08-644 90 44

Södermalm

Visa alla bilder
Snart
till salu

Götgatan 106, 2 tr/ Ingång Dalslandsgatan 6

Sällsynt välplanerad 4:a med genomgående planlösning och inglasad balkong mot gård. Teknikpimpad med praktiska finesser! Renoverat kök och badrum.

Kort fakta

Antal rum:
4 rum och kök
Boarea:
84 kvm
Avgift:
3 632 kr/mån
Visa mer fakta

Visningar

Kontakta mäklaren för visning

6 350 000 kr

Ansvarig mäklare
Makis Batsoulis
Jag kan din stadsdel
Jag hjälper dig gärna med en värdering av din bostad.
Klicka för gratis värdering
Fasad mot Dalslandsgatan
Ingång längst in på loftgång
Fasad mot Götgatan
Parkmiljö intill fastigheterna
Skrapan
Medborgarplatsen
Årstavikens strandpromenad
Planlösning
Vi kan din stadsdel
Vi hjälper dig gärna med en värdering av din bostad.
Klicka för gratis värdering

Beskrivning

En mer välplanerad 4:a än denna är svår att finna! Bostaden är utformad för att få maximal funktion på de 84m² vilket man lyckats med på ett utomordentligt bra sätt. Dessutom är bostaden i ett mycket gott skick med kostsamma renoveringar gjorda i kök och badrum. Planlösningen är genomgående mellan återvändsgatan Dalslandsgatan och föreningens lugna innergård, mot vilken också den inglasade balkongen vetter. Läget är supercentralt på Södermalm i direkt anslutning till Götgatan och Ringens Centrum.

Den teknikintresserade har en hel del spännande att upptäcka i form av finesser och funktioner som förenklar i vardagen. Nedan några av de specialfunktioner bostaden utrustats med:

- Ytterdörr med dörrhandtag från Yale Doorman, vilket för att dörren låser sig automatiskt samt att den kan öppnas och låsas med taggar eller mobilapp.
- Ringklocka (SkyBell) skickar notiser när någon ringer på dörren. Med den inbyggda HD-kameran kan du även se vem som står utanför. Också utrustad med rörelsedetektor och kamerainspelning.
- Kombinationen av ovan möjliggör att du kan se vem som står utanför dörren och välja att låsa upp, bra tex vid leveranser, hantverkare, barn som glömt taggen mm. Det går även att låsa dörren.
- Handtag med kombinationslås på fönster mot loftgång och balkongdörr för extra inbrottsskydd.
- LED-spottar i taket i varje rum. Strömbrytare har Z Wave-puck installerad vilket möjliggör dimning och styrning av belysning från dator, mobil eller surfplatta.
- Air Conditioning (Luftvärmepump) Samtliga rum har en innerdel. Ytterdelen är placerad på balkongen med dränering i vattenrännan. Ger både kyla och värme efter behov.
- Extra el-uttag (3-fas) samt trådad nätverksanslutning med dubbla nätverksuttag.
- Platsbyggt hörnskåp i hallen med luftventilerade kanaler för teknisk utrustning.

Hall:
Ingång sker från loftgång, belägen som sista bostad i ena änden - inga förbipasserande. Entré sker in i hall med plats att hänga av ytterkläder och skor. Längre in i hallen finns förvaring i flera vita garderober.

Vardagsrum:
Vardagsrummet är generöst tilltaget och rymmer soffgrupp av större modell. Ljusinsläpp genom brett fönsterparti mot innergård samt fönster i balkongdörr. God belysning via flertalet spotlights i taket. Balkongdörren ställs gärna på glänt när säsongen är den rätta och dess inglasning gör att gränserna mellan ute och inne på ett vis suddas ut. Balkongen som är möblerbar kan nyttjas från tidig vår till långt in på hösten, här sitter du skyddat undan både kyliga vindar och regnstänk. Utsikten är inbjudande över föreningens välskötta innergård och säsongens grönska. Kanske förenar man nytta med nöje och avnjuter en god kopp kaffe på balkongen samtidigt som man har god uppsikt över sitt lekande barn på gården?

