08-644 90 44

Södermalm-Medborgarplatsen

Visa alla bilder
Snart
till salu

Repslagargatan 23, BV in mot gård

Med sitt A-läge mitt i Södermalms metropol finner du denna kvadratsmarta tvåa med svängrum och stor inglasad uteplats. Garage i huset, låg avgift!

Kort fakta

Antal rum:
2 rum och kök
Boarea:
61 kvm
Avgift:
2 453 kr/mån
Visa mer fakta

Visningar

Kontakta mäklaren för visning.

4 350 000 kr Pris/bud

Ansvarig mäklare
Kristoffer Vestin
Jag kan din stadsdel
Jag hjälper dig gärna med en värdering av din bostad.
Klicka för gratis värdering
Repslagargatan 23, BV in mot gård-14
Vi kan din stadsdel
Vi hjälper dig gärna med en värdering av din bostad.
Klicka för gratis värdering

Beskrivning

Hall
Innanför ytterdörren finner du hallen som leder dig vidare in i lägenheten. På golvet ligger fin parkett som är genomgående i hela lägenheten. I hallen finner du dörren in till badrummet och en stor garderob med goda förvaringsmöjligheter.

Kök
Här är köket för den matlagningsglade! Köket är trivsamt och ljust, med bra bänkytor samt flertalet köksskåp för förvaring. Luckor och lådfronter är släta i vitt med kromade beslag och ovanför köksbänken sitter smakfullt vitt 15x15 kakel som stänkskydd.

Köket har utrustats med häll och fläkt, ugn integrerad i bekväm arbetshöjd samt kombinerad kyl och frys samt diskmaskin. Golvet är belagt med parkett, rummets väggar är ljusa och det finns matplats för upp till fyra personer för frukost, lunch och middag. Köket är beläget mot den lugna innergården och från köket når man lägenhetens uteplats. Uterummet är inglasat med möjlighet att öppna upp dörrarna för att ta sig in/ut till föreningens innergård.

Uteplats
Från köket finner du lägenhetens inglasade uteplats. Generös till storleken och bjuder in till att bli din egna gröna oas. Uteplatsen är belagd med vitt trägolv. Här får du plats med både dina utemöbler och blommor. Den stora uteplatsen skiljs från innergården med glaspartier som ramar in den skyddade ytan utgör en plats för härligt häng och utomhusmiddagar.

Här har du med innerstadmått mätt lyxigt mycket uteyta för din solo morgonkaffe med tidningen och fågelkvitter som sällskap. Den här uteplatsen är magi, allt handlar bara om vad du gör den till. Lite blommor och gröna växter, kanske även ljusslingor och lyktor för mysfaktorn under mörkare tider kommer göra susen!

Allrum
I allrummet slås du av dess naturliga öppenhet. Väldisponerat och lättmöblerat med flera iögonfallande fönster som nästan går från vägg till vägg och skänker ett härligt ljusinsläpp. Det här rummet kan man alternera utifrån hur man föredrar att möblera det. Antingen ha matsalsdel närmast köket som bjuder till en naturlig samlingsplats för dig och dina gäster på middag och då använda den andra delen av rummet för kvällshäng i soffgruppen framför tv:n, eller så möblerar man rummet vice versa.

Sovrum
Sovrummet ligger lugnt och ostört och erbjuder plats för dubbelsäng med tillhörande nattduksbord och mer därtill, samt generös förvaring i form av garderober med överskåp. Läget är rofyllt och med fönster som vetter mot föreningens lugna innergård.

Badrum
Originalbadrum i behändig storlek med vita, delvis kaklade väggar och blå linoleummatta. Badrummet är utrustat med badkar, handfat med kommod och badrumsskåp med spegel samt tvättmaskin.

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1983
Uppvärmningssystem
Fjärrvärme
Övrigt
Bostadsrättsföreningen Minnesgården

Föreningen består av 90 lägenheter varav 79 är bostadsrätter, 11 är upplåtna med hyresrätt (s.k dolda tillgångar) och 7 kommersiella lokaler. Föreningen är delaktig i en samfällighet tillsammans med Göta Ark/Balder gällande garageplanen. Föreningens andel är 40%.

Huset byggdes 1983. Föreningen bildades 2007 och består av ett flerbostadshus med adresserna Högbergsgatan 39, Repslagar-gatan 21-27 och Noe Arksgränden 6.

Föreningen är äkta samt äger sin mark. Därav påverkas inte föreningen ekonomiskt av tomträttsavgäld. Juridisk person godkänns ej. Delat ägarskap med föräldrar och barn prövas från fall till fall.

Långfristiga skulderna uppgick enligt årsredovisning 2019 till cirka 15.000.000 kr, vilket ger ett nyckeltal på skuld på 2.153 kr/m². Det finns inga planerade avgiftshöjningar i dagsläget.

Ekonomisk förvaltare HSB Stockholm Förvaltning.

