08-644 90 44

Södermalm

Visa alla bilder

Magnus Ladulåsgatan 25, 3 tr

Kort fakta

Antal rum:
2.5 rum och kök
Boarea:
67 kvm
Avgift:
3 077 kr/mån
Visa mer fakta

Visningar

Kontakta mäklaren för visning.

4 650 000 kr pris/bud

Ansvarig mäklare
Saki Carapanos
Jag kan din stadsdel
Jag hjälper dig gärna med en värdering av din bostad.
Klicka för gratis värdering
Magnus Ladulåsgatan 25, 3 tr - Södermalmsallén
Södermalmsallén
Magnus Ladulåsgatan 25, 3 tr - Bilfria Södermalmsallén utanför dörren
Bilfria Södermalmsallén utanför dörren
Magnus Ladulåsgatan 25, 3 tr - Rosenlundsparken
Rosenlundsparken
Magnus Ladulåsgatan 25, 3 tr - Timmermansparken
Timmermansparken
Magnus Ladulåsgatan 25, 3 tr - Befintlig planlösning
Befintlig planlösning
Magnus Ladulåsgatan 25, 3 tr - Alternativ planlösning
Alternativ planlösning
Vi kan din stadsdel
Vi hjälper dig gärna med en värdering av din bostad.
Klicka för gratis värdering

Beskrivning

Välkommen till denna trivsamma hörnlägenhet med attraktivt läge nära affärer, restauranger, kommunikationer och grönområden. Kort och gott, en fantastiskt bra planerad tvåa med centralt läge. Extra plus för möjligheten att göra om bostaden till en väl fungerade 3:a! Bostaden är i mycket gott skick med snyggt renoverat kök och badrum. Förvaring finns det verkligen gott om i en stor klädkammare, idag även inredd med liten hemma-arbetsplats.

Lägenheten disponeras enligt följande:

Hall:
Välkomnande hall där ljuset från vardagsrummet bjuder in och lockar till mer att upptäcka. Från hallen finns ingång till badrummet samt en riktigt rymlig klädkammare. I klädkammaren finns goda förvaringsutrymmen och idag även en liten arbetsplats.

Vardagsrum:
Vardagsrummet har god yta för soffa och tv-möbel och den breda öppningen mot köket bidrar till en luftig öppenhet. Fönster och balkongdörr bildar tillsammans ett brett fönsterparti i vinkel - snyggt! För utökande av funktionen kan köket flyttas till vardagsrummet och skapa ett stort och socialt allrum med kök och vardagsrum, något som i så fall behöver stämmas av med föreningen innan ingrepp, se den alternativa planlösningen.

Kök:
Köket är rymligt och har gott om förvarning i skåp och lådor med vita luckor samt delvis vitriner. Vitt liggande kakel ovan arbetsytor i svart och svart vägg som skapar en läcker kontrast. Köket är utrustat med inbyggnadsugn, spishäll, fläkt, integrerad diskmaskin och en integrerad kyl/frys. Rummet har ett ljust läge med flera fönster i vinklad yttervägg som vetter mot den egna balkongen. Bra matplats finns för 4 personer framför fönster.

Sovrum:
Sovrummet är verkligen rymligt till storleken och har plats för en stor dubbelsäng och mer därtill. Ljusinsläppet är generöst genom fönsterparti mot vändplan. Rummet är färgsatt i jordnära toner som förmedlar en lugn och rofylld känsla.

Badrum:
Badrummet är helkaklat i vitt med golv av svart mosaik. Utrustningen består av wc, tvättställ i kommod, badrumsskåp och duschplats bakom glasvägg.

En tilltalande lägenhet nära Söders puls. Välkommen till detta bekväma boende i modern välskött fastighet med faciliteter.

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1987
Uppvärmningssystem
Fjärrvärme
Övrigt
Brf Måttbandet i Stockholm är en stor förening bestående av 232 lägenheter, varav ungefär 7% kvarvarande hyresrätter. Det finns också 19 lokaler för uthyrning. Föreningen förvärvade fastigheten år 2010.