Kök:
En matlagares dröm! Detta kök har mycket att erbjuda den matintresserade och är utrustat med ett flertal finesser för en smidig kökstillvaro. Köket erbjuder god förvaring och är inrett med vita snickerier och gråmelerad mosaik på väggen. Det svarta går som en röd tråd i beslag, arbetsbänk och vitvaror - välmatchat och genomtänkt! Maskinellt består utrustningen av induktionshäll (Flexinduction, större flexibilitet och PowerBoost-funktion), pyrolysugn (Självrengörande), dubbla inbyggda mikros (Tål dessutom att mikra metall), varmhållningslåda, inbyggd kaffemaskin (Passar både till bönor och malet kaffe samt har mjölkskummare), fläkt samt kyl med ismaskin och frys. Integrerad diskmaskin smälter diskret in bakom skåpsfront. Favoritvinerna har sin givna plats i snygg vinkyl med glasdörr. Vinkylen är utformad i två separata zoner för olika temperaturhållning. Framför fönsterpartiet finns en bra matplats för fyra runt bordet.

Sovrum:
Bostaden har tre fina sovrum i olika storlekar, ett större perfekt som vuxensovrum, samt två mindre i samma storlek. Det större sovrummet har plats för dubbelsäng och övrigt möblemang, samt har ingång till en rejäl klädkammare för familjens kläder. De mindre har plats för säng och lekyta. Ett av sovrummen kan också vara ett utmärkt hemmakontor för den som arbetar hemifrån.

Badrum:
Badrummet är modernt renoverat med vita kakelplattor och grått klinkergolv med golvvärme. Utrustningen består av vägghängd wc, tvättställ i kommod och matchande badrumsskåp samt handdukstork. Den stora duschkabinen är en kombinerad ångbastu som kan regleras i olika temperaturer. Den är utrustad med LED-belysning, sittpallar takdusch samt multifunktionellt duschhandtag. Spa-känsla! Tvättmaskin och torktumlare i pelare gör tvätthanteringen smidig.

Separat wc:
Separat wc-rum med vitmålade väggar och grått klinkergolv med golvvärme. Utrustat med wc, tvättställ i kommod och badrumsskåp.

Bostadsrättsföreningen har en stor gård som innefattar ett helt privat kvarter utrustat med bl.a. streetbasketplan, boulebana, grillplatser och mysiga utegrupper. Sommartid står gårdens träd och planteringar i frodig grönska. Via gården kommer man smidigt ned till Ringens köpcentrums bägge entréer och även ut mot Ringvägens övergångställe ned till Årstaviken och Eriksdalsbadet. Det finns även ett garage i huset (tillhör ej föreningen) som hyr ut parkeringsplatser via Aimo Park.

Postadress till bostaden är Götgatan 106, men ingång sker från återvändsgatan Dalslandsgatan som vetter ut mot vacker 30-talsbebyggelse. Härifrån tar du dig snabbt och smidigt ner för trappan till Götgatans livliga stråk när helst du önskar. Ett perfekt Södermalmsläge!

Byggnad

Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1981-1983
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Övrigt om byggnaden:
Brf Rektangeln 22 är en äkta förening med centralt läge vid Skanstull och Ringens Köpcentrum. Alldeles utanför dörren finns allt man behöver för en smidig vardag. Butiker, mataffär, restauranger, konditori och kommunikationer för att nämna några. Förskola på gården. Det är också nära till bad och träningsmöjligheter vid Eriksdal och fina promenadstråk i grönskan längs Årstaviken.

Föreningen har postadresser på Götgatan 100, 102, 106, 108, 114, 116, 118, 120, 122, 124, 128 samt 130. Adresserna Dalslandsgatan 2, 4, 6, Götgatan 98 samt Ringvägen 111 och 121 är entréportar och accepteras inte som bostadsadress.

