08-644 90 44

Södermalm

Visa alla bilder
Snart
till salu

Heleneborgsgatan 38A, 2 tr

Vackert boende med genomgående planlösning, balkong, fransk balkong samt utsikt mot Pålsundet.

Kort fakta

Antal rum:
2.5 rum och kök
Boarea:
67 kvm
Avgift:
2 160 kr/mån
Visa mer fakta

Visningar

Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig mäklare
Makis Batsoulis
Jag kan din stadsdel
Jag hjälper dig gärna med en värdering av din bostad.
Klicka för gratis värdering
Heleneborgsgatan 38A, 2 tr - Horstull
Horstull
Heleneborgsgatan 38A, 2 tr - Tantolunden
Tantolunden
Heleneborgsgatan 38A, 2 tr - Boulebar
Boulebar
Heleneborgsgatan 38A, 2 tr - Alternativ planlösning
Alternativ planlösning
Heleneborgsgatan 38A, 2 tr - Befintlig planlösning
Befintlig planlösning
Vi kan din stadsdel
Vi hjälper dig gärna med en värdering av din bostad.
Klicka för gratis värdering

Beskrivning

Vacker bostad på Heleneborgsgatan, denna omtyckta gata i Hornstull med stimulerande miljöer utanför dörren. Det är lätt att förstå varför just Heleneborgsgatan är en så populär bostadsadress. Här befinner vi oss i lugnet lite vid sidan av de mer intensiva stråken Långholmsgatan och Hornsgatan, vatten och grönska ligger alldeles runt hörnet och ett brett serviceutbud på nära avstånd när man behöver det. Bebyggelsen är i huvudsak äldre och angenäm för blicken.

Bostaden är belägen i en fastighet uppförd år 1929. På andra våningen finner vi denna vackra bostad med genomgående planlösning, ett rikligt flöde av ljus, balkong mot gård samt en fransk balkong mot gata. Fönstren är stora och djupa med spröjs och golven täcks till stor del av fiksbensparkett. I den inre hallen är väggarna klädda med bröstpaneler och ett mäktig valvbåge pryder övergången mellan hall och vardagsrum.

Hall:
Entré med god förvaring bakom skjutbara dörrar. Praktiskt golv belagt med stora vita klinkerplattor. Entrén övergår vidare in en rymlig inre hall med fiskbensparkett. Den inre hallen är ett genomgångsrum och så mycket mer än bara en hall. Ytan är generös och väggarna kläds av höga bröstpaneler. Ståndsmässigt och vackert med ljusinsläpp från rum intill i två väderstreck. Möjlig flytt av kök till hallen vid ombyggnad skulle skapa ytterligare ett rymligt sovrum av nuvarande kök, ett ingrepp som i så fall först måste tillfrågas styrelsen.

Kök:
Köket besitter en charm i sin utformning, med två fönster varav ett stort spröjsat samt ett charmigt i modellen mindre, också det med spröjs. Skåpinredningen är placerad i flera grupperingar vilket bidrar till charmen. Köksskåp med träluckor tar tillvara på förvaringsutrymmet och sträcker sig ända upp till tak. Ljust marmorerade arbetsytor samt rostfri bänk med dubbla hoar. Maskinellt är köket utrustat med spishäll, inbyggnadsugn, fläkt, diskmaskin, inbyggnadsmikro samt kombinerad kyl/frys, allt enhetligt i rostfritt undantaget den integrerade diskmaskinen. Matplats för fyra. Golv av stora vita klinkerplattor lika det i entrén.

Vardagsrum:
Vardagsrummet är rymligt med god yta för soffgruppen. Helglasade balkongdörrar med spröjs vetter mot den franska balkongen med smidesräcke och erbjuder utsikt genom kala grenverk mot Pålsundet och Mälarvarvet. Fiskbensparkett på golvet och taklist. Djup valvbåge mot inre hall ger ljuset spelrum.

