08-644 90 44

Södermalm

Visa alla bilder

Erstagatan 23, 4tr

Ljust och genomgående läge på 4:e våningen! Rymliga rum och härlig charm från byggåret 1930. Granne med Vita Bergsparken.

Kort fakta

Antal rum:
2.5 rum och kök
Boarea:
63.2 kvm
Avgift:
3 530 kr/mån
Visa mer fakta

Visningar

Sön 11 april kl 14:00 – 14:45 Lägg till i kalendern Anmäl er gärna för en tryggare visningsupplevelse!
Boka visning
Mån 12 april kl 17:00 – 17:30 Lägg till i kalendern Anmäl er gärna för en tryggare visningsupplevelse!
Boka visning

4 950 000 kr

Ansvarig mäklare
Makis Batsoulis
Jag kan din stadsdel
Jag hjälper dig gärna med en värdering av din bostad.
Klicka för gratis värdering
Erstagatan 23, 4tr - Planlösning
Planlösning
Vi kan din stadsdel
Vi hjälper dig gärna med en värdering av din bostad.
Klicka för gratis värdering

Beskrivning

Ljust och genomgående läge på 4:e våningen! Den här bostaden bjuder in med rymliga rum och en härlig charm från byggnadsåret 1930. Vardagsrummet som har plats för både soffa och matplats, har ett brett spröjsat fönsterparti - iögonfallande vackert! Sovrummet är verkligt generöst och rymmer långt mer än dubbelsängen. Golvet är genomgående belagt med vacker fiskbensparkett samt plankgolv och väggarna är målade i vitt. Möblerbar hall sammanknyter ytorna. Till detta finns ett trivsamt arbetskök och ett modernt helkaklat badrum med badkar. Förvaring i två inbyggda klädkammare. Området är populärt med avslappnad Söderkänsla och Vita Bergsparken alldeles intill - praktiskt när man vill njuta av en stunds avkoppling eller ta med middagen ut i det gröna.

Hall:
Entré sker in i en hall med möjlighet att hänga av kläder på en lång bevarad hatthylla. På vackert golv av fiskbensparkett leds vi vidare in i den inre hallen som förgrenar sig mot vardagsrum och sovrum och som tack vare detta föräras ett härligt ljusflöde rummen emellan. Den inre hallen är möblerbar och har även det ett vackert golv av fiskbensparkett.

Vardagsrum:
I vardagsrummet möts vi av ett iögonfallande fönsterparti med utsikt över föreningens innergård och öppningen mot lugna Sågargatan. Fönstret är brett och maffigt i storleken med charmiga spröjs - verkligen vackert! Rummet har en rymlig storlek så både soffmöbeln och matplatsen ryms utan problem. Matplatsen placeras med fördel framför fönsterpartiet med smidig anslutning till köket intill. Golvet pryds av en vacker fiskbensparkett och förvaring finns i inbyggd klädkammare.

Kök:
I arbetsköket finner vi skåpinredning längs hela ena långsidan. Färgvalet är vitt vilket gäller för såväl de släta luckorna som det liggande kaklat ovan arbetsytorna. Den maskinella utrustningen består av gasspis med ugn, fläkt samt en kombinerad kyl/frys placerad i passagen mot hall. Högt fönsterparti mot gård bjuder på fin kontakt med himmel och ljus. Det målade plankgolvet i blått är en färgklick som bryter av mot det vita.

Sovrum:
Sovrummet är riktigt generöst vilket öppnar upp för flera möjligheter. Antingen kan rummet bibehållas så lyxigt stort som det är och möbleras med dubbelsäng, förvaring och annat möblemang. Eller kanske finns behov att dela av till ett barn eller skapa en hemarbetsplats? Oavsett vilket är rummet ljust och trivsamt och har ett vackert golv av fiskbensparkett. Stort fönsterparti med spröjs även här samt förvaring i inbyggd klädkammare. Vackra pardörrar med spröjsade glaspartier gör det lätt att stängs till mot hall.

