08-644 90 44

Södermalm

Visa alla bilder
Snart
till salu

Kocksgatan 30

Topprenoverad 2:a med stor uteplats och samtliga fönster mot gård. Attraktiv Söder-adress med ypperligt läge nära Medborgarplatsen. Brf med garage!

Kort fakta

Antal rum:
2 rum och kök
Boarea:
59 kvm
Avgift:
3 194 kr/mån
Visa mer fakta

Visningar

Kontakta mäklaren för visning
Ansvarig mäklare
Makis Batsoulis
Jag kan din stadsdel
Jag hjälper dig gärna med en värdering av din bostad.
Klicka för gratis värdering
Vi kan din stadsdel
Vi hjälper dig gärna med en värdering av din bostad.
Klicka för gratis värdering

Beskrivning

Välkommen till Kocksgatan 30, denna attraktiva Söder-adress med ypperligt läge. Inom kort promenadavstånd finns det mesta man behöver i vardagen samtidigt som man bor lugnare lite vid sidan av de mer trafikerade stråken Götgatan och Folkungagatan. I närområdet finns en bred variation av butiker och restauranger liksom utmärkta kommunikationer. Bostaden vetter med samtliga fönster mot innergård, en välskött sådan med utemöbler och planteringar sommartid. Inne i bostaden finner vi en förbyggnadsåret generös takhöjd och rymliga, praktiska rum som samtliga befinner sig i absolut toppskick! Renoveringar har gjorts med omsorg om detaljerna och i väl valda material. Badrum, sovrum och klädkammare renoverades år 2019 och köket år 2020. Färgsättningen är delvis kraftfull vilket bidrar till en ombonad känsla helt i tidens andra. Från sovrummet finns utgång till uteplats med läge i vinkel. Här vill man bo!

Hall:
Entré med förvaring i klädkammare direkt till vänster. Badrum till höger. Öppnar upp rakt fram i förgrening mot kök, sovrum och vardagsrum.

Vardagsrum:
Vardagsrummet erbjuder en god yta för möblemang och har fönster i två väderstreck. Ett stort och brett fönsterparti samt ett charmigt litet titt-fönster. Den generösa ytan möjliggör en hemarbetsplats om behov finns för det.

Kök:
Köket är ett verkligt härligt sällskapskök med matplats för fyra vid fönsterpartier i två väderstreck mot gård. Skåpinredningen i matt grönt är riktigt läcker i skarp kontrast till de vita väggarna. Släta luckor med push-funktion och utdragslådor med diskreta knoppar/handtag. Arbetsbänkarna är smäckra i vit Terrazzo-marmor. Maskinellt består utrustningen av spishäll, fläkt, inbyggnadsugn (pyrolysugn), diskmaskin och kombinerad kyl/frys. Att två av vitvarorna är integrerade förstärker det stilrena uttrycket. Bred öppning mot hallen intill skapar rymd och en plats för bar-häng.

Sovrum:
Med sin dovt gammalrosa färgsättning är detta ett verkligt inbjudande sovrum. Varmt och ombonat i känslan med plats för dubbelsäng. Fönster och balkongdörr att öppna upp mot uteplatsen på gården. Uteplatsen är rymlig och inhägnad med plats för utemöbler och ett skyddat läge i vinkel. Utsikten är behaglig mot föreningens innergård och omgivande äldre bebyggelse.

Badrum:
Badrummet går i vitt och svart - tidlöst! Helkaklade väggar med vitt kakel och svarta fogar matchas med golv belagt med stora svarta marmorerade plattor. Badrummet är utrustat med vägghängd wc, kommod med tvättställ, spegel och en duschplats bakom skiljevägg av glas. Den svarta accentfärgen går igen i blandare, duschmunstycke mm och gör det där extra för helheten.

Byggnad

Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1984
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Övrigt om byggnaden:
Brf Kox i Stockholm förvärvade fastigheten år 2001. Föreningen är äkta och äger marken. Det finns 34 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt, inga lokaler eller hyreslägenheter finns.

Här bor du med ett supercentralt läge i hjärtat av SoFo med caféer, restauranger, pubar och spännande butiker utanför porten. Stora livsmedelsbutiker såsom ICA och Lidl på Folkungagatan och nära varierande shopping i Skrapan, Götgatsbacken samt Ringens Köpcentrum. Vill du koppla av i grönskan finner du Axel Landquists park runt husknuten. Där finns sommartid en glasskiosk och solstolar att vila sig i. Bara ett par kvarter ifrån finns Nytorget - ännu en närbelägen oas.

Utmärkta kommunikationer med tunnelbanans gröna linje vid Medborgarplatsen och pendeltåg vid Södra Station samt flera innerstadsbussar.
Övriga byggnader:
I föreningen finns tvättstuga (belägen på Kocksgatan 32), barnvagnsboxar samt en samlingslokal. Föreningen har en fin innergård med planteringar och utemöbler sommartid. På gården finns möjlighet att parkera cykeln. Till bostaden hör ett källarförråd.
Renoveringar:
Föreningen planerar ett reparationsarbete i garaget som beräknas pågå mars-juli 2021. Föreningen har låtit genomföra en underökning/filmning av avloppsrören för att se aktuell status. Resultatet visade att inget stambyte behövs utan en mindre (i jämförelse) reparation.

Uteplats/balkong

Till bostaden finns tillgång till en fin uteplats belägen mot innergård. Inhägnad med staket.

Bilplats

Eget garage med 22 bilplatser samt 1 MC-plats som nås via direkthiss. P-platserna hyrs ut till en kostnad av 1300 kr/månad. Alla platser är uthyrda, och det är f.n. kort kö enligt avstämning med föreningen.

TV- och Bredband

TV
Com Hem
Bredband
Fiberbredband med en hastighet om 1000/500 Mbit levereras till fastigheten (ingår i avgiften mot en obligatorisk kostnad om 179 kr/ mån). Föreningen har avtal med Comhem och Ownit som ger medlemmarna möjlighet att teckna olika tv och bredbandstjänster.

Driftkostnader

Hushållsel
300 kr
Försäkring
300 kr
Summa
600 kr /mån

Energideklaration

Status:
Utförd (2019-05-15)
Primärtal:
119 kWh/m2 år
Energiklass:
E

Föreningen

Namn
Brf Kox i Stockholm
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769603-7808
Andel i föreningen
2.2917%
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
34 st
Pantsättningsavgift
476 kr
Överlåtelseavgift
1190 kr (betalas av Köpare)
Övrigt
Till lägenheterna tillhör ingen reparationsfond.
Övrigt om bostaden
Typ:
Bostadsrättslägenhet, lghnr 1456
Antal rum:
2 rum, varav 1 sovrum.
Boarea:
59 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Månadsavgift:
3 194 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten. Obligatoriskt tillägg för bredband tillkommer med 179 kr/månad.
Våningsplan:
av 5. Bottenvåning med samtliga fönster mot innergård.. Hiss finns.

Visning

Kontakta mäklaren för visning
Ansvarig mäklare
Makis Batsoulis
070-147 24 27

Intresserad av denna bostad?

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.

Äger du en liknande bostad?

Intresserad av att veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.