Sovrum:
Sovrummet är lyxigt stort och rymmer en dubbelsäng med lätthet. Förvaringsutrymme finns det gott om bakom skjutbara dörrar längs hela ena väggen. Helglasade balkongdörrar med spröjs även här öppnar i detta rum istället upp mot en balkong mot gård. Balkongen har ett smidesräcke och utsikt över innergård. Fiskbensparkett.

Badrum:
Badrummet är färgstarkt och domineras av skarpa kontraster i rött, svart och vitt. Helkaklat med klinker på golvet. Utrustning består av wc, tvättställ i kommod, badrumsskåp samt duschplats bakom glasdörrar.


Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1929
Uppvärmningssystem
Fjärrvärme
Övrigt
FÖRENING:
Brf Borren 350 är en äkta förening med 41 bostadsrätter samt 1 lokal som hyrs ut till ett arkitektkontor. Föreningen äger marken, ej tomträtt. Föreningen är skuldfri.

OMRÅDE:
Välkommen till en vacker boendemiljö som tilltalar sinnena. På Heleneborgsgatan bor du med behändigt avstånd från de mer trafikerade gatorna Hornsgatan och Långholmsgatan. I gatans ena ände finner vi Långsholmsgatans pulserande stråk och rika utbud. Vänder vi oss åt motsatt håll nås Pålsundsparken följt av Skinnarviksparkens stora grönområde samt nedgången till Söder Mälarstrand.

I Hornstull erbjuder gallerian Hornhuset både shopping och förfriskningar och för den som föredrar en lite lugnare parkmiljö är Lasse i Parken ett populärt val vid säsong. Fina promenadstråk finns längs vattnet fritt att följa in mot Slussen eller Hornstulls Strand, Tantolunden och Skanstull.

Sommartid är Hornstulls Strand ett mycket levande område med välbesökt loppis på helgerna och matmarknad med många foodtrucks. Här kopplar man av med god mat under avslappnade förhållanden och njuter av solen på "trappan". Reimersholme och Långholmen bjuder på härligt strand- och bryggbad och grönområden där man kan spendera många varma sommarkvällar. Nära också till Tantolunden.

Kommunikationerna är även de mycket goda med innerstadsbussar och tunnelbanans röda linje vid Hornstull. Bara några minuter från lägenheten går blåbuss 4 mot Gullmarsplan respektive Radiohuset.

Renoveringar

1990-1991 Stambyte i badrum.
1995 Byte av elstammar.
2019 Stambyte i kök.

Balkong/uteplats

Bostaden har en balkong samt en fransk balkong.

Övriga utrymmen

I föreningen finns tvättstuga, cykelrum, ett litet snickerirum och övernattningslägenhet som kan hyras för övernattningar, perfekt vid besök. Det finns också en gård och förrådsutrymmen.

Bilplats

Det finns 8 platser varav två medger laddning av el-bil. Det är kö till platserna.

TV och bredband

TV
Com Hem
Bredband
Com Hem

Energideklaration

Status
Utförd
Datum
2018-12-08
Prestanda
158 kWh/m² år
Energiklass
F

Föreningen

Namn
Brf Borren 350
Org.nr
716419-2382
Andel i föreningen
2.6185%
Pantsättningsavgift
476 kr
Överlåtelseavgift
1 190 kr (betalas av Köpare)
Äkta bostadsrättsförening?
Ja
Typ:
Bostadsrättslägenhet
Antal rum:
2.5 rok
Boarea:
67 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Avgift:
2 160 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten samt två obligatoriska balkongtillägg om 30 kr resp. 70 kr.
Våningsplan:
2, hiss finns.
Lägenhetsnr:
723
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Tillträde:
Tillträde enligt överenskommelse.

Visning

Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig mäklare
Makis Batsoulis
070-147 24 27

Intresserad av denna bostad?

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.

Äger du en liknande bostad?

Intresserad av att veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.