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida och årsredovisningar samt från föreningens styrelse. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

Renoveringar

Utförda underhåll:
2013 Nytt inpasseringssystem alla portar
2014 Renovering och byte av samtliga fönster
2015 Installerat eget fibernätverk
2015 Nya portar och entréer med belysning och ommålning dörrar
2016 Besiktning balkonger
2016 Lagning och ommålning av taket
2016 Renovering samtliga trapphus, våningsplan och entréer
2016 Byte av alla armaturer i källargångar
2016 Byte fjärrvärmecentral
2017 Spolning köksstammar
2017 Renovering och byte av samtliga 6 hissar
2018 Totalrenovering av de 2 tvättstugorna med installation av digitalt bokningssystem
2018 OVK besiktning
2018 Fuktmätning i alla badrum
2018 Renovering av garaget
2019 Renovering av 10 hyresrätters badrum
2019 Byte av samtliga radiatorventiler
2019 Renovering av del av innergård
2019 Ny energideklaration
2020 Bytt ut tryckstegspump
2020 Montering av nödbelysning trapphus/källarutrymmen
2020 Gemensamhetslokal byggd

Planerat/pågående underhåll:
2020 Radonmätning
2020 Renovering av ventilation
2023 Tvätt och reparation av tegelfasaden
2023 Byte av varmvattenberedare

Balkong/uteplats

Från köket finner du lägenhetens inglasade uteplats. Generös till storleken och bjuder in till att bli din egna gröna oas. Uteplatsen är belagd med vitt trägolv. Här får du plats med både dina utemöbler och blommor. Den stora uteplatsen skiljs från innergården med glaspartier som ramar in den skyddade ytan som utgör en plats för härligt häng och utomhusmiddagar.Här har du med innerstadmått mätt lyxigt mycket uteyta för din solo morgonkaffe med tidningen och fågelkvitter som sällskap. Den här uteplatsen är magi, allt handlar bara om vad du gör den till. Lite blommor och gröna växter, kanske även ljusslingor och lyktor för mysfaktorn under mörkare tider kommer göra susen!

Övriga utrymmen

Föreningen har en gemensam typisk söderinnergård med träd, buskar och planteringar om sommaren. Här finns grillmöjligheter, sittgrupp i form parkbänkar med bord och massor med plats för lek inom det inhägnade området.

Det finns två tvättstugor i föreningen. I varje tvättstuga finns tre tvättmaskiner, en torktumlare samt torkrum. Tvättstugan kan bokas mellan klockan 07.00 till 21.00. I anslutning till tvättstugorna finns en toalett. Bokning av tvättstugan sker via ett elektroniskt bokningssystem (via panel vid tvättstugans dörr eller på webben).

Lägenheterna är försedda med brandvarnare. Ansvaret ligger på den boende att underhålla den och om brandvarnare saknas, installera en sådan.

Fastighetens flesta lås i huset så som portar, trapphus, garage, innergård, källargrindar öppnas med magnetbrickor, s.k. "blippar".

I fastigheten finns också två cykelrum, skyddsrum, lokaler som upplåts med hyresrätt samt källarförråd till samtliga lägenheter.

Föreningen har ett garage med 39 platser. Lediga platser finns (2020). Avgift 1650 kr (2020). Det finns även ett utrymme för mopeder.

Till lägenheten tillhör ett stort källarförråd.

Bilplats

Föreningen har ett garage med 39 platser. Lediga platser finns (2020). Avgift 1650 kr (2020). Det finns även utrymme för mopeder. Garaget är lättillgänglig och nås via hiss direkt utanför lägenheten.

TV och bredband

TV
Tv-basutbud levereras via Comhem och ingår med SVT-kanalerna samt TV4 och ingår i avgiften.
Bredband
Föreningen äger ett eget fibernätverk, 700/700 Mb bredband tillhandahålls för närvarande av Stockholms Stadsnät och debiteras med 150 kr/månaden.

Energideklaration

Status
Utförd
Datum
2019-12-25
Prestanda
128 kWh/m² år
Energiklass
E

Föreningen

Namn
Brf Minnesgården
Org.nr
769615-8927
Andel i föreningen
1.10928%
Andel av årsavgift
1.10843%
Pantsättningsavgift
476 kr
Överlåtelseavgift
1 190 kr
Äkta bostadsrättsförening?
Ja
Föreningens hemsida
Övrigt om bostaden
4 350 000 kr Pris/bud
Typ:
Bostadsrättslägenhet
Antal rum:
2 rok
Boarea:
61 kvm
Avgift:
2 453 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, TV-grundutbudet samt trappstädning. 150 kr för bredband tillkommer.
Lägenhetsnr:
030
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Tillträde:
Tillträde enligt överenskommelse.

Visning

Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig mäklare
Kristoffer Vestin
070-1472356

Intresserad av denna bostad?

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.

Äger du en liknande bostad?

Intresserad av att veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.