08-644 90 44

Södermalm

Visa alla bilder

Brännkyrkagatan 32, 1 tr

Med eftertraktat läge vid Mariabergets fot finner vi denna totalrenoverade bostad med både balkong och altan på gård. Ett kvarter till Mariatorget!

Kort fakta

Antal rum:
3 rum och kök
Boarea:
77 kvm
Avgift:
4 561 kr/mån
Visa mer fakta

Visningar

Sön 16 maj kl 12:00 – 13:00 Lägg till i kalendern Anmälan krävs, maila ansvarig mäklare för tid.
Mån 17 maj kl 17:30 – 18:30 Lägg till i kalendern Anmälan krävs, maila ansvarig mäklare för tid.

7 400 000 kr

Ansvarig mäklare
Saki Carapanos
Jag kan din stadsdel
Jag hjälper dig gärna med en värdering av din bostad.
Klicka för gratis värdering
Brännkyrkagatan 32, 1 tr - Planlösning
Planlösning
Vi kan din stadsdel
Vi hjälper dig gärna med en värdering av din bostad.
Klicka för gratis värdering

Beskrivning

Välkommen till eftertraktade Mariaberget, till en pittoresk miljö med äldre bebyggelse och kullerstensgator utanför dörren. Fastigheten har ett bra läge på Brännkyrkagatan endast kvarteret från Mariatorget. Mariaberget huserar bl.a. en av Södermalms bästa utsiktsplatser, bevarad kulturhusbebyggelse och charmiga Ivar Loo-parken med lekplats i gammal Söderanda. Kommunikationer, service och allt annat för vardagen finns lättillgängligt på Hornsgatan och gatorna kring Mariatorget. Det breda och varierade nöjesutbudet gör det lätt att hitta sin vardagsfavorit.

Denna bostad är omfattande renoverad hösten år 2017 avseende totalrenovering av kök, badrum, separat wc samt ytskikt. 2018 byggdes uteplatsen på föreningen gård, i ungefärlig storlek om 9 kvm. Försommaren 2019 gjordes ytterligare renoveringar i form av tapetsering. Bostaden är således genomgående i ett mycket gott skick. Alla kostsamma renoveringar är redan klara. Här är det bara att flytta in!

Lägenheten disponeras enligt följande:

Hall:
Entré in i hall med plats att hänga av sig kläder och mindre möblemang. Brunmönstrat tapet och tåligt golv. Övergår in i en inre hall med gråmålade väggar och golv av fiskbensparkett. I den inre hallen finner vi ett bevarat skåp samt en inbyggd garderob med förvaringsutrymme. De båda hallarna knyter an till samtliga rum vilket ger ett behagligt ljusflöde.

Vardagsrum:
Vardagsrummet är generöst till storleken med gott om plats för soffa, tv-bänk, matbord och bokhyllor. Det snedställda fönsterpartiet bidrar med charm liksom den öppna spisen som pryder sin plats. Här finns balkongdörr att ställa på glänt till balkongen mot Brännkyrkagatan. Väggarna är ljust tapetserade i vitt med silvermönster och golvet är av fiskbensparkett.

Balkong:
Balkongen vetter mot Brännkyrkagatans långa raka. Charmig utsikt mot äldre byggnader och liten inhägnad gård samt Söderhöjdskyrkans rikt smyckade fasad.

Kök:
Köket har släta vita luckor och utdragslådor, en ljus arbetsbänk med försänkt rostfri ho och grönt kakel på väggen. Snyggt och stilfullt med material- och färgval som håller över tid. Pardörrar med spröjsat glas att öppna upp mot rummet intill. Maskinparken består av spishäll, fläkt, inbyggnadsugn och inbyggnadsmikro i pelare samt integrerad diskmaskin och integrerad kyl/frys. Väggarna är målade i en varm gulbeige ton. Fönster och altandörr att öppna upp mot innergård. Golv av vacker fiskbensparkett.

Uteplats:
En av denna bostads absoluta fördelar är den trädäckade uteplatsen som nås via köket. Uteplatsen är belägen på en av föreningens två gemensamma altaner, en stenlagd yta med utemöbler och planteringar sommartid som även har ett övre etage som nås via trapp. Resterande del av gården är gemensam men det är en liten förening med endast 9 hushåll, och enligt säljaren själv är det sällan någon annan som nyttjar den även om gården är gemensam med samtliga medlemmar.

Sovrum:
Bostaden har två rymliga sovrum, båda kan utan problem rymma en dubbelsäng och/eller annat möblemang. I dagsläget nyttjas det ena sovrummet som en matrum där man ledigt sitter 6 personer runt bordet. Nuvarande matrum har ett brett fönsterparti som vetter mot uteplats och innergård. I rummet finns också förvaring i två fasta skåp, ett placerat i vardera hörn. Rummet är ombonat och tapetserat med mönstrad tapet i grått och silver. Golvet är belagt med fiskbensparkett.

Det andra sovrummet har riklig förvaring i två sektioner bakom skjutdörrar. Väggarna är en härlig färgklick att vakna upp till, tapetserade med storblommigt tryck med lila om bas. Även skjutdörrarna är tapetserade vilket skapar en sammanhållen enhet som smälter in i väggarna. Fönsterpartiet är brett också här och vetter mot Brännkyrkagatan. Golv av fiskbensparkett.

