08-644 90 44

Södermalm/Sofia

Visa alla bilder

Beckbrännarbacken 7

Stor 2:a med möjlighet att bli en väl fungerande 3:a. Genomgående planlösning med charm från byggåret 1929. Rofyllt läge vid Stig Claessons park.

Kort fakta

Antal rum:
2.5 rum och kök
Boarea:
74 kvm
Avgift:
3 520 kr/mån
Visa mer fakta

Visningar

Kontakta mäklaren för visning.

5 795 000 kr

Ansvarig mäklare
Makis Batsoulis
Beckbrännarbacken 7 - Planlösning
Planlösning
Beckbrännarbacken 7 - Alternativ planlösning
Alternativ planlösning
Vi kan din stadsdel
Vi hjälper dig gärna med en värdering av din bostad.
Klicka för gratis värdering

Beskrivning

Stor 2:a med möjlighet att bli en 3:a. Rofyllt läge intill charmiga Stig Claessons park, nära förstklassig utsikt på Fjällgatan och Vita Bergens gröna höjder. Vacker fastighet uppförd 1929 skänker boendemiljö med charm och atmosfär där genomgående planlösning ger ljuset fritt spelrum. Här njuter du av takhöjd, spröjsade fönster, golv av fiskbensparkett och två bevarade serveringskåp. Den rymliga inre hallen öppnar för möjligheten att göra om bostaden till en väl fungerande 3:a.

Hall:
Välkommen in i en rymlig hall med plats att hänga av sig på den bevarade hatthyllan. Skor ryms det gott om där under. På trägolv leds du vidare mot en större inre hall som öppnar upp och förgrenar sig mot övriga rum. I den inre hallen övergår golvet till vacker fiskbensparkett. Detta är ett rum centralt placerat mitt i bostaden, som kan användas till mycket. Kanske behövs en arbetsplats i hemmet, en mysigt bibliotek med läshörna eller kanske extra förvaring?

Vardagsrum:
Vilket härligt vardagsrum det är! Rejält i storlek med möjlighet att möblera med stor soffa, fåtöljer och förvaring. Stort djupt fönsterparti med spröjs bjuder utsikt mot charmiga Stig Claessons park. Framför fönsterpartiet finns en fastmonterad möbel i form av en hylla/trappa, en plats att sitta på eller kanske visa upp någon fin inredningsdetalj. Under denna finns en kupa vilket gör att den ej kan tas bort. Rummet har en stor öppning mot den inre hallen som på ett sätt förenar rummen. Det finns också en ingång till en klädkammare. Fiskbensparkett.

Kök:
Köket nås via passage från inre hall där ett vackert bevarat serveringskåp har sin plats. Inne i köket finner vi ytterligare ett serveringskåp. Dessa två skönheter kompletteras av nyare skåpinredning i vitt med släta luckor och arbetsytor av grått och rostfritt. Vitt kakel utgör stänkskydd på vägg. Maskinellt består utrustningen av gasspis, fläkt, diskmaskin samt en kombinerad kyl/frys. Framför det djupa fönstret med spröjs (mot innergård) finns en mindre matplats för två sittande. Grått golv.

Sovrum:
Det första som slår en är storleken - det är verkligen lyxigt stort! En fullstor dubbelsäng ryms utan problem liksom ytterligare förvaring och inredning. Fönstret är även här djupt och spröjsat, detta vetter mot föreningens innergård. förvarings finns det gott om i en klädkammare. Fiskbensparkett.

Badrum:
Badrum med helkaklade vita väggar med svart dekorrand, samt blått klinkergolv. Utrustningen består av wc, tvättställ, spegel samt en duschplats. Äldre standard.

Planlösningen och den generösa ytan om hela 74 m² öppnar upp för nya möjlighet vad gäller planlösningen och rummens disposition. En flytt av kök till den stora inre hallen skulle tillföra ett extra sovrum samt att matplats utan problem kan rymmas i det redan stora vardagsrummet intill. Detta är ett förslag som i så fall vidare behöver undersökas av köparen i kontakt med föreningen.

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1929
Uppvärmningssystem
Fjärrvärme
Övrigt
Brf Flaggan 9 är en äkta förening som äger marken. I föreningen finns 35 lägenheter, varav 5 upplåts med hyresrätt samt 1 lokal med hyresrätt. Föreningen har haft oförändrade månadsavgifter sedan förvärvet av fastigheten 2007. Inga beslutade förändringar av månadsavgiften. Föreningen ordnar städdag en gång om året, vid uteblivet deltagande debiteras medlemmen 500 kr.

Föreningens fastighet är uppförd år 1929 och är belägen i en lugn del av Söder intill den lilla parken Stig Claessons park. Lite längre fram på Åsögatan finner vi bevarade kulturhus och en påtaglig känsla av "gamla söder". Här bor du med närhet till Söders rika utbud av restauranger, kaféer och spännande butiker. Området erbjuder fina promenad- och cykelstråk längsmed Hammarbyhamnens kajer och Stadsgårdsgajen och in mot Gamla Stan och City. Njut av den vackra vattenutsikten från Kvastmakartrappan, Fjällgatan och populära Fåfängan. Vid närbelägna Vita Bergsparken kan du koppla av en stund i gräs och grönska och bli underhållen av Parkteatern sommartid. Goda bussanslutningar på kringliggande gator gör det smidigt att ta sig vidare.

Renoveringar

Utförda renoveringar i urval:
2012 Byte av gaspanna mot fjärrvärme
2014 Relining badrumsstammar
2014 Relining köksstammar
2014 Byte av elstigar
2015 Porten renoverades
2016 Takrenovering
2017 Trapphusmålning
2020 Renovering av delar av tak samt fasad mot innergård

Planerade renoveringar:
Inga större renoveringar planerade i dagsläget.

Övriga utrymmen

Det finns tvättstuga, cykel/barnvagnsrum samt källarförråd. Medlemmarna har också tillgång till en fin innergård med sittgrupper och planteringar.

TV och bredband

TV
Tv via Com Hem och Telia
Bredband
Bredband via Telia, fiber.

Driftskostnad

Uppvärmning
250 kr
Försäkring
250 kr
Övrigt
250 kr
Summa
750 kr/mån

Övrigt avser kostnad för gas.

Energideklaration

Status
Utförd
Datum
2013-01-21
Prestanda
137 kWh/m² år

Föreningen

Namn
Brf Flaggan 9
Org.nr
716421-0523
Pantsättningsavgift
476 kr
Överlåtelseavgift
1 190 kr (betalas av Köpare)
Äkta bostadsrättsförening?
Ja
5 795 000 kr
Typ:
Bostadsrättslägenhet
Antal rum:
2.5 rok
Boarea:
74 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Avgift:
3 520 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten.
Våningsplan:
1, hiss finns ej.
Lägenhetsnr:
5
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Tillträde:
Tillträde enligt överenskommelse.

Visning

Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig mäklare
Makis Batsoulis
070-147 24 27
Saki Carapanos
070-718 95 92

Intresserad av denna bostad?

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.

Äger du en liknande bostad?

Intresserad av att veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.