Föreningen har bygglov för inglasning av balkonger samt för att byta ut nederdelen av balkongdörren mot energiglas. Bygglovet är nytt och beslutades 2020-06-09, det gäller i fem år och är lagakraftvunnet.

Föreningen består 388 lägenheter, fördelade på fyra bostadshus om sex till nio våningar. Port 108, 116 samt 130 är fristående huskroppar, s k punkthus. Fastigheten bildar ett eget kvarter och gränsar till Götgatan/Ringvägen/Älvsborgsgatan/Dalslandsgatan. Ringens köpcentrum ligger i gatuplan.

Föreningen har fyra lokaler som hyrs ut till lokalhyresgäster, varav tre mindre lokaler och en förskola. 40 lägenheter upplåts med hyresrätt och är en s k dold tillgång.

Marken innehas med tomträtt. Nuvarande tomträttsavtal tecknades 2018 och gäller i 10 år.

Läs gärna mer på deras informativa hemsida www.rektangeln22.se.
Övriga byggnader:
I föreningen finns tvättstugor, cykelrum och barnvagnsrum. Det finns också utrymme för källsortering, en festlokal som kan användas vid kalas och liknande samt ett övernattningsrum. I fixarrummet kan man göra sådant man inte gärna gör i lägenheten som att snickra och måla. Föreningens fina innergård som innefattar ett helt kvarter har mycket att erbjuda medlemmarna. Här finns fotbollsplan, steetbasket och flera lekplatser. Det finns också flera grillplatser och mysiga uteplatser att slå sig ner vid samt boulebana och gatuschack. Senare tillskott till innergården är en mekstation för cyklar samt 16 odlingslådor. Stora träd och buskar utöver hela gården gör den frodig sommartid och den kantas av välskötta planteringar.
Renoveringar:
Utförda renoveringar:
- 2015 Tätning av ytskiktet på terrassen mot Dalslandsgatan 2-6
- 2015 Lagning asfaltytor på gården
- 2016 Renovering av huvudentrén port 100-130
- 2019 Uppfräschning lekplatser
- 2019 All belysning i loftgångar, entréer och trapphus utbytt till lågenergi-LED-armatur
- 2019 Lagning av tak
- 2019-2020 Ny utrustning på gården vad gäller cykelmekstation, grillplatser mm

För mer information om utförda renoveringar, se föreningens hemsida.

Uteplats

Fin möblerbar balkong med gårdsläge. Inglasad!

Parkering

Det finns ett garage i huset (tillhör ej föreningen) som hyr ut parkeringsplatser via Aimo Park. Telefon 0771-96 90 00. Enligt kontakt med Aimo Park finns för närvarande lediga platser enligt följande: oreserverad plats 2875 kr/mån, reserverad plats 2945 kr/mån och nätter+helger ej dagtid 750 kr/mån. Kontakta uthyraren för mer information. Vill du hellre parkera på gatan gäller boendeparkering.

TV- och Bredband

TV
Com Hem. Digitala tv-baspaketet ingår i avgiften.
Bredband
Ownit. Bredband ingår i avgiften.

Energideklaration

Status:
Utförd (2020-12-06)
Primärtal:
88 kWh/m2 år
Energiklass:
D

Föreningen

Namn
Brf Rektangeln 22
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769615-7747
Andel i föreningen
0.259%
Andel av årsavgiften
0.28514%
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Pantsättningsavgift
476 kr
Överlåtelseavgift
1190 kr (betalas av Köpare)
6 350 000 kr
Typ:
Bostadsrättslägenhet, lghnr 42
Antal rum:
4 rum, varav 3 sovrum.
Boarea:
84 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Månadsavgift:
3 632 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv basutbud genom ComHem samt bredband 500-1000 Mbit genom Ownit
Våningsplan:
2 Hiss finns.

Visning

Kontakta mäklaren för visning
Ansvarig mäklare
Makis Batsoulis
070-147 24 27

Intresserad av denna bostad?

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.

Äger du en liknande bostad?

Intresserad av att veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.