Badrum:
Badrummet är helkaklat i vitt med golv i terrakottafärgad klinker. Utrustningen består av wc, tvättställ, väggfast spegel samt badkar. Modernt och fräscht!

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1930
Uppvärmningssystem
Fjärrvärme
Övrigt
Brf Erstagatan 23 är en äkta förening bestående av 32 lägenheter, varav 30 upplåts med bostadsrätt samt 2 hyresrätter. Det finns också 3 lokaler för uthyrning. Föreningen förvärvade fastigheten år 2000. Att delta på vår- och höststädning är obligatoriskt.

Föreningens fastighet är uppförd år 1930 och är belägen i hörnet Erstagatan/Bondegatan. Området är charmigt med stor del äldre bebyggelse och härliga "Söder-känsla" Ungefär ett kvarter ifrån bostaden ligger den lilla parken Stig Claessons park och det är ungefär lika långt till bevarade kulturhus och en påtaglig känsla av "gamla söder". Alldeles intill ligger Vita Bergsparken som erbjuder fina ytor för avkoppling i gräs och grönska och möjlighet att bli underhållen av Parkteatern sommartid

Här bor du med närhet till Söders rika utbud av restauranger, kaféer och spännande butiker. Området erbjuder fina promenad- och cykelstråk längsmed Hammarbyhamnens kajer och Stadsgårdsgajen och in mot Gamla Stan och City. Njut av den vackra vattenutsikten från Kvastmakartrappan, Fjällgatan och populära Fåfängan. Goda bussanslutningar på kringliggande gator gör det smidigt att ta sig vidare.

Renoveringar

Utförda renoveringar:
Elstambyte 2002-2003
Rörstambyte 2002-2003
OVK 2019
Sotning av eldstäder 2018
Spolning av stammar 2018
Byte av rör i källaren 2016
Se årsredovisningen för fler utförda renoveringar

Ny energideklaration planeras att upprättas i mars 2021. Föreningen planerar en upprustning av gården samt se över hissen 2021. Föreningen diskuterar att installera nytt fibernät i tillägg till det befintliga från Com Hem. Det bedöms inte medföra någon extra kostnad.

Övriga utrymmen

I föreningen finns tvättstuga (i källaren) samt ett barnvagnsrum som kan nyttjas mot avgift om 300 kr/år. Cykelställ på gården. Till bostaden hör ett källarförråd.

TV och bredband

TV
Com Hem
Bredband
Com Hem

Driftskostnad

Försäkring
375 kr
Hushållsel
230 kr
Övrigt
250 kr
Summa
855 kr/mån

Övrigt avser kostnad för gas.

Föreningen

Namn
Brf Erstagatan 23
Antal lägenheter
30 st, varav 2 st hyresrätter
Antal lokaler
3 st
Org.nr
769605-6394
Andel i föreningen
4.46%
Andel av årsavgift
4.46039%
Pantsättningsavgift
476 kr
Överlåtelseavgift
1 190 kr (betalas av Köpare)
Äkta bostadsrättsförening?
Ja
4 950 000 kr
Typ:
Bostadsrättslägenhet
Antal rum:
2.5 rok
Boarea:
63.2 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsförening
Avgift:
3 530 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och ett tv-basutbud.
Våningsplan:
4, hiss finns.
Lägenhetsnr:
21
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Tillträde:
Tillträde enligt överenskommelse.

Välkommen på visning

Sön 11 april kl 14:00 - 14:45 Lägg till i kalender Anmäl er gärna för en tryggare visningsupplevelse!
Boka visning
Mån 12 april kl 17:00 - 17:30 Lägg till i kalender Anmäl er gärna för en tryggare visningsupplevelse!
Boka visning

Dokument & länkar

5279_ÅR_2019Stadgar
Ansvarig mäklare
Makis Batsoulis
070-147 24 27

Intresserad av denna bostad?

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.

Äger du en liknande bostad?

Intresserad av att veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.