Marken innehas med tomträtt, nytt avtal gäller från 2018. I avtalet höjs tomträttsavgälden stegvis de första 5 åren för att därefter vara oförändrad nästföljande 5 år. Bedömningen f.n. är att ingen avgiftshöjning kommer att ske 2021 pga den ökade tomträttsavgälden enligt kontakt med föreningen.

Föreningen har bygglov för balkonginglasning som gäller i 5 år från beviljandet 2019.

Renoveringar

Stor satsning på optimering av energiförbrukning 2013.
Nya värmepumpar och värmeväxlare samt ny fjärrvärmecentral. Renovering och ommålning av taken 2012.
Ommålning trappuppgångar 2012.
Nytt gym med dusch och wc 2012.
Montering av takstegar 2014-2015.
Nya staket samt grindar anslutna till det elektroniska låssystemet 2015. Hissrenovering 2014-2015 av samtliga 14 hissar.
Utveckling av innergård 2018.
Stamspolning 2018/2019.

Ett större ventilationsprojekt pågår men är under avslutning.
Föreningen planerar att upprätta en ny energideklaration när pågående ventilationsprojekt är avslutat.

Balkong/uteplats

Stor balkong på gavel mot Magnus Ladulåsgatan. Gott om plats för utemöblemang.

Övriga utrymmen

I fastigheterna finns många gemensamma lokaler såsom tvättstugor, gästlägenheter, träningslokal, bastu, snickarrum, vävstuga, cykel- och barnvagnsförråd.

En av föreningens fastigheter är ett kollektivhus. Gemensamma aktiviteter organiseras av Kollektivhusföreningen Södra Station, bland annat bedrivs verksamhet i form av matlag och föreningen tillhandahåller lokaler i form av storkök och matsal. Dessutom finns tillgång till gästrum, musikrum, bastu och snickeri. Alla medlemmar i Bostadsrättsföreningen Måttbandet har möjlighet att ansöka om medlemskap i Kollektivhusföreningen Södra Station och delta i verksamheten.

OMRÅDET
Här bor du bekvämt vid Magnus Ladulåsgatan som binder ihop det gamla Söder med det nya. Härifrån har du också bekvämt gångavstånd till det stora utbud av butiker och service som området erbjuder. På din gata och nära dig har du nybyggda ICA-Kvantum och närhet till Medborgarplatsen med uteliv, Skrapan och Saluhall. På promenadavstånd ligger även Tanto, Mariatorget och Zinken där det bjuds på fantastisk underhållning vintertid.

KOMMUNIKATIONER
Kommunikationer när det är som bäst. Tunnelbanans röda linje vid Mariatorget och gröna linjen vid Medborgarplatsen, pendeltågsstation Stockholm Södra Runt hörnet och flertalet busslinjer två minuter från din port.

Bilplats

Föreningen är medlem i en garagesamfällighet som omfattar totalt 9 garage i Södra Stations-området. Föreningen äger garage B (88 platser) beläget vid Lehusens Gränd, men plats kan hyras i valfritt garage inom samfälligheten. Platserna uthyres genom HSB, och en vanlig parkeringsplats för bil uthyres till en kostnad av 1340 kr - 2019 kr/månad beroende på typ av plats. F.n. är det fullt. Det finns även platser för elbil samt MC. Kö administreras av HSB.

TV och bredband

TV
Com Hem, också möjlighet via Open Net
Bredband
Com Hem, också möjlighet via Open Net

Driftskostnad

Försäkring
250 kr
Hushållsel
250 kr
Summa
500 kr/mån

Föreningen

Namn
Brf Måttbandet i Stockholm
Org.nr
769603-7717
Andel i föreningen
0.3456%
Pantsättningsavgift
476 kr
Överlåtelseavgift
1 190 kr (betalas av Säljare)
Äkta bostadsrättsförening?
Ja
4 650 000 kr pris/bud
Typ:
Bostadsrättslägenhet
Antal rum:
2.5 rok
Boarea:
67 kvm. Areauppgifter enligt mätning
Avgift:
3 077 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten.
Våningsplan:
3, hiss finns.
Lägenhetsnr:
11
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Tillträde:
Tillträde enligt överenskommelse.

Visning

Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig mäklare
Saki Carapanos
070-718 95 92

Intresserad av denna bostad?

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.

Äger du en liknande bostad?

Intresserad av att veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.