08-644 90 44

Södermalm

Visa alla bilder

Tegelviksgatan 85, högst upp!

4:a omgjord till 3:a! Härligt högt och fritt läge med förstklassig sjöutsikt från bostad och rundad balkong. Gott skick! Seniorförening 50+.

Kort fakta

Antal rum:
3 rum och kök
Boarea:
85 kvm
Avgift:
5 274 kr/mån
Visa mer fakta

Visningar

Ons 14 april kl 15:00 – 16:30 Lägg till i kalendern Anmälan krävs - Bokning görs via vår hemsida
Boka visning
Sön 18 april kl 11:30 – 12:30 Lägg till i kalendern Anmälan krävs - Bokning görs via vår hemsida
Boka visning

6 395 000 kr

Ansvarig mäklare
Makis Batsoulis
Jag kan din stadsdel
Jag hjälper dig gärna med en värdering av din bostad.
Klicka för gratis värdering
Tegelviksgatan 85, högst upp! - Planlösning som 3:a (befintlig)
Planlösning som 3:a (befintlig)
Tegelviksgatan 85, högst upp! - Planlösning som 4:a (ursprunglig)
Planlösning som 4:a (ursprunglig)
Vi kan din stadsdel
Vi hjälper dig gärna med en värdering av din bostad.
Klicka för gratis värdering

Beskrivning

4:a omgjord till 3:a! Missa inte chansen till detta härligt höga och fria läge med förstklassig sjöutsikt. Från vardagsrummet, ett av sovrummen och den vackert rundade balkongen erbjuds en bred utsikt mot Hammarby Sjö, Hammarby Sjöstad, Globen mm. Bostadens ljusa rum är i genomgående gott skick. Stort helkaklat badrum utrustad med tvättavdelning. Här bor du med fina promenadstråk samt buss- och båttrafik alldeles utanför dörren. Bostadsrättsförening för seniorer 50+. I det fall ett par köper bostaden räcker det att en av köparna har uppnått åldersgränsen.

Hall:
Entré med plats att hänga av ytterkläder och skor direkt innanför dörren. Praktiskt golv belagt med klinker övergår i ett enhetligt parkettgolv. Gott om förvaringsutrymme finner vi rakt fram i den rymliga klädkammaren.

Vardagsrum:
Vardagsrummet är verkligt generöst och har flera fönsterpartier i vinkel samt en glasad balkongdörr. Rummet har gott om plats för soffgrupp och en hel del annat vardagsrumsmöblemang. En del av rummet kan på ett enkelt sätt delas av för att utvinna ett extra rum, utan att för den delen göra allt för stort avkall på vardagsrummets kvarvarande yta eller ljusinsläpp. Det fria läget är inte bara insynsfritt, det bjuder även på en händelserik utsikt över Hammarby Sjö. Läget kan beskrivas som att bo på första parkett med sjöutsikten alldeles framför dig. Från den rundade balkongen, som nås från vardagsrummet, är utsikten precis lika bra. Det är lätt att njuta av uteliv utan att ens behöva gå ut! Från sitt höga läge erbjuds utsikt bl.a. mot Hammarbybacken, "tårtan" vid Sickla Udde och Globen. Nedanför ses promenadstråken vid kajen sträcka ut sig. Det vattennära läget är högst påtagligt.

Kök:
Intill vardagsrummet ligger det rymliga köket, möjligt att stänga till med skjutdörrar. Köket har inredning i ljus ek och vitt kakel ovan arbetsytor. Maskinparken består av spishäll, inbyggnadsugn och inbyggnadsmikro i pelare, fläkt, diskmaskin samt två stora kombinerade kyl/frys. Framför fönsterpartier i två väderstreck mot gården skapas en naturlig matplats med utsikt över välskött innergård.

Sovrum:
Sovrummen är två till antalet, och är i varierande storlek och utformning. Ett vetter mot innergård och ett mot Kajen och vattnet. Det största av de två har gott om plats för en större säng och generöst med förvaring i flertalet inbyggda garderober. Det andra rummet har en spännande utformning och god plats för en mindre säng eller kanske arbetsplats.