Badrum:
Badrummet bjuder in med modernt uttryck och ljus färgsättning. Det helkaklade väggar går i vitt där mörka fogar skapar en skön kontrast. Beigea inslag av mosaik och tapet sätter piff. Klinkergolvet är ljust grått. Utrustningen består av wc, tvättställ i kommod, badrumsskåp, handdukstork samt duschplats bakom avskärmande vägg. Tvättavdelningen utrustad med både tvättmaskin och torktumlare under avlastningsbänk gör hanteringen av tvätten smidig. Förvaring i skåp ovan samt belysning från infällda spotlights.

Separat wc:
Den separata wc:n är renoverad i stil och materialval som matchar det större badrummet. Väggarna här halvkaklade i vitt med mörka fogar, samt har en beige fondvägg som bryter av. Ovan kaklet är väggen marmormönstrad också här i naturnära toner. Golv av ljust grått klinker. Utrustningen består av wc, litet tvättställ samt spegel.

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1946
Uppvärmningssystem
Fjärrvärme
Övrigt
Brf Kattryggen 2 är en äkta förening som äger marken. Föreningen förvärvade fastigheten år 2015 och består av 9 lägenheter, varav 8 upplåts med bostadsrätt och 1 med hyresrätt. Det finns också en lokal och ett valv för uthyrning.

Fastigheten är belägen på attraktiva Mariaberget, ett område som erbjuder en berikande boendemiljö att komma hem till efter en lång dag. Här bor du i lugnet endast ett kvarter ifrån de livfulla stråken vid Hornsgatan och Mariatorget. Runt hörnet på Blecktornsgränd ligger de populära restaurangerna A Bowl och Magnolia vars uteserveringar i trappan bidrar med stämningsfullt sorl sommartid.

Mariaberget ligger som en barriär mellan Riddarfjärden och Södermalm och här bor du nära det mesta. Det är ett unikt läge i kulturkvarter där Stockholms historia känns närvarande. På Bastugatan finns bevarade kulturhus med omgivande plank - en plats där man verkligen kan känna historiens vingslag. Där finner vi också ingång till ett av Söders finaste lekparker, Ivar Loo-parken, men inte bara småfolket roas av den fina parken, det är en trevlig plats även för vuxna då slänten i bortre änden bjuder på storslagen utsikt över Riddarfjärden.

Följer du Blecktornsgränd uppåt når du en av Stockholm bästa utsiktsplatser, den inte mindre än fullständigt storslagna vy över Norr Mälarstrand, Kungsholmen och Gamla Stan som Monteliusvägen erbjuder.

Från bostaden har du ett behändigt gångavstånd till Mariatorget, Slussen och Gamla Stan. Det är nära till ett brett utbud av mataffärer, caféer, restauranger och butiker. Goda kommunikationer via Mariatorgets tunnelbana (röd linje) och bara en liten promenad bort ligger Slussen med tunnelbana (grön och röd linje), bussar och båtar samt pendeltåg från Södra station.

Renoveringar

Flera renoveringar har genomförts på senare år, såsom renovering av gård, elssytem (3-fas), installation av fibernät, renovering av fönster samt montering av isolerglas (3-glas) samt hissrenovering. VA-stambyte skedde 1985.

Planerade renoveringar:
Föreningen planerar att renovera balkongerna.
De har också ett pågående ärende angående rökinträngning i lägenheterna när man eldar i de öppna spisarna. Sotare har varit på plats och rökkanalerna är fina, i denna bostad är kanelen renoverad för 4 år sedan och godkänd att elda i. Föreningen har detta under utredning just nu.
De planerar att år 2022-2023 åtgärda avloppsrören i källaren på Brännkyrkagatan 32 som ej åtgärdades vid stambytet, detta planeras ske genom relining.

Balkong/uteplats

Balkong mot Brännkyrkagatan. Uteplats om ca 9 kvm på gemensam gård, får nyttjas av bostadsinnehavaren och möbleras men ej avskärmas. Nyttjanderätt tillsvidare.

Övriga utrymmen

Det finns tvättstuga, cykelförråd, källsortering samt en gård. Till bostaden hör ett källarförråd.

TV och bredband

TV
Sappa.
Bredband
Bredband via Bahnhof ingår i månadsavgiften.

Driftskostnad

Försäkring
185 kr
Hushållsel
420 kr
Summa
605 kr/mån

Energideklaration

Status
Utförd
Datum
2015-06-24
Prestanda
106 kWh/m² år
Energiklass
E

Föreningen

Namn
Brf Kattryggen 2
Org.nr
769619-0565
Andel i föreningen
12.5561%
Pantsättningsavgift
470 kr
Överlåtelseavgift
1 180 kr (betalas av Köpare)
Äkta bostadsrättsförening?
Ja
7 400 000 kr
Typ:
Bostadsrättslägenhet
Antal rum:
3 rok
Boarea:
77 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Avgift:
4 561 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och bredband.
Våningsplan:
1 av 4, hiss finns.
Lägenhetsnr:
101
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Tillträde:
Tillträde enligt överenskommelse.

Välkommen på visning

Sön 16 maj kl 12:00 - 13:00 Lägg till i kalender Anmälan krävs, maila ansvarig mäklare för tid.
Mån 17 maj kl 17:30 - 18:30 Lägg till i kalender Anmälan krävs, maila ansvarig mäklare för tid.
Ansvarig mäklare
Saki Carapanos
070-718 95 92

Intresserad av denna bostad?

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.

Äger du en liknande bostad?

Intresserad av att veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.