08-644 90 44

Södermalm

Visa alla bilder
Snart
till salu

Tavastgatan 14, 3 tr

Bo pittoreskt på Mariabergets höga höjder. Vacker bostad med 30-talscharm i gott skick. Spröjsade fönster och burspråk mot kullerstensgata.

Kort fakta

Antal rum:
2 rum och kök
Boarea:
35 kvm
Avgift:
1 884 kr/mån
Visa mer fakta

Visningar

Kontakta mäklaren för visning

3 900 000 kr

Ansvarig mäklare
Saki Carapanos
Jag kan din stadsdel
Jag hjälper dig gärna med en värdering av din bostad.
Klicka för gratis värdering
Planlösning
Vi kan din stadsdel
Vi hjälper dig gärna med en värdering av din bostad.
Klicka för gratis värdering

Beskrivning

Välkommen upp på Mariabergets höga höjder, till en pittoresk miljö med äldre bebyggelse och kullerstensgator rakt utanför dörren. Fastigheten har ett bra läge i hörnet Tavastgatan/Blecktornsgränd endast två kvarter från Monteliusvägens promenadstråk med utsikt över Stockholm. Runt hörnet ligger Bastugatan som kantas av bevarad kulturhusbebyggelse och erbjuder parkmiljö i charmiga Ivar Los park. Följer du Blecktornsgränd nedför berget passerar du de populära restaurangerna A Bowl och Magnolia innan du två kvarter bort når Mariatorget. Här finns allt du behöver för vardagen, service, butiker och kommunikationer samt ett rikt och varierat nöjesutbud.

Denna ljusa bostad, med högt läge och utsikt, erbjuder en effektiv planlösning där samtliga funktioner maximerats. Allrummet är rymligt och ljust med spröjsade fönster som vetter mot Blecktornsgränd. Rymden och 30-talscharmen är närvarande. Sovrummet rymmer en större säng och har målade väggar i en rogivande blå ton. Allrummet nyttjas som vardagsrum i sin helhet och kan möbleras med både soffa och matplats. Draperiet stänger till mot sovrummet vid behov. Köket är snyggt renoverat i passande stil. I bostaden finns ett rymligt badrum med badkar samt god samlad förvaring i hallen. Bostaden är stilfullt målat i vitt (undantaget sovrum) samt har vackert enhetligt plankgolv som bas att inreda efter.

Hall:
Entré med gott om plats att hänga av sig. Ytterligare förvaring finner du lite längre fram bakom vita tidsenliga skjutdörrar. Från hallen finns ingång till badrummet, köket samt allrummet. Direkt när du kommer in i entrén möts du av inbjudande ljus från allrummet rakt fram.

Kök:
Köket är snyggt renoverat i en stil som harmoniserar väl med bostaden själv. Skåpinredningen i vitt har speglade fronter med smäckra beslag samt luckor av vitrin. Vitt liggande kakel smälter in i stilen ovan mörka arbetsytor. Köket är välutrustat med spishäll, inbyggnadsugn, fläkt, diskmaskin samt en kombinerad kyl/frys. I väggen mot sovrummet finns ett småspröjsat fönsterparti som både är en charmig detalj och ger gott ljusinsläpp.

Sovrum:
Ur kök och matplats har man utvunnit ett riktigt mysigt sovrum. Med bred öppning mot allrummet tillåts ljuset från sovrum och allrum flöda fritt in i bostaden, vilket bidrar till en öppen och luftig känsla. I sovrummet ryms en större säng och den vackra fönsterbänken fungerar fint även som sängbord. Rummet har två målade väggar i en mörkblå ton och fönster mot Blecktornsgränd. Ett draperi skärmar effektivt av när du så önskar.

Allrum:
Med den praktiska sovrumslösningen blir allrummet helt fritt att möblera som ett rymligt vardagsrum. Här finns plats för både soffa och matplats för 4 personer - med möjlighet till fler sittande runt bordet vid besök. Fönsterpartiet i burspråk vetter mot charmiga Blecktornsgränd, den gata som två kvarter uppåt tar dig till Monteliusvägen, Mariabergets bästa utsiktsplats.

Badrum:
Badrummet är kaklat i vitt med blå och grå inslag, samt har ett sandfärgat klinkergolv. Badrummet är utrustat med wc, badkar, badrumsskåp samt handdukstork. Badrummet är förberett för installation av tvättmaskin.

Till lägenheten hör ett förråd.

Byggnad

Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1933
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Övrigt om byggnaden:
Brf Katthuvudet 29 är en äkta förening bestående av 23 bostäder samt 2 lokaler. Föreningen äger marken. Delat ägande mellan förälder och barn accepteras. Fastigheten är belägen på attraktiva Mariaberget, ett område som erbjuder en berikande boendemiljö att komma hem till efter en lång dag.

Område:
Mariaberget ligger som en barriär mellan Riddarfjärden och Södermalm och här bor du nära det mesta. Det är ett unikt läge i kulturkvarter där Stockholms historia känns närvarande. Runt hörnet finns bevarade kulturhus med omgivande plank - här känner man verkligen historiens vingslag.

På Bastugatan finns ingång till ett av Söders finaste lekparker, Ivar Loo-parken, men parken är en trevlig plats även för vuxna då slänten i parkens bortre ände bjuder på storslagen utsikt över Riddarfjärden.

Två kvarter bort finner du en av Stockholm bästa utsiktsplatser, den inte mindre än fullständigt storslagna vy över Norr Mälarstrand, Kungsholmen och Gamla Stan som Monteliusvägen erbjuder.

Från bostaden har du ett behändigt gångavstånd till Mariatorget, Slussen och Gamla Stan. Det är nära till ett brett utbud av mataffärer, caféer, restauranger och butiker. Goda kommunikationer via Mariatorgets tunnelbana (röd linje) och bara en liten promenad bort ligger Slussen med tunnelbana (grön och röd linje), bussar och båtar samt pendeltåg från Södra station.
Övriga byggnader:
I föreningen finns tvättstuga, cykelförråd, barnvagnsförråd och en öppen innergård. Till bostaden hör ett förråd.
Renoveringar:
2020 spolning av avloppsstammar.
2015 renovering av enstaka fönster.
2012 renovering av trapphus.

Inga planerade renoveringar.

TV- och Bredband

TV
Com Hem, digitalt grundutbud ingår i avgiften.
Bredband
Stockholms Stadsnät, ingår ej i avgiften.

Driftkostnader

Hushållsel
150 kr
Försäkring
150 kr
Summa
300 kr /mån

Föreningen

Namn
Brf Katthuvudet 29
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
716418-0940
Andel i föreningen
3.41%
Andel av årsavgiften
3.41%
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
23 st
Pantsättningsavgift
476 kr
Överlåtelseavgift
1190 kr (betalas av Köpare)
3 900 000 kr
Typ:
Bostadsrättslägenhet, lghnr 3:3
Antal rum:
2 rum, varav 1 sovrum.
Boarea:
35 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Månadsavgift:
1 884 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och grundutbud kabel-tv via Com Hem.
Våningsplan:
3 av 6. Hiss finns.

Visning

Kontakta mäklaren för visning
Ansvarig mäklare
Saki Carapanos
070-718 95 92

Intresserad av denna bostad?

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.

Äger du en liknande bostad?

Intresserad av att veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.