Badrum:
Stort badrum med helkaklade väggar och klinkergolv i ljusa färger. Utrustningen består av wc, tvättställ, badrumsskåp samt en stor duschplats. Gott om plats att sätta in badkar om så önskas. Utöver detta är badrummet utrustat med tvättavdelning bestående av tvättmaskin och torktumlare under praktiskt avlastningsbänk. Förvaring ovanför i dubbla badrumsskåp för allt man vill ha nära till hands. Ljusinsläpp genom stort fönsterparti.

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1997
Uppvärmningssystem
Fjärrvärme
Övrigt
Brf Sjöjungfrun 1 är en äkta förening belägen på adresserna Tegelvikgatan 81-87. Föreningen består av 56 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt samt 1 lokal. Marken innehas med tomträtt, nuvarande tomträttsavtal löper ut 2025. Föreningen är en seniorförening med en undre åldersgräns på 50 år. I det fall ett par köper måste en av köparna har uppnått åldersgränsen.

Föreningen har tagit ett beslut om gemensam el. Pga av pandemin har genomförandet blivit försenat, men enligt föreningen blir det troligtvis av under 2021.

Området är mycket trivsamt med fina promenadstråk längs med Hammarbykanalen och en rofylld atmosfär. I närområdet finns Vita Bergsparken med gott om gröna ytor och friluftsteater utomhus. Det är heller inte långt till populära Stora Blecktornsparken med parklek och djur. Kommunikationsmässigt tar man sig smidigt vidare med buss, nära till hållplats på gatan utanför.

Renoveringar

Utförda renoveringar:
2019 Belysning bytt till LED.
2018-2019 Samtliga horisontella avloppsstammar spolades.
2018 Rengöring av balkonger.
2016-2017 Byte lister i fönster.
2015 Fjärrvärmecentral bytt.

Renovering av hissar planeras under kommande 3-4 år. I övrigt löpande underhåll. Föreningen har beslutat att övergå till gemensam el, troligtvis under 2021.

Balkong/uteplats

Stor balkong med förstklassigt läge och sjöutsikt.

Övriga utrymmen

Det finns tvättstuga och grovtvättstuga, cykelrum, bastu samt en gemensamhetslokal med pentry som även kan användas som övernattningsrum. Till lägenheten finns ett källarförråd.

Bilplats

Gemensamt garage med två grannföreningar. Föreningen disponerar 12 platser som hyrs ut för 1550 kr/månad. Platserna är uthyrda och det är kö. Kön sköts av styrelsen.

TV och bredband

TV
Com Hem
Bredband
Com Hem, bredband ingår i avgiften, 100/10 Mbit/s.

Energideklaration

Status
Utförd
Datum
2018-04-22
Prestanda
166 kWh/m² år
Energiklass
F

Föreningen

Namn
Brf Sjöjungfrun 1
Org.nr
769600-5532
Andel i föreningen
1.9554%
Pantsättningsavgift
476 kr
Överlåtelseavgift
1 190 kr (betalas av Köpare)
Äkta bostadsrättsförening?
Ja
6 395 000 kr
Typ:
Bostadsrättslägenhet
Antal rum:
3 rok
Boarea:
85 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Avgift:
5 274 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och bredband.
Våningsplan:
4, hiss finns.
Lägenhetsnr:
261
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Tillträde:
Tillträde enligt överenskommelse.

Välkommen på visning

Ons 14 april kl 15:00 - 16:30 Lägg till i kalender Anmälan krävs - Bokning görs via vår hemsida
Boka visning
Sön 18 april kl 11:30 - 12:30 Lägg till i kalender Anmälan krävs - Bokning görs via vår hemsida
Boka visning
Ansvarig mäklare
Makis Batsoulis
070-147 24 27

Intresserad av denna bostad?

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.

Äger du en liknande bostad?

Intresserad av att veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.