss modernisering. Slipp ta över någon annans stil, här kan du skapa din egen boende miljö efter eget tycke och smak. Med dessa grundförutsättningar kan det bli hur bra som helst!

Hall:
Välkommen in i en hall med gott svängrum och möjlighet att hänga av sig på hatthylla. Hallen är möblerbar och löper som ett nav genom bostaden och knyter an till samtliga rum. Från hallen finns ingång till en rejäl klädkammare med gott om förvaringsutrymme för allsköns kläder och pryttlar.

Vardagsrum:
Vardagsrummet är centralt placerad i behändig närhet till köket. Ljuset tillåts flöda fritt in genom ett brett fönsterparti. Generös möblerbar yta för den större soffgruppen samt en hel del annat.

Kök:
Köket är rymligt och har gott om plats för familjen att samlas. Skåpinredning av äldre modell följer väggen i vinkel bort mot fönster. Maskinell utrustning består av elspis med kokplattor och ugn, fläkt, diskmaskin samt separat kyl och frys. Vitt kakel på vägg ovan arbetsytorna. Framför fönsterparti mot balkongen finns en naturlig matplats för fyra och balkongdörren ställer man gärna på glänt när säsongen är den rätta. Balkongen vetter med utsikt över delar av den stora innergården, högt ovan syréner i blomning.

Sovrum:
De tre sovrummen är alla rymliga med plats för sängmöbel och lekytor. Förvaring finns i två av dem bestående av vita garderober. Rummen tilltagna storlek möjliggör också för barn att dela rum vid behov.

Badrum:
Badrummet är utrustat med wc, tvättställ, spegel samt en duschkabin. Det finns också tvättmaskin. Vitmålade väggar och våtrumsmatta på golv.

Separat wc:
Separat wc-rum utrustad med wc, tvättställ och spegel. Ljust målade väggar och våtrumsmatta på golvet.

Byggnad

Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1981-1983
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Övrigt om byggnaden:
Brf Rektangeln 22 är en äkta förening med centralt läge vid Skanstull och Ringens Köpcentrum. Alldeles utanför dörren finns allt man behöver för en smidig vardag. Butiker, mataffär, restauranger, konditori och kommunikationer för att nämna några. Förskola på gården. Det är också nära till bad och träningsmöjligheter vid Eriksdal och fina promenadstråk i grönskan längs Årstaviken.

Föreningen har postadresser på Götgatan 100, 102, 106, 108, 114, 116, 118, 120, 122, 124, 128 samt 130. Adresserna Dalslandsgatan 2, 4, 6, Götgatan 98 samt Ringvägen 111 och 121 är entréportar och accepteras inte som bostadsadress.

Föreningen har bygglov för inglasning av balkonger samt för att byta ut nederdelen av balkongdörren mot energiglas. Bygglovet är nytt och beslutades 2020-06-09, det gäller i fem år och är lagakraftvunnet.

Föreningen består 388 lägenheter, fördelade på fyra bostadshus om sex till nio våningar. Port 108, 116 samt 130 är fristående huskroppar, s k punkthus. Fastigheten bildar ett eget kvarter och gränsar till Götgatan/Ringvägen/Älvsborgsgatan/Dalslandsgatan. Ringens köpcentrum ligger i gatuplan.

Föreningen har fyra lokaler som hyrs ut till lokalhyresgäster, varav tre mindre lokaler och en förskola. Ca 40 lägenheter upplåts med hyresrätt och är en s k dold tillgång.

Marken innehas med tomträtt. Nuvarande tomträttsavtal tecknades 2018 och gäller i 10 år.

Läs gärna mer på deras informativa hemsida www.rektangeln22.se.
Övriga byggnader:
I föreningen finns tvättstugor, cykelrum och barnvagnsrum. Det finns också utrymme för källsortering, en festlokal som kan användas vid kalas och liknande samt ett övernattningsrum. I fixarrummet kan man göra sådant man inte gärna gör i lägenheten som att snickra och måla. Föreningens fina innergård som innefattar ett helt kvarter har mycket att erbjuda medlemmarna. Här finns fotbollsplan, steetbasket och flera lekplatser. Det finns också flera grillplatser och mysiga uteplatser att slå sig ner vid samt boulebana och gatuschack. Senare tillskott till innergården är en mekstation för cyklar samt 16 odlingslådor. Stora träd och buskar utöver hela gården gör den frodig sommartid och den kantas av välskötta planteringar.
Renoveringar:
Utförda renoveringar:
- 2015 Tätning av ytskiktet på terrassen mot Dalslandsgatan 2-6
- 2015 Lagning asfaltytor på gården
- 2016 Renovering av huvudentrén port 100-130
- 2019 Uppfräschning lekplatser
- 2019 All belysning i loftgångar, entréer och trapphus utbytt till lågenergi-LED-armatur
- 2019 Lagning av tak
- 2019-2020 Ny utrustning på gården vad gäller cykelmekstation, grillplatser mm

För mer information om utförda renoveringar, se föreningens hemsida.

Uteplats

Fin möblerbar balkong med härligt gårdsläge.

Parkering

Det finns ett garage i huset (tillhör ej föreningen) som hyr ut parkeringsplatser via Aimo Park. Telefon 0771-96 90 00. Enligt kontakt med Aimo Park finns för närvarande lediga platser enligt följande: oreserverad plats 2875 kr/mån, reserverad plats 2945 kr/mån och nätter+helger ej dagtid 750 kr/mån. Kontakta uthyraren för mer information. Vill du hellre parkera på gatan gäller boendeparkering.

TV- och Bredband

TV
Com Hem. Digitala tv-baspaketet ingår i avgiften.
Bredband
Ownit. Bredband ingår i avgiften.

Energideklaration

Status:
Utförd (2020-12-16)
Primärtal:
88 kWh/m2 år
Energiklass:
D

Föreningen

Namn
Brf Rektangeln 22
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769615-7747
Andel i föreningen
0.291%
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Pantsättningsavgift
476 kr
Överlåtelseavgift
1190 kr (betalas av Köpare)
6 350 000 kr Pris/Bud
Högsta bud:
6 650 000 kr
Visa budhistorik
Typ:
Bostadsrättslägenhet, lghnr 379
Antal rum:
4 rum, varav 3 sovrum.
Boarea:
96 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Månadsavgift:
4 080 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv basutbud genom ComHem samt bredband 500-1000 Mbit genom Ownit
Våningsplan:
4 Hiss finns.

Visning

Kontakta mäklaren för visning
Ansvarig mäklare
Makis Batsoulis
070-147 24 27

Intresserad av denna bostad?

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.

Äger du en liknande bostad?

Intresserad av att veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.